Грета - за или против

• 65 828
  • 2 436
  •   1
Отговори
# 405
А някакви луди около Грета искат не вегани, а канибали да направят от хората...

# 406
Всъщност Грета формулирала ли е какви точно са й исканията, какво да се направи?

Да слушаме какво казват учените и да се предприемат истински действия срещу това, което в докладите им е написано, че ще се случи.
Иначе днес пак милиони хора в цял свят излязоха по улиците. Италианското министерство на образованието е обявило, че няма да има санкции за учениците, които не са били на училище заради протестите. Торино:

# 407
Влезнах на сайта на Friday for future, едно име няма, само мейли...

# 408
То не е един сайт, а много и са само за регистрация и информация за предстоящ протест. Ето лице отговорно за съдържанието в немския сайт например, ако ти трябва:
https://fridaysforfuture.de/impressum/

# 409
Какво е това ''за'' или ''против''? Дали сме съгласни с нея или не? Ами съгласна съм, че климатичните промени вървят в лоша посока. С това съм съгласна. С останалото не.

Не съм съгласна, че само хората са виновни за климатичните промени. Те се случват и много от преди да ги има хората.
Не съм съгласна едно младо момиче с такава диагноза да бъде манипулирано и употребено от други хора.
Не съм съгласна собствената й майка да й причинява тези неща.
Не съм съгласна да избухва истерично в ООН, когато ефектът е нулев.
Не съм съгласна да се изживява и да я представят като едноличен спасител на света като това просто няма как да се случи.
Не съм съгласна да не ходи на училище.
Не съм съгласна да призовава и други млади да не ходят на училище.
Не съм съгласна да всява паника и страх у млади и лесно манипулируеми хора.
Не съм съгласна да изтъква диагнозата си по този начин и разни хора да ми казват как трябва да се съгласявам с нея за всичко, защото е дете с Аспергер.
Не съм съгласна да се пробутват крайни възгледи и да се оплюват всички, които не го споделят.
Използват я, лесна жертва е заради диагнозата си, и като не им трябва повече - ще я захвърлят с разбита психика.
Съжалявам я и ми е мъчно за нея, защото не осъзнава сама в какво е забъркана и какво е забъркала.

# 410
Не знам за вас, но аз подкрепям това, което Грета прави. Тя иска да се бори и да опази природата, в което не виждам нищо лошо. Дори се възхищавам на смелостта и и въпреки заболяването и, тя иска да направи нещо добро за света. Не разбирам защо е този хейт към нея, жал ми става като я обиждат. Тя е човек като всички останали, просто се е посветила на някаква кауза.

Ако аз искам да се боря, го правя с реални действия, давайки пример увличайки и печелейки последователи....Няма да нападам, обвинявам, обиждам - това  как  ще спаси природата или умиращите екосистеми?!  Не съм против каузата, а против начина  избран от PR -ите. Не съм за или против Грета - състоянието ѝ предполага хиперкаузалност, свръхекзалтираност и дълготрайно дълбоко вкопчване, до маниакалност в проблем. Но не мога да позволя някой - па макар едно дете, да обсеби само и единствено то темата, да ме обижда, вменява  чувство за вина...Има толкова много хора , тихо работещи посветено по проблема...те са героите, а за Грета съм спокойна- няма да страда, няма и да е щастлива при какъвто и да е развой, просто ще се префокусира - искрено се надявам да ѝ подскажат нещо за гладуващите деца и хора по света....

# 411
Е то точно това е проблемът. Кара част от възрастните да се чувстват... неудобно. Ще вземат утре и собствените им деца да ги погледнат все едно са глупави, като им заявят: "Нищо ново няма, винаги е било така, няма нужда от действия."

# 412
Е то точно това е проблемът. Кара част от възрастните да се чувстват... неудобно. Ще вземат утре и собствените им деца да ги погледнат все едно са глупави, като им заявят: "Нищо ново няма, винаги е било така, няма нужда от действия."

Мисля, че млади и стари като общо често се гледат взаимно все едно отсрещната страна е глупава. Това от което със сигурност реално няма нужда е всяване на страх - но пък разбира се, ако ти е втълпена паника после радостно прегръщаш спасители и скъпи решения, без да задаваш въпроси ефикасни ли са. Така че и от паниката има полза.

# 413
Грета изобщо, ма изобщо не ме кара да се чувствам неудобно. Пределно ясна ми е тая младежка умноватост, ама имам опит да не се връзвам.

# 414
Едно пиленце от социалните мрежи ми каза, че преди Грета, доста от подкрепящите й са били умнорасиви протестъри 2013-та, после в Да! България, а после са подкрепили и Спас от Кочериново. А уж са умни хора и с успехи. Но се хващат за всичко ей такова...умнокрасиво. Специфично мислене и някаква арогантност, че са намерили решение на въпроса за живота, вселената и всичко останало.

# 415
Къде отидох с този линк , една иска да забременява от куче  и не е разбрана. Аз искам да се събудя в нормален свят.Без Грети , забременели от куче  , без  излишествата  и липсите на света. Просто    птички, водичка и тревички.Зелена планета и без пушек,срещу който да  се бесят.Тогава ще си нарисуват един.

# 416
Едно пиленце от социалните мрежи ми каза, че преди Грета, доста от подкрепящите й са били умнорасиви протестъри 2013-та, после в Да! България, а после са подкрепили и Спас от Кочериново. А уж са умни хора и с успехи. Но се хващат за всичко ей такова...умнокрасиво. Специфично мислене и някаква арогантност, че са намерили решение на въпроса за живота, вселената и всичко останало.
В момента всички тези подкрепят и Джок Полфрийман. Случайност?

# 417
  • София
Ох, аз му казвам скучен свят - такъв искам. Не може да се въртим около нечии хрумвания на ръба или отвъд ръба на здравия разум. По-добре консерва.

# 418
В момента всички тези подкрепят и Джок Полфрийман. Случайност?

Не мисла. То идеите си вървят в пакет. Също така са антирелигиозни, някои вегани и с уклон към ЛГБТИ права. Бе изобщо - цирк на колела.

Не че аз подкрепям главанаци, ама някои мисловни течения ми идват в повече, особено когато уж умни хора се превъзбудят. И смешното е, че приемат нула критика, веднага те обявяват за антинаучен елемент.

Бе като някакви зомбирани, стил Партийо, води ни и всички несъгласни са врагове...

# 419
Не се и съмнявам.Чувам,че са активни във ФБ.Аз нямам такъв,защото нямам необходимост.От успелите,умнокрасиви познавам г-жа Берберян мнооого преди протестите им и знам за какво става въпрос.Тази компания първа скочи да подкрепя ''бежанците''.За  подкрепата на убиеца,сега научавам.Той очаквал паспорт в понеделник и вече имал купен самолетен билет.Има забрана да напуска страната.И да си излежи останалите 6,6г.пак е малко.Изрод!Затова подкрепям смъртното наказание,но това е друга тема.
Цитат
Бе като някакви зомбирани, стил Партийо, води ни и всички несъгласни са врагове...
Страшно ми напомнят надъханите комсомолци преди '89г.,независимо дали живеят в Германия,Франция,Сащ  или Австралия.

Общи условия

Активация на акаунт