За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 8-а тема

  • 62 805
  • 768
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 1 359
Искам да направя за зимата домашно приготвен сок от ябълки и моркови за бебето ми. Не искам да добавям абсолютно никакви други съставки, освен самия сок. Ще се получи ли, колко време трябва да го заваря и с каква трайност ще бъде получения сок?

# 211
  • Мнения: 7 415
Купих си казан за стерилизиране от Лидл,някой ползвал ли е? Градусите са до 100,но като го пробвах само с вода не завря хубаво.Дали ще станат бурканите или ще се развалят след като не ври хубаво,а поддържа температурата 100 градуса.

# 212
  • Мнения: 22 206
Ще станат бурканите. Ако искаш повече градуси - задай по-висока температура.

# 213
  • Мнения: 7 415
100 е максимума за градуси,а 4 часа за време.Успокоих се,ще пробвам,че още миналата година съм го купила,а не смея да стерилизирам.Много е удобен-лек,има кранче за източване,задаваш време и температура и не се занимаваш да следиш кога е завряло.

# 214
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 42 013
чувала съм, че на слаб огън, поддържащ 70-80 градуса ставало най-добре.
плодовете не се разкашкват, краставичките не омекват...
и съм го виждала  в действие във Велинград Simple Smile - кофата под течащата минерална вода и човека до нея си я наглежда.

# 215
  • Мнения: 22 206
Права си, 100 градуса е максимумът, сега погледнах моят.
Стават бурканите, поне моите станаха. Иначе в книжката имаше таблица с примерни минути и градуси за различните плодове и зеленчуци - там наистина на няколко места бяха дали 80 градуса за стерилизиране.

# 216
  • Русе
  • Мнения: 6 293
Купих си казан за стерилизиране от Лидл,някой ползвал ли е? Градусите са до 100,но като го пробвах само с вода не завря хубаво.Дали ще станат бурканите или ще се развалят след като не ври хубаво,а поддържа температурата 100 градуса.

Ползвам го вече втора година и съм много доволен. Всичко е наред. Има упътване какво да се вари, при какви градуси и колко минути. От този тип.

# 217
  • Русе
  • Мнения: 12 249
Колко е голям този Литовски казан

# 218
  • Мнения: 22 206
Тук пише, че е 27 литра - https://www.pinterest.com/pin/328833210272887106/
Моят е такъв. Събира два реда буркани - примерно по 7 на ред, въпреки, че зависи колко тумбести са бурканите, - като в книжката пише, че вторият ред буркани може да бъде покрит с вода до две трети на бурканите и пак ще се стерилизират. Пробвах с компоти - дръпнаха капачките и на втория ред.

# 219
  • Мнения: 7 415
Благодаря много,моят е абсолютно същия.

# 220
  • Мнения: 5 681
Аз консервирах купешко месо. Просто няма откъде да взема домашно.

Днес купих зеленчуци за първата доза консервиране. Утре ще затворя домати, печени чушки, както и корнишони. При близки извън София сме, днес тук беше пазарен ден. Корнишоните - 1,40 лв., домати за консерва - 0,80 лв., чушки 1,30-1,50 лв. Взех и чесън, той по 6 лв. за килограм. По-нататък ще взема пак, просто утре няма да успея да затворя и направя количеството, което искам. Иначе имаше и много плодове за компоти, сладка, но това мисля тази година да пропусна.

# 221
  • Русе
  • Мнения: 6 293
Пукани люти чушлета


Сладко от зрели смокини

# 222
  • Русе
  • Мнения: 6 293
Скрит текст:
Яла съм туршия от бамя, уникална е. Пейчев, а без аспирин не ти ли се намира рецепта?

Извини ме за късния отговор. Сега видях поста ти.
Правил съм преди време бамя с доматен сос, кято се стерилизира около 60 мин. Без аспирин, но е голяма играчка. Ако те интересува, ще намеря рецептата.

# 223
  • Мнения: 1 359
Искам да направя за зимата домашно приготвен сок от ябълки и моркови за бебето ми. Не искам да добавям абсолютно никакви други съставки, освен самия сок. Ще се получи ли, колко време трябва да го заваря и с каква трайност ще бъде получения сок?

Ще съм много благодарна, ако някой ми помогне. Или поне да разбвра, дали мог да приготвя сока без никаква захар и консервант. Искам поне което мога да проготвя вкъщи, а не да купувам разни сокове, бъкани със захар и незнайно от какво направени.
Благодаря ви предварително!

# 224
  • Мнения: 461
Искам да направя за зимата домашно приготвен сок от ябълки и моркови за бебето ми. Не искам да добавям абсолютно никакви други съставки, освен самия сок. Ще се получи ли, колко време трябва да го заваря и с каква трайност ще бъде получения сок?

Ще съм много благодарна, ако някой ми помогне. Или поне да разбвра, дали мог да приготвя сока без никаква захар и консервант. Искам поне което мога да проготвя вкъщи, а не да купувам разни сокове, бъкани със захар и незнайно от какво направени.
Благодаря ви предварително!

Преди години баща ми беше направил сок от ябълки (чист) и беше заварил шишетата. Не се развали. Но как точно го направи за съжаление не знам.

Общи условия

Активация на акаунт