Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да стерилизирам буркани за консервиране?
Как да предотвратя растежа на мухъл в консервираните сладкиши?
Как да консервирам кестеново пюре?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да стерилизирам буркани за консервиране?
Бурканите за консервиране могат да бъдат стерилизирани, като се пълнят с вряща вода догоре, докато са горещи. Веднага след напълването им се поставят капачките и се проверява дали са здраво затворени. Ако не са винтови капачки, ръбовете могат да бъдат избърсани с нож. След това бурканите трябва да се завият плътно и да се проверят капаците. Без стерилизация е задължително бурканите да се пълнят с вряща вода веднага след сваляне от огъня или изключване на нагревателя.
-
Как да предотвратя растежа на мухъл в консервираните сладкиши?
Предотвратяването на растежа на мухъл в консервираните сладкиши може да се постигне чрез правилно стерилизиране на бурканите и внимателна обработка. Първо, уверете се, че бурканите са стерилизирани чрез кипене във вряща вода за няколко минути. След това напълнете бурканите с горещо сладко догоре. Веднага след пълненето затворете плътно бурканите с винтови капачки или ги запечатайте допълнително, като ги притиснете отгоре с нож. Накрая проверете дали капачките са здраво завинтени и се уверете, че са "превъртяни".
-
Как да консервирам кестеново пюре?
-
Как да консервирам тиквички, патладжани и чушки?
-
Как да консервирам бъз?

Пълня.....и аз не знам докъде, почти догоре. Но така, че като сложиш капачката, да не изхвърля смес, разбира се. Не знам, чак сантиметър май няма, но има някакво разстояние, някое милиметърче и друго. Абе, както си си свикнала. Иначе, да варя и като извадя, захлупвам върху капачките, като изстинат бурканчетата, обръщам и прибирам в килера. Не мисля, че ще му разсипеш нещо,то няма какво.
Шегувам се!