Грета - за или против

• 65 908
  • 2 436
  •   1
Отговори
# 1 185
Няма как нищо да не стане, но нека за момент приемем, че това е така. Тоест в този експеримент най-добрият вариант е нищо да не стане, а най-лошият е изчезването на нашия вид и съответно всички останали варианти по средата. И всичко това в името на източник на енергия, който в един момент ще се изчерпи така или иначе. Припомни ми, моля те, защо участваме в този експеримент?

# 1 186
Ами всъщност паниката е за това някои хора да не загубят сегашния, безпрецедентно комфортен живот. Иначе негативни варианти може да има и при вземане на прекалено строги мерки, остеритет и паника. Все пак говорим за хора. При които студът и гладът все още убиват по-бързо, отколкото затопляне със средно 2 градуса или рак от горене на въглища.

Просто защото ако се вземат бързи мерки сега, при това еко-лидерство, може да стане голяма беля.

Впрочем има еко-радикали, дето предлагат да минем направо на войните, щото в крайна сметка ще жертваме някакви хора, ама ще спасим планетата.

Земята е съществувала и с 2-3 биологични вида, след това хиляди, след това 95% измряли и така до момента. Къде са трилобитите и амонитите сега?

# 1 187
Не можеш да казваш, че промените те плашат, а в същото време най-големите и безпрецедентни промени в нашата цивилизация - климатичните промени, да приемаш с лека ръка. Не можеш да казваш колко те плаши например това да се опитаме да насърчим и забързаме новите технологии, а потъването на цял град или държава да приемаш като "прекрасна възможност". Просто няма начин.

Това какво били казали някакви екстремисти не е оправдание за бездействие. Това не е политика на нито една държава и никой не си е загубил комфортния начин на живот от досега взетите мерки, а като нищо накрая можем и да се окажем много по-добре от преди, като гледам новите технологии, които идват, ами много по-добри са.

# 1 188
Има по-бързи и страшни промени. Примерно паникьосани за климата хора могат да натворят по-големи страхотии.

Някои мерки срещу климата вървят срещу човешката природа. Да се свием и да треперкаме...да не се размножаваме много...елитите да казват кое и как, не че вече не са омазали яко света с добрите си идеи.

А човешката природа е като падне градът, да се изгради наново; като умрат хората, да се народят нови. И да, това са прекрасни възможности за скок и на технологии, и на смисъл и идеи.

Както казах, новите технологии ще са нещо прекалено малко и незначително в планетарен мащаб. А в политически може да сътворят огромна каша. Куршумите убиват по-бързо от плюс 2 градуса. Живот с ограничения пък може в лудницата да те вкара.

Но да изчакаме още десетилетие, да ги видим тия температури и как реално се отразяват. Все пак като има теория и тя е валидна, трябва да се изпълнят очакванията, нали?

# 1 189
Extinction Rebellion завардват мост и спират хиляди, ако не и десетки хиляди хора. Колко екологично е това се питам аз? Още по-малоумно е, че полицията ги охранява, вместо да ги прибере, където им е мястото.

https://globalnews.ca/news/5999281/edmonton-extinction-rebellion … r_impression=true

# 1 190
  • Чужбина
Не можеш да казваш, че промените те плашат, а в същото време най-големите и безпрецедентни промени в нашата цивилизация - климатичните промени, да приемаш с лека ръка. Не можеш да казваш колко те плаши например това да се опитаме да насърчим и забързаме новите технологии, а потъването на цял град или държава да приемаш като "прекрасна възможност". Просто няма начин.
Първо, имам право да казвам, каквото си искам.

Второ, ако зависеше от мен, още утре щях да прекратя каквато и да е било зависимост на хората от петрола.

Трето, има нещо не наред в начина, по който пропагираш гледната си точка. Нещо болно има в тия заплахи ..., или по-скоро има някаква липса на разум в изказа ти. А това отблъсква дори и радетелите за вземането на мерки.

Съжелявам, но това мисля.

Последна редакция: сб, 19 окт 2019, 22:21 от Eleonora_27

# 1 191
Да се свием и да треперкаме...да не се размножаваме много...елитите да казват кое и как, не че вече не са омазали яко света с добрите си идеи.

На коя държава (европейска) и е политика това "да се свием и да трепкаме, да не се размножаваме много...." Както казах или говориш конкретни неща или спри да си измисляш. И от край време елитите са казвали какво и що, нали каквото сме направили досега всичко беше все хубаво, абе пълна каша.

"А човешката природа е като падне градът, да се изгради наново; като умрат хората, да се народят нови. И да, това са прекрасни възможности за скок и на технологии, и на смисъл и идеи."

Ужас на ужасите, досега ми обясняваше колко те е страх да не ти се наруши комфорта и високия стандарт, а сега ми обясняваш каква прекрасна възможност е това градовете ни да се разрушат и хора да умрат. Благодаря, викам аз на такава възможност, аз пък съм от тези, които искат да запазят планетата, циливизацията и не искат хората да умират.

# 1 192
Ако е за технологии, нямам против. Ама ако технологията е Beyond Meat и бургери от насекоми - имам. Тоест да си действат за батерии и възобновяеми, доколкото може, но май целта по-скоро е паника и ограничения за хората, граничещи с подигравка.

И мисля, че целта е повече контрол над съзнанието и все повече следене, скрити зад благовидната идея за климата.

Както казах, аз живея на място, на което градът е падал и изграждан наново в рамките на хилядолетия. Ако някой град падне и не може да се възстанови, значи не му е било там мястото, а хората са били по-скоро алчни, не умни.

# 1 193
И мисля, че целта е повече контрол над съзнанието и все повече следене, скрити зад благовидната идея за климата.

Това не е сериозно, а е някаква теория на конспирацията.

Елеонора, това е личното ми мнение. Нали искаше лично мнение, ето го. Не съм тук за да пропагандирам кауза, а още по-малко пък съм длъжна да ти се харесвам.

# 1 194
Абе то нека ти сменят месото с някаква соева измислица и виж какво става. Нещо прекалено се рекламира веганство, чак до нива на аскеза. И непрестанно да се чувстваш виновен, че прецакваш планетата...това живот ли е?

Говоря за ей такава дебилна пропаганда:

https://www.buzzfeednews.com/article/ashsanders/birth-strike-no- … change-population

Буквално, в момента, климатични активисти решават да останат без деца и увличат и други за каузата, в името на планетата.

# 1 195
  • Чужбина

Елеонора, това е личното ми мнение. Нали искаше лично мнение, ето го. Не съм тук за да пропагандирам кауза, а още по-малко пък съм длъжна да ти се харесвам.
Jep, не си длъжна да ми се харесаш, но личното ти мнение е точно толкова отблъскващо, колкото лозунгите, и колкото Грета.

Пиши си спокойно. Просто исках да обясня, защо хората не се връзват на подобни неща.

Здравият разум отсъства ...

# 1 196
  • София
И тези хипита ще остареят или ще родят и ще се кротнат след няколо години.

# 1 197
Елеонора, няма нужда да ми обясняваш, за теб специално знам защо те отблъсква, защото няколко пъти посочих как не обичаш да четеш, не боравиш с данни, измисляш си и т.н.

The Siren of Titan, хора всякакви на този свят, мнения също. Както казах това какво казал някой екстремист или отделен човек, не е оправдание за бездействие пред най-голямата криза, пред която човечеството се е изправяло. И това реално не е разговор, в който да участват предимно екоактивисти, това е проблем, който засяга всички. 195 държави са подписали Парижкото Споразумение, което предвижда драстично намаляване на въглеродните емисии, вече ви попитах всички те "зелени радикали" ли са?

# 1 198

Буквално, в момента, климатични активисти решават да останат без деца и увличат и други за каузата, в името на планетата.

Много добре, хубаво е, когато олигофрените не се размножават.

# 1 199
  • Чужбина
Елеонора, няма нужда да ми обясняваш, за теб специално знам защо те отблъсква, защото няколко пъти посочих как не обичаш да четеш, не боравиш с данни, измисляш си и т.н.
Брутално нарушаваш правилата на форума. Брутално.

Пиши ми на личен, ако смяташ да продължаваш. Моят пост бе насочен към изказа ти, а не лично към теб.

Да, коментарите ти са пълна програма левичарска пропаганда. И не ти, а коментарите ти са отблъскващи.

Общи условия

Активация на акаунт