За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 8-а тема

  • 62 768
  • 768
  •   1
Отговори
# 165
  • Русе
  • Мнения: 6 293
Скрит текст:
Отново благодаря на Лабрекс, кетчупа стана  Simple Smile

Може ли рецептата за сока? Дали е подходящ да се дава на бебе/малко дете? Предполагам има лимонтозу или друг консервант?

https://ipeychev9.blogspot.com/2020/07/blog-post_16.html

# 166
  • Русе
  • Мнения: 897
i_peych, а сока от ябълките и кайсиите какъв е- изцеден, сварен и пасиран като морковите или друг?

# 167
  • Русе
  • Мнения: 6 293
Скрит текст:
i_peych, а сока от ябълките и кайсиите какъв е- изцеден, сварен и пасиран като морковите или друг?

Ябълките и кайсиите ги минавам на ръчна машинка за сокове / просто отделя само люспите/. Сокът от тях суров прибавям към пасираните моркови и  кипвам със захарта и водата.
От този тип ръчна машинка използвам.

# 168
  • Русе
  • Мнения: 897
Благодаря Smile

# 169
  • Sofia
  • Мнения: 5 111
Момичета правите ли зеленчукови пастети или нещо подобно в буркани? Търся някаква рецепта,която е пробвана.

# 170
  • София
  • Мнения: 18 477
Кьопоолуто ако се води зеленчуков пастет - правила съм. Но замразено във фризер, не в буркан. 
Лютеницата също може да мине за пастет. За нея рецепти много.

# 171
  • Русе
  • Мнения: 897
Здравейте, някой правил ли е домашен ябълков сайдер? Thinking
В нета има рецепти, но търся изпробвана такава. Не намирам разлика между рецептите за ябълков оцет (освен слагането на гъба, но в много от рецептите се казва, че може без нея, тя се създава сама по-късно) и сайдер.
Та чуденката ми е как от подобни продукти и количества да получа сайдер, а не оцет? За оцет вече си избрах рецепта от съфорумка.

# 172
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 42 013
слагаш го и каквото стане. Simple Smile
цяла година моичкият се шегуваше, че си е направил ябълково вино. а аз стоях като ламята пред златните ябълки да го пазя да стане оцет.

# 173
  • Мнения: 1 359
А като стана дума за оцет, може ли рецепта, моля? Онази година правих, стана превъзходен, ама що да си запиша....

# 174
# 175
  • Мнения: 1 593
Та чуденката ми е как от подобни продукти и количества да получа сайдер, а не оцет? За оцет вече си избрах рецепта от съфорумка.
Сайдерът се прави само от ябълков сок, ферментацията протича за по-дълго време, на студено и при липса на кислород.
Оцет се получава по-принцип от цели плодове  (нарязани, смлени или рядко само от сок), на топло и с достъп на кислород.

# 176
  • Под звездите
  • Мнения: 1 428
Здравейте,можели да ми сподели  рецепта за зелен фасул в буркани?
Ако може да е по подробно описано.
Благодаря предварително.

# 177
  • Русе
  • Мнения: 897
d0ra, благодаря за насоките.

# 178
  • Мнения: 182
Здравейте момичета.
Донесоха ми шишарки и сега ще трябва да направя боров мед по желания на децата. Рових се в интернет, видях рецепти и се обърках вече.  Аз до сега сладко от нищо не съм правила та искам нещо изпитано. Ако може някоя добра душа да каже как да действам. Благодаря предварително.

# 179

Общи условия

Активация на акаунт