ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 9

• 25 940
  • 787
  •   1
Отговори
# 660
Момичета, и аз снощи се събудих с болки за пръв път през бременността и беше голямо чудене това истински контракции ли са или не.Болезнени Контракции по около минутка през 4-5 мин. В 1:30 се събудих в 4:30 отидохме в болницата да ме прегледат - каза, че ми е мека шийката и са ми намалели околоплодните води, но нямам разкритие и се върнахме. Също така за комтракциите каза, че са нерегулирани и трябвало да са по-дълги и по-интензивни. Спомена, че съм в латентна фаза на раждане.

Посъветва ме да дремна малко и пак да отида. Да, ама аз сега се събуждам и май няма и помен от контракции вече. Не знам, ама ми е доста притеснено, заради тия намалели води. Отделно каза, че измерва главата на бебето голяма. 

Дано всичко е наред. Сега се чудя ще се ражда ли няма ли и мога ли да си хапна закуска и да си пийна каге

# 661
fffrrr_bs, Честит мъж! Да ти расте много здрав! Blue Heart
HriMi Добре, че са те върнали, а не са те оставили там да се гърчиш на легло цял ден. Сега се движи колкото можеш повече, можеш да си взимаш душ/вана, масажи, да си пускаш любима музика, изобщо всичко, което искаш Simple Smile Успех!

Аз снощи също имах ужасно силни контракции, но сега ми няма нищо. Grinning Първо бебка започна много силно да се върти и намества надолу и да ми натиска пикочния мехур и всичко надолу, направо на няколко пъти изохках силно и събудих ММ. После започнаха контракции, но като много силни менструални болки този път, с ходене до WC по голяма нужда, изпотих се, абе както си трябва. Минаха 3-4 такива и тъкмо реших, че от следващата ще започна да ги засичам и съм заспала. И така от сутринта пак нищо. Sweat Smile
Момичета, хем ми е втора беременност, хем се чувствам така сякаш не само не съм била бременна и раждала никога, ами направо подведена! Всичките ми очаквания бяха базирани на предишния опит, а сега нещата се развиват по коренно различен начин!

# 662
И аз съм като теб! Всичко е по-различно от преди...
fffrrr_bs, Честит мъж! Да ти расте много здрав! Blue Heart
HriMi Добре, че са те върнали, а не са те оставили там да се гърчиш на легло цял ден. Сега се движи колкото можеш повече, можеш да си взимаш душ/вана, масажи, да си пускаш любима музика, изобщо всичко, което искаш Simple Smile Успех!

Аз снощи също имах ужасно силни контракции, но сега ми няма нищо. Grinning Първо бебка започна много силно да се върти и намества надолу и да ми натиска пикочния мехур и всичко надолу, направо на няколко пъти изохках силно и събудих ММ. После започнаха контракции, но като много силни менструални болки този път, с ходене до WC по голяма нужда, изпотих се, абе както си трябва. Минаха 3-4 такива и тъкмо реших, че от следващата ще започна да ги засичам и съм заспала. И така от сутринта пак нищо. Sweat Smile
Момичета, хем ми е втора беременност, хем се чувствам така сякаш не само не съм била бременна и раждала никога, ами направо подведена! Всичките ми очаквания бяха базирани на предишния опит, а сега нещата се развиват по коренно различен начин!

# 663
Отидохме до болницата,нямаше разкритие, само
Шийката се беше изгладила.
Прибрахме се, контракцийте не са спирали -все със същият интервал от 5-6-7 мин с продължителност 40-50-60 секунди.
Чакаме сега да станат на 2-3 мин за да тръгнем към болницата...
Днес ще е мноооого дълъг ден.
Стискайте палции!

quote author=HriMi link=topic=1144879.msg39472941#msg39472941 date=1571004144]
Мамиии започна се.. след малко тръгвам към болницата, стискайте палци.
Силни контракций започнаха около 21:00.
Засичам ги- на около 5-7 мин с продължителност 40-60секунди.
Болезнени са ( чувствам силна болка ниско в корема и втвърдяване- пика е около 25-35тата секунда).
Ще пиша живот и здраве като мине всичко.
[/quote]

И аз посетих болницата снощи и ме върнаха. Нямам разкритие, а цял ден имах контракции на 5-6 Мин после станаха на 4ри. Казаха ми като на 3 да се върна. Притеснява ме че имам кафяво течение. Казах им ама нищо. Каза да се върна в болницата ако имам кървене като при тежък цикъл. Много ми е притеснено.

# 664
Оооо Честит Йоан, здрав да е дълги години. Добре, че са действали адекватно, явно високоят пулс си е бил признак за проблем. Супер се разви всичко и виж как съдбата сама взе решение вместо теб за това как да дориш frrrbs

Аз съм с мн ниско кръвно, сложиха ми нещо и след него упойката.
Имат начини за всичко.
Сега като ви чета се сетих, че предната вечер преди да тръгне раждане имах Бракстън Х на 1-3 минути, за по 1 Мин. Обаче без болка и след час някъде спряха.

Ние още сме в болницата и се борим за кърмене,  бебето само спи, не иска да суче, дразни се че гърдите пускат трудно. То тече и малко оттях. Днес ще звъня на консултант по кърмене.

А с килограмите как сте? И при нас цока,цока не знам какво,защото кърма няма,някакви точици там,но падна на 3,070кг. което ме притеснява.. май ще минаваме на шише с адаптация.

Последна редакция: вт, 15 окт 2019, 05:21 от vesenceto_85

# 665
Нормално е първите дни теглото да падне малко (5-7%). Слагай да суче максимално често, не му трябва чак толкова като количество. Целта е поне 8 хранения, поне 1 нощем. Може и повече, но да не са по-малко.
Виж дали засуква добре (асиметрично, с широко отворена уста). Виж дали преглъща. Ако не преглъща, оригни, погъделичкай по ушето, размърдай крачето и тн, да се разсъни малко. Първите дни имат жълтеница и са по-поспаливи.
Преди да дадеш ам, пробвай да изцедиш кърма.

# 666
Честито на всички нови мами,добре дошли в клуба,аз лично заради леката си бременност бях решила че и раждането ми ще е песен да,да,ама не...
И нас явно ни мъчат колики,снощи беше кошмарно цяла нощ рев и будуване,давам и аз биогая,но явно без ефект,мислим днес да го заведем на лекар да видим какво ще каже...

# 667
Нормално е първите дни теглото да падне малко (5-7%). Слагай да суче максимално често, не му трябва чак толкова като количество. Целта е поне 8 хранения, поне 1 нощем. Може и повече, но да не са по-малко.
Виж дали засуква добре (асиметрично, с широко отворена уста). Виж дали преглъща. Ако не преглъща, оригни, погъделичкай по ушето, размърдай крачето и тн, да се разсъни малко. Първите дни имат жълтеница и са по-поспаливи.

От 3,240кг. падна на 3,070кг. но педиатърката тук ми каза,че с кг. падала и кръвната захар и съвсем ме шашнаха. Правиха му изследвания,сега чакам какъв ще е резултата.
Още не е слязла кърмата,има капчици коластра,но не знам тя колко и до къде му стига...А снощи цяла нощ пръцка,свива крачетата и плака-явно го боли коремчето.

Последна редакция: вт, 15 окт 2019, 05:22 от vesenceto_85

# 668
Steys*, как си сега с контракциите? Аз имах болезнени на 4-5 минути цяла нощ кажи-речи. В болницата казаха, че нямам никакво разкритие и ме изпратиха да спя. Легнах си към 5:30 сутринта, продължавах да си ги усещам контракциите, но по някое време съм заспала. Сега усещам само лека болка от вагиналния преглед и Бракстън Хикс стягания от време на време. Явно е била някаква фалшива тревога.

Докторката ми каза да се върна, когато болката стане много силна, така че да не мога да се усмихна Grinning

Отидохме до болницата,нямаше разкритие, само
Шийката се беше изгладила.
Прибрахме се, контракцийте не са спирали -все със същият интервал от 5-6-7 мин с продължителност 40-50-60 секунди.
Чакаме сега да станат на 2-3 мин за да тръгнем към болницата...
Днес ще е мноооого дълъг ден.
Стискайте палции!

quote author=HriMi link=topic=1144879.msg39472941#msg39472941 date=1571004144]
Мамиии започна се.. след малко тръгвам към болницата, стискайте палци.
Силни контракций започнаха около 21:00.
Засичам ги- на около 5-7 мин с продължителност 40-60секунди.
Болезнени са ( чувствам силна болка ниско в корема и втвърдяване- пика е около 25-35тата секунда).
Ще пиша живот и здраве като мине всичко.

И аз посетих болницата снощи и ме върнаха. Нямам разкритие, а цял ден имах контракции на 5-6 Мин после станаха на 4ри. Казаха ми като на 3 да се върна. Притеснява ме че имам кафяво течение. Казах им ама нищо. Каза да се върна в болницата ако имам кървене като при тежък цикъл. Много ми е притеснено.
[/quote]

Последна редакция: пн, 14 окт 2019, 12:48 от Ruffy2411

# 669

От 3240кг. падна на 3070кг. но педиатърката тук ми каза,че с кг. падала и кръвната захар и съвсем ме шашнаха. Правиха му изследвания,сега чакам какъв ще е резултата.
Още не е слязла кърмата,има капчици коластра,но не знам тя колко и до къде му стига...А снощи цяла нощ пръцка,свива крачетата и плака-явно го боли коремчето.
Весенце моето детенце в болницата спадна с почти 400 гр.,казаха ,че е нормално голямо бебе сваляло много родих го 4.170 изписаха ни 3.800 кг. И аз много се бях шашнала пп едно време,но в болница ( МД София ) и педиатрите и неонатолозите казваха , че ще си върне кг.,БЕЗ да съм давала Адаптирано мляко на първия месец беше 5кг.,така,че наистина някои както казаха някои бебчета през първите дни отслабват и с до 10% от рожденното тегло . Simple Smile
Успех в кърменето Simple Smile

# 670
Steys*, нищо ли не ти казаха за кафявото течение? Нямаше ли как да ти сложат гел за разкритие? Оф, тея много ме дразнят.

Аз утре имам час с акушерка. Освен 3 втвърдявания на корема вчера, друго няма при мен о се притеснявам. Решила съм да им кажа че въобще не мисля да чакам да преносвам, а ще отида в болницата да ми сложат гел. Не иска  да запазвам час на 41ва седм и чак тогава да го мъдрят. За съжаление, в повечето случай си трябва да ги "настъпиш" малко, че да ти обърнат внимание.

Сега как си?

# 671
Освен това, той още няма 2 дена. Трябват му наистина капки - 20 грама едва покриват дъното на шишето.
Може да почнеш да цедиш след кърмене, ако се притесняваш, че не му стига.

# 672
  • Пловдив
Мале, в какъв трепет са някои от вас, как се справяте психически. И аз уж съм раждала, нж тази бременност ми идва в повече. Искам вс да е наред и все се съмнявам...мнг съм предубедена, а съм иначе най-позитивният човек. Ама с толкова проблеми този път...докато не видя бебето, че е излязло здраво и не минат няколко дни , сигурно ще съм в шок.
Днес цял.ден съм филмирана след като снощи целият ми корем бълбукаше...имам чувството, че не бяха червата, а водите..яко се чуваше. И после не беше така активно. Сега мърда ама си викам да не го натиснах нещо....спя по корем, когато може. И снощи така и затова сега съм филмирана.

# 673
Ако суче от гърдата, не посягайте към млякото. Аз днес говорих с консултант по кърмене и ми каза, че корема му е колкото череша и точно тия капки са му достатъчно.

Моят изобщо не засуква, стиска си устата и много спи. Ще се срещам с нея в петък, за да видим аз ли нещо бъркам или той.
Засега слагам на гърда и после с помпа пробвам, също текат капчици само. Но в болницата ги хранят с АМ и това е положенеито.

# 674
Веси, аз също бих отказала АМ. Има голяма вероятност ако му дават да пие от шише бебето така и да не свикне да суче от гърда. А ако бебето не суче от гърдата, кърмата няма как да потече. Рано е, нито на бебето му трябва голямо количество, нито има още сили да дърпа, но му трябва тренинг. Слагай го при всяка възможност на гърда. Можеш докато то (се опитва да) суче да изстискваш ареолата, така че да потичат капките коластра в устичката му за да се усети. Съвсем нормално е да спадне теглото и да е по-поспаливо. Успех Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт