Мъжът ми дава тайно пари на майка си

• 13 578
  • 452
  •   1
Отговори
# 75
E ако момичето е под 30 години и сега стартира някаква кариера, 900 лева са нормална заплата.

Иначе по казуса, какво да кажа. Смятам, че мъжът е прав в случая и изобщо не е работа на девойката той какво си прави парите. Първо, че явно не са отдавна заедно, второ нямат деца, които да са ощетени, трето не виждам защо трябва да й се отчита за всеки лев, който похарчи.

Виж казуса с 30 годишното даване на мама, не го разбирам. А после тя продала нещо си и дала парите на другото дете. Защо взема от едното, а дава на другото, това е безумие!!!

# 76
Айде сега, понеже жената взима по-малка заплата да си мълчи и да не се обажда. А това, че мъжа работи без никакъв договор и съответно доходите му са несигурни не е от значение. Едва ли не трябва да я е срам, че изкарва под 2 000.  Ainmo, чак и в провинцията не би почнала за толкова. Иди да работиш в някой малък град в северозападна България да видим дали няма да почнеш и за по-малко. Години наред си скъсвах задника от бачкане докато стигна до една добра заплата, но започнах работа на доста по-ниска. Наблюдавам обаче около мен млади образовани хора с по-лош късмет да работят за минималната.

# 77
Айде сега, понеже жената взима по-малка заплата да си мълчи и да не се обажда. А това, че мъжа работи без никакъв договор и съответно доходите му са несигурни не е от значение. Едва ли не трябва да я е срам, че изкарва под 2 000.  Ainmo, чак и в провинцията не би почнала за толкова. Иди да работиш в някой малък град в северозападна България да видим дали няма да почнеш и за по-малко. Години наред си скъсвах задника от бачкане докато стигна до една добра заплата, но започнах работа на доста по-ниска. Наблюдавам обаче около мен млади образовани хора с по-лош късмет да работят за минималната.

Не казвам да си мълчи, но мисля, че авторката ни спести нещо. Съмнително ми е някой да ми се отяжда с "ти не ми се бъркай", без предварително да съм се заяждала с него. Ако е така, то общуването е на много ниско ниво и младоженците няма да искарат дълго.

Коментарите за заплатите няма да коментирам. ССФ взема над средното за цялата страна.

Виж казуса с 30 годишното даване на мама, не го разбирам. А после тя продала нещо си и дала парите на другото дете. Защо взема от едното, а дава на другото, това е безумие!!!

Много често срещано. Дава се на едното дете, защото родителят счита, че е по-неоправно и са длъжни да му дават повече.

# 78
Айде сега, понеже жената взима по-малка заплата да си мълчи и да не се обажда. А това, че мъжа работи без никакъв договор и съответно доходите му са несигурни не е от значение. Едва ли не трябва да я е срам, че изкарва под 2 000.  Ainmo, чак и в провинцията не би почнала за толкова. Иди да работиш в някой малък град в северозападна България да видим дали няма да почнеш и за по-малко. Години наред си скъсвах задника от бачкане докато стигна до една добра заплата, но започнах работа на доста по-ниска. Наблюдавам обаче около мен млади образовани хора с по-лош късмет да работят за минималната.

Е не да мълчи и да не се обажда, просто да си замълчи засега.
В провинцията съм и такива заплати ги подминавам. Вярно, няма много луди да дават повече, но все се намират.
Започнала съм от най-ниско ниво с 240 лв заплата, (тогава толкова беше минималната ), ама бях на 20 год. пиле неопитно. Колко да ми дадат хората, като тепърва се учих на А и Б.

За София мисля, че хората трябва да се целят в минимум 1500 лв и то ако сега започват и имат някакво образование.

# 79
Ами нормално е ССФ да взема над средната за страната, ако е към 40 и е бачкала 15-20 години. Коментарите за заплатата на ССФ са също толкова досадни, колкото в случая, че 900 лв. са стотинки.

Е 1500 лева в някои сфери няма как да са стартова заплата, хайде малко по-реалистично да говорим. Не е важно с колко стартираш, а къде ще работиш и какво ще научиш, така че ако работата е перспективна, може да почнеш и с по-ниска заплата.

# 80
Ами нормално е ССФ да взема над средната за страната, ако е към 40 и е бачкала 15-20 години. Коментарите за заплатата на ССФ са също толкова досадни, колкото в случая, че 900 лв. са стотинки.

Е 1500 лева в някои сфери няма как да са стартова заплата, хайде малко по-реалистично да говорим. Не е важно с колко стартираш, а къде ще работиш и какво ще научиш, така че ако работата е перспективна, може да почнеш и с по-ниска заплата.

Можеш да почнеш с по-малко, ако си софиянец и си живееш у вас, или пък има кой да плаща квартирата, като нашия лирически герой  Grinning 
Аз говоря за някаква офис позиция или кол център, нещо такова, подходящо за завършил висше млад човек с някакъв език. Ясно е, че има и по-ниски позиции и те не са високоплатени.
Да не са 1500, 1200-300 да са. Поне.

# 81
За заплатите- малко градче , кравеферма , 800 чисти , доячка напусна , че са малко.щото и нощем ходи да  изражда, дои,  разкъсано работно време и осигуряване на минимална, а  е пред пенсия.Намери  с осигуряване , но на колегите вдигнали заплатите ,1000 плюс нощем като ходят , 1200 става.Та един гори ,но оправя другите.Малко са 900 за София.
Девойката е права ,  и аз преди десетилетия мислех ,че на мъжа е и мое, ама като остарях и чакам  да ми подадат за дърва и  разни, не са малко пари, едни 1000 отиват зиме за топло, мисля по друг начин.За това сме близки ,кой да помогне.Нямам въглища за зимата, закъсах здраво , заем , 170 лв остават  месечно вече, и се замислям , че не мога да посрещам гости със все салтанати ,щото няма за мен. Който иска да си  осигури храната поне.Помага ми неженен син,  той  и ще плати заема , но не сега.Женените разсъждават като авторката,  та да и  кажа ,като няма отношения ,няма в двете пооски.Или има.Мъжът не е  твоя собственост, ако не ти харесва се сърди на себе си ,ти си го избрала.Ако става дума за дребни суми ,20 лв споменаха и тя не възрази,  става смешна.Защото все си ходи синът ако не и двамата и ги посрещат.Не са длъжни.Пък смятайте колкото искате , и аз едно време смятах , за жалост сметките   без кръчмаря -живот.

# 82
  • София

Иначе по казуса, какво да кажа. Смятам, че мъжът е прав в случая и изобщо не е работа на девойката той какво си прави парите. Първо, че явно не са отдавна заедно, второ нямат деца, които да са ощетени, трето не виждам защо трябва да й се отчита за всеки лев, който похарчи.

За мен, няма значение кой колко пари получава- в семейството трябва да се решават такива разходи и от двамата. Проблемът е, когато единият е стиснат по принцип или специално за родителите на другия. Когато прави физиономии, реакции и дудне, с което принуждава другия да крие даванията.

Що се отнася до 30 годишното подпомагане- така се получава, ако дъртият не иска да гушне букета набързо след пенсионирането, ами се запъне да го докара до 80 години...

# 83
Не бих почнала и на 2000 лева в кол център, защото това е безперспективна работа. Виж за 900-1000 лева с удоволствие бих почнала на друго място, в сфера, в която мога да се развивам. Както и направих де, почнах с 200 лева заплата, ама трупах опит и стаж, който после се оцени.

Ако говорим за ежемесечно даване, години наред, да, трябва да се решават нещата заедно. Ама, за двойка с неизяснен статут и финансови отношения, не е същото.

# 84
Що извъртате, не знам. Проблемът не е, че й дава, а че вижда себе си и майчето като семейба единица, а съпругата като натрапник и външен човек. Така че патетичният пост на Вивиана не важи. Не става дума да зарежеш близките си или да забравиш, че имаш семейство.
Всеки в живота си има поне една кризисна ситуация, в която трябва да избира. Не може винаги навсякъде да огряваш. Аз смятам, че такива "мъже" ще предпочетат маминка пред детето си и ще вземат от неговия залък, за да дадат на нея.
Само като чета за такива индивиди, извратено скрепени с майка си, ми се повдига.

Не знам дали имате деца, но аз при такъв отговор и настройка на отсрещния, бих поискала да разделилим бюджета. И то не заради 100-200лв, колкото дава на майка си, а заради отношението. Всеки да си знае семейството. Пък по- натам- ще се види.

Изчерпваш всичко по темата напълно.
И аз давам съвет за делене на бюджета при това положение.Аз се отделих наскоро.

Виждам, че на много им липсва четенето с разбиране. Помощта винаги трябва да е съобразена с всички останали обстоятелства, защото винаги има такива.
Ако семейните финанси са такива, че трябва да се лишават всички от неща от първа необходимост, за каква системна помощ говорите?
 Ако единият в семейството е болен и трябва да работи повече от силите си,без да му бъде искано съгласието, за да може да се поддържа " дъртия, дето не искал да гушне букета преди 80г" пак за каква помощ става дума?

Защо вечно се взимат идеалните обстоятелства, при които всички са добре платени млади работещи с излишни средства?
Това не е стандартният случай, това е изключението.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2019, 12:30 от Ън

# 85
Сериозно ли почвате да смятате и колко отива за посрещане на гости по празници 2 пъти годишно?
Авторката не ми се вижда да подскача за 20 лв, които са отишли за свекървата, а не за ходене на кръчма в петък.
За каква сума става въпрос?
Другото - в ситуации, в които единият е с претенции, че издържа семейството и да не му се държи сметка, то другият е редно да разполага с 'малката' си заплата. Обикновено като спре да влиза 'малката' заплата, издържащият нещо не съумява да издържа останалите.

# 86
  • София
Скрит текст:
Що извъртате, не знам. Проблемът не е, че й дава, а че вижда себе си и майчето като семейба единица, а съпругата като натрапник и външен човек. Така че патетичният пост на Вивиана не важи. Не става дума да зарежеш близките си или да забравиш, че имаш семейство.
Всеки в живота си има поне една кризисна ситуация, в която трябва да избира. Не може винаги навсякъде да огряваш. Аз смятам, че такива "мъже" ще предпочетат маминка пред детето си и ще вземат от неговия залък, за да дадат на нея.
Само като чета за такива индивиди, извратено скрепени с майка си, ми се повдига.

Не знам дали имате деца, но аз при такъв отговор и настройка на отсрещния, бих поискала да разделилим бюджета. И то не заради 100-200лв, колкото дава на майка си, а заради отношението. Всеки да си знае семейството. Пък по- натам- ще се види.
Изчерпваш всичко по темата напълно.
И аз давам съвет за делене на бюджета при това положение.Аз се отделих наскоро.

Това не го разбирам, честно!
А, утре, като не можеш да работиш вече, на кого ще се опреш? На детето си ли? Няма лошо, ама като е расло с примера пред очите си, дали няма да го повтори? newsm78

# 87
Абсурт, защо продължаваш да сравняваш здрави хора с хора в нужда? От каква опора има нужда в случая? Работеща жена, ама в провинцията, и семейство млади софийски богаташчета, които явно имат излишни пари, щом са у Софията.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2019, 12:22 от Анонимен

# 88
  • София
Абсурт, защо продължаваш да сравняваш здрави хора с хора в нужда? От каква опора има нужда в случая? Работеща жена, ама в провинцията, и семейство млади софийски богаташчета, които явно имт излишни пари.

Сравнявам здрави хора "дори", ама със заплата от 434 лева чисти. Защото толкова остават от минималната след данъците. Ще кажа както казват на депутатите- пробвай сама да си платиш всичко за месеца и да се вместиш в тия пари, и после кажи как си го направила! За летните месеци говоря- за зимата въобще не отварям дума.

ПП. Разбира се, в случая, който бистрим, идея нямаме дали тази жена, която е на 50+-60 години, има късмета да не взима никакви лекарства.

# 89
Нито деца имат, нито нищо, явно са съвсем прясно женени, защото до преди 3 месеца е бил "приятелят ми". Планират да имат деца в близко бъдеще, тя взема 900 лв в София (ОМГ), той явно взема доста повече, но от някаква свободна професия. Искат да теглят кредит за жилище, това са "стремежите", наред с бебето.
Къде живеят? - явно на квартира, която мъжа плаща.
Според действащия СК паричните влогове не са СИО.
Бюджета им бил общ. Хубаво.
Всичко(разходи) по равно ли се делят?
Нямат деца и са здрави.
На третия месец такива "пререкания" не са сгодни.
виц:
Скрит текст:
Двама мъже споделяли как да заделят суми за фонд "и аз съм човек".
Единият казал, че е решил въпроса от началото на брака си,
като споделил на жена си, че изплаща картечница,
която изгубил по време на казармата.
Прибрал се другия вкъщи и решил аналогично да каже същото(за картечница) на съпругата си.
Тя не му повярвала, заявявайки,
че ще отидат двата заедно в поделението за сверка.
Отишли.
Началника, подсмихвайки се започнал да разлиства архиви.
Мда, ето я картечницата зачислена и невърната от редник....
Продължил да разлиства.
И изненада - цял танк, невърнат от бойно учение.
Обърнал се към съпругата с думите:
- Започвам да го описвам, съответно и вноските,
които трябва ежемесечно в продължение на 20г да се внасят от редник...  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт