Мъжът ми дава тайно пари на майка си

• 13 595
  • 452
  •   1
Отговори
# 90
Учудена съм от пренебрежението към абсолютно нормални за младо семейство планове. Съжалявам, ако някоя се припознава в ролята на свекървата и чувства като вселенска несправедливост, че едни пари ще отидат за жилище на родните й внучета, а не за вдигане на личния й стандарт.
Всъщност доста се припознаха в ролята на криещия парите/даването на пари/получаването на пари.

А съветите да седне да говори с някого, който крие информация, направо не са за коментиране. И какво си мислите, тя ще седне, ще го попита и той чинно ще отговори с истината. Да, да, и един мармот ...

Размерът на дохода не определя качества на характера като потайност и желание за контрол на семейните финанси. Това по повод написаното, че той взимал много повече от нея /това не знам от къде дойде изобщо, но да речем, че е така/ и това го оправдава да крие пари.

# 91
Сравнявам здрави хора "дори", ама със заплата от 434 лева чисти. Защото толкова остават от минималната след данъците. Ще кажа както казват на депутатите- пробвай сама да си платиш всичко за месеца и да се вместиш в тия пари, и после кажи как си го направила! За летните месеци говоря- за зимата въобще не отварям дума.

ПП. Разбира се, в случая, който бистрим, идея нямаме дали тази жена, която е на 50+-60 години, има късмета да не взима никакви лекарства.
Аха, а собственото жилище в прованса къде го забрави, или не е удобно?
Баба ми с под 400 лв пенсия си купи нови уреди на изплащане. Вярно, Нео, ама ново. И ги изплати даже. Твърде е горда да поиска пари. Новите уреди са глезотия, старите й си работеха.
На баща ми двете шепи лекарства за диабет и кръвно през НЗОК са 60 лв в месеца.
Аз като си платя наема и заемите, оставам с 450 лв в София за храна и сметки.
Дай ми пари.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2019, 13:38 от Анонимен

# 92
За храна и сметки на 4-членното семейство ни остават доста по-малко от 450 лв. на човек. Да взема да сметна освен.

# 93
Гал, като има мъжът сега, нека дава. Ако иска и авторката да дава на своите родители.
Проблемът е, че не обсъждат  толкова важни неща като финансите.

# 94
За храна и сметки на 4-членното семейство ни остават доста по-малко от 450 лв. на човек. Да взема да сметна освен.
Сметни, ама не знам откъде ще намериш някого да те дотира.
Между другото, встрани от темата сега се сетих, че извън София хората си купуват обяда. Пък уж ниски заплати. А аз си нося храна.

Гал, като има мъжът сега, нека дава. Ако иска и авторката да дава на своите родители.
Проблемът е, че не обсъждат  толкова важни неща като финансите.
Това е и моето мнение, просто иронизирам изказвания, че едва ли не на всекиго с доход под ХХХлв за храна и сметки/живеещ в провинцията/на възраст и с работещи деца му се полага дотация, понеже било човешко. Ами ето, бе, аз попадам в едната група - оставам с по-малко от ХХХ лв за храна и сметки, значи ми трябва помощ, хайде помогнете ми.

# 95
Не съм казала, че  е редното да те издържат.
Особено случая на Ън, дето после забравили кой им дава  и  така...а тя с тежката диагноза работи. Не съм казала, че да си на гости си плащаш, казвам ,като не стигат , е редно да се помогне.Не са глезотии някои неща. А пресни  семейства -иска момата от раз да спре кранчето, щото тя е  по-семейство и мъжат е неин. И аз така мислех ,споменах , ама в живота не става така.Ние не сме имали общ бюджет никога, давах всичко и  съжалявам за това.И на децата давах, до всичко.
Но за да крие мъжът, има причина,  ит я удобно замълча за каква сума иде реч , ако е за 20 лв  ...
Когато съм давала , не съм правила сметка ,сега правя, че нямам. И  всеки месец гости и с чанти нататък храна, са доста за скромен бюджет. Същото е за ремонти ,на покрив примерно.Че бе такъв у нас , единия плати ,двамата са наследници и дори напоследък пита  , заобиколно ,но в същността колко му е наследството. В същото време не се лишават от нищо, справка техни  хвалби и  фейсбук снимки. Ън се оплаква от същото , един дава ,друг  иска.Не ми е приятно да го пиша, но е факт. И съм огорчена.
Гадно е да научиш ,че му е забранено да ти даде и трябва да се крие, няма да ми хареса и ще си променя чувствата. Честно.Млади сте и не се поставяте  от другата страна.
И не са сметки ,живият живот  е, факти са.

# 96
Боряна, ти хем искаш да им напълниш чантите, хем нямаш. Ами просто не им ги пълни. И ги научи като идват, да носят нещо. Това противоречи отвсякъде на българската традиция, но просто иначе няма как да се справиш.

И аз така правя, отивам с ръце в джобовете и пълня чанти, но мога и без това. Но знам, че хората си имат достатъчно средства, че даже и ги пилеят за глупости.

# 97
Само че ако са 20 лв - дори няма да ги усети, че са заминали. Как е разбрала? Да не е да е поискала нещо и тогва да е светнало, че изтичат пари извън семейството, пък за семейството няма. Ако взимам ниска заплата, която обаче би покрила ипотеката на семейството, никак няма да ми е приятно тези пари да отиват другаде. Разбирам да се лишавам аз от глезотии, ако парите отиват за нещо смислено и човек в нужда. Нечия по-ниска заплата не е точно нуждата, която ще ме лишава от хубавинки или отдалечава от семейно жилище, или затруднява плащането на наема.

# 98
Гал ,права си.Първо твоите нужди.И аз съм права ,първо моите.Да се сърди който иска.Няма да е приятно.Но вземам от единия за да посрещна другия, което продължава дълго и   трябва да спре.Там няма снаха да се оплаква, аз трябва да спра.Не мога да работя , грлуха съм и никъде не става да ме търпят.Няма такава работа без контакти.Имаше и  други проблеми, за тях взех заем, че няма откъде.
Но  трябва да се осъзная  и аз.

# 99
  • София
Скрит текст:
Що извъртате, не знам. Проблемът не е, че й дава, а че вижда себе си и майчето като семейба единица, а съпругата като натрапник и външен човек. Така че патетичният пост на Вивиана не важи. Не става дума да зарежеш близките си или да забравиш, че имаш семейство.
Всеки в живота си има поне една кризисна ситуация, в която трябва да избира. Не може винаги навсякъде да огряваш. Аз смятам, че такива "мъже" ще предпочетат маминка пред детето си и ще вземат от неговия залък, за да дадат на нея.
Само като чета за такива индивиди, извратено скрепени с майка си, ми се повдига.

Не знам дали имате деца, но аз при такъв отговор и настройка на отсрещния, бих поискала да разделилим бюджета. И то не заради 100-200лв, колкото дава на майка си, а заради отношението. Всеки да си знае семейството. Пък по- натам- ще се види.
Изчерпваш всичко по темата напълно.
И аз давам съвет за делене на бюджета при това положение.Аз се отделих наскоро.

Това не го разбирам, честно!
А, утре, като не можеш да работиш вече, на кого ще се опреш? На детето си ли? Няма лошо, ама като е расло с примера пред очите си, дали няма да го повтори? newsm78
Ама тя отдавна не може да работи, доколкото съм чела, ама буквално е принудена, щото другите си правят пас, вместо да поемат издръжката. И сега пак тя виновна, че разделила бюджета. Помня в темата за бюджетите как ми направи впечатление- изкарва пари, а харчи супер малко за храна, другото за лекарства. Еми, да си ги ползва поне изкараните, не да се свива тотално.
Веднаха хващаш лошия сценарий- може пък да й се усмихне късметът (пожелавам й го) и да живне малко. Не искам да обижда съпруга й, но мен ме хвана яд, само като я чета. Млади и здрави женички ги носят на ръце, а тук се налага човек със заболяване да дърпа каруцата. Недопустимо е. Що пък да не изисква от детето си. Значи свекървата от темата може, нищо че не е легнала болна, а тук тази жена ще е грешна, ако го направи. Пишете ей така контра да има.

О, сега се сетих за онази жена, която даваше на майка си. Пресметнахте разходите на майка й, че са сто лева, щото вашите са 100 и със сигурност не беше болна!! А тук, ако е минимална заплата, са й малко на свекървата. Брей брей. Joy

# 100
Абе, а аз искам да ви питам нещо.
Оня лаф за кравата и телето.
 Значи.. Мама и тати могат да си късат задниците от бачкане, да се лишават от какво ли не 16-18 години, за да има за нас. После да ни изучат, да ни оставят покрив над главата по възможност, след това да ни помагат с децата, а накрая ние да им се циганявим, че трябва да им помагаме.
Брей, че тарикатлък!
Ми, страшно много не сте прави.

Всеки има различни взаимоотношения с родителите и роднините си. От партньорите се очаква, според моето виждане, да не предизвикват свади с родата. Както и родата с партньора. Ако има неуважение, лични нападки и напрежение от която и да било страна, партньора трябва да се намеси и да капарира ситуацията според случая.
  Както не толерирам мама и тати, или когото и да било друг роднина, да се мешат в избора ми на партньор, така и не позволявам партньорът ми да проявява неуважение спрямо близките ми. Ако се харесват- супер. Ако не се- ще се старят да поддържат добрият тон, дори и само делово, ако ме уважават и искат аз да уважавам тях.
  Няма нищо срамно в това да помагаш на роднини, ако е необходимо и никой няма правото да ти казва: "Ти няма да го правиш".
Тук говоря за помощ в рамките на нормалното и без да се ощетява бюджета на двойката, ако е изцяло общ.
  Ако пък бюджета не е общ, ептем никой няма право да ми казва как да си харча парите, нито пък аз на него, така че там драма не би трябвало да има. Ако има- Чао, довиждане, приятен ден.
  Това, че вече си в СЕО не означава, че трябва напълно да пренебрегнеш близките си, защото погледнато реално те са хората, които ти остават, ако не дай си Боже излезеш от тая институция.
   Според мен, по-големият проблем е, че въпросният господин не е споделил с авторката.
Тука вече тя трябва да си отговори защо.
Ако той се е притеснявал от реакцията й, трябва да изкоментират защо и как, понеже това ще се превърне в доста голям проблем един ден.
 Ако причината е друга, трябва да се запита с какъв човек се е хванала и обвързала всеки аспект от живота си. Все пак в конкретния случай говорим за напълно общ бюджет и е добре харчовете да се коментират. А с такива криенки, никога не се знае дали, аджеба, тея пари са там, където се твърди, че са, защото и на мама нищо не и пречи да "потвърди" версията на синчето, ако се наложи.
   Проблема не е в помощта. На съвсем друго място е, но авторката не го вижда.

# 101
Еми тя не иска да даде конкретика, нещо неясно има пак.
Аз лично съм с под 450 на човек за храна и сметки /понеже това се заяви в темата като праг на .. не знам какво точно/, точно заради източвания от семейния бюджет от страна на съпружието в сдружение с роднини, ама явно не разбирам за какво иде реч.

# 102
  • София
Само да цитирам
ПП. По въпроса за разходите- през месеците без климатик, без да пестя ток и с поне 2 къпания дневно, повече от 50 лева не съм плащала.

По- нататък се разви спор, че сметките са супер малко за сам човек, че ако не може да се оправи с 450лв (вкл през зимата и за лекарства) е разсипник и използвач. Тук, обаче, парите са супер малко за един човек. Ама щото е маминка на момченце, а не на момиченце.

# 103
Моята майка се оправя с 220 лв пенсия и не позволява и дума да стане да ѝ се дават пари, че даже и подаръци по празниците купува за мен, ММ и децата. Така се чувства полезна, не можела да приеме да взима от децата си. Ако разполагаше с минималната работна заплата щеше да си живее много добре.

# 104
Все пак някъде появи ли се информация как се е разбрало за даването, колко е дадено и за какво се дава? Защото е наистина важно в такива ситуации.
Според мен за да скача снахата, пък да се обижда съпругът, сумата нито е малка, нито отива за важни неща. Това значи източване на семейния бюджет за простотии, които не касаят семейството.

Общи условия

Активация на акаунт