Вътрематочна спирала

• 22 401
  • 204
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте!
Имам въпрос към дамите, които вече имат поставена спирала – усещат ли вашите партньори спиралата или конците?
Здравей.
Аз съм с хормонална спирала Мирена от ноември.
Партньорът ми не е споделял да усеща конците.

Имаш ли някакви оплаквания от мирена? И сложи я само за контраципция или имаше гинекологична причина?

# 196
Здравейте!
Имам въпрос към дамите, които вече имат поставена спирала – усещат ли вашите партньори спиралата или конците?
Конците не би трябвало да се усещат, спиралата може понякога да се усеща или поне така казват.  И с други приятелки са ми споделяли, че партньора я усеща понякога. Ако не предизвиква дискомфорт и болка при теб всичко е наред.

# 197
Здравейте!
Конците не би трябвало да се усещат, спиралата може понякога да се усеща или поне така казват.  И с други приятелки са ми споделяли, че партньора я усеща понякога. Ако не предизвиква дискомфорт и болка при теб всичко е наред.

Тези приятелки какъв вид спирала ползват и имат ли оплаквания някакви?

# 198
  • София
Случва се, посетете Вашия лекар да скъси конците.

# 199
  • Варна
Момичета, вътрематочните спирали се наричат така, защото се поставят вътре в матката. Няма как партньорът да ги усеща физически. Не стига, че ние жените търпим толкова дискомфорт, ами и мъжки претенции.
Относно мойта Мирена - сложих я на 14 ноември 2025. След 7 дни ми дойде нормален цикъл около 6 дни. След това около 20 дни имах слабо кръвотечение. Отново ми дойде нормалнн цикъл през декември и пак слабо течение около 14 дни. И след това в средата на януари  - само три дни цикъл и нищо повече. Сега ще видя как ще е през февруари.

# 200
А тези така дълги зацапвания нормални ли са? Защото като казваме зацапване все си мислех ден два най-много три.

# 201
Здравейте!

Тези приятелки какъв вид спирала ползват и имат ли оплаквания някакви?
Става въпрос за песари. Аз лично, 20г бях с такива като ги сменях периодично. Усещането при партньора е много индивидуално. При всяка жена е различно, аз нямах никакви проблеми през годините, но видях голям зор при махането на последната, конеца беше паднал. Приятелки я махнаха заради болка, обилен цикъл, даже има случаи я губят(пада) и се отказват. Основното и най - важно е да ви е комфортно. Не трябва да я усещате, да изпитвате болка и т.н забравяте, че я имате и се наслаждавате на живота.
Всичко споделено като проблем във форума, трябва да се обсъди с лекар и да си решите. Спиралата може да не е вашият метод, не трябва да боли, кърви  и какво ли още не. 
Нормалното е само промяна в цикъла, при някои става по- обилен (моя милост) при други  намалява като количество и продължителност , слабо зацапване по време на овулацията.

# 202
  • Варна
А тези така дълги зацапвания нормални ли са? Защото като казваме зацапване все си мислех ден два най-много три.
Всеки организъм е различен, при мен така се случи. АГ- то ми каза, че е нормално. Необходимо е време, за да свикне тялото.

# 203
За Мирена са нормални, докато се изтъни лигавицата.

# 204
Какво е мнението ви за Nova Plus, питам понеже гинеколожката, която посещавам, ми я препоръча?

Общи условия

Активация на акаунт