Грета - за или против

• 65 824
  • 2 436
  •   1
Отговори
# 690
  • Чужбина
Който оцелее, значи е имал по-голяма бухалка от другите, не непременно, че е особено ценна личност.
За съжаление е така.

Дори в Библията оцелява Каин, а не Авел.

# 691
Не само бухалка - после трябва и да построиш цивилизация. Лесно е да завладееш Холандия с бухалка, трудно е после да направиш това, което холандците правят. Е там вече е акъл, култура и кой е ценен. Хората и съзнанието са важни. Без тях става истинската катастрофа.

То си има пример всъщност съвсем реален - какво става със земеделието в Африка, след като тамошните режими го национализират със сила и местните нямат знанията на белите фермери. Щото холандци и белгийци и от Африка правят житница, а ония с бухалките и силата на същото място мрат от глад.

# 692
Експортът от Европа към останалия свят се увеличава всяка година, а вносът намалява. Само за месец май 2019 стойността на износа е била с 2,1 милиарда евро по-висока от тази на вноса, като разликата със същия месец през предишната година е плюс 1,3 милиарда. Холандия е вторият по големина износител в света на всякакви храни, не само на зеленчуци. Първи са САЩ, не Бразилия или Китай.

п.п. Горните данни са само за ЕС и ЕИП. Ако само украинската пшеница се добави към горното, става съвсем ясно как Европа "не" може да се самоизхрани.

Последна редакция: вт, 01 окт 2019, 21:43 от Анонимен

# 693
Интересното е, че Бразилия получава доста голяма квота за внос на пилешко в ЕС. А точно в ЕС отглеждането на пилета е доста подобрено и с регулации, това с щастливите кокошки не е майтап. И сега всичкото това ще има сериозна и евтина конкуренция.

Но както казах, докато се шумеше за климата и Амазония, сделката си мина като стой та гледай. Тоест кучетата си лаят, икономическият керван си върви. Европа си товари собствените фермери, заради качеството на живот на някакви хора на другия край на света. Заради абстрактната идея да нямало протекционизъм. На фермера и семейството му обаче не му е толкова абстрактно.

# 694
  • Чужбина
Датчаните са ужасно голям производител на свинско месо. Общо взето, в Дания има 5 пъти повече прасета от хора.

Само не знам, отде идва храната, а и ме мързи да проверя. Но по всяка вероятност, може да се намери алтернативно решение.

Украина не е ли голям производител на зърно?

# 695
Общо взето Европа внася, за да си разнообрази микса от храни, но да се твърди, че не може да се изхрани сама, особено при постигнатото в технологиите, е абсурд.

# 696
Но както казах, докато се шумеше за климата и Амазония, сделката си мина като стой та гледай. Тоест кучетата си лаят, икономическият керван си върви. Европа си товари собствените фермери, заради качеството на живот на някакви хора на другия край на света. Заради абстрактната идея да нямало протекционизъм. На фермера и семейството му обаче не му е толкова абстрактно.

Не съм убедена, че сделката е минала. Даже не съм убедена дали е взето решение дали ще се гласува в националните парламенти или не.

# 697
Приети са крайните условия, което е голям пробив след 20 години безплодни преговори. В момента има още протести, но като гледам доста вероятност да мине. Ще видим, може пак да се отложи реалното изпълнение. Ако позабравят за пожарите, може и да мине.

# 698
https://www.viapontika.com/index.php?page=article&article=46 … MZ5FICF8067s8dQlc
Ето едни апокалипсиси ,сега ще се изредят всички да ни облъчват със какво ли не, дано скочим отвисоко и им освободим терена.

# 699
Мисля,че шествията на зелените крътуни в буквалният и преносен смисъл,са най-големият апокалипсис за човечеството.Докато будали с гордост събират разделно боклука и са убедени,че дават своят принос за опазване на природата,избират зелени идиоти и ръкопляскат на неуравновесени,истерични деца изискващи решения,избранниците им продължават с извращения за ''добруването'' на децата.Слагам статия от темата:''Педофилията в прозореца на Овертон''.Немските зелени крътуни искат децата да имат четирима родители.Тук се включват и социалните родители.Коя ли ще е следващата малоумщина на ''великият''ЕС?
https://www.daspasimdecatanabulgaria.org/%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%B … 0%B5%D0%BB%D0%B5/
Гретенизъм,зелен нацизъм.

# 700
  • Galaxy 13197853088
Нацизма е все по-често описван като положително явление.
След време и гретенизма може да се опише така. Не би било
странно.

# 701
# 702
Бъкингамския дворец бил наблизо, що не отидоха там поне  да пръскат.
Замислих се ако някой вандалства така в Русия върху архитектурна забележителност  какво ще му се случи.

# 703
Аз днес седя и си мисля как планетата е останала жива с динозаври и мегафауна, а сега едни крави за моите бургери ще я катурнат...Имайки предвид, че ям около 2 бургера седмично, това са около 25 кг. телешко на година. Едно теле е 500 килограма, може и по-големи животни да има. Тоест през живота си мога да изям макс. 5 крави. Е извинявай, това е по-малко дори от един т-рекс като биомаса...

# 704
  • Русе
Аз днес седя и си мисля как планетата е останала жива с динозаври и мегафауна, а сега едни крави за моите бургери ще я катурнат...
Тя планетата пак ще си остане жива и без нас. Както е минала и без динозаврите и мегафауната.

Общи условия

Активация на акаунт