Фигурно пързаляне - 11

• 17 666
  • 451
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Тук съм.
Страшно много неща ми се събраха да гледам, не мога да смогна. Simple Smile

Изгледах всичко.

Наш Иля Малинин наистина пренаписва историята.
Да, четох в Редит, че на тренировка е пробвал петорен салхов?! 😮😮😮
Нереално просто, хора.
ИСТОРИЧЕСКИ ден изобщо за световния спорт. Simple Smile
Ето инфо:
Скрит текст:

Не само това, но Малинин постави нов световен рекорд за волна програма и то смазвайки предишният такъв с разлика. И също така постави нов смазващ световен рекорд за технически резултат на волна програма. Simple Smile

Все така му убягва генералния световен рекорд заради доста по-слабата му кратка програма.
В момента в който направи две силни програми (кратка+волна) този рекорд на Нейтън Чен ще падне.
Нищо чудно да стане точно на Олимпиадата. Simple Smile

И съм много, много щастлив заради Мади и Ивън. Безапелационни.
Натриха нослетата на франсетата и вече съм спокоен за Милано и Кортина. Чок и Бейтс са на 90% олимпийски шампиони за мен.

В Кортина и Милано по време на олимпиадата най-оспорвано ще е при дамите. Там в момента всичко може да се случи и всякакви прогнози са крайно рискови. За съжаление не се получи качествено дамско състезание. Японките пак се сдухаха. Така и не се намери една от тях, която да направи две силни програми. Буквално подариха титлата на Алиса Лиу.

Спортните двойки бяха интересни. Там ще има трибой за златния олимпийски медал, но според мен ако немците Хазе и Володин имат ден и са безгрешни ще вземат златото.

# 391
Не знаех, че има такава тема. Отдавна следя и съм любител на фигурното пързаляне. На такава възраст съм,че помня Пахомова и Горшков, недостижимите Тейлър и Диин, по-късно Анисина  и Пейзера. Танците са ми слабост. Ще ме извини Diаvolo, но Сизерон и Бодри са на друго ниво, над всички останали, въпреки падането. Феерия, емоция, артистизъм. Но са нова двойка, малко им трябва още. Стискам им палци за олимпиадата!

# 392
  • София
С Пападакис да, с Бодри не. Simple Smile

# 393
И аз съжалявам за Пападакис. Така и не разбрах защо се разделиха. Но с Бодри са нова двойка. Още се сработват. Малко им трябва.

# 394
  • Варна и...духом на Босфора
Ще върна да гледам от вчера, защото имаше МачувИ.

Един момент на несигурност при Ивън имаше след първите туизли и за секунда се наруши общата част на елемента.

Така имаме - Painters Black!!!
А русите му пирги стърчат гаче лястовиче гнездо!😁
Трябва да се пипне тук,гел ли,пяна ли,но на музиката и танца Не е ок,поне за мен.
Те са моята Топ двойка и аз като Дяволо стискам палци за тях

Девойката с франсето доминира,засенчва го,Изпъква и нарушава баланса на двамата като визия.
Не виждам никаква химия,може клише да е думата,но тя води танца,виждаш нея.
Сисерон е в миманса.

# 395
Пападакис май в дамска двойка опитва да тренира, жалко че така им се стекоха нещата. Бодри е много красива, но и на мен ми изглежда доста доминираща, прекалено ми е мускулеста за фигуристка.
Имам да гледам и аз доста назад.
Господин Малинин превъртя играта.

# 396
Голям комплимент за Бодри, чиито максимум е 5 място на световно първенство със Сьоренсен, че олимпийски,световен и европейски шампион е миманс!

# 397
  • Варна и...духом на Босфора
Ма ако ще и Галактически шампион да е.
Все тая.

С туй мУмичи толкоз.

# 398
  • MJF
Аз съм още в еуфория от това постижение- достойно е за рамка,   и не мога да се кротна още да попиша по впечатленията от изгледаното от Саскатун вчера и днес- волните танци и половината волни мъже .  Стигнала съм до втората група на волните мъже. А то точно и Илия е бил там та ... На кратката на Скейт Канада е бил в много добро настроение и тя се е получила много добре та затова се спекох  петък като видях какви ги свърши на кратката в Нагоя след като точно оня ден го гледах в Саскатун. Та сега нека малко дойда на себе си и ще го видя на волната в Саскатун.

Лорънс - Гийом съм ги гледала само на един старт все още - в Анже / на първото им гранпри.

Хе, хе , Diavolo,   така ли се е получило в танците?!
Ти знаеш че не гледам ису спортни дуети та въпроса ми е коя е тройката - японците - Минерва-Никита и ?

Последна редакция: нд, 07 дек 2025, 17:47 от Шошулчо

# 399
  • София
Немците изостанаха много след кратката и нямаше как да наваксат. Но пак бяха близо. Те останаха трети. Японците победиха, а втори в генералното останаха Сара Конти и Николо Мачил.

# 400
  • MJF
Въпроса ми бе  за оли-трибоя. И там ли залагаш на италиански дует на пиедестала? Ако са Конти - Макии поне ще съм в мир. Докато гледах исуспортните - дуети , на италианския фронт от наличните все пак те бяха най-адекватните.

# 401
  • София
Да, тези тримата ще са според мен, но за мен германците ако са без грешка ще спечелят златото. Simple Smile
Въпреки домакинството за Конти/Маки.

Иначе да, 7 четворни скока, всичките на плюс забележи (и то солидни плюсчета) + четворен аксел.
Нямам думи просто.
НЕРЕАЛНО. Simple Smile

Дано не стане сакатлък на Олимпиадата обаче, уф.

# 402
  • MJF
Еуфорията ми постепенно ще затихне/отмине но кефа / приповдигнатото ми настроение на мъжкия фронт не. Ако бях луд фен този протокол сериозно щях да си го рамкирам и окача Grin

В цялата суматоха някак си забравих да приветствам в темата новоразписалия се фигурнопързален зрител - W.

За скорошно разписалите се и новоразписаните малко да се представя:
Тя темата съществува вече доста отдавна.
Скрит текст:
Аз съм зрител на този спорт първо неосъзнат. Телевизори винаги са работели едва ли не нон-стоп като фон в домовете където съм израсла- родители и прародители и те всички , независимо от пол и възраст бяха зрители на фигурното пързаляне. Може би най-далечния ми  ясен спомен е  от Бестемянова-Букин и тяхната Кармен. Имах даже една поличка като тази на Бестемянова - къса с някакви обемни "вълни", не се сещам сега правилната дума от шивашкия фронт, беше плетена червена на цвят а тези обемни "надслоявания" в други нюанси и се въртях като пумпал пред телевизора за радост на околните докато гледат самото фигурно. Но имах и хореография слушайки музиката, сериозна работа, това е  на ниво предучилищна възраст Grin.  А иначе зрител съм била дефакто поне и няколко сезона преди това. Първо съм слушала предимно музиката и съм се зазяпвала / кротвала най -вече на танцовите дуети.
И така до 90-те. Там имам няколко големи  "дупки" / паузи в гледането по най-различни причини. Но всичките не по мое желание.
След това във фигурното се върнах благодарение на транслациите по евроспорт. Първо беше бритишевроспорт. На хоризонта се появиха и нашите Албена - Макс и се започна максимално плътно гледане. Но възможно само по тв. Още няма домашен интернет. Покрай тяхната кариера съм гледала стриктно в реално време фигурното пързаляне. Дали ще е в 3 часа през нощта, дали ще е в 2 ч следобед или в 6 ч сутринта няма значение. Просто от рано взимах мерки , разчиствах ангажименти, пренареждах графици и разбира се съдействие от околните с разбиране на тази ми страст.
Преди константната за възможностите за гледане последните години , съм проследявала сезони във фигурното къде ли не и с кого ли не като коментатори. Руски, латвийски , чешки , немски, финландски, китайски, канадски,италиански ..... транслации . Към момента нещата / покритието е къде , къде по - сигурно. Няма никакво сравнение. Сега вече и от почти всеки B, че и С турнир има едва ли не цялостни картина.
А иначе принципно гледам сезоните в следния формат:
При сеньорите :
Преди да започне гранпри гледам няколкото челинджъра/ B-турнира- един северноамерикански задължително и след това Ломбардия , Небелхорн , Непела, Japаn Open, Шанхай-трофи. Ако име нещо интересно някъде по другите стартове и инфото стигне до мен,  погледжам конкретното нещо и от другите по- малки стартове в началото на сезона. И след това по коловоза - гранпри серията , двете национални първенсва в края на годината - те са ми за по празниците- руското и японското. След това европейското , американското национално , до преди няколко години канадското национално - сега не , 4-те континента , световното и ако има галата на края на сезона WTT.
При юньорите:
От както Тед Бартън и компания осъществиха покритие на юньорската серия гран- при , от първия ден на тази транслация бях плътно зрител. И така юньорите ги проследявах в началото на сезона - края на август до сеньорската серия гран-при и след това на тяхното световно. Случвало се е понякога да гледам и нещо от американското , японското и руското тяхно национално - когато има някой/и интересни , многообещаващи юньори.
Но преди 3-4 години към Бартън бе присъединен един конкретен персон като втори коментатор. А въпросния е персона нон грата за мен. От друга страна излезе модата на поставяне на банове. И поради тези 2 причини , които почти и съвпаднаха , с разлика 1-3 сезона , моето гледане на ЮГП приключи. И към момента юньорите ги гледам само на ЮФГП и на ЮСП. Само на 2 старта за един сезон.
А иначе след 4-те континента 2022г. гледането ми на спорта фигурно пързаляне беше много нарушено и постепенно до днешна дата радикално се промени. За да се стигне до формата в който го гледам сега / полуубито.
Сега :
Категорично не гледам ису стартове на живо/текущо. Не посещавам сайта на ису. Линкове на таблиците им дори взимам вторично, през други сайтове.
Не гледам ису спортни дуети.
За да съм в крак с модата съм сложила доста народ в бан на моя екран. Първо заради неадекватно съдийство. Втората част банове са заради несериозно отношение към своето дело- тези банове не са константа и абсолютни за разлика от първата група.
Бан имам и за коментатори- споменах вече че има един който по никакъв начин не може да стигне до екрана ми, та транслации с него отпадат като гледане и ако не намеря алтернативни или ме мързи да го правя отпада така цял турнир.
Въобще след пекинската О 2022 , ису отвори кутията на Пандора. И аз като верен зрител разбира се нямаше как да остана назад/извън приетия тренд. Никога няма да им простя това.  Вече трети сезон гледам двойни сезони фигурно пързаляне. И тъй като въобще няма как с желание  да си губя времето с тяхния спорт , вече 3 година гледам фигурно само когато/ докато аз спортувам, като фон.

Саскатун
Догледах волните танци
Скрит текст:
При Мразкова-Мразек все пак има малко прекаленост с третия играч в танца - полата. А и все още добре помня когато Даниел се бореше да се освободи от една пола на Катержина назад в сезоните  и как бяхме впечатлени от конкретния плат, който въпреки цялото издевателство на финала на програмата бе цял. Цели 2 наказателни точки. Но по - интересно ми е какво виждам сега из протоколите - Violation of choreo restrictions и на техния и на този над тях- на Дженифър-Бенджъмин. При  всички тези подробности в протокола им аз на тяхно място и треньорския им щаб най -накрая бих прозряла и разбрала какви са им проблемите. То тяхната работа даже вече не е и комична. Сарказма вече е с главна буква. А колко хубава е гледката все пак от коленете надолу и при двамата. Пфу.
Значи и при Лажуа - Лага стара програма , волната от по- миналия сезон. В резултат на което на този старт и цели 2 волни под "The White Crow" Neutral Face . И на кратката и на волната пролича , че това им е първи старт за сезона , нищо че това за капак  е и стара програма. Още в съответния сезон съм писала не един път по тази им програма и какво ми е в повече в изпълнението ѝ, няма да се повтарям.
Кристина-Антъни продължават с регреса на състезателните си програми. След миналогодишния фарс с Кармен сега пък с "Notre Dame de Paris" дори не ми се почва да коментирам. Хайде ще минат метър този път като за премиера на моя екран. Доволна съм че в протокола виждам RoLi2 - да похваля техническия панел за нещо. И след това DSp2. Толко невнятно бяха изпълнени тези 2 неща , че чак неудобдно ми стана тичайки пред екрана. Сега като гледам гоетата на съдиите- те са си на друга плането, не на моята. Unamused И да не забравя. Малко ми беше Тед Бартън години наред да се прави на психолог и по поведение, най -вече изражение на лице на състезателите в K&C зоната,  да си позволява да коментира/анализира  със сигурност какви мисли/чуства изразява това. Ами сега и наш Скот гледам тръгнал по това направление.
Рийд -Амбрулевичус ме кефят как втори старт след пекинския са в такава върхова форма. Да видим как ще се справят в този аспект с ЕП и О. Охо ,  ама те стигнали и до ФГП  за първи път в кариерата си. Значи и още един старт имат. Брей кефят ме определено как са се настроили за този сезон. Хем имаха за начало на сезона най-важния си старт. Само за здравето им стискам палци , че не е шега толкоз време във върхова форма.
Пайпър-Пол бе известно че са в тайфата със стари програми. При тях волната. "Креатив" на поддръжка. Докато гледах си отбелязах наум като имам време и желание да си припомня варианта от 2018-2019.
След видяното пак да кажа , че в края на този сезон трябва да се появи подробна статистика колко рециклирани програми гледахме този олисезон. Според мен бием всякакъв рекорд и то с много. Unamused

Следва да попиша за впечатленията ми от волните мъже в Саскатун. Улавям се че настроението ми стана на  6 и Satisfied като се сетих сега  за 5 -и и 7-и 12. 2025г. Уикенда изгледах първата група.
Скрит текст:
На тази волна докато гледах Алекса Ракич се сетих за причините за които ми стана симпатичен на леда като юньор. За него това е 3 -и сезон при сеньорите. При прехода се съсредоточи над скоковия си набор за да е  конкурентноспособен поне на канадския фронт. Но по очаквания път  се получи . И затова че е ученик на Мъклауд и заради други обективни причини. Та сега загледах скоковия му контент на волната и го сравних с миналия сезон. Търси варианти човека. Подхожда му тази програма на Алекса.
След това два големи хедкейска един след друг, нямах много време за настройване защото ису ме лиши от гледане на загрявката на първата група-фигуриста в бан за моя изненада го бяха пратили на волната в първата група.
Самойлов за себе си дефакто сносно. След чистия луц веднага бабачка, размисли се и във втората част в бонус зоната. Тоз сценарий все пак му е от по-добрите негови. В засада следя кога ще си събере 3  каскади на волен старт.
Садовски не беше себе си само в първата половина. Тя бе красива.
Малко ще наруша реда и ще изкоментирам и Гоголев- канадското трио се събра в една група.
Абе понатрупаха съвместни и паралелни стартове канадските левенти ,  канадската федерация съвсем буквално им устройва състезание вече трети пореден турнир ,  битката е за една оликвота, чак е относителен атракцион, макар че точно блеснат на някакъв старт- първия им в сезона на който ги и видях и хвалих и след това ....познатия вечен валидол Стьопа бе голям герой в Оберстдорф . Тук се получи един такъв работен пракат на спад на формата.
Но в кратката определено съдийте го ощетиха та крайното класиране със Садовски на първо място в кандаското трио е далече от истината. В цялата работа , без да съм видяла наш Кийгън, стискам палци на Стьопа.
Хиваташи също е от групата с вече натрупали се стартове и то по различни географски точки та очаквах нещо такова като картината на тази волна. Макар че повечето балалайки бяха от невъзможността да се посъсредоточи а не от липса на гориво. Все пак предишната седмица блесна в Чунцин и си направи ново PB на волната. За него следва националното но има от какво да е доволен в сезона до тук. Аз също.

Последна редакция: вт, 09 дек 2025, 09:16 от Шошулчо

# 403
  • MJF
Саскатун   изгледан Bowtie
След като изгледах волните мъже бях готова за гала пък то за голямо мое учудване се оказа че въобще е нямало. То чудоно до момента в който се сети човек,  че не гледа Саскатун а Скейт Канада. Никаква изнанеда от там нататък Mr. Green . А аз бях тръгнала да търся под вола теле  първо,  че нямаше интервю с Малинин на края на волната , после пък и галата....До къде са докара канадската федерация но ...иначе устите не мож им затвори. Grin  Както и да е .

Волните мъже и цветно.
Скрит текст:
Пръв на леда във втората група изполина ни Мемола. ЛуцоНиколай този път остана с един четворен луц, ако не броим 4ф. Така най - кратко да го кажа. На Ломбардия гледката беше по-добре
Кевин е сезонна премиера за мен , така че сега видях че е с болерото си от по миналия сезон. Одобрявам в случая. 1 нова програма от него ми е достатъчна към момента, при условие че все има е автор напоследък Peace Сега виждам че на втория му етап волната ще е по - добре от тук. Така че сега нямам коментар. Видян.
На загрявката гледам Као с костюм който не ми се връзва с очакваната програма а то ...Neutral Face На мен така да ми хареса самурайската програма а то пак рециклиране. Аман. 4 четворни скока от 3 различни вида и акселна каскада  се получиха , така да го кажем. Но.
Фа и Миура са ми еднакви любимци и от 2 сезона и половина тези двамата и щабовете им към днешна дата в еднаква доза ме афектират. Докато мине О ще преглъщам като са на екрана ми, но след това няма да им се размине и ще споделя какво мисля по делата им от 2 сезона и половина насам.
Малко ще наруша реда и първо Томоно. Казуки каквото може го направи. Максималния си контент. Много колеблива първа част - всичките си четворни оръдия. Тук се получиха с 2 падания , кута и галки. Личното ми мнение е че той има много стартове за своята крехка както знаем физика. Sad но на японския фронт .....
На финала двамата левенти които ме радваха само на волната.
Александр Селевко със стабилно влючения в контента този сезон 4л. Аксела на който падна дори не е в бонус зоната сега като гледам протокола. Остана с 2 каскади Пак креативи но поне първата част беше железобетонна. Този сезон ще си чакам в затишие сега с този луц и новия потенциал дали ще видя волна с контента изпълнен като хората. ooooh! Eй на , надявам се като велик оптимист този медал малко да го увери в силите му. Още повече , че е имал само един гран-при старт.  Това му е PB-то на волна към момента - на ЕП 2024.
То и протокола на Малинин от Саскатун е за рамка. Този прелюдия към този от Нагоя. Напълно съм Satisfied . В два различни тоалета. Изпълнението в Саскатун освободено от напрежението  и ставките на финала в Нагоя. Затова и сега си го пуснах 3 пъти .
Това са две емблематични и исторически изпълнения.  
Малинин в комбинация със Селевко ме провокираха да преглътна и да погледна награждаването. То пък се оказа накрая на видеото на волните танци.
Признавам че с търсене на интервюта на олисайта нещо не се справям. Така че да не се затрие сега прочетох прясното интервю с Илия.
Скорняков като го гледах на волната на Малинин в Саскатун до бортика по време на изпълнението , се сетих за Тамара Москвина и лафовете ѝ за пулса .
За много голямо мое съжаление този сезон няма да гледам този сезон  Ясмина  Кадырова и Илья Миронов в спортните дуети.

Ще прегледам медиите покрай третия ису гран-при етап и се местя на третия руски гран-при етап.

Забравих да споделя че видях видеото с 4а-4а от Малинин.

За четене и едно видео за слушане. Но преди това да споделя че като прочетох цитатите на Селевко за волната му програма в Саскатун бая се Mr. Green . Значи на падналия аксел била кулминациата ти да видиш на вътрешните стихии. А след споделеното от Као Миура гък няма да кажа против това , че си върна стара програма с подходящ ритъм за волна с 4 четворни и 2 аксела, той действително такъв контент не е събирал отдавна.

Deanna Stellato-Dudek and Maxime Deschamps
Isabeau Levito
Starr Andrews
2 интервюта с Алисън Рийд и Саулиус Амбрулевичус:
1
2 - видеоинтервю с Фладе.

Последна редакция: ср, 10 дек 2025, 08:42 от Шошулчо

# 404
  • MJF
Казан     2

Чудя се до сега гледала ли съм етап без танци. Без спорни дуети съм но без танци Thinking

Кратките дами  и   цветно
Видях първите 8 стъпили на краткия лед.
Скрит текст:
Виктория Сафонова стабилно изката техническия си контент в ред 2а , 3ф, 3л-3т.
Уляна Третякова я виждам за първи път. Отстъпва по всички аспекти на останалите от видяната осмица.
Любов Робцова също за първи път на екрана ми. Довчерашен юньор. Започна добре , скача 3л-3р но сдвои третия скоков елемент и остана без такъв. След това видимо се разколеба.
Виктория Федянина доволна от себе си и чистия пракат.
Камила Нелюбова  за начало 3а с галка се получи а след това стабилно до края.
До тук никой не ме впечатли с презентация. А при някои програми имаше добро/интересно хорео. Но изпълнителките съсредоточени над техническата част.
Мария Захарова на втория си гран-при старт. Спаси каскадата си в бонус зоната . Мощ и напор от нея на леда. Стара се и в презентация.
Людмила Фурсова сезонна премиера. Имаше недокрути по скоковете. Приятна програма и тя се стара донякъде да е представи съответстващо. Но може повече.
Софя Муравьова с новия треньорски щаб. Кармен, сезонна премиера. Аз доволна от това как се получи. Satisfied
И така най -ярки и добре като цяло бяха Муравьова и Захарова.
Догледах кратките дами. Бях стигнала до 9-тата но реших за начало повторно да видя Муравьова. Е интересна програма и Софя в нея определено.
Скрит текст:
Вероника Яметова също с новия треньорски щаб, също сезонна премиера. Програмата 60/40 като първо харесване. Имаше галка на каскадата както е отметнато в протокола.
Временното класиране което видях на екрана - Муравьова , Захарова , Яметова,  е всъщност моето след края на тази кратка , в добавка с Фролова. Всичко остнало е пародията "национално съдийство" и гавра с компонентите на настоящата ни съдийска система. Но то затова са стикерите и съвременните средства за контрол на звук и картина.
Във втората група цели 2 от ТЩТ.
Даря Садкова - сезонна премиера. Започва 3 сезон при сеньорите -17г. Програмата е голяма трагикомедия с испанска музика и ритми. Не може да не се гледа картината на леда без Grin , за да не кажа нещо друго. Странни паузи има на много места преди големите елементи.
Хуснутдинова я видях в Магнитогорск и бая се почудих дали да ѝ дам екранно време ама хайде разбрах че пред родна публика, от мен да мине. Аз на аксела бих сложила поне ку, а на Нелюбова за аналогичния са дали и галка.
На гимнастичките на лед аз повече от оценки 6 за компененти - хем всъщност три оценки от този калибър де - за пързаляне, програма и презентация - няма как да сложа. Жалко  че не съм съдия иначе с такъв хъс бих отсъждала тези всичките "къч наляво, къч надясно от гимнастички на лед "  Mr. Green
Анна Фролова отнова с чиста кратка. 2 чисти кратки изпълнения на гран-при , голямо браво на Анна.

Последна редакция: чт, 11 дек 2025, 09:32 от Шошулчо

Общи условия

Активация на акаунт