Фигурно пързаляне - 11

• 16 097
  • 383
  •   1
Отговори
# 375
  • MJF
Красноярск

Кратките мъже започнати  и  цветно
Като гледам таблицата изгледах първите 7 стъпили на състезателния лед.
В първата група определено блесна на общия фон Михаил Полянский. С ново PB. С чиста кратка със съответния скоков контент. Но аз в началото на програмата имах такава друга доминанта във вниманието ми , че даже не забелязах стабилно приземения 4л. Ами прочетох на началната му поза , че ще слушам песента "Смайл" и се приготвих , че и ще си тананикам/припявам а то.... избрания кавър звучеше в залата като "затлачила грамофонна плоча". Както и да е . След като се ориентирах да намаля силно звука се насладих на гледката. Такъв Полянский е "пълен пакет", браво!
Но. По ред.
Скрит текст:
Василий Борофовский го виждам за първи път, привлече вниманието му от раз с музика-облекло. Нямаше как да не се сетя за Андреас Нордебек и неговата програма под Personal Jesus. След падането на 4т последва 2а и 2л-3т. Така е то с максимализма. Unamused
Дамир Черипка с чисто изпълнение на търсения преди това от Василий скоков контент. Подобри си PB-то и остави приятно впечатление по всички аспекти. Браво!
Модата на състезатели без треньори хич не ми харесва , намери се и тук такъв казус. Тимофей Шелковников който виждам за първи път. Музика-хорео-изпълнител ме Smile в самото начало. В доста червения му протокол при Томофей контента се получи 4т, 2а, 3л-2т.
Въобще от първите трима с този контент се справи само Черипка.
За Полянский вече споделих какво геройство направи.
Данил Федосимов още един голям "максималист" без покритие.
Матвей Ветлугин след него пък съвсев в развал и без програма. Rolling Eyes А и лошо падане в самото начало.
Втората група започна с интересения Александр Мелников. И той герой , подобри си PB-то. Заслужено.
Още с тоалета прикова вниманието ми а после и с изпълнението на цялата програма. С такава програма и от този треньорски щаб силно ми бе напомнено за моя любимец Илия Яблоков. Приятно. Пребори се с 4л и спаси 3а веднага след това , нататък гладко до края. Дарожката под музиката ми хареса, вкл. и как беше изпълнена. Да видим нататък в сезона как ще върви този контент. 4л е премиера за Мелников. Досега е изпълнявал кратка с 4с и 4т.

Ева-Лотта Кийбус очаквано е обявила край на състезателната си кариера във фигурното. Добре е че на горния сайт една от снимките е от сезон 2018-19. Именно тогава запомних Ева.

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 08:32 от Шошулчо

# 376
  • MJF
Красноярск

Догледах кратките мъже и започнах кратките спортни дуети.
Скрит текст:
Бях стигнала до Андрей Мозальов. И тук ме намери BSB Smile . И може би това ще е единствения в сезон който ще ми хареса. Но ще чакам , тъй като Андрей след 4с-3т "разви голямо творчество". Рядко виждам Дудаков не с "покерфейс" а тук камерата го улови.
Григорий Фьодоров един от двамата фигуристи с 2 поредни етапа. Сега като го гледам за втори път в сезона се зачудих той още е пораснал леко на височина или понеже е съвсем щиглец ми изглежда така. Падна на каскадата си този път. И въобще балалайки по скоковете имаше.
Илия Строганов се сетих без справка, че го гледах миналия сезон. За жалост не му е бил ден за състезание, много се разстрои. Музикалната сглобка ми допадна. А втората мелодия направо за събуждане на позадрямала публика Mr. Green . И тук ще очаквам чисто изпълнение в сезона. Но пък и мноого амбициозен скоков контент - 4л, 4р-3т, 3а. Neutral Face
Загрявките на групите гледам към момента  , без звук, тъй като съм на етапа сезонни премиери и да разгледам музиките-тоалетите, това върви на екрана като инфо като представят състезателя. Та като дойде ред на Самсонов дадоха за треньор до бортика някой не от TЩТ и аз реших че е грешка на снимачите. Но не.
Даниил Самсонов излезе от бана на моя екран , така да се каже. Жалко че за начало сдвои 4л и остана без елемент. Нататък бе по масло. Не ми се търси сега името но този който е на този старт със Самсонов и Фьодоров като треньор в K&C зоната да се вземе в ръце, май е хореограф в групата. Дразнят ме такива "театри".
Николай Угожаев  втория  с пореден старт. Тоз речитатив вече го слушах, но не виждам много хорео под него, ясно че акцента миналия сезон и този е в техническия контент. Но ми е жалко понеже знам че Николай е способен и на останалото. Очаквам да се поокопити в параметрите си , да стабилизира скоковете за да може......
Та така , приятни неща видях от Полянский, Мелников, Черипка,...потенциално приятни от Мозальов, Самсонов, Строганов. Това са тези които запомних като цяло с добро от този кратък старт.

Кратки спортни дуети и  цветно.
Разгеле пълен състав като бройка.
Видях първите 3 дуета в първата група.
Скрит текст:
Акимова-Андреев видимо могат повече. Синхрона им в пируета ми хареса. Поддръжката ефектна и леко изпълнена също ми хареса.
Чернъйшова-Вилчик ги виждам за първи път. Имали са 2 юньорски сезона. Подозирам че партньорката вторично се е извисила. Явно прегоряха от вълнение и желание. Хубава програма. Чух и в публиката адмирации за  паралелния 3с, но след това пък веднага падане на скока от изхвърляне. Но мен ми е жал , че не изпълниха любимия ми елемент и останаха без него в протокола. Дано на волната са се оттърсили от всичко това което им се е случило на кратката.
Ходъйкина- Бутенко също нов за мен дует но пък и те нови действително. Прясно сформиран. Фамилията на Валерия от раз на загрявката ме подсети за Денис и сега разбрах че действително са роднини. За музика-програма бих им дала 2 точки бонус. Smile този сезон след цялото музикално издевателство над мен от Шон и компания , съм много ларж  в музикалните ми  бонуси. На дуетите не по 1 а по 2 точки бонус от раз давам. Приятно първо впечатление , вкл. и на паралела. Дуета скача 3рит на кратката и то чисто.
При два от дуетите а те и точно "новите" ми направи впечатление , че скока не е първи елемент. Одобрявам.

Хелзинки
Последния ISU -гранпри етап.

Догледах кратките спортни дуети.
Блинникова-Карпов директно от Магнитогорск в Красноярск, два поредни етапа за тях. Чудесен туист за начало. Е много са органични в тази програма. Браво. Чиста кратка , леко повече оценена на този старт и ново PB, от мен щяха да получат по -висока оценка , за сметка на гоетата сега като гледам протокола и тъ-те съдии.
Мда , действително Станислав Морозов съм видяла до бортика на загрявката . Ами крайно време беше да се появи  на руския фронт така. Бойкова - Козловский са с кратката си от миналия сезон. Без излишества по себе си , без смотано облекло и сие. Така събрани и акуратни отдавна не съм ги виждала. След пълния си развал съм обнадеждена от гледката , да видя и волната  и тогава ще хваля Морозов. Видно и за него доста вълнително.
О чудо , Слюсаренко на линия с дуетите си, той от Метелкина - Берулава .....невиден на руския фронт , опрая грузинския Neutral Face .
Още един дълго чакан да се завърне дует. И пак от Перм. Чикмарьова-Янченков. Много ми е драго да ги видя в своята привична форма. Но към края стана тя каквато стана. Гледах на повторението , дано няма някакви последици, поне така изглеждаше . Матвей след този шок на паралела следеше Екатерина и така изостана от нея. Чакам ги на волната , пупупу. На туиста , особено под ракурса от който го дадоха , имах чуството че Катя ще се приземи от другата страна на бортика , толкова високо и напред под ъгъл летеше. Satisfied
Москальова - Родзянов ги виждам за първи път , сеньорски дебют. И тук нерви и желание да се покажеш в максимално добра светлина. Едни такива "музикални" ми се видяха като за първи път, туй добре. Жалко че така се разколебаха първо на 3с а после и те на спиралата. Впечатлих се че паралелния скок бе 3-ти по ред елемент.
На финала още един непознат дует, идващ от юньорите  - Щербинина - Петров. Ръстово - класика, интересно дали и колко тепърва ще расте Таисия- ей на , все пак се получи един добър дебют-чиста кратка.

Волните дами и  цветно
Само Елена Черникова видях. Музиката не ми допадна. Не ѝ се получи този старт добре като цяло.

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 23:34 от Шошулчо

# 377
  • MJF
Красноярск

Волните дами
Изгледах още няколко и завърших на висока музикална и техническа нота с Мария Елисова.
Но по ред:
Скрит текст:
Тъй като на този старт има много нови лица за мен, ги гледам "новите" с повишено внимание , понеже и без това трудно възприемам ново бол /накуп. А и те все тийнове.
Телегина в пубертет с кавър на поплирика в общи линии борба.
Казакевич видимо остъпва по пързаляне, свръзки в програмата но задържа внимание със спокойствие и драйв едновременно, подходяща музика , която да не ѝ пречи.
София Буза на мен ми хареса и на кратката и на волната. Аз на нея за презентация и композиция бих ѝ дала едни от най-високите оценки в тази 12-ица фигуристи. Дано има втори етап, ще ми бъде интересно да я видя пак.
Чаткина след Буза с "испаншина" бледнее. Но за себе си добре е работила с хореографа си , проявява старание в тази част на моменти и реших за това да я похваля.
Важнова постави точката на първата състезателна група. При такава борба със скоковите елементи за жалост няма как да се насладим на АББА.
Зубкова е фиугуриста който постави начало на кратката. И тук затвърди моети изцяло положително впечатление от нея. Отново подходяща програма - музика-образ-презентация.
От видяните на таци порция фигуристки най-висока втора оценка трябва да имат 2 от тях- Буза и Зубкова. Всичко останало е ....сидийски фарс с компонентите.
За финал на тази порция този протокол. Това което Ами Накаи и Рика Уатанабе дерзаят във волната това и Мария Елисова. Но за разлика от първите 2 тук другите компоненти на фигурното куцат. Но Маша герой, на кратката опита не се получи но тук и двата 3а бяха чисти. Още на загрявката при излизането блесна една сребриста ръкавица и заподозрях нещо и то действително под Били Джийн на Майкъл Джексън. Одобрявам тоалета и нямам забалежка към програмата. Даже се зарадвах че такава музика е подбрана за технически трудна програма. Satisfied

# 378
Гледах двата дни Хелзинки, за мен нищо впечатляващо, не бях гледала Сизерон с Лорънс - ами брилянтен е този французин, с новата партньорка добре танцуват, Пападакис за мен беше по-ефирна и като че ли пързаляха една идея по-бързо. Волният им танц е съвършенство, костюми, музика, присъствие - забравих за момент, че е състезание, много,  много вълнуват, публиката ги обожава, Сизером е ненадминат майстор на кънките, дано спечелят Олимпиадата, да ме прощават канадците. След тях най ми харесаха испанците с Дюн, но чудо трябва да стане за да вземат медал. Другите ги гледах за фон, слабо състезание за мен, чакам финалите след две седмици.

# 379
  • MJF
Охо, някой се е престрашил да се разпише в темата. Wink Satisfied
Мамая73, привет Hug. Прочетох споделеното от вас внимателно и с интерес. Още повече че не се знае кога ще стигна до това което сте изгледала в Хелзинки. Аз съм изгледала към момента само първите два ISU гран-при етапа - Анже и Чунцин.
Разбрах с периферен поглед по новостите че е имало пак някакво напрежение от съдийството в танците, че даже и реплики от състезателите в Хелзинки. Това на фона на случилото се в Анже, на първия гп-етап този сезон , е напредък бих казала Mr. Green Popcorn

Фигурното пързаняле е на първо място спорт. Включително и дисциплината танци на лед. Та в спорта фигурно пързаляне дует като испанския , т.е. Смарт-Дик по никакъв начин няма как да са на пиедестал на ISU A турнир, това се отнася и за една камара други дуети , бих казала начело с британския Фиъ-Гибсън. Но гледаме .....фарса вече ента година а за него има да речем една камара круизи , ледени гали,  циркове и сие   и чакаме да "падне бомба" и МОК да се събуди/ да си погледне финансите. Щото ISU  е напълно бита карта, те са неспасяеми сами по себе си на този етап до който се докараха/до който са стигнали към днешна дата.

Аз бях миналите дни напред - назад/ в пътувания и нямаше как да пиша но пък гледах. Че даже и помня какво и имам и коментар по него. Още съм в Красноярск, но пък покрай "домашните любимци" които нацелиха директно излъчване от Омск тук таме събота-неделя  и взеха че се позагледаха неочаквано  за мен , че и въпроси ми задаваха от време на време по гледката/състезателите на екрана та се появи риск да настане хаос в моето подредено гледане Mr. Green . Но няма страшно защото докато дойде ред на Омск аз напълно ще съм забравила какво съм гледала сега от там. Grin

Красноярск

Доизгледах волните дами , след тях волния танц и съм стигнала някъде насред волните мъже. Но по ред:
Волните дами и цветно.
Скрит текст:
Мария Пулина като сезонна премиера не разбрах въобще какъв е контента, защото пълен набор "креативи" се получиха. Иначе свободно, пластично пързаляне от Мария , точно каквото харесвам.
Анна Ляшенко - "допубертетния миньон на Липницкая" както я запомних на кратката. С уговорките за предпубертет и антропометрия волната беше ок. Нямам забележки.
Забавно ми е да виждам такива Станислав Морозов в спортните дуети и Юлия Липницкая при дамите така вълнуващи се за подопечните си, милите те Grin, да резберат в пълна сила какво им е било на техните треньори с тях , хем тук не и на "големите стартове", с големите ставки.
Елизавета Куликова за жалост остана без една каскада в бонус зоната. То хубус се случи колебанието на луца и невъзможността да е каскада но после защо не се опита на мястото на рита да спасява положението.... сега не ми се разглежда. Лиза доста ядосана на себе си на финала. Но аз като видяла вече нейните 2 гран-при старта пък съм доволна от Куликова. Първо че в м/усезона е работила кадърно над себе си. Второ, мисля че мога да отметна пубертета като отминал/победен. Трето, има две добри / подхождащи ѝ програми . 4.Задачата си до национлното я изпълни , въпреки скъпоструващата грешка на волната тук и с доза късмет резултата ѝ е 2 старта-2 пиедестала.  
За финал дебютантката на моя екран Алиса Двоеглазова. Тъй като не ѝ знам историята , т.е. от кога е в този треньорски щаб , явно не е  много отдавна защото на волната видях че Алиса може да се пързаля. Ясно че имам предвид не буквално. Туй добре. За жалост първия скок се получи сдвоен. Сетих се сега за реакциите на Дудаков и отворих картината да видя на разминката какви предварителни контенти е пишело. Аха, 4л, 4т-2т, 4 т са писали в заявката. Ясно че тези т.нар. заявки въобще не ги гледам/обръщам внимание но в случая стана интересно, защото Алиса и Дудаков имаха разбол на диванчето но от "логореята" не чух какво си говореха. Според мен предвид колебанията на приземяванията , Алиса напълно логично направи 4т - 2а - 2а и въобще ми направи много добро впечатление самата тя , едната такава спокойна и разсудителна в същото време на леда. С интерес ще я видя на следващия ѝ етап.  Учудващо е че почти не видях в програмата "къч наляво, къч надясно и сие" та определено като изгледам този етап ще прегледам  инфо от и за нея. Стана ми меко казано любопитно от такъв нетипичен образ в ТЩТ. Wink

Волния танц
Скрит текст:
Шинкаренко-Петров - Батман. С акробатиката се справят прилично но останалото е ....слабо.
Кузмина -Студеникин -Антоний -Клеопатра и сие. Втори пореден волен танц с превес на акробатиката. Студеникин сам по себе си не е лош танцьор.
Линчевская-Щербаков - програмата е интересна , добре балансирана , умее ги тези неща Румянцева и сие. Много на брой и интересни преходи и сие , една ротационна подръжка особено ми хареса и т.н. Но изпълнителите са много слаби.
Прокопец-Васкович - като прочетох музиката им се настроих за нещо приятно/интересно от Самохин и сие. И тук програмата много по-силна от изпълнителите ѝ. Заиграването с бортика на съдиите в този вид е меко казано в повече. Много ефектни неща из програмата и удачни за музиката но...това е програма за друг клас дует. Въобще не е по силите на този и е автогол дефакто. Безобразие от страна на треньорите спрямо Прокопец и Васкович.
"За капак" след всичко това и Жданова-Бабаев-Смирнов - изгледах ги в режим "гала" и съм в мир. Wink

След всичкото "ей това" в първата разминка,  на Ръйбакова-Махноносов вече "дойдох на себе си" , това вече е спорта фигурно пързаляне , дисциплината "танцови дуети". Satisfied . Коментара ми по програмите след като видях и двете е "бива, било е и по-зле". Волната без звук на моя екран. А иначе Катя и Иван въпреки щаба им надграждат. Макар че въобще не в темп и в доза в която ми се иска. Но докато са в този щаб ...Само да са здрави.
При Миронова -Устенко по принцип се тормозя за него , защото той вечно е за трима , дори не за двама на леда. Но този път Миронова ме напрегна. Що за крайно недогледана , травмоопасна , меко казано неанатомична и сие поддръжка е тази ротационна, където тя "виси" на рамото си , сменя и позиця без опора....Що за профанщина, непросветеност, ....и то от родната ѝ майка. Без думи останах. Не ми се и коментира повече. Едно инвалидизирания почти нон стоп Евгений ами сега и щерката да я мисля. Втори път в сезона тази програма няма да я гледам. Отива в бан.
Щербакова - Гончаров получиха голяма обица на ухото. Максимално полезни изводи трябва да си направят и двамата като изпълнители. Несериозно е това което се получи с пируета им. На нивото на което се катаят вече , т.е. при сеньорите. То хубус началото не се получи но глания въпрос е а "защо след това не можаха да продължат?!". Всичко преди това беше ок и по масло. Някакви спецагенти, разузнаване и сие , отива им образа, от видяното от програмата забележки нямам. Чакам ги на втория им етап. Разбира се без креативи там Crossing Arms
Кагановская -Некрасов вече за втори път в сезона на екрана ми. И тук има перебор с акробатиката но това е по задание като се види треньорския щаб, туй ясно. Танца този път го изгледах без проблем точно до едни "разтанцовки" насред първата трета на кресчендото. Барбара както знаем не ни е добре и сега не ми се търси секундомера ѝ и да отварям да меря на коя секунда е въпросния момент. На тази разтанцовка този път ме напуши такъв смях от неуместността ѝ , че нататък вече се разсеях и .....Както и да е . Да видя до къде ще стигнат с танца дуета и щаба им следващия път , на националното.
Степанова - Букин  - може би някъде до четвъртия елемент ги гледах , това беше възможния предел. До края просто имах да си дотичам и оставих картината . Първата трета на програмата  беше все едно съм седнала да гледам хореограф който  се чуди какво да прави с тези двамата като партньорката е с такива дълги долни крайници , които непрекъснато пречат а е нужно да се движат, да бъдят прехвърляни , пренареждани и пр. Иван е прекалил с подсушаването си и това допълнително "изкривява" гледката. Степанова както и да я сгънат и пренаредят просто непрекъснато "стърчи". Да ме прощават двамата и сегашния им щаб и сие но при Жук и Свинин маскиравката беше на несравнимо по-високо ниво. Пиша че съм видяла и двата им танца. Оказа се че даже съм прекалила. Та отиват в перманентен бан/ до пенсиониране. Повече няма да ги гледам.

Волните мъже  и нецветно
Видяла съм първите 5 стъпили на волния лед като видях сега таблицата.

Последна редакция: вт, 25 ное 2025, 15:27 от Шошулчо

# 380
  • MJF
Красноярск

Да попиша малко по волните мъже. Нещо се мотая.
Скрит текст:
Остава ми да видя последните 2-ма на волния лед.
Шелковников -състезателя без треньор- очаквана гледка на волната след кратката.
Строганов не оправда надеждата ми че на волната ще видя картина по -добра от тази на кратката. Много забележки имам към треньорката му която видях с него, ама много. Rage
Федосимов- сега проверих и виждам че тези тулупи-аксели като контент ги е имал и миналия сезон. Според мен принципно може да вкатае този контент но ....много е разхвърлян и не ми идва на български сега подходящото прилагателно - мелкий.
Ветлугин и програма преглътнах на кратката но на волната съвсем прекали. Що за ...?! Нямам думи. Затова и го слагам Матвей Ветлугин от тук до края на сезона в бан. Да се сърди на себе си и това отношение към спорта фигурно. Peace
Самсонов до падането на салхова вървеше добре, но някак си бавно стана и се събра след това , голямо обърсване на леда до бортика се получи така да се каже. Хайде чакам го на следващия му старт. Но натежа и  сдвояването  на втория луц.
Мозальов реши да ме обнадежди, туй добре. Падането бе излишно но съм доволна че за финала Андрей имаше сили и настроение. И волната му програма ми хареса.
Дамир Черипка потвърди доброто ми впечатление от кратката и на волната. Специално да похваля треньора който беше с него. Сега ме мързи да ѝ потърся името Blush Хваля ги двамата за нормалния за мен подход към контент на състезание. И особено на меко казано нехаресващия ми уклон при мъжете на руския фронт който се очерта след първите 2 етапа Unamused
Както и подозирах това е PB старт за Черипка.
Фьодоров с тази волна спор няма че ми задържа вниманието на леда в тези 4 минути най - вече с музиката и неговата интерпретация на хореото Wink но не и със скоковете и сие. За Григорий това беше второто му гп. Следва националното за него.
Очаквах с интерес Мелников на волната и оправда очакванията ми, въпреки че не всичко замислено се получи, но аз въобще не съм и очаквала да е безгрешен. Хареса ми че мисли , веднага спаси създалия се форсмажор и така остави много добро впечателние. За домашно имам да издиря московския етап от миналия сезон и неговите 2 програми там.
ooooh!
Докато се сетя че миналогодишна картина от гп трябва да търся в рутуб а не в ютуб видях оставащите ми двама.
Скрит текст:
Полянский за жалост прегорял, не настроил се за волната. Едни "сурови" скокове за начало и грешки. Трудни са такива гледки защото знаеш , че проблема е поправим и въобще не е анатомичен , физиологичен, леден, в снаряжението и сие...Neutral Face
Угожаев и този контент. Рита , луца с аксела, флипа и луца се получиха добре. Голямо махане с тези ръце удължени с тез бели ръкавици. На мен не ми допада пропорциите които се получават от избрания тоалет. Николай и без това е достатъчно дълъг. А те подчертават и някои недостатъци към момента заради избрания фокус - волна с 5 четворни и аксел в каскада. М/удругото и тук без трета  каскада остана. Сега отворих да си припомня какво беше в Магнитогорск.
И така и за Ники Угожаев това бе втория му гп-старт. Да видим какво ще му се получи на националното.

Последна редакция: ср, 26 ное 2025, 17:17 от Шошулчо

# 381
  • MJF
Красноярск

Изпълних си домашното и видях Мелников от сезон 2024-25. Още като го видях как е облечен се сетих леко че съм го гледала. Но още по-голямо браво му казвам сега защото видях че той в сегашния м/усезона се е поизвисил и въпреки това "усвоява новите си параметри" към момента много добре. Пупупу да не го урочасам.

А иначе започнах волните спортни дуети и цветно.
Видях първите 5 стъпили на волния лед. До един това са дуетите които гледам първи или втори сезон при сеньорите , вкл. и пресни/новосформирани. Казвам го това не за друго а защото не очаквах чак такова разнообразие от грешки каквото се е получило на този волен страт. "Стандартните", според мен, са скоковете - лични и от изхвърляне а тук обилие от най-различни грешки на поддръжки, на спиралата на смъртта, на тодеса, на пируета...Първонално се Open Mouth от този факт но след това се сетих кой/кои гледам на леда и първи стартове, все пак сравнително добро изпълнение на кратките им направиха. Приемам просто че още не са готови като набрана форма за волни. От 5-те видяни дуета само един започна със скоковете, а останалите 4 с туиста.
Скрит текст:
Андреева -Акимов все пак започнаха със "станадартните" грешки. В момента водят борба с 3т а миналия сезон докараха нещата  и до колеблив втори троен. Със сигурност могат , стискам им палци и да дерзаят.
Москальова-Родзянов - довчерашни юньори. За последната трета на програмата Артьом вече въобще нямаше сили. Последните сезони , вече 3-4, като не гледам ЮГП не съм в течение на поколението спортисти което се влива сега при сеньорите. Но подозирам , че освен форма тук има и борба с пубертет, промяна в антропометрията м/у двамата.
Чернъйшова-Вилчик - показаното от първите два дуета беше просто увод за това което последва. Анастасия -Владислав също довчерашни юньори. И началото не предвещаваше края . До спиралата грешките които направиха , на фона на картината до тук , бяха стандарт. Но от там нататък съвсем срив . Добре че сега гледайки протокола им, на фона на трите липсващи елемента не виждам дидакшън да просрочено време, нещо от този сорт. Макар че те си спряха с музиката де. Абе все пак не виждам такава картина при спортните дуети често. С всички банова които съм раздала във фигурното. Хайде с любопитство ще проследя Минук, Тамара Москвина и сие как и дали ще "ги съберат".  
Ходъйкина -Бутенко- новосформирания дует без голяма ръстова разлика. На кратката ги запомних с програмата а на волната също хубава такава. След валидола преди това , първите 2/3 ги минаха много убедително но и те като стигнаха до финалната трета нещо се разконцентрираха по- скоро от колкото да им свърши горивото. Но въпреки това запомнени от раз! Това си е постижение. Браво.
Блинникова-Карпов - единствения дует в тази осмица с второто си  гп за сезона. След Магнитогорск тук едва ли не като нови, до момента до който и те решиха "да не се цепят от колектива" и не изпълниха последната си поддръжка. Neutral Face
Като изключим споделеното за "свръхкреативите",  тези 5 дуета с друго ми се "набиха в очите". Програма-хорео-изпълнение, въпреки всичкия технически валидол и недостиг на физика , имаше при всички до един. Това бе всъщност факта , който най-забелязах и ме радва. Така че въпреки "изобилието от червено" аз Satisfied , даже много Satisfied от гледката.

Като споменах "юньори". Миналите дни бе японското юньорско национално. Картина японската федерация официално качи на ютубканала си.
И все забравям да споделя един ютуб канал , който последните месеци е много активен с качването на архив :
https://www.youtube.com/@UlrichSalchowsDen/videos

Последна редакция: пт, 28 ное 2025, 09:51 от Шошулчо

# 382
  • MJF
Готова съм с  втория руски етап и преминах на третия ису  етап. Но трябва да направя пауза защото интервюта и сие само се трупат. Трябва да обърна внимание и на медиите преди да продължа с третия ису етап. В това отношение ми е трудно на руския фронт. Не е тайна че там години наред почти само интервютата на Татяна Фладе със съдействието на Ермолина четях, интервюта в две списания , малко избрано от някои руски журналисти на пръстите на едната ми ръка броящи се и конкретни блогове. Само че сега Фладе е пас, Ермолина въобще не виждам да работи по това направление,  една част от блоговете се преместиха по какви ли не платформи, а това не е по силите ми да ги търся един по едни.... А аз съм последния който ще си помисли , камоли "да отвори" да гледа, слуша и сие разни непрофесионални нарцисисти набедени за интервюиращи и списващи като условни и не "транкови, загитови, медведеви, боброви, .... и какви ли още не". Това е абсурд да ми се случи. Та така . Руския фронт страда от недостиг на професионални интервюта.

Но. По ред.

Красноярск
Бяха ми останали за гледане 3 волни спортни дуета.
Скрит текст:
Чикмарьова - Янченков - трудно е след такава пауза. Още на гледката на секвенцията реших че за домашно ще проверя до къде бяха стигнали със скоковия набор но сега виждам че на скейтингскорс липса архива, много жалко.  За да не се цепят от общия тренд се обърка ласо-поддръжката , имаше и някакво спъване на Матвей по едно време. Аз го гледам и Open Mouth принципно него на поддръжките. То и преди паузата бе видно , че Катя става все по-голяма но сега като не е и в топ форма това повече се набива на очи. Пречкат се тези дълги крайници дори в пируета , там се и Smile . Да не ми се обиждат а да продължават, стискам им палци. Здраве.
Щербинина -Петров - тези дебютанти при сеньорите едно че се оказаха втори на кратката но и на волната съумяха да запазят това място. Тотален PB старт за тях. По скоковете се поредуваха с колебания но скоковете им не са анемични , видно бе как му беше тежко на последната поддръжка на Артьом. Със сетни сили довърши програмата. Герои!
На финала Бойкова - Козловский и премиерния за тях 4с от изхвърляне. Поставен като втори елемент след секвенцията. Получи се на два крака приземен но спасен. А след това и чист и ефектен огледален 3т. Въобще голямо скоково начало на волната и предвид и четворния , бих казала че им се получи много добре. Браво! Честно казано бях толкова впечатлена от това начало , че нататък внимавах за елементите до края и не обърнах внимание какво катаха , каква е програмата / музиката Blush, туй остава за следващия път.

Саскатун   2

Кратките дами  и  цветно
Видях само първите три изпълнения на краткия лед. Сега покрай слагането на линковете на таблиците се загледах в състава и ще се смиля над Левито и ще видя 12 броя.
Скрит текст:
Юлияна Ширяева е фигурист който виждам за първи път , нищо не знам за пътя и до този старт. Сега разгледах ису-профила ѝ и в скейтинг скорс какво има като минало  само. 18г. Контента си го изпълни, останалото на едно средно статистическо ниво, "без откровения".
На контраст след нея Юна Аоки - сезонна премиера на моя екран. Оставила си е кратката от миналия сезон. По всичко което е втора оценка изпълнението бе и е на висота. Сега гледам компонентите и "благославям" по ред, добре че нямаме българска следа тук. Да им приседне Rage От 9-те съдии шестима бих извадила на леда да ми изкатаят 3 минути нещо и да ги оценя по композиция , пързаляне и експресия спрямо програмата.
Сара -Мод след Непела тук отново с чиста кратка. И тук като гледам компонентите са "по задание".

Ядосах се нещо сега от протоколите и смятам да спра с гледането на компонентите Unamused

За четене:
Николай Угожаев
Александра Бойкова – Дмитрий Козловский      2
Анна Коломенская/Артём Фролов
Анна Ляшенко
Екатерина Чикмарева и Матвей Янченков
Гуменник  2
Елизавета Туктамышева   2
Екатерина Миронова и Евгений Устенко
Дина Хуснутдинова
Алиса Двоеглазова      2

Последна редакция: сб, 29 ное 2025, 15:36 от Шошулчо

# 383
  • MJF
Саскатун

Кратките дами почти изгледани.
Скрит текст:
Мария Сенюк направи за себе си добър пракат. Добре че не виждам някакви откровения във втората оценка. Аз бих ѝ дала по-ниска обща оценка.
Ahsun Yun така падна на аксела , че аз не разбрах как стана това в реално време та гледах на повторението.
Ами Накаи първо без 3а - не се получи а после и на каскадата колебание. В компонентите гледам голям бой е паднал м/у съдиите , фарс Unamused. Аз на юнористата Ами за този пракат не бих дала много. И бих я сложила минимум в една точка с Юна Аоки.
Сара Еверхарт - не мога да определя какво е различното в осанката ѝ - извисила се е още малко, удачен е новия тоалет, и /или работата над себе си. На белгийския съдия определено Сара му е харесала гледам сега в протокола. Добре изката миналогодишната си кратка. Има промяна минимална в правилната посока, да дерзае.
Брейди Тенел я мярнах на Киношита и сега като излезе с непознат тоалет а и музиката не помня да беше тази .... а то и тя в сменилите програмата си. На каскадата очаквано  някакъв креатив имаше но след това до края стабилно.
Маделин Скизас разстрои не голямата местна публика. Съвсем се разкисна. А и този "лебед озмонд 2" Unamused
Цели 2 падания и неуспешен опит за спасяване на кратката като скоков набор елементи.
Добре че след това анблок гледката поправиха Лара и Моне.
Лара Наки чудесна, с много добро настроение , не трепна никъде по програмата. Много съм Satisfied . Браво! Вече трети път гледам таки кратка от началото на сезона и се радвам как напредва с нея. Оценките за композиция и интерпретация които виждам сега в протокола ....да им приседнат дано на таз банда.
Моне със старата/миналогодишната кратка. Този път не знам дали заради ракурса но изхода от 2а ми се стори съвсем дълъг за мое Satisfied . И тя не трепна.

Да не забравя да прокоментирам коментатора на ису-ютуб канала на този старт- наш Крис. На няколко пъти на повторенията коментира адекватно точно това което той и ние виждаме на екрана и информацията какво преглеждат повторно и какво отмятат тез съдии. Хем снимането като ракурски за нас не е на висота. И въпреки всичко ние виждаме а съдиите и сие  - през криво огледало. Пълна гротеска. Само дето се затормозих Крис да не провокира с тези коментари за съдийството ISU , че знаем какво се случи с наш Ник преди няколко сезона.
Ей за такива коментирания като на тази кратка програма при дамите уважавам Крис и сие. Както и коментара им когато въведоха "онзи кич" с различни кодови и не наименования "green room". За кича пък с излизанията за загрявката просто явно съм пропуснала коментар миналия сезон, там нали не гледах 2 гп а май въпросната "цигания" започна от френския етап. Сега редактирам тази част задължително с мишока , щото видях че достигнаха "висини" не на едно и две места.
Скрит текст:
Левито тази "клюква" каскадата ѝ умело я изпълнява точно в най-несигурната точка за гледане на съдиите. На фона на това се сетих Скизас къде скочи аксела си. Сега гледам протокола, аз за такива приземявания и изпълнение на скокове въобще goe над 0 никога не бих дала. Нататък Исабо в свои води.  

Ритмичния танц
Скрит текст:
Брати - Сомервил- абе този танц определено е от сносните в сезона. За втори път на моя екран. Тук "професионалистите" снимачи точно насред туизлите смениха камерата. Кой видял видял. Съдиите явно са. Реакцията на Иън на оценките ясна.
Дженифър и Бенджъмин много умело са се "измъкнали" от целия музикален ису-бъркоч с Йело. Хем аз в тази програма виждам почерка едновременно на Шпилбанд и Синицын. Нямам забележка по танца сам по себе си
Леа-Артьом с тази програма за втори път в сезона на екрана ми. Малко нервно се получи. Към двамата нямам забалежка по презентацията в 4-те песни, не е в тях проблема/недостига. Тази програма ми е на ръба по съотвествие м/у музика - хорео. Можеше и да е много по-зле. Що са такива спечени ще прегледам на интервютата след състезанието Като гледам сега таблицата видях че те този сезон са имали само един етап гп. Жалко.
Мари-Ромен за 4-ти път с този танц на моя екран. Това им беше и най-слабото му изпълнение. Перебор определено с мимическото изиграване. Така заснето и в крупни планове Neutral Face и визуално тежко-бавни-уморени. Прекалиха един вид с броя стартове за своите възможности. Но причините ясни де, там не споря, въобще.
Егати профанщината на снимането още в самото начало на танца на Мразек. Един фигурист на леда в камерата ooooh! , първата мелодия въобще не ми харесва като музика-хорео , на втората ми харесва паралелната дарожка. Разтанцовките във финалната част 50 на 50 , можеше и да е по - зле. Към самите Катарина-Даниел за изпълнението нямам забележки.

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 11:14 от Шошулчо

Общи условия

Активация на акаунт