Раждане в Майчин Дом - София (5 тема)

• 56 217
  • 830
  •   1
Отговори
# 180
това не ги ли изнервя, ако точно са се прибрали и ти вземеш, че зараждаш

# 181
Това им е работата! Има някои минават метър, като те извикват сутринта, пускат ти система и в рамките на смяната раждаш. Аз лично съм против такова раждане, ако не е планово секцио.

# 182
  • София

Не мисля, че ги изнервя като са поели ангажимент. Ти предварително си се разбрал със съответният лекар, той знае кога ти е термина, но е и наясно че не е точна математика Simple Smile Сигурно все пак зависи и от лекаря. Чувала съм за истории от рода на “ от 1 до 10 съм в отпуска и гледай да не родиш тогава или се оправяй сама “, но мисля че са единични случаи.

# 183
избор на екип има в ценоразписа, извинявам се не уточних Simple Smile) без да имам конкретна уговорка с лекарят

# 184
Здравейте, дами! Simple Smile
Тъй като се чудя дали раждането ми да е в Майчин дом (терминът е март 2020г) бихте ли ми казали, ако сте раждали там или просто имате ифнормация, дали веднага след раждането дават бебчо на майката, тъй като много държа на първия контакт, както и дали изчакват пъпната врър да спре да пулсира преди да я срежат? За първия контакт, разбира се визирам случая, в който няма усложнения.
Благодаря и се извинявам ако е вече обсъждано, не намерих инфромация.

# 185
При нормално раждане слагат бебето веднага на гърдите за малко, пъпната връв не  я чакат да спре да пулсира. След това го вземат, мият, повиват и дават пак за малко. Това беше при мен, две раждания и при няколко познати раждали в Майчин дом.

# 186
  • София
Ох, колко различно виждане имах и аз за раждането. Топка в залата, първият контакт, татко да реже пъпна връв... пожелавам ви ги на всички, но трябва и да имате реални очаквания, че може да не се получи точно така. Казвам го, за да не си правите лоши спомени Simple Smile При мен имаше усложнения и накрая единственото, което исках беше да изплаче детето и да мога да го видя как расте Wink

# 187
В Училището за родители, което организират, ни казаха, че ако не се е изчистила, ѝ помагат и чак после я режат (ако това са пулсациите, за които говорите).

# 188
Аз като раждах в МД ми го дадоха за няколко секунди и после го взеха...качиха ме в стаята ми и чак след няколко часа можех да го взема.

# 189
Това никак не е хубаво. Ако няма усложнения би трябвало да го оставят за миниимум 20-30 минути....поне извън БГ така процедират....и се чудя дали ако изрично настоявам за това ще ми го оставят....офф не знам какво да правя.. Sad

# 190
Аз ражда секцио и само ми я дадоха да я видя и да пипна мръсно краче, иначе чак на следващия ден я видя и си я взех...

# 191
# 192
  • Бургас
Ако идкаш такива екстти трянва да се уговориш с този, който те изражда. Иначе в общия случай никой няма да се занимава, бързат да си свършат тяхната работа, за да върви дежурството.

# 193
А ако искаш такъв тип био веган дула раждане защо си се насочила към майчин дом? Майчин дом е много олд скуул стил на раждане. Ражда се само по гръб вързан за какви ли не екранчета и жички и не ти дават нищо модерно да правиш. Няма топки, няма масажи, няма душове. Просто си е олд скуул раждане. Ако искаш тези неща, които изброяваш, е по-добре да се насочиш към Надежда или по-ню ейдж болница. Майчин дом е за тежки случаи, там нещата са на живот и смърт. Примерно, мен много ми облекчаваше болката да си вземам душ с топла вода, но не ми даваха да ставам изобщо. Сигурна съм, че щеше да ми е едиан идея по-комфортно ако можех да сменям и позите...Но пак не ми позволяваха.

Но за да те успокоя, на мен не ми дадоха сина ми да седи 20 минути върху гърдите ми, кърмих малко, в началото не смеех и да го гушкам много, че ме беше страх, в първите месеци го гледаше баща му, но е абсолютно залепен за мен и аз не мога без него. Наиситна имаме много близка връзка, до степен да ме е страх как ще бъде с второто ни дете и дали ще мога да го обичам така.
Това го пиша, защото хората не са котенца и връзки и любов не се изграждат само на ниво примитивна биология, колко точно си го гушкала при раждането не е толкова важно, колкото да ти е живо и здраво детето, както и ти. Това е крайната цел на едно раждане за мен, а после цял живот имате да се бондвате и прочее. И без да си ядеш плацентата, ще сте щастливи и ще се обичате, ако сте здрави.
Но наистина ако искаш разни по-модерни американски неща ала масаж на пиренеума, мантри от дула, просто отиди в частна клиника, избери си дула.
Аз доста се колебаех, но в крайна сметка пак залагам на сигурното, майчин дом, което си е гадно и ти викат, ама за най-важните неща, като че ли е най-безопасното.

# 194
  • Бургас
Длъжна съм да не се съглася обаче... Защо професионализмът и опитът автоматично трябва да изключва останалите неща, които също са си нормални. Нормалното отношение, както и всяка жена да се чувства сигурна и конфортно е лично нейно право. Би трябвало това да се случва и без да плащаш в частна болница, но за съжаление не се случва. За мен не е нормално да те вържат за лвглото, да се страхуваш, да не ти дават да пиеш вода и т. Н....  Но нещата ще си продължават така, докато жените не го изискват.

Общи условия

Активация на акаунт