Мъжът ми дава тайно пари на майка си

• 13 499
  • 452
  •   1
Отговори
# 285
  • София /Абсурдистан
Я да ви разсмея с нищо, свързано с книгите.
Веднъж в Хеликон една мацка напълни пред мен цяла торба с книги. Ама пълна с връх торба, браво на нея. Беше с един мъж, гадже явно и италианец. И чувам аз, че го вика :"Аморе!" А той :"Си", а тя: "Дай парите!"  Joy Човека вади портмонето и плаща на касата без гък да каже. Мацката излиза, а той и взе торбата да я носи кавалерски. Викам си - ей на, тази жена е с късмет, случила е на мъж  Simple Smile
Елора, много правилно, като живееш с партньор трябва да ти е добре. Лошо и гадно всеки може и сам да си живее. Няма нужда някой да ти прави живота двойно по-гаден.

# 286
tainichka, аз мога да се ограничавам. И съм се ограничавала. Тоест не мога  винаги да си купя това, което искам. Събирам си пари и си го купувам след 4 месеца ако трябва.
А ти просто слушаш някой там и се подчиняваш и не постигаш това, което искаш. Това е твоя начин на съжителстване, не моят.

Но не търпя като теб някой да ми казва - няма да купуваш книги, ето ти библиотека, точка. Това е все едно да ми кажат няма да четеш.
Едно и също е както когато един се опита да ме убеди, че чалга трябва да слушам, а не рок. Познай къде го натирих?
Аз се ограничавам в разходите и се съобразявам със сметките, но успявам да си събера пари за това, което искам да си купя - книга, спалня и т.н.
Дори и когато съм живяла с мъж, не съм позволявала да ми се забраняват такива неща.

# 287
Ми не точно - Пешо казва на Марчето, че не иска М. да си купува книга, а Марчето казва на Пешо, че не иска Пешо да си купува цигари за 200 лв., а за 100 лв. Изобщо поставят си един на друг ограничения.

Този пост (сега го виждам) синтезира смисъла на общия бюджет: не може оная дъртата свеки да получава пари, ако аз не съм съгласна.

# 288
По последния казус, сирената как да е, обаче цигари и алкохоли да се купуват - тая няма да стане. Болна, ма иначе пафка, красота.

# 289
Цялата страница на форума ми изчезна, затова пиша наново.

Скрит текст:
tainichka, аз мога да се ограничавам. И съм се ограничавала. Тоест не мога  винаги да си купя това, което искам. Събирам си пари и си го купувам след 4 месеца ако трябва.
А ти просто слушаш някой там и се подчиняваш и не постигаш това, което искаш. Това е твоя начин на съжителстване, не моят.

Но не търпя като теб някой да ми казва - няма да купуваш книги, ето ти библиотека, точка. Това е все едно да ми кажат няма да четеш.
Едно и също е както когато един се опита да ме убеди, че чалга трябва да слушам, а не рок. Познай къде го натирих?
Аз се ограничавам в разходите и се съобразявам със сметките, но успявам да си събера пари за това, което искам да си купя - книга, спалня и т.н.
Дори и когато съм живяла с мъж, не съм позволявала да ми се забраняват такива неща.

Право на вето при разходите с общ бюджет имате и двамата и проблемът в темата е, че точно това право е нарушено - дамата не е одобрила съответните харчове за свекървата.
Ако парите не стигат, нямаш право на книги, си мисля аз. Ако си самичка, ще си купиш книжка! Но ако с милото решите да ядете пържоли тази седмица, няма да има за книжка. Променят се нещата.

# 290
Цялата страница на форума ми изчезна, затова пиша наново.

Скрит текст:

Право на вето при разходите с общ бюджет имате и двамата и проблемът в темата е, че точно това право е нарушено - дамата не е одобрила съответните харчове за свекървата.
Ако парите не стигат, нямаш право на книги, си мисля аз.
Смесваш случая на авторката с книгите. Не знам защо. Те не са на общ бюджет, само привидно. Всъщност той решава.

Аз имам право на каквото си искам  Grinning
И правя така, че ще стигнат. Нали това обясних вече. Ако не стигнат този месец, ще стане другия. Ако не - си ги събирам във времето. При общ бюджет преди години съм събирала в плик пари за 4 неща. Това се знаеше. И не подлежеше на коментар.
Той също си събираше неща за разни свои неща, които иска.
И едновременно с това двамата сме се съобразявали парите да стигнат. Не сме се ограничавали както ти разбираш отношенията в една връзка.

# 291
  • Варна
Мойта свека много чете, превъртя ми книгите няколко пъти . Накрая се скарала на дъщерята, че не си купувам книги и нямало какво да чете. Ами нямам място и се принудих да мина на четец. Та се наложи при едно от редките ни виждания да я науча да борави с четеца и купихме и за нея. Сега ми се сърди когато се забавят книгите и- каква вина имам аз, че сина и забравил да ми каже да и кача

# 292
  • София /Абсурдистан
Ако трябва ще си делим само 1 пържола, ама книжка ще има Mr. Green
Даже аз мога да се откажа от моята пържола.
Има много безплатни ресурси за книги. Трябва само един четец да се купи и готово. Аз напоследък купувам само професионална литература, а другото- по възможност в електронен вид.
Напълно съм съгласна с --Gal-- че който иска редовно цигари и алкохол, да си ги купи от пенсията. Вярно е, че на пушачите им е нанагорно да спрат да пушат, ама ако са с ниски доходи, цигарите са си голям разход и могат поне наполовина да ги намалят. Изключвам наличието на бутилка ликьор за пенсионерско женско гости на кафе, сладки и клюки.
werka Научи я да си влиза в Читанката и я научи как се търси и сваля. Покажете и как да ги прекарва през Калибре за четеца и сама ще се оправя, лесно е.

# 293
Ние, напълно се ограничавахме един друг, Елора и затова съм укривала разходи. Примерът ми беше да онагледя, че когато другият не е съгласен с твоите разходи, се стига до конфликти. Оттам виждам и проблеми при авторката.

Ако имаше пари за всичко, нямаше да има конфликти и криене на средства. Книгите и другите подробности нямат значение.

# 294
  • София /Абсурдистан
Е то затова хората минават на отделни бюджети. Когато няколко пъти всеки не е съгласен с другия и накрая се стига до такова решение.

# 295
Ако трябва ще си делим 1 пържола, ама книжка ще има Mr. Green
Даже аз мога да се откажа от моята.
Има много безплатни ресурси за книги. Трябва само един четец да се купи и готово. Аз напоследък купувам само професионална литература, а другото- по възможност в електронен вид.
Напълно съм съгласна с --Gal-- че който иска редовно цигари и алкохол, да си ги купи от пенсията. Вярно е, че на пушачите им е нанагорно да спрат да пушат, ама ако са с ниски доходи, цигарите са си голям разход. Изключвам наличието на бутилка ликьор за пенсионерско женско гости на кафе, сладки и клюки.
werka Научи я да си влиза в Читанката и я научи как се търси и сваля. Покажете и как да ги прекарва през Калибре за четеца и сама ще се оправя, лесно е.

На един познат баща му се разболя. Пийваше и пушеше. Скараха се. Малка пенсия, отиваше за лекарства. Синът му каза - давам за храна, сметки и лекарства. За цигари и алкохол пари нямам. Покривам онова за което не ти достига пенсията. Точка.
Пари на ръка не му даваше. Купуваше му храната, нужните лекарства. Пенсията за сметките.

tainichka, жалко, че сте имали такива отношения. Аз не бих търпяла.
Дори и да няма пари, бих се съобразила с нечие желание, както очаквам и обратното.
Конфликти и когато има достатъчно пари винаги може да се намерят.
Как аз съм се оправяла и с ниски доходи и пак съм купувала това, което искам?
Много просто, давам ти пример - миналия месец отделих 15 лв за едно нещо, което струва 100 лв.
И ако и това някой се опита да ми забрани - познай какво ще се случи? Не бих имала отношения с човек, който ме ограничава.

Първо съм спестявала месеци за дадено нещо. Тоест не съм ощетила общия бюджет фатално. Ако двама души, които уж се обичат и уважават, не могат да се разберат за такива елементарни неща, то тогава  няма да им се получат нещата.

А това с отделните бюджети ми звучи като съкваранти, които правят секс  Laughing

# 296
Е то затова хората минават на отделни бюджети. Когато няколко пъти всеки не е съгласен с другия и накрая се стига до такова решение.

Може би 90% от мъжете биха приветствали тази идея, но по ред причини жената няма да е никак доволна. Обсеби ли някой семейния бюджета и почне ли да се търси сметка кой какво харчи - вече с единия крак си в развода.

За мен добрият вариант е средният - половината заплата отива в общия фонд (дете+общи разходи), половината остава лично за тях си - да си ги харчат, спестяват, или каквото искат да си правят.

# 297
  • Варна
Лейди, не става. Докато свикне да си сменя книгите беше истинска драма. После падна батерията Юри тича по спешност до Добрич да и го пусне. Joy Голям купон беше, вече никакви такива инициативи от мен. Уж за добро, пак излязох виновна и лоша.

# 298
Скрит текст:

Може би 90% от мъжете биха приветствали тази идея, но по ред причини жената няма да е никак доволна. Обсеби ли някой семейния бюджета и почне ли да се търси сметка кой какво харчи - вече с единия крак си в развода.

За мен добрият вариант е средният - половината заплата отива в общия фонд (дете+общи разходи), половината остава лично за тях си - да си ги харчат, спестяват, или каквото искат да си правят.

Общият бюджет, в който и двамата вкарваме, но харчим споделено, благоприятства човека с по-малките разходи и то е ясно защо. Защото ако вкарвам 500, половинката 1500, аз мога да се разширявам до към 1000 минимум. Фасул!

# 299

Баба ми и дядо ми правеха следното. Взимаха заплатите и ги слагаха в шкафа. Всеки си взимаше когато му трябва - за сметки, храна, дрехи, джобни и т.н.
Не са имали проблеми.

Майка ми и баща ми имаха същия модел.

Общи условия

Активация на акаунт