Грета - за или против

• 65 839
  • 2 436
  •   1
Отговори
# 330
# 331
Не мога да се сетя името на романа - ако в това се състои глупостта ми....
Едно момиче, което го унижаваха в училище, а то имаше свръхестествени способности и с поглед местеше предмети, хора, палеше разни неща ( когато се ядосаше) и накрая загина на един абитуриентски тамошен бал, най-красивото момче я покани на бала, за да се гъбарка с нея - та, коя беш тази книга? Май на Стивън Кинг.
В момента описваш романа “Кери”, който също е от Кинг.
Неинформираност е да твърдиш, че главното действащо лице в “Живата факла” (пак от Кинг) е подпалвало хора, които я дразнят.
Глупост е да се позоваваш на примери от книги, които не си чела или не познаваш добре.

# 332
Подпалвачката си подпали мечето, защото я дразни и "гореше" майка си и татко си, като се ядоса. След това в изследователския център я ядосваха нарочно, за да си извади силите. Така че има от какво да се обърка човек.

Реално някой бърка ли го, че на майната си на Маршалските острови ще изчезне някаква пясъчна коса с 2 палми и няма да има такова място за селфита?

# 333
После и светица ще я направят,има време..Joy

Последна редакция: чт, 26 сеп 2019, 19:52 от Какво?

# 334
Аз писах, че съм открила Стивън Кинг в ранното си юношество с "Живата факла". Писах, че Грета е била проекция в главата му, имайки предвид не конкретния роман, а типажът на хорър- миловидно момиченце, който той прави популярен. Точно така приемам и Грета - някакво миловидно на първо виждане , дребничко същество, с фанатичен блясък в очите и изкривена от не-детска злоба уста....мазна коса и треперещ зловещ глас.

# 335
Тя по-скоро е малко като "Децата на царевицата"Simple Smile

# 336
Е, аз затова и се питам в предишен пост - какво ли ще стане, като мине детската възраст....ще се самоцитирам "Истински се забавлявам с Грета и нейната "МИСИЯ" Чудя се, как никой не я попита с какво право си я присвоява ?Чудя се какво ли ще прави, като мине от другата страна- тази на възрастните / ох, отново препратка към любимия Стивън Кинг и "Децата на царевицата"/….За мнооого още неща се чудя, но не обвинявам детето. Мисля си, че докато е в САЩ, би било добре да я разходят  / разбира се с 0-въглероден разход - например с лодка и електромобил/до градчетата на АМИШИТЕ в Пенсилвания и някои други щати, вярвам че ще се вдъхнови към себепромяна, като види колко много девойки има като нея, ще потърси друг аватар за себе си ….Но също вярвам, че ще разбере, че не открива топлата вода, че не е уникална с начина си на мислене и живот, че това,което иска сега- хорицата - амиши , го правят от няколко столетия - простичък независим живот и не го натрапват никому...."

….но иначе, хората зад гърба ѝ явно също четат романчета….съвсем търсен образ, но нещо са поизтървали тренинга за посланията на  невербалните изразни средства - мимика,жестове, интонация, модулация на гласа, поглед и т.н.

# 337
Велт, откъде толкова злоба, че и в два поста вместо просто да ми припомниш как се казваше книгата. Чела съм я поне няколко пътии филма съм гледала. Сега ще се успокоиш ли? Мерси, Сирена - точно за Кери идеше реч.

# 338
Е, аз затова и се питам в предишен пост - какво ли ще стане, като мине детската възраст...

Грета през януари ще навърши 17 години и закара 18, тя и сега не е в детска възраст.

# 339
Аз пък се чудя на тия луди ленчета за какво им е планета. Не искат да ядат, да пият, тия три неща, не щат големи семейства, едни такива като анемични стоят...абе точно култ като Децата на Царевицата - кланят се на нещо невидимо и това им изсмуква човешките сили.

А може би това е целта, да се отгледа поколение нечовеци, които доброволно да се роботизират, да искат малко, да се зомбират сами и да се самоубиват рано в името на Онова.

# 340
  • София
Зомби апокалипсис!:stuck_out_tongue_winking_eye:

# 341

А може би това е целта, да се отгледа поколение нечовеци, които доброволно да се роботизират, да искат малко, да се зомбират сами и да се самоубиват рано в името на Онова.
Според мен,топло..Много топло.

п.п.Предполагам,емоционалната интелигентност и самоконтрол ще се превърнат в тотално потискане и отричане на повечето емоции от спектъра ни..

# 342
Много харесвам Ал Гор, той говори за тези неща от двайсетина годинни.
...
И като видя темите, с които се занимава Грета, ги свързвам с него.

Това е съвсем логично, защото ПР "гуру"-то, свързан с кампанията на Грета, е свързан и с НПО-то на Ал Гор, поне така пише в биографията му.
https://se.linkedin.com/in/rentzhog

# 343
Всъщност хората могат много добре да живеят екологично, да ядат месо, да имат големи семейства. Това си е старомодния живот - в средни и малки градове, заобиколени от природа.

Зорът обаче е хората да се превърнат в същества, набутани на гъсто, да живеят аскетски и да не се кефят на живота, докато непрекъснато се страхуват. Това е вид култура на контрол и да, култ. Междувременно се индоктринират и срещу религия, ей така за всеки случай, да нямат никакви идеи отвъд Правилата.

# 344
Велт, откъде толкова злоба, че и в два поста вместо просто да ми припомниш как се казваше книгата. Чела съм я поне няколко пътии филма съм гледала. Сега ще се успокоиш ли? Мерси, Сирена - точно за Кери идеше реч.
Извинявай, ако си усетила злоба, не съм искала да съм злобна или да те засегна. Но самият ти пост "подпалваше тези, които го дразнят" ми прозвуча много нелепо на фона на драмата, която се развива в книгата "Живата факла" и това кой,  поради какви причини и с какви цели я предизвиква.
Предлагам да спрем със спама, понеже не е това темата.

Общи условия

Активация на акаунт