Фигурно пързаляне - 10

 • 34 756
 • 736
 •   1
Отговори
 • MJF
 • Мнения: 8 741
                                                         
                                                            Тема за любителите на фигурното пързаляне като спорт и изкуство

                                                          

Предишни теми:
1 ,  2,   3,   4, 5, 6  7,  8,   9

Профилирани източници на информация:
Скрит текст:
Сайт на ISU
Красивата страна на спорта -информация  на български
https://www.goldenskate.com/
http://absoluteskating.com/index.php?cat=1&id=interviews
https://www.ifsmagazine.com/sections/articles/articles
https://fsrussia.ru/
https://usfigureskatingfanzone.com/index.aspx
..........

Реално нет съобществото на фигурното пързаляне циркулира из няколко големи най-вече като географска ширина на участниците форуми- според зависи кой какви езици има в запаса си. Там постъпват и новините и статии, интервюта, подкасти , видеоинтервюта и пр. форми на информация от всевъзможните инфо-ресурси.
 Мога да дам само по-големите  форуми на руски и английски списвани.
http://fso.icebb.ru/
https://www.goldenskate.com/forum/
https://www.fsuniverse.net/forum/

# 1
 • София
 • Мнения: 27 571
Шоши, благодаря! Simple Smile

Дано намеря време тези дни и да наваксам с гран притата, уф.
п.п. редактирай си предния пост с линка към тази тема, че те праща към 'нова тема'

# 2
 • MJF
 • Мнения: 8 741
Мерси Diavolo, сега би трябвало да е правилния линк.
Хайде , дано се поосвободиш. На третия етап е и  Ън Су Им.  Отдавна не ми се беше появявала на екрана , засега я видях само на кратката, въпреки грешката останалото бе на висота, над очакванията ми , предвид последните ѝ появи на екрана ми , мда.


alice_ in_ wonderland1, както писах скоро, търпеливо си чакам в танците да завършат "пенсионерите " та да се полюбувам на "младоците" , че както някои са зациклили и застояли и младоците ми ще остареят/ ще се амортизират преди да им е дошъл реда Crossing Arms . WinkSmile
Относно програми-фаворитите нещо хич не съм възхитена от видяното до тук в сезона. Имам чуството че повечето не знаят че е олисезон като им видях програмите Rolling Eyes Tired . Дори и тези които са ме приучили да очаквам нещо свежо, са се "забили" в досадната скука. Да вземем Нейт и програмите му, Суй -Хан също дори,.....
А иначе от такива като Габриела -Гийом въобще и отдана не очакам нищо ново.
Като споменахте наш Юзу, ще си чакаме още да го видим.

Гледам вече трети етап на ГП и не мога да разбера това странно , неравномерно, разпределение по етапите. Аз казах че няма да кажа гък критика за ЮГП но .... сеньорското просто "плаче" за такива.

Торино
Изгледах до тук кратките дами, танци и спортни дуети. Снимането на този етап е много лошо , на фона на първите 2. Жалко.

За начало Каро ни приветства.Smile  

Кратките дами Само позитивните неща които видях ще спомена.
Скрит текст:
Маи Михара е  в много стабилна форма, гледам я в три поредни старта за кратко време в три различни географски точки- Пекин, Ванкувър, Торино. Много приятно изпълнение , голямо браво. Софя Самодурова с много подходяща за нея програма.  Ън Су като оставим излишно сгрешения флип в края,  бе много приятна гледка на леда в това мнооого добре познато ни танго Wink . Луна мощно , стабилно и чисто , определено sb след Финтрофи. Голямо браво. Сатоко се справи определено по-добре от в Лас Вегас и заслужено sb.
На останалите дами ще спестя коментар/критики.
Кратки танци Видяни.
Скрит текст:
Тук в състава бяха два от трите типа ритмични танци. Изцяло ""улични"" и стандартните си с почти не маскиран блус. Доволна съм че Грийн -Парсънс все пак не ги запратиха след....една камара други. Лопарева - Брисо тук също доста по -добре от колкото на Ломбардия , нищо че оценките са точно обратно Mr. Green . Веселя се с Мюлер-Дик.  Танца на Carolina MOSCHENI / Francesco FIORETTI ми допадна. Обичайните заподозрени си се изпързаляха добре. Зак се държи на туизлите за сега добре в сезона. Да видя волните какво и що.

Кратките спортни дуети
Както показват и резултатите на кратката Суй-Хан и Пън-Дзин и останалите.
Скрит текст:
Искаше ми се чист същински дебют на Артемьева - Назарычев при сеньорите. Но каквото такова , объркаха си само скока от изхвърляне, туиста могат по-добре, всичко останало на висота. Хайде дано му потръгне и на Слюсаренко при сеньорите и на големите стартове, защото с Аполинария - Дмитрий и техните големи проблеми....котка им пресече път. А Слюсаренко напълно заслужава при целия му труд с юньорите му. Има и грузинските дуети този сезон.
Никол - Матео отговаят този оли сезон за Let It Be. Приятно изпълнение за тях, само скока объкаха, но пък паднаха синхронно Wink
Мнооого ме зарадваха Пън -Дзин, ама много, PB изпълнение от раз. Палци на волната.
Суй се опита да "твори" на тулупа но почти не успя Smile . По- добре от преди дни във Ванкувър бе това изпълнение като цялост. Чакам ги на волната.  

Последна редакция: сб, 06 ное 2021, 22:03 от Шошулчо

# 3
 • Далече, далече
 • Мнения: 6 005
Благодаря, Шоши. Ако не беше ти и информацията ти, щях да изпускам почти всичко.

# 4
 • MJF
 • Мнения: 8 741
Сетих се за 2 неща които исках да спомена но си забравих като писах за кратките дами вчера.
Първо че до бортика виждам Yao Bin , отдавна не сме го виждали извън Китай. Второ че както седна Ън Су на белите табуретки , няма спасение от тез кубове, и хоп, макар маската, някакъв познато изглеждащ субект Wink . Развеселих се като видях Minjeong Kwak, спомням си я добре, особено когато бе сама воин от коейския фронт,  когато Юна Ким я нямаше на старт и след Ванкувър.

А иначе видях и кратките мъже.
Crazy ама колко приятно ме изненада наш Бо. От кога, колко дъъълго чакахме чисто изпълнение от него да видим отново. Дочакахме. В чест на този факт, след края на кратките мъже се върнах и изгледах кратката му втори път. Един път не застраши дори бортика, евала. Ще продължа не по ред, след като се разсеях с Бо.
Скрит текст:
Грасл този сезон редува  добро-лошо-добо .... изпълнение. Поне на роден терен се справи  добре. Ча над очакванията ми , браво за набраната към момента форма. Коляда поне се размина без бабачка. Василевс хубаво изпълнение само с тройни скокове, отслабнал, привел се във форма по като за този спорт. Казуки предвид скоковия контент тук се справи много добре, над очакванията ми. По-хладнокръвен дано е на волната. Кагияма ясен, тази програма и музика грам не допринасят да ми стане поне малко интересен на леда, да видим волната. Yudong CHEN ми постав гатанка , та рових в архива на ЮГП и миналогодишния китайски етап . Мда , това е експресивното  китайско момче, тук вече попораснал, вече с 4 салхов в катката но пак омаза 3А Smile , но прогреса е виден като цяло , получи му се пиличен сеньорски същински дебют. За Гуменник този сезон нищо още не ми е  попадало като инфо какво и що но ми се струва , че имаше някакви проблеми в началото на този сезон. Признавам че очаквах повече. Алиев спасяваше кратката в тази си далееече от добра форма. Паул обърка почти всичко. А Фанджипани се тресеше от вълнение, беше в пълен мандраж видимо още преди да излезат да ги представят за начало на загрявката и явно не се е справил със себе си и докато му дойде реда, на волната дано го отпусне този ажиотаж.
Много ми е тъпо да гледам добри фигуисти колко лоши състезатели са. Меко казано жалко.   

# 5
 • Бургас
 • Мнения: 6 635
Включвам се и аз в темата.

# 6
 • Мнения: 1 515
Включвам се в новата тема. Снощи изгледах новия волен танц на Пападакис и Сисезон. Тези хора са извънземни.

# 7
 • MJF
 • Мнения: 8 741
Eто специално за Dana Scully интервю със Стефан Ламбиел - на руски.


Ice Talk са се "събудили" този сезон.
Има кратки интервюта с Джими Ма и с Винс след подвизите им на  ГП.
Добре че не са продължили с Мираи Нагасу, да не ми се обижда, но тя по далечe от американския си нос не вижда, та беше крайно безинтересна ми и съответно при двама "полярници/ коне с капаци" в ефир аз дезертирах от тях миналия сезон. А сега се е върнал  Jackie Wong и подкаста е станал слушаем.

Изгледах галите на първите два ГП етапа. Канадската определено ми хареса доста повече. На края златните медалисти до един ми харесаха. Валиева с тази рокля в болерото къде , къде по -добре от лошия си за мен тоалет на волната. Суй-Хан- клас, Нейт - усмивка до уши а и мерси за бонуса от Караван. Пайпър-Пол с тези тоалети по ми харесват в Елтън а иначе в Елингтън чудесни. Иначе браво на всички които са направили гала -номер- Грийн-Парсънс, Даря-Денис, .......Нейт и Кийгън излишно ме напрегнаха със салта Crossing Arms

А иначе снощи подхванах волните дами в Торино- първите 3 на леда не ме вдъхновиха хич.

# 8
 • MJF
 • Мнения: 8 741
Торино
Волните дами
Скрит текст:
E имаше си от всичко на волните дами, даже и изпълнение без звук при мене Smile , всичко Mr. Green. Първите три на леда както писах, стараха си но не се вдъхнових. Софя с подходяща и волна програма, като изключа скоковото "творчество" , останалото ми хареса. Yi ZHU приятно пързаляне но както и при Yelim KIM не ми достига "пърсъналити" в презентацията . Две красиви волни програми имат и двете. Ън Су голяма мъка, мен също ме заболя от гледката.
Маи Михара е един от големите герои на сезона до тук въобще. Завидна стабилност. Гледам я с допълнителни емоции предвид историята ѝ. Гооолямо браво.
Сатоко продължи естетическото ми удоволствие след Маи. Този старт реално се получи по-добре от първия ѝ в серията.  
За финал три изпълнения които ме подложиха на изпитание Wink
Анна Щербакова я виждам за първи път този сезон. Половината кратка се блещех на тоалета, другата част на гешките в изпълнението , така че тепъра ще видя следващ път програмата. На волната си мислех колко си приличат с Валиева на леда  и колко жалко,  че не са се насочили към художествената гимнастика.  А  иначе стабилно волно изпълнение. Някакъв музикален бъркоч чух като фон.  Майя Хромых е фигуристка , която гледам от дебюта ѝ на ЮГП и вътрешните руски стартове, висока конструкция, миналата година се постабилизира, взе да намира центъра на тежеста си така да се каже. Явно заради наситения ми руски сезон миналата година , сега имам чувството че Мая все съм я гледала в тази ѝ кратка програма, оставена и за този дебютен  ѝ при сеньорите сезон. Два четворни тулупа на фона на останалото , което е на едно прилично още юнористо ниво. Ноооо , педвид визуално високата конструкция на лед в съчетание с хореото на нейната треньорска група , гледката е .... Браво за съвсем приличния ѝ дебют.
Луна без звук, да речем сносна програма, чудесно изпълнение от нея. Има гооолямо браво от мен за този PB старт. Чудесен подарък за рождения си ден си направи а и сигурно батко Йорик се е радвал дори повече от нея. Та и аз с двамцата. А да видим дали това може да се повтори поне още един път този сезон.  Здраве им желая.
Крайното класиране  Награждаването и цитатите още не съм прегледала.

Волните спортни дуети
Скрит текст:
От 7 останаха 8 дуета. Още като бе Небелхорн писах че се чудя на какво се дължи сегашната форма , по- точно липса на така , на Annika HOCKE / Robert KUNKEL.
При Пепелева -Плешков се получи само единия скок от изхвърляне, останалите .... Но никаква стабилност не придобиват те. Прекалиха на този старт с грешките. Останалото им е на висота но проблема е че дори когато един път на високосна "скочат" обезателно грешат на нещо друго, много лоши състезатели. От двата италиански дуета в първата група Rebecca GHILARDI / Filippo AMBROSINI сме виждали на големи стартове а за Sara CONTI / Niccolo MACII е дебют на такъв.
Юлия Артемьева и Михаил Назарычев с първи медал от ГП завършиха. А иначе ми се искаше все пак малко по-стабилен дебют. Те са от младоците на руския спортни дуети фронт на които симпатизирам в повече. Да дерзаят.
Никол- Матео със своя темп навлизат в сезона, извън скоковете прилично за тях.  
И за десерт двата китайски дуета. Двата дуета с един модел спирала на смъртта. При Суй-Хан по - добре доработена. При Пън - Дзин имаше творчество  на сингъл скока, а на коелибливото изхвъляне се сетих от ъгъла му на снимане за едно много кофти подобно от тях преди време, което завърши болезнено в  бортика, корекция на траекторията е желателна все пак. Суй - Хан се заеха с творчество в края на програмата, но важното че минаха без някакви сериозни опасности, от гледката се сетих как на галата в Канада Суй падна весело към края на леда и как го отиграха професионално двамата WinkSmile .
Крайното класиране

# 9
 • MJF
 • Мнения: 8 741
Оххх, гледам волните мъже Торино,  Томоно ме ooooh! . Какво чудесно начало и преди бонус зоната като се почна...какво беше това?! Ей,  голям шемет е Казуки. Прилича ми на казуса с Такахико Козука. Пребори се при прехода при сеньорите и придоби два четворни и от тогава все не стига физика за стабилен старт.

Но първо да споделя за волните танци преди волните мъже.

Волни танци
Скрит текст:
Къде живнах гледайки ? По различни причини. Танците на Carolane SOUCISSE / Shane FIRUS и Katharina MUELLER / Tim DIECK, последните си го изпълниха по - добре от предишния път. Лопарева-Брисо хубаво изпълнение, самия танц бива. Грийн-Парсънс успяха да паднат на елемент а и предържана въпосната  поддръжка им дадоха. Жалко. Медисън-Зак любувам се на кънките, пързалянето, с програмата свикам, те се стараят. Габи - Гийом този път ме спечелиха с волния танц, нямам забележки, напълно в техните традиции, концептуален като този на Грийн- Парсънс. Гледа се наведнъж. Да си го доработят и виждам как ще "звънка" на ОИ.

Видях че награждаванията са били преди галата и са на нейния запис.
Крайното класиране

Волни мъже
Скрит текст:
И тук с един по-малко. Честно казано от първите 7 на леда, до там съм стигнала с гледането, никой не ме изненада. Всеки се "показа" както очаквах. Франджипани цял речетатив на кубовете, "театър" направо, нещо трябва да прави със себе си иначе така с толкоз "радини вълнения" .... до никъде. Алиев и Гуменник се откопаваха след като се закопаха на кратката, кога ще се научат на кратка?!  Yudong CHEN очаквано има много работа тепърва с доста неща при сеньорите. Юма се откопа на волната, не идеален но приличен, особено след такава кратка. При Томоно не знам до колко е нерви, до колко е предел на физика или и двете заедно.

Лоренцо Магри

Волните мъже до края
Скрит текст:
Василевс актьор. Аналог на Браун в скоковия си контент към момента и въобще. Волната и цялото състезание са му PB постижение , браво на Денис. Особено след катината от него миналия сезон.
Коляда без бабачка, твореше на три скока, останалото прилично. Самото начало на волната мен ме Smile , въпреки че знам музиката, но все ми прилича на човек видял и прихванал насекомо от саксията с цвете която е пред него, ей такава сценка ми е пред очите от тоа начало и нататък.... никакъв Шиндлер, ни тук ни при Браун, при Джейсън е още по - зле. И аз на двамата им пиша слаб 2 за тази подигравка с тематиката дето са направили и двамата и сие около тях с тематиката. Peace
Ча с гориво само за прилична кратка към момента. Те с Грасл с тез бежови ръкавици..... дори аз любителя на зимни аксесоари гледам с досада тез "бежови петна" на иначе приличния им фон. А за прическата/стрижката да не почвам.
Грасл с решимост за добър старт пред родна публика. Първи медал от ГП за него, честито.
За финал Бо. Получи се всичко което не бе четворни и аксели. Мърморех си, че съм доволна че се е събал поне за чиста кратка. Но още в следващия момент на воля "благославях" китайската федеация. Мноооого съм им набрала, хем тук и Суй- Хан и Пън-Дзин, че и двата танцови дуета , най-вече за втория.  Като гледам как върви и младежа Чен, подозирам че и с него ще процедират както с Бо и Хан Ян Rage . Да не подпалвам сега. След ОИ.
 
Крайното класиране  
Пегледах церемониите и остана галата.

Местим се в Токио, преди да е потънал Wink


Таблицата
Хе , хе , тез пък с двете сингъл дисциплини след дуетните. Сори но така не ми спори гледане на мен, туй да е проблема при гледане на записи Wink . Ноооо ... да внимават със снимането "от покрива", защото и без това не съм на кеф от снимачите в Торино, ама хич.
Сега понеже си попълних прогнозата в един руски форум та този етап виждам че се очертава оспорван в танците и дамите в средната част, а и при мъжете. Най -ясен ми се вижда пиедестала в спортните дуети. Да видим.

Последна редакция: чт, 11 ное 2021, 18:04 от Шошулчо

# 10
 • Варна и...духом на Босфора
 • Мнения: 2 543
Хохохо! Шошулчеджим,
Благодаря за темата и труда ти:heart_eyes:
Моля за следният отговор-ако може да кажеш от коя дата до коя е турнира на ОИ в Пекин във всички дисциплини и от колко часа,дали има вече яснота?
Благодаря!

# 11
 • MJF
 • Мнения: 8 741
Не знам дали са променили разписанието от 21 март 2021 насам но ето тук
https://en.wikipedia.org/wiki/Figure_skating_at_the_2022_Winter_Olympics
6 часа разлика с Пекин имаме сега.  У нас  начало 4 февруари 3.30 ч с отборния турнир - кратки мъже, ....
На олисайта се отваря това https://olympics.com/en/beijing-2022/schedule/
За точното начало по дни може и да има още промени, но като ред как са дисциплините ред по ред не би трябвало вече да има промени. Най - малкото защото се градят стратегии от съответните  федераци.
Ако нещо е неясно казвай, горните сайтове имат вариянт на руски .

# 12
 • Варна и...духом на Босфора
 • Мнения: 2 543
Благодаря.
Тоест,тези часове са в Чайнатаун,9.30 сабалян
В Германия-4.30 сутринта,тъй иди...
Тюююх...
И пак жените най- облагодетелствани..

# 13
 • MJF
 • Мнения: 8 741
Не, в Германия наше 3,30 е 2,30. В Германия фигуното почва в 2,30ч .

Най- голямото безобразие от 4-е дисциплини е пак с графика на спортните дуети. За местното/ тамошното време говоря.
Но както и да направят графика на ОИ все ще има недоволни. Най- вече аз Mr. Green . Докато не сложат отборния турнир след истинското фигурно, а най- добре това " отборно шоу" да го отменят и да си остане финална забава / гала за нас в края на през 1  сезон или ако намери спонсори ISU и всеки сезон. Така съм съгласна. Но не на ОИ.

# 14
 • Варна и...духом на Босфора
 • Мнения: 2 543
Ами ич да не лягаме и ТолкУз!
Никога не мога да се оправя с часовете
Сега в Турция бях,там пък Ич Kissing HeartJoy,они не връщали часа.
Ох,и аз съм недоволна.
Ами,аз отборно да гледам ли...
Раз кудрявьй.....лист родной...Joy
Може и да не се пише така,де:joy:

Общи условия

Активация на акаунт