За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 8-а тема

• 62 768
  • 768
  •   1
Отговори
# 615
И аз сложих киселите краставички. Стана съвсем случайно. Бяхме в планинско градче, нацелихме пазарен ден, корнишоните бяха на 1,50 лв. и взех 10 кг. Затворих ги по рецепта на баба ми и вече са в мазето.

Някой дали може да ми препоръча рецепта за лютеница с малко захар? Не съм добра в импровизациите, а със захарта сме скарани по здравословни причини...

# 616
Аз си правя по нормалната рецепта и не слагам захар, ако доматите са по-кисели, може да сложа малко, но не винаги. Кисели домати могат да се неутрализират и с малко повече моркови.

# 617
Никога не съм слагала захар на лютеницата. На 5 кг чушки (пека ги) слагам 3 кг домати, сол и олио. Няма други зеленчуци.

# 618
Чак когато си пуснах коментара тук, се зачетох в рецептите за лютеница от първа страница. Миналата година правих на баба ми рецептата, а тя си е с бая захар. Слагам я в скрития текст
Скрит текст:

На 3,5 кг червени чушки и 2,5 кг. домати се слага 1 чаена чаша захар.
Ами значи ще си харесам някоя рецепта и ще пробвам. Явно "нашата" рецепта е някакво изключение.

# 619
  • Русе
Кисели краставички

Пукани люти чушлета

Компот от сини сливи

# 620
Може ри рецептата ви за краставичките?

# 621
  • Русе
Скрит текст:
Може ри рецептата ви за краставичките?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/08/blog-post_26.html

# 622
  • Някъде по Дунава
Рецептата за буркан с винтова капачка ли е?

# 623
  • Русе
Скрит текст:
Рецептата за буркан с винтова капачка ли е?

Тип "омния" , като на втората снимка от по горния ми пост.

# 624
За първа година искам да правя кисели краставички в буркани.Сега се чудя да взема 5 л оцет от метро, но незнам дали с него става. Четох, че ако оцета е фалшиф, ще се развалят консерви те. Някои ползва ли тази разфасовка от метро?

# 625
Благодаря, дали може само да разясните за тия 100мл, които се отделят, ако няма да стерилизирам?Не разбирам, към тия 100мл ли прибавям оцета и кипвам или...?

# 626
  • Русе
Скрит текст:
Благодаря, дали може само да разясните за тия 100мл, които се отделят, ако няма да стерилизирам?Не разбирам, към тия 100мл ли прибавям оцета и кипвам или...?

Вместо отделената 100 мл вода, се слага 100 мл оцет.  Водата /100 мл/ се изхвърля. Това се прави защото краставичките са с различна големина и различно запълват бурканите. Не винаги може да се прецени точното количество вода за един буркан.

# 627
Аз слагам оцет до ръба на буркана ( имам впредвид ръба та 1.5 см от дъното на буркана. Останалото доливам с вода. Обръщам бурканите и заварявал само капачките.

# 628
  • В градината...
Относно мерките действам много лесно. Краставички (и бамя) правя, като слагам оцет 10% от буркана. После редя з ленчука и доливам с вода. Слагам и повече захар, за да стане сладко-кисело.

# 629
Здравейте!
В нашето семейство много се харесват  едни пикантни краставички на Кауфланд. Има синапено семе и малка люта чушчица. Някой да знае подобна рецепта?

Общи условия

Активация на акаунт