Вътрематочна спирала

• 21 905
  • 186
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Аз имам болки в корема първите 2-3 дни. И остри като контракции, и тъпи.

# 166
Точно, че при мен не са като контракций, а пронизващи. Все едно нещо се впива. Ще опитам да изчакам още ден два в този случей явно.
Zimk02 Благодаря ще опитам и със тях.

# 167
Здравейте. Предстои ми ЯМР в областта около кръста, дали спиралата ще е проблем? Забравих да уточня на предварителния преглед. Спиралата е медна, Cooper T.

# 168
  • гр.Пловдив
Моята е от м.януари ,обикновена cooper ,обаче цикъла ми стана много оскъден и измъчен ,със зацапване от почти седмица преди това Frowning1 А този месец ми закъснява вече с 10дни ,няма и намерение..на 42г съм ,на АГ съм идния месец за годишна цитонамазка и ще стане ясно,но да се включа в  темата ,ако някоя дама е имала подобен случай ☺️

# 169
  • София
От спиралата може да е по-обилен цикъла,  една идея. По-скоро е хормонално нещо, пременопауза като симптоми или друго. Направете си и ехографски преглед.

# 170
Здравейте момиче. Преди няколко седмици писах, че си поставих спирала обикновенна. И получих от вас някой съвети. Но пак се включвам със въпрос при вас колко време продължиха болките и едно друго. Имам някакви дребни болежки от време на време като кръст и корем, което не ме притеснява чак толкова. Но тази сутрин след полов контакт започнаха отново спазми и леко кървене. Така ли трябва да бъде. И тези които не сте се спогодили със спиралите как разбрахте, че по скоро няма да се получат нещата. Защото започва май на това вече да ми намирисва.

# 171
  • Anywhere
Моя цикъл след поставянето на спиралата-обикновена медна, стана по-дълъг, около 5-6 дни, но не и по-обилен. Първия ден и последните 2 си бяха като зацапване. След като я махнах пак е оскъден, но вече е само 3 или 4 дни. Болки получавах понякога при силна възбуда или след оргазъм. Лекаря казваше, че е заради контракциите на матката около спиралата. Зацапване след акт съм имала един-два пъти за 14г. Може би трябва да намалите малко темпото докато организма свикне 😊

# 172
  • Пловдив
Здравейте. Миналия месец сложих спирала. Имах зацапване почти през цялото време до следващия цикъл.  Самият цикъл беше доста обилен. На 7я ден уж свърши и ден след това отново имах запацване. И така вече 16 ден от цикъла съм със зацапване.
Дали някоя от вас е имала такова продължително зацапване и дали е отшумяло с времето?

# 173
Здравейте. Миналия месец сложих спирала. Имах зацапване почти през цялото време до следващия цикъл.  Самият цикъл беше доста обилен. На 7я ден уж свърши и ден след това отново имах запацване. И така вече 16 ден от цикъла съм със зацапване.
Дали някоя от вас е имала такова продължително зацапване и дали е отшумяло с времето?

Здравей. Аз бях така, но моят от 5дни беше 10 като първите и последните дни бях с зацапване. Имах адски болки и спазми но АГ каза, че е нормално. Трябвало да си дам време организма да свикне с нея, тъй като на 44г за първи път си слагах. Като време ми отне около 4 месеца да се нормализира цикъла. Отново си е 5дни  и не е обилен. дай си време🙂

# 174

Здравей. Аз бях така, но моят от 5дни беше 10 като първите и последните дни бях с зацапване. Имах адски болки и спазми но АГ каза, че е нормално. Трябвало да си дам време организма да свикне с нея, тъй като на 44г за първи път си слагах. Като време ми отне около 4 месеца да се нормализира цикъла. Отново си е 5дни  и не е обилен. дай си време🙂

Цикъла изчезва ли напълно и след колко месеца?Или може да си остане?

# 175
Зависи каква спирала е. От хормоналната спирала знам, че много намалява и накрая може да изчезне, а от медна се удължава леко.

Цикъла изчезва ли напълно и след колко месеца?Или може да си остане?
[/quote]

# 176
Моята беше сребърна, не помня как се казваше.Когато организмът ми свикна с нея, цикълът ми се нормализира, дори менструални болки нямах, беше малко по оскъден от обичайното. Но преди месец се наложи да я махна тъй като беше тръгнала да пада, цикълът ми дойде за втори път в месеца след махането, имах адски менструални болки и беше много обилен. Според мен всеки организъм е различен, сестра ми също е със сребърна. Не е имала никакви болки, спазми или промени в цикъла след поставянето и.

# 177
Оо супер. Аз съм със обикновенна медна вече 2ри месец. Все още се напасваме сякаш. 1вия цикъл мина ама сякаш имаше някакви аномалии но да видим как ще е за напред. А при вас след колко време мина всичко и спряхте да я усещате като нещо във тялото изобщо.

# 178
  • София
Аз знам за до 6 месеца напасване, при моя приятелка така беше.

# 179
Всички болки, спазми и аномалии при цъкъла изчезнаха за около 4м.но никога не съм я усещала в себе си, не ми препечеше по никакъв начин. Но странното беше, че след махането и чувствах някаква липса, сякаш част от мен я нямаше, и се чувствах някак празна от вътре 😂

Общи условия

Активация на акаунт