Фигурно пързаляне - 11

 • 6 535
 • 127
 •   1
Отговори
# 120
# 121
 • MJF
 • Мнения: 8 731
Frank Carroll e починал.


Costume designers help ice dancers express their individuality t … om-made creations

А иначе излязоха предварителните списъци за ГП 2024-2025 и настана обичайното "забавление" по форумите на гърба на ISU. На мен това въобще не ми е интересно. Ще поживеем , ще видим, като му дойде времето.

# 122
 • MJF
 • Мнения: 8 731
Вчера и днес сутринта докато спортувах прослушах повечето от каченото на ISU -ютуб канала от конгреса в частта фигурно. Какво да кажа?!
Аз гледах първия конгрес от който "пуснаха" картина за простосмъртните, преди ковид. И той беше голяма "забава".
От това което видях до сега, предимно слушам де, от настоящия конгрес - много постен в сравнение.
А иначе втория общодостъпен бе постковиден и някак си не бяха във форма.
Wink
Много съм изненадана че в прослушаното до тук не чух гък от федерацията на Босна-Херцеговина. В първия общодостъпен едва ли не не можеше да им се вземе думата, надпреварваха се с Нидерландия в какви ли не , вкл. абсурдни предложения.
До тук най-забавен ми беше момента с "квалификациите". Правилно каза човека който все микрофона финално по темата ooooh!
Забелязала съм че федерацията на Германия и скандинавските държави често са с такива ретроградни предложения. Що не си направят отделен спорт , че и фигурите да си върнат?!
Закарян, при цялата ми непоносимост към него и цирковете му, определено ме развесели с опита си да вземе думата по едно време при гласуване. Поне цитира правилно зрителите, щото аз съм точно на мненито което цитира като гледна точка на феновете. Mr. Green
И като казах цирк. Много се Smile като чух че дружно ще ходят на цирк циркаджийте на конгреса. В случая на спектакъл на Цирк дю Солей. Mr. Green
Жалко че май няма на ютуб канала първата сесия на съвета на ISU или там както точно се води. С целите до 2030.  Сумати предложения отпаднаха под впечатленията от чутото там Mr. Green , като препикани мушката. Впечатлил ги е нещо и Ким и Смит. Първия нищо не разбира от фигурно, а втория не само това ами го сравни с други спортове, нямащи грам общо с фигурното. Въобще....поредните ми Popcorn

«Можно мне слово на одну минуту?» – «Нет!» В фигурке подавили бунт
«Не надо так часто менять правила, фигуристам нужна свобода». Манифест Лизы Туктамышевой

То бива днешните медийни и въобще реалии но откакто съм в интернет ерата и фигурното за първи път виждам такъв гаф, такова безобразие като това което сътвориха след като реално свърши като активност сезон 2023-2024 до края на конгреса, т.е. до сега. Защо беше целия този шум преди месец - два , че и публикации на някакви неща като едва ли не вече решени и приети Rolling Eyes .
Отделно "удоволствие" и Popcorn ми е възрасния господин до шефа Бенуа , който се явява правен съветник. Добре спира устата на всички, еле пък на тези помислили си да си кажат мнението в разрез със случващото се.

# 123
 • MJF
 • Мнения: 8 731
Миналите дни докато спортувах прослушах разговора на Дейв и Мая Багрянцева по конгреса. Провокираха ме по темата ЕП 2024 Каунас. Какво всички се правят на интересни и не чули, не видяли, не разбрали?!
Литовската федерация беше наела за организатор фирма,  която си организира баскетболните мачове на BC Žalgiris. Първенството се е и проведе в тяхната зала . Съответно европейското по фигурно се проведе като баскетболен турнир. За начало в залата си бяха много от местните баскетболни зрители, подозирам че си имат годишен абонамент/пас и сие , цели групи , цели семейства . С просто око могат да се видят на записите цели такива пасажи в публиката, облечени си в своите клубни тоалети и съответни атрибути , с тяхния си dj и музика ......само дето долу на баскетболното поле този път лед и от време на време под музикален съпровод някакви се пързаляха по леда. Пиша го така въобще не с неуважение към тази публика. Ама въобще не е така. Напротив. Евала на зрителите , видимо се забавляваха а и се стараха да се приобщят към фигурнопързалните такива, хем не им пречеха, хем ги "поразбудиха" Wink Smile
Пиша го така за да е ясно в прав текст "какво беше това на ЕП 2024" от което се възторгнаха някои фигурнопързални лица и деятели и от мухата направиха слон. Rolling Eyes Tired
Да не забравяме , че Каунас спасяваше ЕП 2024 след като за пореден път първия домакин се отказа.
Идния сезон ЕП преди дни бе набелязан за Талин и ако не се лъжа пак по тактиката на "спасяването".Smile

# 124
 • MJF
 • Мнения: 8 731
Интервю с Анастасия Голубева
На фона на моето гледане / не гледане на ISU спортните дуети последните 2 сезона, това че спортния им дует се е ситуирал на канадския фронт ми е убягнало. Големи метания по света. Последните 2 сезона видях само 2-3 изпълнения от тях като хората , за което много съжалявам. Но ей на , щом са се кротнали на канадски терен и са събрали екип около тях дано им потръгне. Могат много повече отколкото показват. Права е Анастасия за титлите/медалите. Аз очаквах от тях до тук да имат.... а те .....
Успех, здраве и им стискам палци идния сезон.

Наталия Лебедева

# 125
 • MJF
 • Мнения: 8 731
Обширно видеоинтервю с Брайън Бойтано по неговата състезателна кариера от Дейв.
Докато слушах установих , че Бойтано почти не го помня. В реално време имам предвид. Споменатите Брайън Орсър, Йозеф Сабовчик, Виктор Петренко, Фадеев, ...помня че съм ги гледала в реално време и то добре , че и много добре. Но Бойтано не го помня от реално време, гледала съм го в архива в интернет ерата. Интересно защо се е получило така. Вярно че като северноамериканец максиму 2 пъти в сезон може да е бил на екрана при мен- световно и периодично ОИ. Вярно че паметта...
И още нещо от това което чух за пореден път показа , в светлината на поредното ISU конгресче как "кучетата лаят а кервана върви". И как освен техническото усложняване на което бяхме свидетели от времето на Бойтано до днес , друго не се е променило и в ISU и въобще в света на фигурното- имам предвид треньорите, състезателите и сие, функционерите, ..... Слушаш за 80-те на 20 век и  е  почти същото като 20-те в 21 век.
А кой брой /номер беше конгресчето?!

# 126
 • MJF
 • Мнения: 8 731
Сезонни премиери от японския фронт - https://www.youtube.com/@pnerds/videos
Най ме изненада , при това приятно, Хана Йошида с кратката си. Ала тангото на Сакамото все пак е по-добре от двете меко казани невнятни състезателни програми от 2023--2024. Хареса ми волното решение на Рена Уезоно и само по себе си и как го изпълни.
В мир съм с кратките на Моне Чиба, Ринка Уатанабе , Мао Шимада и Маи Михара.
Шун Сато и Као Миура ще се мъчат с тази лирика видимо Wink . Дано волната при първия и кратката при втория са някаква реципрочност на това което видях.

# 127
 • MJF
 • Мнения: 8 731
Хайде, честит ни сезон 2024-2025. Нали ги броим от 1 юли до 30 юни. 3-ти инвалиден. Tired

Интервю с Матео Зани.

И така покрай това ала италианско включване се сетих , че миналите дни видях снимка на Даниел Грасл на лед. Миналия сезон го нямаше. Нееднозначно беше цялото това нещо с него последните 2 години. На мен винаги ми е бил симпатичен на леда, въпреки и заедно със своите недостатъци. Гледах го при юньорите още преди да се извиси, Smiley се като се сетя за "котешките" K&C зони на ЮГП , които бяха по негово време из Италия.

Общи условия

Активация на акаунт