За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 8-а тема

• 62 120
  • 768
  •   1
Отговори
# 105
Аз затварям в буркани. Всякакви сокове, течности и т.н.

# 106
Току що затворих около 5 л. сироп от бял бъз за разреждане. Стана чудесен....
В какви съдове го затворихте? Аз не мога да намеря бутилки с капачки на винт.

От Кауфланд купих този вид шишета.

3 бр. по 1 л. за 7 лева и нещо.

# 107
Такъв тип бутилки има и в Джъмбо. Това, което ме притеснява мен, е дали няма да се развали част от сиропа. Защото нашият ще се разрежда едно към пет, да речем. Няма как да изпием един литър наведнъж. Тази година за проба сложих две такива бутилки от 0.500мл, за да видя колко ще изтрае. Иначе ние ползваме обикновени бутилки, купуваме капачки и затваряме. Също бутилки с винт от 0.250мл от студен чай, в редките случаи, в които сме купували, съм ги запазвала.

# 108
Аз направих 5 л., не е много и го държа в хладилника. Ако трябва да се направи за дълго време, ще трябва да се заварят. Бутилки с винтови капачки съм виждала в Метро и в магазини за домашни потреби по пазарите.

# 109
  • София
от по-миналата година имам сироп от бъз, готов за разреждане, в такива бутилки.
стоят в шкаф на терасата, лятото е горещо, зимата студено.
само отгоре се образува едно като по-гъсто, прецеждам и слагам в хладилника отворената бутилка, а от нея си разреждаме директно в чашите.

# 110
Т.е, веднъж отворен и сложен в хладилника, сиропът издържа дълго време и не се разваля бързо?

# 111
  • София
седмица две е стоял, нищо му няма.
ама те и неотворените не са обработвани с нищо, не съм ги сварявала, стерилизирала.
само съм ги напълнила и прибрала.

# 112
Ми, то захар и лимон с аромат на бъз, какво да му стане?

# 113
  • В градината...
Всички сокове пълня в буркани, компотени, не винтови, че събират повече.

# 114
  • Русе
Сладко от праскови

# 115
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
пеич, не си човек!
Simple Smile

# 116
Здравейте,голям мерак ми е сиропа от бял бъз.Може ли да споделите рецептата и как го направихте!!!!

# 117
  • София /Абсурдистан
i_peych жена ти е уцелила джакпота с теб, човеко!

# 118
Здравейте,голям мерак ми е сиропа от бял бъз.Може ли да споделите рецептата и как го направихте!!!!

Да, разбира се!

По следната рецепта:

Необходимите продукти:
33 бр. цвят от бъз (аз не ги броих, колкото имах, всичките)
 3 кг захар
3 бр. големи лимони, нарязани на четвъртинки
3,5 л вода, може и малко повече да съм сложила, понеже излязоха около 5 л. сироп накрая.

Начин на приготвяне:
Цветовете на бъза се отрязват от клонката /отдолу зелената част/ и се измиват.
Захарта се разтваря във водата на тих огън. След като получената течност изстине, я изсипвате в голям съд, аз лично в тенджера. Добавяте лимоните и цветовете от бъз и захлупвате съда. Оставяте тази смес да престои за 24 часа, като през това време трябва да я разбъркате няколко пъти, препоръчително с дървена лъжица. Накрая прецеждате течността с помощта на цедка или марля. Лимоните се изстискват в сиропа. Накрая се слага пакетче лимонена киселина за трайност.

Сиропът се съхранява в стъклени бутилки в хладилник. Ако искате да има по-голяма трайност, може да стерилизирате бутилките. Ако нямате стъклени, става и пластмасови. За да го консумирате, необходимо е да го разредите с вода – на вкус. Аз лично слагам и лед.

# 119
ето така го правя  http://pep-4o.blogspot.com/2015/05/blog-post_19.html  Повече цвят и по-малко захар Simple Smile да се усеща аромата му- Ако искаш да правиш побързай, защото прецъфтява вече.

Общи условия

Активация на акаунт