Фигурно пързаляне - 11

• 12 533
  • 283
  •   1
Отговори
# 270
  • MJF
Уичита
Не ми спори много гледането заради наличния запис. Много жалко че не нацелвам някаква алтернатива. Към момента ми е непоносимо да изтърпя peacock- NBC-Тара-Джони и сие а без звук не ми се гледа.
Кратките мъже прегледани.
На финала имах следната мисъл- " След знайните ни войни към момента, след тяхното пенсиониране кой въобще ще гледаме от американския фронт?!" Абсолютно несериозна гледката цари там. Peace
Такава гледка че волни мъже на моя екран ще са 6- по списък.
Но да прокоментирам все пак какво видях на кратката.
След Савари "прескочих" всички младежи излезли преди Beck Strommer. Стара се момчето, от приказките които дочух от него- не вдъхва хич доверие за състезател, но пък на екрана нашия Иван Динев. Да учат 3а.
Томоки Хиваташи - леко по-добра гледка от тази в Токио. Но без тулупа си. Кати Рийд явно прослушвайки тонове музика за ритмичния е отделила един Джеймс Браун и на Томоки Wink .
Капейкис без четворен върза чиста кратка.С този ръст и навици не го виждам да се задържи много-от екрана ми се струва прибавил още сантиметри на височина.
Излезе Максим Наумов и мен ме стегна гърлото но реших че ще се държа и съсредоточа над случващото се на леда. Макс не си позиционира добре салхова и остана без него, нататък останалото му се получи добре, събрал се добре за този старт. sb
Даниел Мартинов се стара, трябва да е доволен от себе си , получи се pb - кратка.
Джими Ма създаде добро настроение, първо испаншина и финално себе си Smile . Добре го оцениха , въпреки някои колебания. Дефакто се получи pb- кратка , защото предишната такава е била тази.
След Даниел и Джими и Камден реши на изгеройства на националното. Като за сегашния а и не само него , добър пракат се получи.
Не разбирам ажиотажа около Якоб Санчес който усетих от екрана. Хем го видях и на ЮФГП- там за първи път на екрана ми. Визуално тежка конструкция. Скокове като усложнение на набора въобще не ми вдъхват доверие и т.н. Видян.
Камден и Ендрю така анболк и състоянието в което са , силно ми напомни за добрите стари времена от преди ковид.
Торгашев и нашите гласове. Благосклонно съдийство ама все пак някой трябва да е след Малинин и да не е на космическо отстояние Wink. Така наръсиха оценките масово в последната група националните съдии Mr. Green . Но това няма нищо общо с наш Ендрю. Добре се справи и със себе си и с програмата. Моа доволна Bowtie. Фрейзър на място, да стои до Торгашев на състезания и да не мърда Naughty. Да не вземат да го "нападнат" и други фигуристи като спортен психолог Wink.
На финала Малинин. Излезе , изпълни си кратката в режим съвсем като на тренировка, без напрежение, с настроение, кой като него?! 4ф, 3а, 4л-3т без грам конкуренция на този старт. Аз гледах с превес и на останалите елементи и м/у тях. Проследявам движението напред в тази част.

Видях качени любителски записи от Хелзинки от СП синхро. Човека -любител зад съдиите , на дълъг диагонал като истински професионалист. Та след като се доизмъча още малко с ам. нац. - волните танци, 6 волни мъже и още не знайно какви и колко дами въобще, смятам да си полекувам зрителската душа , обръщайки календара с краката нагоре и да изгледам СП синхро 2025

Изгледах и първите 2 групи на волния танц
Някои оценки / класирания не ги разбрах. Леа Несет- Артьом Меркелов съвсем не разбрах от какъв зор бяха оценени под Пейт -Бай и Уолфкостин-Царевски. От Леа Несет и пробежките по леда с колене ме заболяха моите, дано си е сложила някакви протектори. На първата поддръжка на Морозом-Чен се изненадах че Джефри се удържа. Хубава програма за тях от Зуева. На Брати-Сомервил тази волна я виждам така добре изпълнена за втори път в сезона , браво. Фам-Спиридонов също ми харесаха.

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 22:26 от Шошулчо

# 271
  • MJF
Уичита
Видях последната група на волния танц, т.е. изгледах танците. И започнах кратките дами.

Волния танци и въобще.
Она и Гейдж и този интересен за мен танц се справиха добре, нямам забележка. На транслацията се включи тв-излъчването и там към логореята по време на изпълненията се добави и Габриела Пападакис. Гледах цялата последна група с минимален звук.
Грийн- Парсънс - стаблино изпълнение от което аз съм доволна. А иначе се получи добро изпълнение на тази също хубава програма.
Въобще от горните два дуета на този старт съм доволна. А иначе имам съвети към Онна и Керълайн.
След ГП Цингас- Колесник и възможността да се съпоставят 2 програми и изпълнения от един и същи жанр. Добре поне, че подредбата кой пръв кой втори от тях е адекватна този път от съдиите .ooooh!
Цингас-Колесник и Къриира - Пономаренко с тазсезонните им волни са ми еднакво убедителни, по- точно неубедителни. И на този старт не можаха убедително "да ми продадат" програмата си.
Кристина -Антъни сменили тоалета. Този на фона на предишния е по-добре, на само относително. Ако гледам само в кънките всичко е ок, но в момета в който погледна нагоре...имам забележки.
На финала Чок-Бейтс видяни.
Гледам сега таблицата , покрай писането и се Popcorn от домашното съдийство. Какви са тези космически разлики м/у първия , втория и останалите дуети?! hahaha Mr. Green . Eле пък с натровената Медисън. Въобще....
Крайното класиране -  в цялата работа почти единственото нещо с което съм съгласна е че Грийн- Парсънс са на подиума. Разгеле, слава богу.

Кратките дами и цветно.
Започнати от 12-тата стъпила на краткия лед. Видях 4 до тук.
Алиса Лю - все пак на каскадата трябва да има нещо в протокола, за луца също може да се заядем но не и на този старт. А иначе голямо браво, към изпълнението нямам забележка, много ѝ отива на Алиса тази програма.
Sarah Everhardt - за втори път въобще на моя екран. Една идея по-добро изпълнение като цяло от колкото на гп-Хелзинки.
Стар Ендрюс този сезон я виждам за първи път- не знаех какво да очаквам и останах доволна че гледката бе над очакванията ми, хубава програма-музика. Стар обаче остана без каскада. Нашия Иван Динев видян и при дамите на този старт.
Брейди Тенел започна с 3л-3т и очакваното творчество по него. Но нататък всичко бе на познатото ниво, Брейди доволна от себе си , аз също от нея.
В тези 4 изпълнения 2 "ирландски танци"- Сара и Брейди. Познатия музикален момент в кресчендо именно на дарожките и при двете. И. Еми и в двете програми много малко съответствие м/у музика и хорео именно на тази част. Нямат нужната свежест на краката вече в тази последна част на програмата. И дори да е поставено оригинално много по-добре те друго не могат да вкътаят. Съответно гледката е ...близо до пародия , получава се голям дисонанс м/у моето очакване като зрител слушащ и знаещ какво следва на тази музика и гледката на леда Peace . Тези 2 фигуристки имат едни общи особености/недостатъци на леда , които именно такъв ритъм ги показва "право куме в очи" вместо целта на всички около тях и самите те целта да е - маскиране. Та и двете програми намирам за крайно неудачни. Ако не беше Стар м/у тях в стартовия ред, съвсем комично щеше да се получи.

Довърших кратките дами и се усетих че заради разбъркания график на този старт аз изгледах танците преди синглите , та ми останаха волните дами и господа. Но реших че както и състезанието ще завърша все пак с волните мъже , та изгледах и волните дами. Smile Че даже и един волен мъж видях на финала на днешната ми порция фигурно. Но по ред.

Кратките дами:
Lindsay Thorngren - каквито и да са проблемите със скоковете, а те са големи, в Торнгрен има нерв, душа на леда и аз съм ѝ голям фен.
Elyce Lin-Gracey реших да не я "прескоча" , ами тя предпоследна в последната група а и нали ни я "паказаха" миналия сезон на 4К. А и любимката на американската федерация Тами нейсе на моя екран се уреди на този старт, като как без нея ?! Започна се с падане на 3л-3т. Този сезон на Небелхорн си е направила PB. Ще я видя в Дебрецен.
Последна на краткия лед Амбър Глен - голямо творчество се получи но изненадани няма. Първо аксела а после и 3-2.
Волните дами
Започнах гледането със Стар Ендрюс - като изключа падането на предпоследния скок и оставането без трета каскада , се получи много хубаво изпълнение. Стар загуби по една каскада на двете си програми всичко на всичко. Признавам че приятно ме изненада. Даже много, браво има от мен.
Lindsay Thorngren- всичко което не е скокове е на голяма висота, любувах се на пируетите. Не знам какво по-точно трябва да се направи, но на Линдзи ѝ трябва промяна.
При Elyce Lin-Gracey се получи много голяма каша.
Sarah Everhardt жар-птица, постановката както и на кратката, някак си не съвпадат със Сара, не е готова за тях. Технически се стара, борба водеше, не ми харесват наклоните.
Amber Glenn се гледа със стиснати палци до края , защото никога не се знае ....и ето на последния скок ooooh!
То и рита се получи не с два 2а ами с 1а-2а. Но пак де, предвид вся и всьо Глен устиска. Добре че и не беше последна на леда на волната. След нея Тенел и Лю.
Брейди с Тоска. За жалост сили само за първата част на волната , във втората половиня проведе голяма борба със себе си.
Добре поне че на волната виждам отметки в протокола на Алиса Лю и то не един път. На гран-при тази волна от Алиса ми хареса, но този път не знам защо трудно ми понесе. Да видим следващия път как.
И така крайния резултат. Амбър двукратна ам. шампионка.

Волните мъже
Настриох картината като разгледах таблицата за стартовите номера.
Първо видях Томоки Хиваташи. Със зор но за разлика от Токио тук 4т-3т се получи. В акселната каскада  куриозно но като цяло много добре. Ето такъв Хиваташи да виждахме по - често щеше да е добре. Доволен от себе си , аз също.

Последна редакция: сб, 12 апр 2025, 20:05 от Шошулчо

# 272
  • MJF
Волните мъже  и цветно.
При Мартинов волната не се зададе. Не съм оптимист за сътрудничеството му с Амодио. Даниел няма нужда от треньор , който де се учи на него, еле пък по скоковете. Без обиди Peace
Максим Наумов и Тоска , проникновенно изпълнение се получи, след като сдвои салхова си за начало, до края чисто.  Каварадоси и терзанията му въобще не олесниха гледането ми. Покойния  Вадим Наумов като влизаше в кадър и на кратката и на волната беше с маска та ....Мир на праха на всички загинали тогава.
Камден Пулкинен предвид вся и всьо около него на този старт герой , даже голям. Доволен от себе си и това чисто волно изпълнение без четворен скок. Туй си го можеше и като юньор.
Ендрю Торгашев реши да ме Open Mouth Брендън и Ендрю не знам какво правят и как "подреждат" главата на Торгашев на старт но доживях. На един старт такъв Торгашев на кратка и волна. Алилуя! PB- старт! Начаках се , но се случи Satisfied . Много съм доволна. Tada
Илия Малинин - падането на рита ме свари съвсем неподготвена, отвикнала съм Илия да пада така. На салтото се прява , че мигвам. Наш Малинин поне си сложи прозвище сам, без запетайки, но поне не безпочвено. Докато Фа и без запетайки и .....:oooooh:  За Малинин какво да кажа , гледам, мълча, и му стискам палци да е жив и здрав, предвид това което виждаме събрано на леда като ниво на сложност. Космос!
 Крайното класиране
Трогната от това че за разлика от волните танци и кратките мъже , волните мъже са минали изцяло под радара на една въпросна тв станция , слава богу, отделих екранно време и на награждаването на мъжете. Максим, Камден, Ендрю и Илия. Видях и Брайън Бойтано там около тях по едно време.
Та така , готова и с Учита Bowtie

От канадското нац. ще видя само двете изпълнения на Пайпър- Пол и после по календара на ISU следва 4К .
Предвид негледането ми на ISU - спортни дуети и моето правило сингъл-дует-сингъл-дует....се сетих как да компенсирам от тук до края на сезона/моето му гледане. На мястото на спортните дуети "ще разреждам" синглите с любителските записи на СП синхрото. Мда.Satisfied

# 273
  • MJF
Сеул , напира ме да напиша Соул но .....

Кратките дами и цветно. По ред

Ред по ред но нещо нямам много голямо желание за поименен коментар за първите 9 дами стъпили на краткия лед. Вчера отворих ютуб транслацията и там липсва целия запис, а на плейлистите липсва именно първото изпълнение за старта - Мария Чернишова - в isu профила ѝ е Fix You - Coldplay. Rolling Eyes.
От първите 9 момичета за първи път въобще виждам 2 - Katherine MEDLAND SPENCE - 25г и Gian-Quen ISAACS - 21г. Последната ме подсети как преди ковид на югп имаше групичка от Република Южна Африка и едно момче с кратка програма под баскетболна музика, много удачна, то и височко/удължено още тогава предпубертетно и повече не съм го видяла, загубили сме го за фигурното Smile. Както и да е , да не се отплесвам. Но то гледката на първите 9 все натам ме влечеше- да се разсейвам. Така видях и Дзиен Тун и Джереми Абът.
Katherine MEDLAND SPENCE - чистичко и бюджетно си изката програмата.
Ю Джю -23г- съвсем бюджетно- в Чунцин бе по-жива. Опита за 3т-3т беше далече от истината.
София ...Франк-20г - съм я виждала и в по-добра кондиция, натежала средна част и това видимо ѝ пречи.
Хуни Чън - 23г- китайската ветеранка- след като се доизвиси Хуни съвсем взе да се мъчи на леда, при тази височина този метод на скачане по никакви физични закони не може да се получи и цената е голяма - големи травми. Трудно за гледане е всичко това. Ей на, въпреки че другите 2 по нищо не я превъзхождат и на този старт са преди нея в класирането.
Софя Фарафонова - 19г- трето поредно 4к и за трети път пиша че тя може повече и е много жалко че не съумява да го покаже на такъв старт. Тоз 3ф така и никога не го е показала на 4К Unamused много слаб състезател.
Тара Прасад -25г- миналата година я нямаше на 4К а тази съуми да покаже pb кратка. Цял 3л опита.
Сяни Ан -19 - очевидно възможно най-пестиливо се катае Ан. И тя с травми до уши.
Въобще 3-те китайски фигуристки този сезон вече са съвсем негледаеми. Гледката е все едно бол травми и постоянна аклиматизация/минимална кондиция. Кому е нужно всичко това?! На волната няма да ги допусна на екрана ми. Самите 3 момичета да се вземат в ръце, те за себе си. Peace що за каторжен труд?!
След цялото това предимно мъчение се появи Софя Самоделкина все едно от друга планета. Първи сезон за нея на м/ународно сеньорско ниво. 18 годишна, изкара много тежък пубертет и сега много се радвам да я видя толкова събрана. Луца има отметка в протокола но с крайната оценка въобще не съм съгласна . Защото м/у Ан и Самоделкина не може разликата да е само 6 точки, абсурд. Аз този сезон я виждам за втори път, защото специално нейното участие на универсиядата видях на отделен запис.
Ahsun Yun - също 18г- можеше да има нещо на флипа на протокола но не и този път. За себе си герой. Видях че треньорката се диви леко като мен Wink. Тя на живо вижда съдиите ама аз реших да не остана много назад и проверих корпуса , по -спецално техническото трио. Да видим нататък.
Sara-Maude DUPUIS-20г- 4К са нейния старт, редовно на него се представя в добра светлина. Склонна съм да се съгладя че това ѝ е pb.

И като видях Самоделкина и знам за Шайдоров на този старт , малко четива, интервюто от Фладе мисля че съм го пускала но сега в съвкупност за цялата картина , тя касае и Софя :
Михаил Шайдоров
2
3

# 274
  • MJF
Така и така от кратките дами бях видяла последно представител на кандаския фронт та преди да продължа  с тях , реших да изгледам Пайпър - Пол от канадското национално. Добре че федерацията им е качила на ютуб канала пълен запис без грам коментатор. 2 стабилни и с настороение изпълнения. На волната параболата на самия ѝ финал малко къса се получи но се удържаха Mr. Green , допълнително се Smile
Хареса ми че бортика бе от дебелите ватирани, рядко "се уреждаме" с такива, чак погледнах адреса на състезанието- Лавал, Квебек.

И като съм на тема "около леда". K&C зоната на 4К ме Smile , има няма ме напира през екрана да проверя всичките тез съдинки бутафория ли са или са чупливи. Алиса Лю видях че пипна цветята а мен ме инетересува посудата. Wink

Уакаба Хигучи -24 -за жалост се наложи да спасява програмата си , еххх.
Рино Мацюке- 21- дамите ги изгледах на isu-транслацията и там коментира наш Крис. Докато Рино се ката Крис каза мнооого верни за нея слова. И сега гледам протокола и виджам това за SS
Повече от крещяш пример за лошото съдийство. Лошо не е точната дума. Е как да му се гледа на човек?!
Жалко че не се зададоха кратките на Уакаба и Рино.
Американското трио анблок , при това тук вече двата ирландски танца един след друг Mr. Green
Алиса Лю -20-все пак на двете ѝ гп изпълненията на самата програма бяха по -добри. И тук и в Учита с презентацията недостиг, тук припряно и лахмато, там припряно и нервно. sb-бяха на гп на тази кратка.
Сара Еверхарт - 19-тук една идея не толкоз "запечена" колкото в Учита.
Брейди Тенел-28-изненадах се че не видях sb на екрана та сега гледам протокола в отговор на въпроса "защо?". Е близо до изпълнението в началото на сезона на Скейт Америка се е получило. Съгласна. Брейди герой.
Маделин Скизас -22-за своите кривацания този път получи подобаваща оценка и разбира се изненадана. То и аз но от съвсем друга гледна точка.
Haein Lее -20- с много добре позната програма , която назад във времето  ката 2 поредни сезона - 21-22 и 22-23 . Аз я видях с другата ѝ програма на някой от корейските стартове като разбрах че все пак сезон за нея ще има. Недокрути да но пак гледката бе добра, да дерзае, да не "отпуска ръце". Ей като се сетя .....и "благословиите" ми по съдийството отиват и на корейската федерация...посудата да им се счупи.
Chaeyeon Kim - 19-намери своята програмна ниша Ким и я освоява така да се каже. Получи PB, предишното ѝ е било миналата година на 4К. По-скоро не съм съгласна , защото тук не видях никаква въвлеченост в програмата а макар и рядко все пак ѝ се случва. Миналата година/сезон имаше такъв момент. Това като забележка към самата Chaeyeon , тя е малко като кошче за боклук за съдиите и разменна монета едновременно. Когато "елитната група" изпогреши а Ким стабилно наскача своето ... А когато не е така я отправят в девета глуха с абсолютно същия чист пракат от неяна страна. И това е така защото с втората оценка при нея "isu спецовете" могат да се "отиграят" на воля. Тъпотиите нямат край в ISU.
Моне Чиба - 20-къде ги намериха тези недокрути и аз като Крис не разбрах и не видях. Така или иначе този старт трябва да се вмести м/у националното и СП и Моне с кратката се справи. Не знам от снимането или действително но излаза от 2а този път беше и по-дълъг и в  по - голяма парабола,  абе....полюбувах се на тоз момент , добре заснет.
Крайното класиране.

И като съм на снимане. Видях 3 кратки изпълнения от СП Синхро Хелзинки. От тях видях цели 3 крана на полето. Не че не може да се снима с тях синхро но не и от първия срещнат на улицата за фигурното пързаляне.
Големи благодарности на любителите снимачи и това че споделят записите.

Последна редакция: ср, 16 апр 2025, 13:23 от Шошулчо

# 275
  • MJF
Сеул

Ритмичния танц започнат, останаха ми само последните 3 стъпили на леда дуета.
Много Джеймс Браун , много и сие. Направо живнах един път на АББА и Би Джийс. Туй по концерта. А иначе :
В първата група се разсейвах с неща около леда.
Например гледката на  Sun Zhuoming автоматично ме подсети за Hong Chen и колко съжалявам, че те имаха кратка съвместна кариера , на мен те ми харесваха много повече от тиканите за номер 1 китайски дует и да не се сещам последните колко безславно изчезнаха от сцената UnamusedNeutral Face
Танака - Нишияма - започнаха добре , но се получи комично това падане на Азуса , Браун пее уан-ту-три и тя за едно -две -три от права позиция на земята / пардон леда. Добре че сама и че всички налични 4 ножа бяха на земята /лед при тоз процес.
На Йошида - Морита аз бих дала sb за презентация. С аргумента , че на фона на всички задачи които Морита има  в техническото изпълнение , той се бе настроил много добре и му останаха сили и за повече презентация. Ютана да внимава защото Масая окончателно я настигна и взе сериозно и да я задминава , а работата ѝ над себе си не върви с темпа с който ми се иска. Peace
Hannah Lim- Ye Quan за себе си добре, sb определено имат от мен.
Харис-Чен и АББА . За втори път я виждам тази програма , даже не я помня от гп. Неудачно хорео-музика , ама съвсем, да не ми се обиждат Peace автоматично се сещам за Леа Несет и ....
Алисия - Пол Neutral Face Дойде момента да се изкажа по канадската федерация. Години наред имаха в редиците си този даровит дует, никаква помощ и никакво поощрение от тяхна страна  към тези двамата. И сега на всички големи стартове , а хората не са си "направили минималния набор грешки" по големи м/ународни стартове след като сезони наред не бяха пращани. Ще спра тук за да " не се разпаля" хептен по канадския фронт- много е и е дълго. Пак добре че и тук падането бе самостоятелно.
Цингас - Колесник се изкатаха някак си но аз от друго се изненадах. Ама може би щото съм "редактирала"  K&C зоните на повече стартове до тук. Не помня Ришо и Шпилбанд заедно така да съм ги виждала. А аз се питам къде е Камерленго този сезон ooooh!  На мен тази акробатика под Би Джийс не ми харесва а растанцовките на място са пародийни направо.Peace  Той Ришо участник във волния танц де тази година.
Кристина - Антъни се стараха. Стараят се . А в танцовото пързаляне друга е целта. Докато не се заемат и двамата с нещата над коленете им ....
Та така , само един Морита надскочи себе си от видяното до тук на този старт. Остават ми последните 3 р.танца да видя.
Но гледката на този старт и до какво ниско ниво се докатаха танците и масовката в тях ме подсети за нещо дето прочетох тези дни от Шибутани.
Мастер-класа на СП Бостън
 "Шибутани говорит, что они лучше подходят для глубокого сидения «в коленях», что раньше требовалось в танцах на льду." Ни ребра , ни седене , ни .....в сегашното танцово не само се толерира но и с две ръце се тика напред от isu-танци . Дъно.
И още нещо. Този сезон 3 декади музика за избор а какво слушаме?! Мързи ме да изброя безплатно колко пъти слушаме на турнир Пресли и Джеймс Браун..... до втръсване.
Unamused Tired

Последна редакция: пт, 18 апр 2025, 21:36 от Шошулчо

# 276
  • MJF
Ритмичния танц догледан и кратките мъже почти, днес ще ги догледам тях и ще почна волния танц.

Чок - Бейтс - Медисън съвсем се стопи този сезон , хем "топенето" се разпрострира и на ..... ss ѝ. При такава провокирана кондиция този музикален винегрет даже и единия Бейтс не ми задържа вниманието.
Лажоа - Лага  - с този танц да се молят да не си ги спомням, един от най-неудачните им.
Добре че на финала са се паднали Пайпър -Пол та да не завърши ритмичния танц на този стат съвсем минорно-досадно .
На канадското национално са били с костимите с чевения кръст, тук бяха с раирания вариант , скиците те , по-чисто изпълнение от на националното , браво.
Според техническия панел  и съдиите ритмичния танц се е получил така

Кратките мъже.
Цветно
Състава  в първите 2 групи ми създаде работа , защото има не една напълно нови муцуни за мен. Поне до бортика и в двете групи бе Иван Динев и сие, та  да не мъморя до плюс безкрайност по непознатите съвсем. Но не му се размина на Бартън и поканената от него персона нон грата де - негледането ми на югп вече плътно втори сезон Rage
За жалост м/у регистацията и началото на кратката отпаднали цели двама състезатели- Sihyeong Ли и Paolo BORROMEO. Много съжалих за  Sihyeong - този сезон така и още не съм го видяла- ще трябва да го погледна на таз недолюбвана от мен измислица - универсиада.
Chiu Hei CHEUNG -21- миналия сезон бил на ЮСП , ама аз от един път не помня, туй реплика към Бартън и сие. Музиката определено не му пречи.
Matthew NEWNHAM - 22- цъфва от никъде на екрана ми - а ми направи добро впечатление , при това е от валидолния канадски  мъжки фронт- с него Рави. Чакам го на волната.
Явно леда с особености и от втората група нататък направо с лупата да търси човек чиста каскада на този старт. То едвам сингъл скоковете зацепваха на приземяванията ooooh!
И това въобще не е за първи път на корейски терен. А иначе и на ритмичния танц и на кратките мъже , въпреки моите редакции/контрол над картината , ми дадоха "eнтия на брой зет на Самсунг" и 5-6 ISU-муцуни в добавка до него събиращи овации и обявени   в залата.
Та този Матю със своя 3а и чисто изпълнение на кратката-без падане, дълго водеше временното  класиране ooooh!
Douglas GERBER -22 - видян. Тук да изкоментирам и съотборника му Дариан Каптич- те съвсем любителска гледка/занимание / хоби и т.н. Но Дариан поне като го видя един път в година ме Smile, той вече на 24г.
Zhiming PENG - 22-  също нова муцуна  за мен - започна с 4с, продължи с 4т-2т , останалото прилично за фигурист, който виждам за първи път при сеньорите, чакам го на волната.
Ze Zeng FANG - 21-помня че съм го виждала миналия сезон, на загрявката гадаех каква музика да очаквам с такъ тоалет но не познах. Жалко че не му се получи никак добре кратката. Все пак по треньорска линия им обръщам внимание на него и сие.
Много ме хвана яд че Томоки Хиваташи не можа да повтори изпълнението си от Уичита. И разбърквайки реда, съвсем същото чувство и от Камден Пулкинен. Но като дойде неговия ред бях вече сигурна, че вина за картината която настана имаше и  леда.
Дайуей Дай също жертва на ... най-слабата му кратка от 3 този сезон на моя екран
Донован Карило го видях на самия старт на сезона - на първия гп. Тук и той пострада от леда а не само от своята нестабилност и сие. Жалко. А ми се искаше в тази част на сезона да видя тази програма къде ,къде по-добре изпълнена.
На Диас Иеренбайев се разсмях на Крис. Уж не коментира от вчера , толкоз ли пък не може да ги запомни или поне при толкоз инфо пред себе си, толко ли не вижда що за състезател е пред него. Туй по повод на това , че няма как да се очакат  тройни скокове от Диас при условие , че той такива няма. А не и е имал та да ...Все пак го гледаме 4-та поредна година . Говоря за реално изпълнение тройни скокве а не някакви опити.  Както и да е , но защо въобще са нужни коментаторите?! А иначе Диас несъмнено е танцувален с приятно пързаляне и добри ss фигурист.
Yu-Hsiang Li -19- пореден фигурист с премиера на екрана ми при сеньорите- пробва кратка с четворен -  падна на 4т  виждам че до тук нито един път на старт не му се е получил както трябва- да дерзае. Чакам да видя какво ще събере на волната. Маломерен и слаботелесен е но има заряд, добра скорост и разни други положителни необходимости за леда. Мака че и с 3а не дружи.
Алекса Ракич след  като скочи и закрепи 4 си салхоф , очаквано без сили за останалите скокове, 3а все пак криво ляво го изобрази по Маклаудски но каскадата уви. Ракич вече на 21, а май го виждам за първи път в сезона. Не помня дали гледах изцяло кандското гп този сезон Thinking . Хайде стискам  му палци на волната. Симпатичен ми е от юньор. Но в този треньоски щаб ясно че нямаше да пребори 3а а , четворните и без това са си борба Neutral Face
Джими Ма първия герой на тази кратка. Въпреки вся и всьо се справи с 4-те скока , тук скокове му се получиха по - добре и от на националното, само дето за разлика от там, се разсея на два пъти на останалата част. Плюс Mexican Phonk Eki и към финала и наш Джими както си го знаем и очакваме Joy. Браво. Аз доволна от нашия ветеран.
Юдон Чън също жертва на леда го записах. Еми най-слабата му кратка този сезон на моя екран. Ехх.
Цубои честно казано се изненадах , че е на този старт, щото помня че на националното му голям срив се получи на кратката . Сега се сещам че се откопа на волната а и на японския фронт има ранени и сие, един юньора Рьо Танака тази година проведе националното по образец. Не е да звънкат и дрънкат останалите . Тук само с едно падане се мина - на 4 - салхов.
Ей на. И Садовски въобще не се сещам да съм го видяла този сезон. И той бил на канадския етап. С кратката от миналия сезон. Какво показа е даже под това което изобразява "Роман бе себе си/ както си го знаем". ooooh!
От тримата канадци премиерния Матю пръв.
Казуки Томоно с труд и творчество удържа каскадата но салхова отиде .... но прогамата въпреки това си бе изпълнена в такт и настроение. Аз дори при тези обстоятелства съм доволна.
Hyungyeom Ким -18- помня че го гледах миналата година на СП. Тази година на китайския етап бе общ валидол гледката, сега на роден терен сносно му се получи. Видимо доволен от себе си.
Михаил Шайдоров излезе и това бяха най-стабилните скокове след Ма. От мен има голямо браво Михаил за нагаждането към конкретния лед. Докато гледах втората част на кратката му се Smiley . Тук се снима с кран и не знам си колко камери по време на изпълнението. И благодарение на това Миша не изглежда толкова голям "пешеходец на нож". За това изълнение аз към него нямам грам забележка. Бра - во!
Остава да видя какви са ги свършили Ча и Миура.

# 277
  • MJF
Сеул

Догледах кратките мъже и изгледах волните танци, т.е . с танците приключих. Ще разреждам волните сингли със синхро периодично.

Кратките мъже
Докато гледах Ча в тази музика, за 6-ти път в сезона, се сетих за Ча в Майкъл и за Ча в Маскарад. Еми и с трите все пак не му се получи както ми се искаше. Хем и в трите случая имах в началото на дадения сезон големи надежди. Ясно че вглъбен в техническите проблеми на първо място но.... това важи за всички. В това отношение според мен, без въобще да ми се обижда , пика му мина и ако отворя биото му, мога да посоча къде беше в миналото.
Ранения войн Миура на бясна скорост спаси салхова, чудесен аксел и за жалост комбинацията се обърка, аз на негово място бих намалила скоростта преди нея но то лесно да се говори, при условие че при повечето или е на автоматизъм както си знаят или се разсипва нещото ако почнат да .....
Та така.
Този път в четворните редици ," тройния " дебютант Матю Нюнам "се промъкна". Да видим как ще се случат нещата на волната с този лед.

Волните танци
Чак сега забелязах , че има само 14 дуета на този старт. Че то почти гран-при по бройка.
Коментара няма да е по ред, защото докато изгледам неспоменатите бол мисли по isu-танци ми минаха през главата. И нито една от тях комплементарна и за гледката на леда и за .....
Двата японски дуета се постараха със своите добре поставени за тях програми. Коментирах ги на националното им. Тук забележките са ми по презентацията. Шинго сам по себе си и Бетовен добре. Но при останалите трима презентацията. Ромео и Жулиета, още повече с понятния финал на леда,  катани през цялото време съвсем жизнерадостно все пак е голям....Туй са елементарни неща и никой треньор не може да ти помогне ако сам не осъзнаеш..., в случая и като  дует/ двамата т.е.
Фабри - Еъ за себе си добре, чисто съумяха, но къде е презентацията?! Хем тази песен все пак изисква някакъв поне намек на лиричност.
Харис - Чен са били на канадското гп, което както установих тук , нещо ми се губи като спомен. Та приемам че ги виждам за първи път в сезона. Показва ги камерата и аз реших че следват "лебеди". Само че друга съвременно аранжирана класика звуча. Дисонанса м/у музика -тоалети си остана през цялото време в тези 4 минути. Изкатаха се за себе си добре, даже много добре. Сега виждам че по втората оценка са им дали PB, еми ей на , справили са се с презентацията явно.
Ханна - Ие пред корейската публика съумяха да се съберат и за себе си да се справят много добре. sb бе тази волна на моя екран.
Тук доста комплиментарно е снимането към фигуристите. И на кратките мъже и на волните танци. Но за мен зрителя не е добре, особено секундите от покрива Unamused  
Даже Ришо стои с Игор на този старт а на Цингас- Колесник все още няма кой да обърне внимание на волната, че във втората ѝ част,  всичкото "ей това/театралност/баяни/медведи/..." от страна на Вадим е съвсем неподходящо към звучащата музика и опростява автоматично цялото нещо. За да не кажа по-точна дума. Peace Що за .....?! Unamused . А в първата ѝ част програмата и изпълнението ми харесват.
След тях веднага и Кристина-Антъни с проблемите в презентацията. Два дуета в последната група реших и положих усилие да гледам от коляното нагоре- тях и Чок-Бейтс. Получи ми се.  Та при тези двамата голяма лахматост, разбръцаност, евтинджос цари "нагоре". Хич да не ми се обиждат а да си вземат ! - ни. Peace
Лажуа-Лага - след премиерното гледане на тази волна , това мисля че ми е втория път , в който я проследявам толкова внимателно от до. Поставена на силните им страни. Хареса ми. Грешката ясно , след нея на няколко пъти  имах забележки към Зак. Все пак той тряба да внимава за скоростта си, да се съобразява. На няколко пъти е видно как Мардж за да е в крак с него трябва да пристъпя , да се навежда и пр., хем тя го прави елегантно този път, понеже набра форма. Хайде да ги видя в Бостън.
Гледах волния танц на записа на isu-ютуб канала, т.е. с Крис. Съгласна съм с коментара му след края на двата следващи дуета , със съпоставянето на двата дуета на тази волна. Но. С голямата уговорка за конкретното снимане. Затова и не приемам впечатленията си и неговите и въобще за чиста монета. На националните им и двата танца бяха "по-реалистично" заснети.
На Чок-Бейтс гледах изначално над коленете и то Бейтс. Но то така или иначе Чок е постоянно по него.
Пайпър-Пол направиха за себе си хубаво и стаблино изпълнение. Все пак тази програма си е конфетка. В техен стил. Започнаха и завършиха с достатъчно широки параболи. Сетих се за финалната по-остра на националното Smiley
Съдиите решиха така
Крайното класиране.

Следват волните дами. Добре че трите китайки са се събрали в една група, ще ми е по-лесно в прескачането им.

Последна редакция: ср, 23 апр 2025, 10:54 от Шошулчо

# 278
  • MJF
Eдна пълна седмица извън нет-пространството  но все пак по едно време фигурното ме  "намери" .

Къде успя? По радиото. Миналите дни по БНР нацелих включване с хора от федерацията ни по кънки. В ефир чух по малко от Христо Турлаков, Евгения Раданова и  ..... .
За мен в цялото това приказване новината бе,  че имаме от тези дебелите бортици , на които като зрител на фигуното съм голям почитател. Имаме но няма как да се ползват. Това ме остави без думи.
А иначе последно се кефех на пързалка с такъв бортик на канадското национално този сезон. Нали заради това чак поверих къде се е провело, при условие че се жертвах само с Пайпър-Пол в тазгодишното.
Та така. А иначе на следващия ден-два и друго включване нацелих от фигурното по БНР но този път ме Smile . Ришо излезе по-по -най хореографа във фигурното ти да видиш, всички останали ряпата да ядат. Журналисти. Unamused Постановката на лед “Ромео и Жулиета” в Пловдив

А иначе интересна новина на танцовия фронт. Мая и Алекс Шибутани заявиха че ще се състезават следващия сезон. Аз лично няма да откажа да видя тяхното акуратно пързаляне отново. До такава степен деградира нивото на танцовите дуети като ss и сие , че гледката им за мен ще бъде здравословна доза кислород. До там се докатаха ISU- танци. Още коментар по темата имам но ще спра сега.

# 279
  • София
Шоши, чакам ти обзорите от световното 😉

# 280
  • MJF
Мани, мани , голямо гледане му правя на 2024-2025 , още съм насред 4К в Сеул. Blush
Но съм оптимист. Ще приключа този сезон преди началото на новия - 1.7.2025 Wink

Но ей на де  , нашата Фейгин на СП е стигнала до оликвота. Честита да ѝ е. Да е здрава и без други форсмажори за да се изкатае и на миланската О, че пекинската е факт че все пак се оказа по -особена за състезателите.

Като споменах Корея. Ей ги на Мая и Алекс на корейската О. - сетил се е олифигканала за тях покрай новината
Return to competitive ice dance ahead of Milano Cortina 2026
Мая както знаем премина през много сериозно изпитание със здравето си. Завръщат се с познатия екип - Марина Зуева и Масимо Скали и сие. Абе гледам ги още от миналата година двамата , някъде по японските гали,  и точно си мислех че е интересно че са в много добра форма а то какво било.

4К Сеул
Преди нет-таймаута ми бях започнала волните дами всъщност, последно видях точно волното изпълнение на Рино и сълзите ѝ. Аз ги интерпретирах като разстройство от това как се получи старта на база "провала" на кратката за гоооляма и моя жалост Sad , но така е то всяко състезание/всеки път различно, няма как нон-стоп здрав, прав, във върхова кондиция, съсредоточен и на кеф. Затова и гледаме възможно повече стартове , че не се знае къде ще се получи  всички горни фактори да се срешнат/случат едноременно Wink
Та.
Волните дами цветно
В първата петица най - добре със себе си се справи Тара Прасад. Сега като погледнах финалния резултат за нея това действително тотален pb старт.
Дебютантката на моя екран Катерине Медланд-Спенс не ме впечатли на волната.
И стигнах до Рино Мацюке. Миниатюрната Рино е голям боец. След фала с флипа в бонус-порцията скокове, веднага 3с-2а. Но общо сили не достигаха.
Предвид че знам резултатите , с японския отбор на този старт все пак голяма беда. Няколко причина аз автоматично мога да посоча , но си остават спорни за мен някои решения на японската федерация този сезон с това кой , къде и по колко старта има. Нещо .....но те си знаят де.
А оценките за ss на Рино Мацюке ISU да си ги окачат нейде в коридора на пано. Олицетворение на това как съдиите  за 2025-2004 = 19 години не се научиха

Последна редакция: сб, 03 май 2025, 16:09 от Шошулчо

# 281
  • София
Не може да се отрече завидното постоянство на Александра Фейгин.
Това са много тренировки, лишения и труд. Другото, което ми харесва при нея, че е стабилна. Почти винаги дава най-доброто от това на което е способна. Това не всеки го умее, дори и най-добрите в света.

# 282
  • MJF
Мда , не може да се отрече.

4К Сеул Състезателната част изгледана. Но тук съм ешила за първи път на отпусна екранно време този сезон на състезателната гала та тя следва преди да погледна календара на сезона и видя с кой старт продължавам.

Волните дами догледани.
Скизас напоследък все с неподходящи за нея музики в поне една от двете ѝ програми, ето и сега в кратката ок но на волната какви пеперуди ooooh! . Сили само за първата порция и то с падане а след това не всичко се получи както го мислеше. Но корава, осанка , ss .... Unamused
Haein Lee, особено  на фона на Маделин, съвсем друга гледка. Аз от изпълнението доволна. С настоение от до под дадената музика се изката. Жалко за кашата с луцовата каскада която се получи. Но предвид вся и всьо покрай Haein  и на толкоз съм съгласна. И разбира се , еле пък баш на корейски терен отвсякъде, "благослових" федерацията ѝ по ред та чак до ентия зет на Самсунг. Еми все пак и той там и на всеки старт нацелвах като го оповестяваха. Има няма 3 по 2 = 6 пъти го видях. ooooh!
Sara-Maude за себе си добре и на волната  и на база pb на кратката , тя и на моя екран направи PB старт. Браво. Към края на волната и си помислих , че без окото ми да мигне аз нея бих я класирала преди Маделин и се възмутих че не видях това от съдиите. Въпреки че ги събраха в една точка Скизас първа от двете.
Софя Самоделкина излезе и веднага бе видно , '"че е от друга планета" . Моа много доволна от Софя на този старт. Въобще до тук Самоделкина я видях на три старта - унивесиядата , азиатските и сега на 4к и направи 3 равни старта. Повече от герой!
От Уакабка ми се искаше да видя по - силно изпълнение от колкото на националното , там сдвои, но тук пък падна и се наложи да прекроява последната порция но без елементи не остана де ooooh! .
Ahsun Yun видно излезе с настроение пред родната публика но след като се получи този срив за начало, до  преди 3s вкл.  още беше в "паник атак" но след това браво как се взе в ръце и до края си спаси пограмата с  3 каскади в бонус зоната и то не "акселните". От мен има гооолямо браво за това. Герой!
З -те американки анблок.
Оценката на Тенел няма нищо общо с истината но това няма никаква връзка с нея. Брейди за себе си герой, аз към нея забалежка нямам защото и на националното и тук на макс показа това което може/колкото може .
Протокола ѝ с едно единствено q и сие  e пълна съдийска пародия.
Алиса и на волната с акцент на скоковете, отметки в протокола има , пак добре, че имам чувството че повече видях. Като по-груба грешка се получи сдвоения салхов. Без презентация и двете ѝ програми , на втори пореден старт на моя екран, са ....по нанадолнището. Да не ми се обижда Peace
След нея и Сара с неподхождащата ѝ Жар-птица и докара пълна досада.
Тези трите така в пакет опеделено ми дойдоха в повече в два поредни старта. Нужна ми е почивка/пауза от тях. За тяхно добро.
Моне Чиба , бих казала , в пълен развал. Worried Чакам я на СП.
Chaeyeon Kим излезе и железобетонно си изпързаля волната. Тотален PB старт пред родна публика и цялата тежка кор-артилерия - федерация , "зетя" и т.н.  Chaeyeon  напълно заслужава, сама си го извоюва и  мноого се радвам, че ѝ се получи. Честита победа.
Извън всичко това, волната при дамите като емоция за мен приключи след Брейди. Последните 4 стъпили на волния лед с нищо не ме трогнаха , 3 от тях ме разочароваха а  Chaeyeon е до скокове и ни грам по пезентация . Peace

# 283
  • MJF
Нямам домашен интернет от 25. 04. 2025. Та гледането ми се наруши много. След 4К разгледах календара. Следваха ми руския ФГП и ЮСП. След кратко умуване реших че първо ще изгледам Дебрецен. Да приключа с юньорите.
Започнах кратките момичета. Вчера видях първите 8 стъпили на краткия лед. След нивото на 4К 2025 внезапно общата гледка на тези 8 фигуристки изпъкна. Сега като пиша се вгледах кой коя федерация представлява и се зачудих Киргистан в ISU къде е .
Началото постави фигуристка която веднага се сетих че гледах на ЕП 2025 в Талин. Допадна ми че в тези 8 изпълнения почти нямаше "принцеси".
Първо проверих как е транслацията на ISU- ютуб-канала. Поне на първите 2 групи е само Тед и както си знаем-мълчи когато трябва. Та гледам там засега, но съм нащрек . Към снимането нямам забележка засега , гледам и повторенията , там Тед гъгне нещо но признавам че не го слушам. Но слуха ми регистрира към края на първата ми / вчерашната порция, нещо за смяна на федерации, след като при всеки фигурист се занимава с любимото си четене на писаните недописаните , за да не кажа нещо друго , ISU профили. Та някаква " топла вода"  откри към края , това го чух и бая се  Mr. Green . Та ще му отпусна малко ефирно време на наш Тед за такива бисери с неговия както знаем свръхтесен кръгозор. Язък че обиколи света с югп-серия поне от 2014 до сега пък ....си остана същия "кон с капаци"/ тесногръд/ ....и пр. персон. Но важното е че поне за сега е без персоната нон грата за моя екран и мълчи когато трябва. Това ми стига към момента. Wink

Общи условия

Активация на акаунт