Херпес

• 54 843
  • 751
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте! Не прочетох цялата тема и се извинявам ако вече е коментирано, но...Вчера ми изби херпес на челото Flushed
Принципно от много време ми излиза на устната през няколко години (за последно преди три или четири), но този път направо съм в потрес...до линията на косата, не много малък и да, херпес си е. На някой случвало ли се е да избие на такова необичайно място?

# 376
Здравейте и от мен. Първо искам да благодаря на всички, които споделят историите и опита си тук! Изключително полезни сте на хора като мен, които се опитват да се борят с тази напаст... Имам генитален херпес от 4 год., но напоследък рецидивите зачестиха, излиза ми по време на почти всяка менструация и съм адски отчаяна. Макар и виртуална, давате подкрепа и надежда, че все някакво решение е постижимо!

Вчера бях на поредния гинеколог, каза ми, че при мен е хроничен. Изписа ми Валтрекс 5 дни 2х1 (в момента херпесът е активен) и след това по 1 на ден в продължение на цяла година... струва ми се адски много и не съм убедена, че лечението е правилно, какво е вашето мнение?

Още нещо. Прочетох съветите ви относно хигиената и предпазването на себе си и околните. Имам въпрос, извинявам се, ако е глупав. Щом заразяването е възможно само и единствено по полов път, как тогава е възможно да заразим близки/семейство чрез общо пране, да речем? Бях чела, че вирусът не е устойчив върху повърхности, съответно няма опасност да се предаде болестта по този начин?

И последно. Четох за биорезонансна Райф терапия, която уж е най-безопасна и давала много добри резултати при вирусни инфекции. Някой опитвал ли е, знае ли нещо повече? В Интернет намерих контакт на д-р Васил Стоев. Обадих му се, каза, че кабинетът му е в ремонт и да звънна отново през септември. Но като го попитах да ми обясни какво точно представлява терапията, каза, че не му се обяснявало по телефона, да съм прочела в интернет... което не ми вдъхна особено доверие... Благодаря ви предварително за отговорите!

# 377
  • София
Здравей, да, в България рядко изписват май продължително лечение с валтрекс, но в САЩ е супер разпространено. Хора го пият с години. Аз го пих половин година - като го спрях стана ужас някакъв, излязоха ми 7 - един след друг/застъпващи се.  Но докато го пиех нито веднъж. От тогава всеки месец ми излиза, преди поне беше през месец примерно. Но ако го пиеш ударно 2000 мгр 2 пъти за 12 часа спира и изчезва. Не знам, на мен ми писна, сега срещнах един човек и се замислям дали пак да не го пия дълго време. То не е живот това иначе. Не знам дали ще има вреда отново да правя дълъг курс, половин година не съм го пила, освен два пъти ударно. Така ми се ще да си го пия и да не ме пука, но знам, че всяко лекарство уврежда нещо... Иначе ми минава за 4 дни, ударно лизин, клеева тинктура, енгистол за пиене и прополисов вазелин за мазане. Но с предишния ми приятел все се оправдавах с глупости разни, та се влоши връзката. А не съм му казвала, защото нямаше перспектива да се задълбочи. Много е гадно...

# 378
Здравей, да, в България рядко изписват май продължително лечение с валтрекс, но в САЩ е супер разпространено. Хора го пият с години. Аз го пих половин година - като го спрях стана ужас някакъв, излязоха ми 7 - един след друг/застъпващи се.  Но докато го пиех нито веднъж. От тогава всеки месец ми излиза, преди поне беше през месец примерно. Но ако го пиеш ударно 2000 мгр 2 пъти за 12 часа спира и изчезва. Не знам, на мен ми писна, сега срещнах един човек и се замислям дали пак да не го пия дълго време. То не е живот това иначе. Не знам дали ще има вреда отново да правя дълъг курс, половин година не съм го пила, освен два пъти ударно. Така ми се ще да си го пия и да не ме пука, но знам, че всяко лекарство уврежда нещо... Иначе ми минава за 4 дни, ударно лизин, клеева тинктура, енгистол за пиене и прополисов вазелин за мазане. Но с предишния ми приятел все се оправдавах с глупости разни, та се влоши връзката. А не съм му казвала, защото нямаше перспектива да се задълбочи. Много е гадно...

Леле, звучи ужасно... а в продължение на тази половин година каква ти беше схемата на прием?
Аз ходих на консултация при проф. Златко Кълвачев, той ми каза, че няма смисъл да го пия всеки ден продължително време (за да не си товаря черния дроб), а само когато усетя, че ще избие. Изписа ми схема за 5 дни заедно с витамин Ц.
Решила съм и да опитам биорезонансна терапия при Пламен Бенински. Ще ходя на диагностика и ще споделя след това. Иска ми се да намеря максимално безвреден начин да се справя с тая напаст. Но да е и за дълго време, както казваш ти, не се живее така...
Аз в момента нямам приятел, но мисълта, че след време ще трябва да споделя на някого за тази болест ме ужасява...

# 379
Много лекарства за хронични заболявания също товарят черният дроб, алкохолът също, а хората си ги пият. И херпесът е болест и изисква своето лечение.
Аз съм за продължителните курсове. В момента и аз съм на такъв.

# 380
# 381

Леле, звучи ужасно... а в продължение на тази половин година каква ти беше схемата на прием?
Аз ходих на консултация при проф. Златко Кълвачев, той ми каза, че няма смисъл да го пия всеки ден продължително време (за да не си товаря черния дроб), а само когато усетя, че ще избие. Изписа ми схема за 5 дни заедно с витамин Ц.
Решила съм и да опитам биорезонансна терапия при Пламен Бенински. Ще ходя на диагностика и ще споделя след това. Иска ми се да намеря максимално безвреден начин да се справя с тая напаст. Но да е и за дълго време, както казваш ти, не се живее така...
Аз в момента нямам приятел, но мисълта, че след време ще трябва да споделя на някого за тази болест ме ужасява...

Самоуспокоение това е най добрата рецепта !Каквото и да пиете всичко е временно и след това пак нерви .Няма причина чавек да изпада в подобни ситуации  казвам от собствен опит а той 20г .При мен всичко започна когато забременях преди това не знаех дори  какво е това .С мъжът ми сме 26г заедно родила съм нормално и никой освем мен не е имал херпес.При мен е имало моменти когато по цял месец не е имало оздравителен процес пила съм всичко изредено в този форум дори и лекарства които ги няма на нашия пазар .Единствено лекарство е спокойствие  не е нужно да се изпада в паника  и да се пият безразборно лекарства .

# 382

Не знам дали ще ви излезе снимката, но вчера ме засърбя и доста си го разчесах. Днес се усъмних, че може да съм пренесла гениталния на вътрешното бедро. На вас прилича ли ви на херпес или си е най-обикновена пъпка, а аз съм си филмар 😂

# 383
  • София
Схемата ми беше по 500 мгр. валтрекс дневно. Сега се замислям, че щом докторът ти е казал да го пиеш само когато усетиш , че ще избие - ми аз да си го почвам на 3тия ден от цикъла всеки път, защото тогава започва херпесът, та поне да не започва. Но не знам в каква доза...

# 384
Схемата ми беше по 500 мгр. валтрекс дневно. Сега се замислям, че щом докторът ти е казал да го пиеш само когато усетиш , че ще избие - ми аз да си го почвам на 3тия ден от цикъла всеки път, защото тогава започва херпесът, та поне да не започва. Но не знам в каква доза...

Консултирай се по-добре с професора или с друг лекар, на когото имаш доверие, защото предполагам има значение досега какви неща си приемала и как. На мен ми каза, че схемите са страшно много и се променят, докато някоя от тях не проработи... Аз пия Валтрекс 500 мг за първи път и ми даде схема за 5 дни - първите 2 дни по 3 таблетки през 8 часа, вторите 3 дни по 2 таблетки през 12 часа и всеки ден в продължение на тези 5 дни по 1 ампула Витамин Ц 5 мл. Едва ли е общовалидна обаче...

# 385

Не знам дали ще ви излезе снимката, но вчера ме засърбя и доста си го разчесах. Днес се усъмних, че може да съм пренесла гениталния на вътрешното бедро. На вас прилича ли ви на херпес или си е най-обикновена пъпка, а аз съм си филмар 😂
И ако е херпес, възможно ли е със самобръсначката да го разнеса навсякъде? Няма още мехурчета, но ме сърби.
И живее ли тази гад на повърхности, ако натопя ножчето в спирт ще изтрепя ли остатъка от вируса, ако има такъв?
Извинявам се за тия въпроси, но не съм наясно, силно се моля да не е херпес, но на там ми бият нещата.

# 386
Никакъв херпес не е това.

# 387
Никакъв херпес не е това.

Дано сте права. Много ме сърби и днес май забелязвам образуване на мехурчета, сложих му ацикловир за всеки случай. Това е снимка от сега, ако можете зумирайте, но чул ви Господ да не е...🙏🏻

# 388
И на мен така ми стават разчесани пъпки, даже синка мога да си докарам. Според мен не е херпес.

# 389
Аз бих си имала едно наум. Не го пипай, чешай, бръсни. Пък то ще си покаже.

Общи условия

Активация на акаунт