Херпес

• 54 762
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Аз имам генитален хрепес от 5 години може би, излизал ми е и 3 пъти на дупето, но след ваксината на Астра Зенека при първото излагане на слънце ми се появи отгоре на бедрото. Никога не ми се беше случвало...

Просто не се излагайте на слънце противопоказно е.

Стоях 10- 15 минути на слънце, а всяко лято на море и планина не съм имала проблем

# 496
Аз искам да попитам, някой имал ли е странични ефекти след/по време на прием на ацикловир. Предписан ми е за 4ри месеца (по 800 мг, два пъти на ден) вече го пия от 1 месец, но приблизително и от толкова съм с диария, почти всеки ден. А не искам да го спирам, понеже ми действа много добре на херпеса.

# 497
Аз искам да попитам, някой имал ли е странични ефекти след/по време на прием на ацикловир. Предписан ми е за 4ри месеца (по 800 мг, два пъти на ден) вече го пия от 1 месец, но приблизително и от толкова съм с диария, почти всеки ден. А не искам да го спирам, понеже ми действа много добре на херпеса.

Ацикловира ще действа докато го пиете след което вариянта да ви излезне пак е много  голям.От опит мога да кажа че дори и да го пиете също чоже да ви се появи Херпес.Но в случая е хубаво да се консултирате к лекуващия тъй като това не безобедно лекарство.

# 498
Мамите, абе какви са тия решения за херпесните вируси бе... Стегнете се бе, проблема е слаба/неефективна имунна система и ПРИЧИНАТА за това не е в НЕПРИЕМАНЕТО на медикаменти, разбирате ли. Пътя, по който сте тръграли е задънена улица - тотално грешен път.

Насочете се към подпомагане на имунната система и подсилването й и най-вече да не й ПРЕЧИТЕ. Това е много широка тема, със сигурност не ми се пише толкова, но поне ще ви кажа, че действа безотказно! Ранно лягане, здрав сън, намаляване на стреса, спорт. Храната - без олия/зехтини. Оп, понеже усешам как опонирате вече, ще кажа следното - разберете, че полиненаситените мазнини пречат и понижават имунитета. В миналото са използвани в изследванията, за да понижат имунитета при опити с мишки и т.н. В днешно време има по-ефективни начини за това, но тогава се е използвало олио.
Разберете, че тялото не е пригодено да приема мазнини в чист рафиниран вид, без съпровождащите ги фибри. След като приемете олио, до 20 минути то се оказва в кръвообращението. Високите серумни мазнини са токсични за клетките - нарича се lipotoxcicity, а това какво води след себе си ви е бедна фантазията..
Ще спра до тук с мазнините, но имайте пред вид, че всяка рафинирана храна нанася непрекъснати щети на организма и при всяко хранене. Храната трябва да е богата на витамини, ценни вещества като антиоксиданти и др и БЕДНА на енергия. В днешно време огромния проблем на развитите общества са излишъците от енергия и недостига на важни за тялото вещества заради тия проклети рафинирани храни.

За наситените и животински мазнини не искам и да подхващам темата, щото е още по-страшна.

Даже нормалния хляб е пълен боклук. Пълнозърнестия - така наречен хляб - прегледайте етикета и вижте колко % бяло брашно съдържа, а уж е пълнозърнест.
Разбирате ли - това е просто една енергия и на практика нищо друго - организма се чуди къде да я дене.
Дали е бяло брашно или чиста захар - все е зле.
Отгоре на всичко ръгат вътре в хляба сол и олио, ама не ми е пише, за да разберете какви комплексни проблеми си докарвате в дългосрочен план така...

И така, ако се заровите сериозно, ще осъзнаете колко пагубно и комплексно действат тези "храни". Това не храна в естествения смисъл на думата, а е нещо, което човека е решил, че ще нарича храна. Да, ама биологията не работи по този начин...

АКо се върнем на олиото.. в природата такова нещо не съществува в чист вид. Заедно с него бихте приели и огромно колчество фибри, които са ограничението срещу прекаляването и чрез които мазнините ще се усвоят 20 пъти по-бавно.

Та така.. Спрете да вървите по грешния път, за да намерите решението.

# 499
Огромното количество фибри би абсорбирало важни елементи, което е изразително вредно. Както и важни лекарства. Мазнините са нужни категорично в рамките на балансираното хранене. Естествено, че непреработени храни са за предпочитане. Мазнините няма как да заплуват на 20 минута в кръвта. Първо се свързват с протеини и образуват  дълги вериги липопротеини, защото няма как да се пренасят в течна среда като кръвта. А това изисква време.
Имунитетът играе важна роля, но е много деликатно регулирането му .Например, трябва много да се внимава с имунотерапии, за да не се пренапъва имунната система и да се отиде в другия край- автоимунните болести. Най -добре да се правят консултации със специалисти.

# 500
Здравейте! Въпроса ми е насочен към тези момичета, които са се лекували в продължение на няколко месеца с ацикловир. Колко време след това забременяхте?
След около един месец приключвам с ацикловир по-схема и искам да знам дали трябва да изчакам малко, за да се прочисти организма или мога да действам веднага. Пропуснах да попитам моята лекарка, а тя единствено ми каза, да не се случва забременяване по- време на лечението.
Благодаря!

# 501
Мамите, абе какви са тия решения за херпесните вируси бе... Стегнете се бе, проблема е слаба/неефективна имунна система и ПРИЧИНАТА за това не е в НЕПРИЕМАНЕТО на медикаменти, разбирате ли. Пътя, по който сте тръграли е задънена улица - тотално грешен път.

Насочете се към подпомагане на имунната система и подсилването й и най-вече да не й ПРЕЧИТЕ. Това е много широка тема, със сигурност не ми се пише толкова, но поне ще ви кажа, че действа безотказно! Ранно лягане, здрав сън, намаляване на стреса, спорт. Храната - без олия/зехтини. Оп, понеже усешам как опонирате вече, ще кажа следното - разберете, че полиненаситените мазнини пречат и понижават имунитета. В миналото са използвани в изследванията, за да понижат имунитета при опити с мишки и т.н. В днешно време има по-ефективни начини за това, но тогава се е използвало олио.
Разберете, че тялото не е пригодено да приема мазнини в чист рафиниран вид, без съпровождащите ги фибри. След като приемете олио, до 20 минути то се оказва в кръвообращението. Високите серумни мазнини са токсични за клетките - нарича се lipotoxcicity, а това какво води след себе си ви е бедна фантазията..
Ще спра до тук с мазнините, но имайте пред вид, че всяка рафинирана храна нанася непрекъснати щети на организма и при всяко хранене. Храната трябва да е богата на витамини, ценни вещества като антиоксиданти и др и БЕДНА на енергия. В днешно време огромния проблем на развитите общества са излишъците от енергия и недостига на важни за тялото вещества заради тия проклети рафинирани храни.

За наситените и животински мазнини не искам и да подхващам темата, щото е още по-страшна.

Даже нормалния хляб е пълен боклук. Пълнозърнестия - така наречен хляб - прегледайте етикета и вижте колко % бяло брашно съдържа, а уж е пълнозърнест.
Разбирате ли - това е просто една енергия и на практика нищо друго - организма се чуди къде да я дене.
Дали е бяло брашно или чиста захар - все е зле.
Отгоре на всичко ръгат вътре в хляба сол и олио, ама не ми е пише, за да разберете какви комплексни проблеми си докарвате в дългосрочен план така...

И така, ако се заровите сериозно, ще осъзнаете колко пагубно и комплексно действат тези "храни". Това не храна в естествения смисъл на думата, а е нещо, което човека е решил, че ще нарича храна. Да, ама биологията не работи по този начин...

АКо се върнем на олиото.. в природата такова нещо не съществува в чист вид. Заедно с него бихте приели и огромно колчество фибри, които са ограничението срещу прекаляването и чрез които мазнините ще се усвоят 20 пъти по-бавно.

Та така.. Спрете да вървите по грешния път, за да намерите решението.

Аз мога да кажа, че се храня здравословно, спортувам от 8 години и то доста сериозно, спя, забавлявам се и така нататък. Но тази гад мръсна понякога ми излиза на 2 седмици и полудявам.
Правила съм лечение с ацикловир и докато съм го пила пак ми е излизал.
Пия един билюк имуностимуланти, било то био, органик и не знам си още какви. По всякакъв начин си стимулирам/тъпча имунната система, за да я буустна и пак няма бе… нямааааааа оттърване.

# 502
Само лизина ме държи.

# 503
Аз от година и половина правя една температура 37.4, която усещам като 39 понякога 3-4 дни всеки ден имам, после няколко дни няма и така....обиколих всякакви доктори, всеки казва нищо ти няма. Миналата седмица трябваше да направя едни кръвни изследнавия, но не се усетих, че съм с активен херпес и ги пуснах. Доста от стойностите ми бяха завишени, замислих се дали не е от херпеса.....На какъв доктор се ходи за по подробно изследване и лечение? Гинеколог, вирусолог ?

# 504
Дерматолог, венеролог.

# 505
Просто… страшна мъка ми е първите 4 дни. Най-често ми избива точно под опашната кост и страшно много сърби, просто не мога да го опиша… влудява ме 😢
Сега пия биозин, котешки нокът и тинктура от ехинацея. Мисля да добавя лизин, някой мнение?

# 506
При кой доктор беше? Дано ти помогне и да споделиш.
При доц. Червенков завеждащ имунология в терапията във Варна.
Здравейте, доц. Червенков дали работи със Здравна каса и направления?

# 507
  • София
Възможно ли е да избие на следващия ден, ако те е духал климатик (в градския тр-рт)?
Зоривакс-а ли е най-доброто за устните?
Гледам има вече и ДУО?!

# 508
Здравейте!След гинекологичен преглед ме диагностицираха с генитален херпес.Появи ми се три дни след лазерна епилация на интим ,близо до влагалището.Нямала съм мехури и корички след това,само беше зачервено и ме сърбеше.Аз си помислих,че ме е изгорила с лазера и го третирах два пъти с дипрогента.Още на другия ден изчезна,но след няколко дни отново се появи.Тогава си помислих,че е гъбичка и пих антимикотично и се мазах два дена с канестен.Пак изчезна още на другия ден,но си стоеше червено мястото.Отидох на АГ  и ми каза ,че това е херпес.Изписа ми Ацикловир хапчета и крем за десет дни.Не се повлиява особено,продължава да е червено.Пуснахме си кръвни изследвания с мъжа ми,като моите са положителни-но само Igg.Неговите са отрицателни.Може ли да са ме заразили с лазера,при положение,че не съм имала интимен контакт с друг мъж от 18 год.,и вообще дали е това правилната диагноза.Ако е генитален херпес,ще се повлияе ли от антимикотични средства?Извинявам се за дългия пост но имам много въпросителни в главата си.

# 509
Херпеса се предава от болно на здраво място. Не съм сигурна как точно действа лазера, защото аз ползвам само фото и то вкъщи.
Но ако има допир от заразен пациент преди теб, не изчистена повърхност и след това допир по твоите лигавици е абсолютно възможно.

Общи условия

Активация на акаунт