Покажете си детските стаи - тема 26

• 51 190
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
Леле, ти ме уби с тези цени Anguished Аз за 47 лв. едвам намерих обикновена настолна лампа със стъклен абажур.
Сега сериозно - помисли колко ти е високо помещението, висящите лампи са красиви, ако кабелът е по-дълъг. В стандартен български апартамент с височина 2,50-2,60 висящите за мен са на практика неприложими.
Освен това в детска стая, където детето може да хвърли топка или балон, за мен това не е практично. Но ти си решаваш.
Иначе първият полилей веднага бих го взела за хол, ако височината беше поне 2,80-3 м. Много си падам по жици.

# 496
  • Пловдив
Това с височината наистина е от значение - колко полилеи си бях харесала аз, все висящи, но благоверния като се качи с рулетката у ми показа до къде ще дойдат... Ми то трябваше постоянно да се блъскаме в тях Sad

За детската на баткото, той си хареса осветително тяло - изтребител Ф-16. Наистина е много ефектен, яд ме е, че не го снимах.
С това пък отпада варианта тъмносин "космически" таван, та и аз, и татко му сме много доволни Joy

# 497
  • Стара Загора
Благодаря ви Simple Smile

Ето това много харесахме Simple Smile

Това също е вариант, но май първото повече ми допада.

Този втория го имам в спалнята, на мен ми харесва. Къде са тези цени? Аз го купих за 45лв. май...
Редактирам се, май не са в български лева Simple Smile

# 498
  • Русе/Germany
~Happiness~, в € са цените, Германия.
Май на нещо такова ще се спра след коментарите на момичетата.

# 499
  • Стара Загора
Babydream,при нас са подобни без вътрешната тръбичка. Графитено.

За детска стая според мен са много практични.

# 500
  • SF
Ето така харесвам! Бюрото дълго под прозорците.
При този размер на стаята, идеално ви е разпределението. Много приятно се е получило!

# 501
Здравейте! Предстои ни да обзавеждаме детска стая и искам да попитам няколко неща.
Откъде можем да поръчаме мебели (тип Монтесори) - легло и гардероб ни трябват. Някое място, от което сте доволни в съотношение цена и качество? И сравнително бърза изработка ако имат ще е супер.
Моля ви също да ми препоръчате какъв килим може да вземем за детската. Няма значение цената. В  нас няма килими и изобщо не знам какво и къде да търся и по какви критерии... Благодаря предварително!

# 502
  • Стара Загора
Добро утро на всички. Ето и докъде стигнахме с нашата детска стая:
Скрит текст:

Остана да им купя декоративни възглавници ,но при сегашното положение ще почакат малко.

# 503
  • София
Mendeleevka, много хубава стая. Килимът от  къде е?

Какви са тези мебели Монтесори?

# 504
  • Стара Загора
catty, от Айко е :
https://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=49&pid=117033& … 13875&sgid=49
И аз се зачудих за мебелите Монтесори ?

# 505
  • София
Идеята на Монтесори мебелите е всичко да е съобразено с възрастта и височината на детето - то само да може да си извади дрехи от гардеробчето, играчките и книжките му да са на ниски рафтчета, че да може само да ги взима и връща, леглото също да е ниско за да ляга когато пожелае, а не да разчита на възрастния да го "качи". Също така е важно мебелите да са от естествени материи и в натурални цветове, което изключва разните му розови пдч-та с дръжки звездички и цветя примерно.

Ето снимки

# 506
Те повечето легла, както детските, така и за възрастни, са ниски и не мисля, че има проблем за повечето деца да се качат и слязат от тях. Децата са щкато маймунки, в добрия смисъл на думата, много са подвижни. И изобретателни.
Пример-рафт на горен ред на кухня, височината трябва да е 145-150 см. Детето слага стол, от него се качва на кухненския плот и там вече вършее по горния ред шкафове. Или стандартен гардероб, горна лавица. Качва се на гърба на стар соцфотьойл и оттам овършава горната лавица, дори най- в дъното.

За потребителката, която питаше - по-скоро търсете мебелна фирма/дърводелец, които да ви направят мебели по ваши размери. Не очаквайте фирмата да знае Монтесори мебелите за дадена възраст с каква височина са.

# 507
  • София
Извинявам се, но май опита ви с деца не е много голям.
1-2 годишните ми деца не са имали никакъв проблем да се качат на диван или легло. По скоро проблем е стремежът им да се катерят, че и скачат от високо (виждал съм го при чужди деца за щастие мен ме пропусна)
Шкафчетата за деца, вкл. икейските, са такива, че децата са с достъп до тях, не съм намирала обратното на това, което търсите.
В примерите аз виждам не "легла", а матраци/дюшецим/"възглавници за под"  на пода. За търкаляне през деня ок, но за спране - не.
Относно цветове, препратката към снимките има цветове, не виждам особена, разлика между бялото или розовото (което също го има там)
Ако вместо "Монтесори" мебели, потърсете мебели от естествени материали и нетоксични лакове/бои и ще ви се получи търсенето.

# 508
  • ...живея на последния етаж...
Добре, ама какво правим с умалелите мебели, всяка година ли ще се сменят?
Децата растат бързо, много непрактично ми се вижда във всеки един момент мебелите да са съобразени с ръста на детето.

# 509
  • Варна
Факт. Ако не всяка година през 2-3 максимум. Лошо няма, но колко хора могат да го направят..

Общи условия

Активация на акаунт