За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 8-а тема

  • 62 042
  • 768
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: 7 059
Рецепта?

# 661
  • Мнения: 1 878
Здравейте, търся изпитана рецепта за кьопоолу…Искам да затворя няколко буркана, но никога не съм правила в по-голямо количество.

# 662
  • Мнения: 9 443
Така го правя https://pep-4o.blogspot.com/2010/01/4.html   След   етапа на отцеждане, поставям в буркани  патладжан и 1-2 чушки; затварям бурканите и стерилизирам   половин час. Когато потрябва - изваждам, нарязвам и обърквам с чесън и олио. Домати не слагам аз.

# 663
  • Мнения: 8 581
Ние го харесваме с равни количества печен патладжан, печени чушки и домати. Миналата година ми дадоха акъл и доматите да са печени (във фурната). Та всичко опечено, обелено, нарязано на дребно, престояло в гевгира (да му се отцеди сока) и в буркани. На средно бурканче добавям кафена (от най-малките) лъжичка сол и варя 20 минути (заради патладжана). Ако правя със сурови домати - настъргвам ги на едрото ренде и оставям хубаво да се отцедят самостоятелно. Вариантът с печени, става и със зелени домати.

# 664
  • Sofia
  • Мнения: 5 003
Бихте ли споделили как се прави пестил? Траен ли е? Как се съхранява?

# 665
  • Мнения: 5 681
И на мен ми е любопитно как се съхранява пестилът.

Досега съм направила кисели краставички и домати на консерва. Направих и малко патладжан в доматен сос. Другата седмица мисля да правя лютеница и още малко патладжан в доматен сос. Досега не съм правила кьопоолу в буркани. Колко време се стерилизират?

# 666
  • Русе
  • Мнения: 6 120
Скрит текст:
Бихте ли споделили как се прави пестил? Траен ли е? Как се съхранява?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/04/blog-post_18.html

Скрит текст:
И на мен ми е любопитно как се съхранява пестилът.

.............................................. Досега не съм правила кьопоолу в буркани. Колко време се стерилизират?

Поне 35 мин. след завиране на водата. Ето една рецепта за бърза консумация, която можете да стерилизирате. Варете сместа преди да напълните в бурканите 10-15 мин., след това още 35 мин.
 https://ipeychev9.blogspot.com/2014/07/blog-post_27.html

Последна редакция: пт, 03 сеп 2021, 12:10 от i_peych

# 667
  • Разпиляна във въображението
  • Мнения: 27 688
Може ли рецепта за мариновани печени чушки?

# 668
  • Русе
  • Мнения: 6 120
Скрит текст:
Може ли рецепта за мариновани печени чушки?

http://ottefteritenamargi.blogspot.com/2013/09/blog-post_12.html

# 669
  • Разпиляна във въображението
  • Мнения: 27 688
Благодаря!

# 670
  • Мнения: 7 856
Аз в момента се боря с туршия от зелен боб. Голям въртел е, но е много вкусна.

# 671
  • Мнения: 9 443
Ето и моята с мариновани печени чушки https://pep-4o.blogspot.com/2014/09/blog-post.html?m=0
Недоволна, ще споделиш ли как я правиш?

# 672
  • Мнения: 7 856
Ето и моята с мариновани печени чушки https://pep-4o.blogspot.com/2014/09/blog-post.html?m=0
Недоволна, ще споделиш ли как я правиш?
Разбира се. Пиша рецептата, която е за много голямо количество, всеки може да я намали. Рецептата е от едно планинско село до сръбската граница.
Продукти:
4 кг зелен фасул,
1 кг селски (или каквито решите или намерите) чушки, да са с тънки ципи,
3-4 връзки копър,
10 глави чесън.
Марината:1 л вода,
1л винен оцет,
1 чаена чаша сол, 1 чаена чаша захар (могат малко да се намалят солта и захарта), 1 чаена чаша олио.
Фасулът се измива и нарязва, чушките с отрязани дръжки се опукват.
Маринатата се кипва и на порции се обработва фасула (за 25-30 минути). След това и чушките за 5 минути.
Всичко се смесва с маринатата заедно с нарязания копър и изчистения и нарязан чесън. Разбърква се добре, пълни се в буркани и се стерилизира за 10 мин.

Последна редакция: нд, 05 сеп 2021, 01:40 от Недоволна

# 673
  • Мнения: 464
Някой може ли да сподели рецепта за консервиране на печурки в буркан?

# 674
  • Точно където трябва
  • Мнения: 4 896
Здравейте и от мен. Тази година зимнината ще си я правя сама. И както цял живот съм правила, оказа се, че пак имам бели петна и съответно въпроси.
Колко приблизително като брой чушки/ печени и обелени/ се събират в един буркан Омния? За 10 буркана колко кг. чушки да купя? Знам, че е относително, но все пак нещо ориентировъчно?
Имам 3 бр.трилитрови буркана с доматено пюре. Сравнително сгъстено, но не прекалено, че да може и да се повари. Колко кг. печени чушки ще ми трябват за лютеница за това пюре? Знам, че ако чушките са много повече от доматите, лютеницата ще горчи. Имаше нещо, че и доматите са много повече пак не е добре. Та каква е успешната пропорция?
И колко бурканчета 400 млн. ще излезнат от това чудо? Ако е много да не слагам и трите буркана пюре.

Общи условия

Активация на акаунт