Грета - за или против

• 65 828
  • 2 436
  •   1
Отговори
# 570
Да напомня, че Грета е на 16. Виктория става престолонаследник на 11 , а на 18 е кралица на Великобритания.

Убягна ми връзката между двете?
Защото няма връзка ли?Представи си карлицата да крещи така.Само Тръмп  я кокурира.А нашия ББ бяга пред нея.

Ами не, не виждам връзката между двете жени. Някой е на 16, а някой друг на 18 е станал монарх. Трети пък на 22 е станал баща, а четвърти на 28 направил научно отритие. И така до безкрай. Истеричното поведение на Грета се дължи на начина, по който е отглеждана и на диагнозата й, която лесно я вади от баланс.

# 571
Не съм чела цялата тема,но съм категорично против това истерично същество с изкривена физиономия.Хората съвсем се побъркаха вече,щом тя им е идеал и ще ги поведе към светли бъднини.Проблема с климата е действително сериозен и трябват мерки а не истерии.

# 572
  • Русе
Ами не, не виждам връзката между двете жени.
Не правя връзка между двете. Коментирам възможностите и отговорностите за възрастта, предвид коментарите по този повод.

Много лесно се атакува Грета. Хората не са толкова отраничени нито толкова "побъркани" и да чакат Грета да ги поведе към някакви бъднини.
  Джерами незнамСиКойСи е голяма работа и ако беше негова щерка, сигурно щеше да я напляска и да я заключи в стаята и светът би станал един по-хубав свят, най- вече за Джеръми, КойтоИДаеТой.

# 573
Напротив, наблюдава се някаква мания, някакво величаене на това момиче и масово я гледат като че Иисус е слязъл сред хората. Това отношение дразни мнозина, включително мен. Не виждам тя с какво е специална и важна, нито виждам за какво е това прехласване.
Някои на 18 са с мислене на зрели хора, а други на 16 са си още с наивен детски манталитет. Също на 18 може да си дете по акъл, а на 16 да разсъждаваш като 30-годишен. Тоест цифрата не показва нищо категорично за човека.

# 574
  • Русе
Тоест цифрата не показва нищо категорично за човека.
Нали туй казвам и аз.

Грета -добра или лоша има право да излезе с позиция. Това че я следва медиен интерес и слава е едно. До колко хората я приемат за гуру- друго. Не съм видяла такава тенденция. Масовите медии не са ми в полезрението. Тези които следя, не я отразяват. Кръгът, в който се движа, доста широк е и ангажиран социално - също не я отразява. Водим си нашите битки и част от тези битки е със същата насоченост.

# 575
Дават интервю по БТВ в момента с шведски психиатър. Твърди, че без ПР и известни родители, никой не би се заинтересувал от нея...

# 576
Дават интервю по БТВ в момента с шведски психиатър. Твърди, че без ПР и известни родители, никой не би се заинтересувал от нея...

Също каза в интервюто, че това, което ще каже на българските зрители, не може да го каже по шведската телевизия, защото веднага ще бъде заклеймен в Швеция като "гретомразец" и отричащ климатичните промени.

Мила шведска картинка!

# 577
Че то дразнещото е, дето я лансират   и подтикват, цялата организация,ако бе само нейна идея  и изпълнение нямаше да прави впечатление ,доста локален  процес ще е ,не с половин милион  тълпа в Канада ,не пред ООН.

# 578
Да, ужас...
иначе общо взето каза, което и аз мисля, не може да се поддаваме и действаме в режим на паника...действа се умно и разумно, ако искаме добър резултат.

# 579
Ми моята позиция например клони повече към deep ecology, с оставяне на максимално запазена природа. Само че май планът е още много експлоатация, докато хората се забаламосват, че правят нещо и не виждат какво става реално.

И по-големият парадокс е, че в БГ вече повечето хора живеят доста еко. Може да са мундари и да хвърлят опаковки, но откъм летене, телешко и големи коли сме доста назад. А пластмасовите отпадъци, ако не са в морето, а в добре проектирано сметище, не са чак толкова голям проблем. В смисъл - разлагат се за векове. Само за векове. А има милиони години пред планетата.

# 580
Не правя връзка между двете. Коментирам възможностите и отговорностите за възрастта, предвид коментарите по този повод.

Много лесно се атакува Грета. Хората не са толкова отраничени нито толкова "побъркани" и да чакат Грета да ги поведе към някакви бъднини.
  Джерами незнамСиКойСи е голяма работа и ако беше негова щерка, сигурно щеше да я напляска и да я заключи в стаята и светът би станал един по-хубав свят, най- вече за Джеръми, КойтоИДаеТой.
Странна връзка предвид факта, че за да станеш крал/цар,  условието е потеклото, а не установяване на възможност за вземане на решения.

# 581
Скрит текст:

Много лесно се атакува Грета.
Хората не са толкова отраничени нито толкова "побъркани" и да чакат Грета да ги поведе към някакви бъднини.

Скрит текст:

Не е много сигурно. В Средновековието без социални мрежи и електронни медии се е стигнало до няколко похода на овчарчета, прегазили континента, че днес ли няма десетки милиони да се наредят зад някоя добре звучаща идея.

# 582
  • Русе

Странна връзка предвид факта, че за да станеш крал/цар,  условието е потеклото, а не установяване на възможност за вземане на решения.
Абе не е лошо да се чете малко история. За разбиране на писан текст не смея да изисквам.

# 583
  • София
Аз вече дълбоко се съмнявам поведението да е от диагнозата. Възпитанието е допринесло значително за поведението на това момиче. Сещам се и за друг с аспергер - Темпъл Грандин. И на нея не й е било лесно, но майка й е била жена на място като е търсила всички възможни и невъзможни начини детето да се адаптира и да живее доколкото е възможно нормално и да направи нещо смислено в живота си. И никак не й е било лесно навремето, когато обичайното за деца като Темпъл е било да бъдат затворени в психиатрия до края на живота си. А сегашните герои са много неприятен пример (меко казано), и то във времена, когато има сто терапии за деца с подобни проблеми и обществото е по-положително настроено. За мен тези хора са жалки, алчни използвачи.

# 584
Ако си в аутистичния спектър, даже само аспи, всички тия светкавици, шум, хора и хаос няма ли да те тревожат доста дълбоко? Като за аспи доста гъвкав режим има и доста непукизъм показва. И както заболяването е "спектър", то всяко поведение може да се пише диагноза.

Общи условия

Активация на акаунт