Фигурно пързаляне - 10

  • 34 663
  • 736
  •   1
Отговори
# 735
  • Мнения: 218
Пфу, най- после стигнах да погледам оттук- оттам волните програми от Омск.

Жени

София Захарова- еее, най- после направи (почти) чиста програма, но пак не успя да се добере до подиум. София може да не е сред топ състезателките, но се намества някъде сред моите любимки. Жалко, че бързо си направи двата етапа и доста ще чакам пак да я видя.
Мария Агаева- единствената, която направи 2 чисти програми и напълно логично е сред призьорите. Елегантна волна в образа на Коко Шанел.
Аделия Петросян- значително подобрение от предния етап, приземи четворен флип, падна на 4T, но пак спечели със сериозна разлика.
Алина Горбачьова- ех, Алина, как ми се искаше да спечелиш...Тотален срив на скоковете и можеше да изтърве и второто място. А програмата ми допада- перфектен сихрон между музиката, семплия тоалет (просто идеално подбран) и нейното представяне на образа.

Мъже
Марк Кондратюк- бабочки, стеаути, падане- направи почти пълен комплект. Спиновете и стъпките също не бяха на особено ниво. Хареса ми костюма му, версията на "Ода на радостта също не беше лоша". Това, че с подобно изпълнение беше близо до подиума не говори добре за състезанието.
Алексей Ерохов- е това вече беше супер. Три четворни,  3A и 11 зелени светлини на елементите. Приятно изпълнение на "Турандо", хубава червена блуза. Дори можеше и да спечели, малко не му достигна. Почти 100 точки за техника.
Григорий Фьодоров- приятна програма, много грешки при скоковете (я, той бил при Светлана Соколовская) и успя да добута до тройката, просто защото Кондратюк също не направи достатъчно. Има какво още да работи за втората оценка.
Матвей Ветлугин- музика- Apassionata. Я, откъде ли ми е познато това? Естествено, че от госпожица Трусова. Само един четворен, още някои проблеми при скоковете, но програмата беше прекрасна, вживяването му в тази нежна музика беше отлично. 92.58, най- добра втора оценка с разлика и спечели с 2 точки и половина заради волната. Много се радвам за победата му, прекрасен за наблюдаване фигурист.

Първите двама при мъжете бяха страхотни и беше удоволствие да ги наблюдаваш, при жените се надявах на друго развитие, ама... Още не мога да догледам всичко от Омск, то започна вече в Красноярск етапа. Отиваме все по на изток. Да бяха сложили барем и един етап в Хабаровск или Владивосток.  Ето и участниците:

Скрит текст:
Женщины: Майя Хромых, Анна Фролова, Вероника Яметова, Мария Агаева, Екатерина Анисимова, Софья Важнова, Арина Видинеева, Елизавета Куликова, Софья Чаплыгина, Арина Кшецкая, Анастасия Молчанова, Алиса Цветкова.
Мужчины: Дмитрий Алиев, Петр Гуменник, Александр Самарин, Илья Яблоков, Егор Рухин, Кирилл Сарновский, Федор Зонов, Максим Варакин, Арсений Димитриев, Данил Федосимов.
Спортивные пары: Александра Бойкова и Дмитрий Козловский, Ясмина Кадырова и Валерий Колесов, Дарья Бояринцева и Денис Плешков, Виктория Васильева и Роман Запорожец, Елизавета Осокина и Артем Грицаенко, Таисия Собинина и Денис Ходыкин, Майя Шегай и Игорь Шамшуров.
Танцы на льду: Александра Степанова и Иван Букин, Елизавета Шанаева и Павел Дрозд, Софья Шевченко и Андрей Ежлов, Екатерина Миронова и Евгений Устенко, Варвара Курносенко и Федор Варламов, Дарья Лунина и Андрей Акулов, Аннабель Морозов и Игорь Еременко, Полина Усова и Михаил Антонов, Ольга Федорова и Павел Драко, Екатерина Храбрых и Мирон Суслов.
Този път имаме пълен комплект от дисциплини. При жените се очертава най- непредвидимия етап след оттеглянето на Софя Акатьева заради травма. Имам поводи за радост, че Яметова се завръща и ще мога пак да видя грациозната Анна Фралова. При мъжете също се очертава да е интересно, а при танците се завръщат Степанова/ Бухин.

# 736
  • MJF
  • Мнения: 8 731
Брей, разгеле пълен етап на руския фронт значи. Добре е че се завръщат.

Аз изгледах волните спортни дуети Омск
Скрит текст:
Интересно се получи. Като изключа няколко болезнени падания.
Елизавета КУЛЕШОВА / Владимир СЛЕДЬ фактурен нов дует, да видим как ще се развият.
Алёна КОСТОРНАЯ / Георгий КУНИЦА ми харесаха на волната като постигнато ниво. Альона обърка 3флип-3тулуп но луца се получи. Двамата дерзаят по парните елементи.
Карина АКОПОВА / Никита РАХМАНИН с кофти падане и колебания, надявам се Карина да не е много зле със здравето. След таймаута не са в добра форма.
Наталья ХАБИБУЛЛИНА / Илья КНЯЖУК с чиста волна, стараха се в презентация. Този старт им се получи много добър. Браво за старта на сезона.
Юлия АРТЕМЬЕВА / Алексей БРЮХАНОВ започнаха с четворен туист, само че той се е пообърка на приземяването, след това веднага сгрешиха следващия елемент - скоковата комбинация и нататък останалото бе "по масло". Много хубава програма, много приятни и двамата в нея. От мен имат браво.
Мишина- Галямов и тяхната волна която виждам за втори път. Бавни но със сложни свръзки в програмата, но повечето някак си не са ми много вписани в нея. Преобладават елементите над програмата като такава.
Крайното класиране.
Преди да видя волните руски дуети си причиних кратките и волните на Перейра-Мишо и Хоке - Кункел. Еми прилагам тактически подход. Wink
Скрит текст:
На Мишо му свалям шапка. Първо какво постигна с Уолш , която ръстово беше колкото него. Сега с Перейра , която видно има нужда да се подсуши. Не знам дали продължава да тренира като сингъл но ....ако ще продължава в спортните дуети ...... Да не ми се обижда.
Подхванах да прегледам и галата на Skate America.
Ама чудесни са Онна и Гейдж Браун, подкупващо приятно е когато двама се пързалят така като тях. И флоу и близост и качество....въобще удоволствие получих. Че и със смяна на ритъма програма и толкоз плавно го изпълниха. Кеф направо. Сигнала съм до Хана Йошида, която дегизирана излезе на леда. Утре ще продължа.

Видяло се е , идните дни ще пусна следваща тема. Тази я поизписахме.


Хайде местим се в следващата тема, че върви третото руско гран - при, започва второто isu гран-при и т.н.
Нова тема

Последна редакция: пт, 27 окт 2023, 11:46 от Шошулчо

Общи условия

Активация на акаунт