Раждане в Майчин Дом - София (5 тема)

• 55 944
  • 830
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте момичета, бременна съм в 23 г. с. и имам нужда от съвета ви. Насочила съм се към Майчин дом за следене и раждане, от всичко изчетено и препоръчано от мои приятелка се бях спряла на док. Дяволов. Бях при него миналия месец, обаче се оказа, че целия юли мисли да е в отпуск, а на мен термина ми е за 11.08. Общо взето може да ме следи, но ако бебето тръгне да излиза юли трябва да е друг док, а ми се щеше поне да се познаваме. В момента се следя във Видин и моя док тук ми пуска изследванията по здравна каса и нито се интересува от Вит. Д, Б12, токсоплазмози и т.н., док. Дяволов също не се поинтересува(прегледа ми беше макс 10 мин), та може ли да ми препоръчате някой, който да ме следи и евентуално след това за раждане🙄🙂 извинявам се за дългия пост и благодаря предварително 😊

# 706
Здравейте момичета, бременна съм в 23 г. с. и имам нужда от съвета ви. Насочила съм се към Майчин дом за следене и раждане, от всичко изчетено и препоръчано от мои приятелка се бях спряла на док. Дяволов. Бях при него миналия месец, обаче се оказа, че целия юли мисли да е в отпуск, а на мен термина ми е за 11.08. Общо взето може да ме следи, но ако бебето тръгне да излиза юли трябва да е друг док, а ми се щеше поне да се познаваме. В момента се следя във Видин и моя док тук ми пуска изследванията по здравна каса и нито се интересува от Вит. Д, Б12, токсоплазмози и т.н., док. Дяволов също не се поинтересува(прегледа ми беше макс 10 мин), та може ли да ми препоръчате някой, който да ме следи и евентуално след това за раждане🙄🙂 извинявам се за дългия пост и благодаря предварително 😊
Всички са адски доволни от д-р. Дяволов, а мен, ако питате друго ще ви кажа, но това е друга тема. В крайна сметка всеки има очаквания и разбирания за това какъв трябва да бъде неговият лекар. Аз бих ви препоръчала д-р Валери Иванов. Той проследява бременност в частен кабинет обаче, като впоследствие може да го изберете и за раждане. Изключително спокоен, подробен, внимателен, уравновесен, отговорен и винаги, винаги откликва на телефонни обаждания. На мен лично ми всява сигурност и спокойствие. Не съм раждала при него, следя се само, но ми го препоръчаха като добър и човечен професионалист. Четох и добри отзиви за него. Доколкото зная, работил е и в Шейново. Който и да изберете, според мен, едва ли ще с грешите откъм професионализъм. Успех!

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 22:03 от furera_05

# 707
И аз се следя при д-р В. Иванов.... По план трябва и да родя при него.
Споделям мнението на furera_05, до момента съм много доволна от него.

# 708
Здравейте,

По стечение на обстоятелствата ще раждам без избор на екип в Майчин дом, понеже терминът ми е 20.04, а към момента нямам признаци за раждане - знаете ли как е най-редно да постъпя, ако не родя до тогава? Колко време след термин трябва да отида?

Благодаря предварително!

# 709
Тъй като реших да раждам в МД, ми препоръчаха д-р Валери Иванов. Вече 2 пъти бях на преглед при него. Много съм доволна от отношение, доста подробен. Така че към момента и аз го препоръчвам. Има кабинет в близост до Мол София.

# 710
Здравейте,

По стечение на обстоятелствата ще раждам без избор на екип в Майчин дом, понеже терминът ми е 20.04, а към момента нямам признаци за раждане - знаете ли как е най-редно да постъпя, ако не родя до тогава? Колко време след термин трябва да отида?

Благодаря предварително!

Ако не родите до термин, ще трябва да ходите на тонове всеки ден. Аз бях на тонове на самия термин и се оказа, че имам 3,5 см разкритие вече, искаха да ме приемат, но отказах. Още същата вечер започнаха контракции и се върнах. Всеки случай е различен и е много вероятно да ви приемат ден, два след термина на 5ти етаж за наблюдение и евентуално предизвикване, ако не родите няколко дни след термина. Тонове се заплащат по 20 лв, ако не ви приемат, а само минавате през спешния кабинет. Ако имате възможност не ходете в понеделник през деня, защото приемат много планувани жени на 5 ет. и ще чакате доста.

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 09:07 от schofito

# 711
Здравейте,
Знаете ли дали по време на великденските празниците ще се правят записи на тонове?

# 712
Здравейте,
Знаете ли дали по време на великденските празниците ще се правят записи на тонове?

Спешния кабинет е винаги отворен и никой няма да ви върне.

# 713
Благодаря Ви!
Аз ходя в медицинския център и не знаех, че може и в спешния кабинет.
Весели празници!
Здравейте,

# 714
Здравейте,

Благодаря предварително!

Aз cъщо преноcих c няколко денa, две вечери имaх контрaкции и нa вторaтa cутрин отидох до cпешното и ме приехa нa петия етaж, a cледобяд зaпочнa рaждaнето. Не cе зaлежaвaй, a cе движи повече Simple Smile

# 715
Здравейте, и вместо запис да попитам раждалите при Дяволов - дали е фен на окситоцина при естествено раждане без да има предписание за това?
Също - държаха ли ви вързани за апарата или позволяваха да се движите и разхождате?
Насочила съм се към 12-я етаж, но се притеснявам как ще се справя сама с бебето, понеже ми е първо раждане. Обясняват ли акушерките или са над нещата?

# 716
Здравейте, и вместо запис да попитам раждалите при Дяволов - дали е фен на окситоцина при естествено раждане без да има предписание за това?
Също - държаха ли ви вързани за апарата или позволяваха да се движите и разхождате?
Насочила съм се към 12-я етаж, но се притеснявам как ще се справя сама с бебето, понеже ми е първо раждане. Обясняват ли акушерките или са над нещата?
Не знам дали е фен, но при мен каза на анстезиолога да сложи епидурална, както и окситоцин. За съжаление започнаха да падат и да се губят тоновете на беб и не се стигна до опит за нормално раждане. Много бързо направи спешно секцио, оказа се, че имам малка миома и миомен възел та и тях махна. Останах много доволна от него, както и от анстезиолог Георгиева. Много се притесних от падащите тонове и самото секцио. Жената през цялото време ми е говореше, успокояваше, държеше ме за ръката, галеше ме по главата. Аз избрах 7 ет., никой не ми е обяснявал нищо, само ако попитам когато го взимах за хранене. Само веднъж главната акушерка дойде да види как кърмя.
Не съм се разхождала, бях "вързана" за апарата, но и не съм искала да се разхождам. Бях с 4см разкритие, когато ме свалиха от 5 ет. в родилното, обадиха се на Дяволов да дойде, защото беше 12 през нощта. Докато той дойде ме вързаха за апарата, сложиха абокат, подписах документите за избор не екип.
Ако някога реша да раждам втори път, отново бих избрала Дяволов.

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 00:56 от RFM

# 717
Вчера проверих на място и ми казаха, че само за тонове в момента не може да се ходи в спешния кабинет Sad

Благодаря Ви!
Аз ходя в медицинския център и не знаех, че може и в спешния кабинет.
Весели празници!
Здравейте,

# 718
Казали са така понеже се предполага, че жени с оплаквания минават през спешното и не е кабинет за женска консултация. Ако от дълго време не сте били на тонове и имате някакви притеснения ще ви приемат за преглед и тонове.

# 719

Еми аз му се умолявах месеци за секцио и той ми каза да не му казвам какво да прави и че няма да ми направи секцио. Само че преносвах вече 5 дни, той видя, че нямам разкритие и каза че няма да ме мъчи и секцио след 2 дни ми направи. Толкова щастлива, че ще 3 секцио никога не съм била.

Общи условия

Активация на акаунт