Мъжът ми дава тайно пари на майка си

• 13 547
  • 452
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Много сте крайни и двамата. Не може детето да се чувства длъжно цял живот да дондури родителите си без нужда, както не е редно да не ги поглежда, а да имат нужда. Но все пак деца не се раждат за да те гледат. Дано и не се налага!

Благодаря! Един, който ме рaзбра какво имам на предвид.

Наскоро ми казаха българска поговорка, ще се опитам да я цитирам:
"Една майка може да отгледа и 10 деца, но 10 деца не могат да отгледат 1 майка"
Замислете се колко истина има........
Всички по някакъв начин се опитваме да помагаме на родителите си, те са хората които са ни създали и моделирали като личности, но отношенията ни към тях не би следвало да влияят в домакинството ни......

# 136
Споко, хората, които имат прекалено топла връзка с майка си, не са близки с децата си, че да чакат на тях.
Бе да знаиш, има нещо такова.

# 137

Абе то много лесно от страни. И аз познавам една такава, която  тормозеше и трите си деца. Буквално ги скапваше от бой. Приятелка съм с едното от децата. Бяхме малки, още ученици. Помня страха, с който се прибираше вкъщи. Помня как не искаше да се прибира и колко пъти е спала у нас от страх. Присъствала съм на скандали и унижения.  Сега е сама и реве на всички, че видиш ли тя ги била отгледала, а те я зарязали. И ела да видиш реакциите у хората. Аууу ама как така, как може, такава добра женица като теб. И аз да съм и дете на тая и аз няма да я погледна.

Боят преди 50-60 години се е смятал за нещо нормално. Дядо ми гледаше майка си на старини сам, въпреки спукването от бой. Разбирам ги децата, но бой си е имало и то с "каиш".

# 138
Лимонче ,това е съвсем друго. То наистина не може да се каже всичко.Докато са двама става всякак ,справят се , дори двамата с 560 лв.Но сам дори с тях е трудно. А помощта може да е всякаква, защото по себе си знам как се чупи, изисква подръжка всичко в един дом.И няма да го занесе никой отвъд. И отношението е двустранно винаги казвам, както към теб ,така и ти. Не обсъждам отровните родители, дето стават те децата и изискват. Помощта трябва да идва сама. Никога не съм ги притеснявала и донякъде не е правилно. Защото като влязох в болница , от 13 години насам за пръв път, а предния бях сама, ми бе криво ,че единия не се обади да каже поне стискам ти палци.Рутинно било ,но бях изплашена и мислено се разделях в всички и всичко. Бил в постоянна връзка с брат си.Аз исках две думи само.Ами казах му и   някак стана по-мил и  веднага ми отговаря като питам нещо. Колкото да си зает , имаш едни три минути. Не са повече при нас.Седмично ,не всекидневно. С това да не ги занимавам , сбърках и осъзнавам ,защото занапред ще се налага.Нямаме обтегнати отношения, нормални са ни  и като на всички ,  но нещо взе да куца вече.
Все пак ми каза ,че ако съм зле и се обаяд за два часа  е тук.Обеща.
Някога се чудех на братовчедка ми ,омъжена в Англия ,как младите дават на старите ,стана дума тогаав, там е нормално, тук става същото. Измениха се условията. Може и аз да съм чувствителна станала. Пенсията ми е 292 лв. За отопление  и ремонт няма.С тези някак смотавам нещата. Но всеки лев извънредно се отразява и приемам помощ, щом идват за два дни  участват ,защото имат изисквания и аз ги спазвам. Другият син беше тук , заминава след два дни, до пролетта в най-добър случай , а може и до лятото.  Помага ми всеки месец и е казвал , че няма да ме остави да мизерствам. Пиша повече защото вземам,   не за друго. Участват ,  без да искам.Да уточня да не реши някой , че съм се вмирисала от бедност.

# 139
Каква е гаранцията, че мъжа не блъфира, с удобен претекст - мама.
И това. Гаранция - Франция, имаше един лаф. Определено може да използва това, че тя и свекървата са в лоши отношения и да разчита, че авторката няма да попита. А кешът може да изтича във всякаква посока, дефакто.
Абе, почнал ли е да лъже и да крие, пиши го бЕгало.

# 140
  • София
Скрит текст:
Сравнявам здрави хора "дори", ама със заплата от 434 лева чисти. Защото толкова остават от минималната след данъците. Ще кажа както казват на депутатите- пробвай сама да си платиш всичко за месеца и да се вместиш в тия пари, и после кажи как си го направила! За летните месеци говоря- за зимата въобще не отварям дума.

ПП. Разбира се, в случая, който бистрим, идея нямаме дали тази жена, която е на 50+-60 години, има късмета да не взима никакви лекарства.
Аха, а собственото жилище в прованса къде го забрави, или не е удобно?
Баба ми с под 400 лв пенсия си купи нови уреди на изплащане. Вярно, Нео, ама ново. И ги изплати даже. Твърде е горда да поиска пари. Новите уреди са глезотия, старите й си работеха.
На баща ми двете шепи лекарства за диабет и кръвно през НЗОК са 60 лв в месеца.
Аз като си платя наема и заемите, оставам с 450 лв в София за храна и сметки.
Дай ми пари.

Озлобена си, а не виждам защо?
И баба ти, и баща ти са се справили като млади, и жилища са си купили, че и теб са те изучили, и не са оставили родителите си без подкрепа при нужда.
Това, че ти си решила да дойдеш в град, в който режийните са високи, а не можеш да се реализираш така, че да си осигуриш нормален стандарт, не е по тяхна вина.
Баба ти не е с 200 пенсия, все пак, и нуждите ѝ са по-скоро като на баща ти, който е работещ, нали?
И последно- за млад човек работа има, за баща ти трудно се намира, а за баба ти- да не говорим.

# 141
Много сте крайни и двамата. Не може детето да се чувства длъжно цял живот да дондури родителите си без нужда, както не е редно да не ги поглежда, а да имат нужда. Но все пак деца не се раждат за да те гледат. Дано и не се налага!

Благодаря! Един, който ме рaзбра какво имам на предвид.

Наскоро ми казаха българска поговорка, ще се опитам да я цитирам:
"Една майка може да отгледа и 10 деца, но 10 деца не могат да отгледат 1 майка"
Замислете се колко истина има........
Всички по някакъв начин се опитваме да помагаме на родителите си, те са хората които са ни създали и моделирали като личности, но отношенията ни към тях не би следвало да влияят в домакинството ни......
Подобни приказки ме влудяват. Не искам да тежа на децата си, недай си боже да се наложи да ме гледат, но бих направила всичко да не се налага. От друга страна майка ми и баща ми са много, много самостоятелни единици, не споделят проблеми и последното, което биха направили е да искат пари и помощ. За мен това не е правилно, защото бих искала да им помагам, вече са възрастни и все ще да имат нужда от нещо. Никога не биха се изказали като Вас, никога. Съжалявам, но подобни приказки от родител....Не мога да ги разбера, пък и не искам....

# 142
Само да вметна и още - често пъти кътащите настрана парици са тези с по-ниския доход. Малко ли сме чели по темата.

Авторке, кажи как го хвана. За една приятелка питам Wink

# 143
Боряна, не мога да си представя майка ми да е в болница и да не я посетя. В миналото сме имали пререкания, но тя се промени, аз също. Много важно е как ще подходи родителят към детето си и дали няма да го отблъсне.

# 144
Има и други опции, не става дума за отблъскване тук.

# 145
Гледах баба си 7 години - на легло, неподвижна с няколко инсулта.
Майка ми също я гледаше. Нейна майка е. И аз съм помагала много.
Според някои тук не е редно да я гледаме и е трябвало да я метнем на улицата, защото кравата не суче от телето. Или защото майка ми не се била съгласявала да я ражда.

# 146
Лимонче ,това е съвсем друго. То наистина не може да се каже всичко.Докато са двама става всякак ,справят се , дори двамата с 560 лв.Но сам дори с тях е трудно. А помощта може да е всякаква, защото по себе си знам как се чупи, изисква подръжка всичко в един дом.И няма да го занесе никой отвъд. И отношението е двустранно винаги казвам, както към теб ,така и ти. Не обсъждам отровните родители, дето стават те децата и изискват. Помощта трябва да идва сама. Никога не съм ги притеснявала и донякъде не е правилно. Защото като влязох в болница , от 13 години насам за пръв път, а предния бях сама, ми бе криво ,че единия не се обади да каже поне стискам ти палци.Рутинно било ,но бях изплашена и мислено се разделях в всички и всичко. Бил в постоянна връзка с брат си.Аз исках две думи само.Ами казах му и   някак стана по-мил и  веднага ми отговаря като питам нещо. Колкото да си зает , имаш едни три минути. Не са повече при нас.Седмично ,не всекидневно. С това да не ги занимавам , сбърках и осъзнавам ,защото занапред ще се налага.Нямаме обтегнати отношения, нормални са ни  и като на всички ,  но нещо взе да куца вече.
Все пак ми каза ,че ако съм зле и се обаяд за два часа  е тук.Обеща.
Някога се чудех на братовчедка ми ,омъжена в Англия ,как младите дават на старите ,стана дума тогаав, там е нормално, тук става същото. Измениха се условията. Може и аз да съм чувствителна станала. Пенсията ми е 292 лв. За отопление  и ремонт няма.С тези някак смотавам нещата. Но всеки лев извънредно се отразява и приемам помощ, щом идват за два дни  участват ,защото имат изисквания и аз ги спазвам. Другият син беше тук , заминава след два дни, до пролетта в най-добър случай , а може и до лятото.  Помага ми всеки месец и е казвал , че няма да ме остави да мизерствам. Пиша повече защото вземам,   не за друго. Участват ,  без да искам.Да уточня да не реши някой , че съм се вмирисала от бедност.

Незнам в Англия как младите помагат, но в Германия не го правят. Или поне аз не познавам такива семейства. Всеки си е опичал акъла като е бил млад. Правил си е допълнителни пенсионни фондове и си е заделял от заплатата и не чака на децата си. Боряна с 200 лева нямам идея как се живее в Бг. Но ти си пенсионер до колкото разбирам, а на авторката случая не е такъв. И ето Ви и моят случай. Никой не ни е помогнал с нищо нито на мен, нито на съпругът ми. Когато ни се роди първото дете, от страна на баща ми  и майка му (моята майка е починала) ни казаха, който си има децат да си ги гледа. Съпругът ми сам си е плащал университета и се е издуржал, както и аз след това с негова помощ. живеехме много бедно и скромно с него. Още бях в унито, когато родих. Помощ от никого, дори на изпит да отида. Времената обаче се смениха, ние заминахме, сега разполагаме с доста повече и ела да видиш и двамата как се сетиха, че имат внуци. Значи като имаме пари и живеем в чужбина с отгледани пораснали деца, които вече и сами могат да се гледат и се сетиха за нас. Айде няма нужда. И от двамата сме ги чували тя, как ни били изучили. Кое са ни изучили и двамата съвсем сами се оправяхме както можехме.

# 147
Елора, не видях някой да твърди подобно нещо. Преувеличаваш.

Темата е много интересна, ама авторката май изчезна. И на мен ми е любопитно как е узнала за даването на пари.

# 148
Ама свекървата тежко болна ли е? Кога го написа това авторката, наистина изпуснах няколко страници ...

# 149
Озлобена си, а не виждам защо
Лошо е, че виждаш озлобление там, където не срещаш одобрение. Доводите ти са абсурдни и като дадох пример как и с доста по-малко от 434 лв, че и сам даже, става, когато имаш собствено жилище, веднага изостави довода с малкото пари и мина в лична атака на тема озлобление и релизация.
На мен тези пари ми стигат. Криво-ляво, но стигат. Както стигат и на много други - някои получават буркани, други - не. Малко са онези, които получават поне 50%отгоре дотации от съвестно дете.
Виж, за бедни пенсионери, които си делят децата, особено при продажба на имот, много съм слушала. Наистина много.

Мъжът и майка му от темата намерили, че премерили. Ако парите отиват при майката, де.

Общи условия

Активация на акаунт