ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 9

• 25 958
  • 787
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте мамии!
 Днес -15.10 в 00:43 минути се роди нашият син-Алек.💙
4210 кг, 52 см, многооо голямо бебе.

Все още не мога да осъзная какво и как се случи.
Раждането беше много трудно и болезнено, няма да ви лъжа.
Контракции ми започнаха още в Неделя(13.10) в 21:00(както  вече написахв предишният си пост), регулярни на всекИ 5-6 минути.
Цяла вечер не бях мигнала. Вчера(14.10) в 15:00 бях на преглед и с 3 см разкритие.
В болницата ме приеха в 17:00 и от тогава се започна... много болезнени и продължителни контракции, трудно и бавно достигнахме до пълно разкритие.
Бях на прага на силите си още преди да са започнали напъните.
Имах и епидурална упойка, но тя реално само облекчи контракците за около час и половина.
В крайна сметка успях да родя естествено и с бебчо сме добре.
Надявам се да се възстановя възможно най-скоро и да си се приберем у дома.
Чувството да гушнеш малкото човече е неописуемо.
Заслужава си всяка секунда болка!

Успех на всички мами! ❤

# 721
  • Наблизо
Честито на новите мами! Да са ви живи и здрави бебоци те и бързо възстановяване!

# 722
HriMi, ти си геройййй, браво! ❤
Честито бебче, да е живо и здраво!

# 723
  • Пловдив
Честито мамитааа! Я какви големи бебета, изгледани от корема!! Мнг се радвам за вас и трепетно си се чакам и мен!! От толкова притеснения какво и как ще стане накрая ще ми мине страха и ще го давам желязната лейди хаха.

Ех...малко останахме, дръжте се Simple Smile)

# 724
Пак е пълно с хубави новини !
Честито момичета! 
Майки герои сте вие, големи , хубави дечица ! Да са ви здрави , усмихнати и много щастливи!  на вас скорошно възтановяване!

# 725
Ехааааа, честити бебета Kissing Heart
Живи и здрави и скоро всички по къщите възстановени и с нови сили заредени Stuck Out Tongue Winking Eye

Аз още съм бременна....вече забравих как изглеждам без корем...никакви признаци за нищо...утре съм на доктор, дано да предскаже нещо......

# 726
ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМИ! Нека се радват на здрави бебенца! 🎉🎈👶🍀

Нас още няма да ни изпишат заради жълтеницата. Днес го сложиха на лампа,утре пак. С кърменето нещо се получава уж,но гърдите ми ще гръмнат..не може да ги изпразни ми сеструва.

# 727
ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМИ! Нека се радват на здрави бебенца! 🎉🎈👶🍀

Нас още няма да ни изпишат заради жълтеницата. Днес го сложиха на лампа,утре пак. С кърменето нещо се получава уж,но гърдите ми ще гръмнат..не може да ги изпразни ми сеструва.
Нека ти донесат помпа, не се мъчи, защото е много неприятно. А ако можеш и да стерилизираш помпата и шишето ще си му даваш изцедената. ММ ми донесе стерилизатор и шише. И моята бебка беше на лампа и вечерта изобщо не ми я дадоха. Добре че акушерката се съгласи да и даде изцедената кърма - успях да и дам два пъти по 40 мл.

# 728
  • not found
Здравейте момичета , Честито на всички мами родили вече Hug

Относно цеденето при преелактирали гърди не е препоръчително тъй като възбуждат допълнителна лактация . Днес точно това коментирахме с лекаря , колкото повече се цедиш толкова повече произвеждаш . Ако няма проблем , а само огромни пълни с мляко гърди - детето само трябва да се оправи Grinning Аз така процедирах и с баткото и сега така ще направя . И моите гърди са пълни , ще се пръснат , правя си горещи душове да освободя по естествен начин напрегнатостта . Бебето не ще да яде от двете , с една се нахранва Grinning

# 729
Честито нови мами, да сте много здрави всичките!!

Моят хубавец не иска да суче, в приключение голямо съм. Засуква три пъти като хората и започва да се мята и се ядосва и нищо не става.
Не си отваря устата широко, за да поеме гърдата.

# 730
И моята мравчица не искаше да засуче, но си взех силиконови зърна и сега с тях се получава доста сполучливо. Суче си яко , но я дохранвам после с малко АМ , че все ми се струва че не и стига. Чувствам се като крава вече , или тя суче или се цедя или спя хахахха

# 731
Америкас и аз съм в същия филм с моя хубавец,от едната закусва добре обаче с другата се лигави уж захапва и пуска и почва рев,и все с тая гърда не може да се разбере,то и зърното е по малко от другото но нз дали това е фактор...

# 732
Няма ли консултанти по кърменето да  попитате.....
Само да кажа, че моята сестра като кърмеше и по едно време само от едната гърда започна да има кърма , от другата тотално спря (не още от първите дни, след месеци кърмене) , но тя продължи да кърми от едната и в резултат видима разлика между двете гърди, едната увисна, другата се прибра в нормално положение и до ден днешен 5 години по-късно разликата е фрапантна (и грозна), та си мисля, че е важно да се дава симетрично , та докато сте още в болницата, ако има кой да ви помогне....

# 733
Не е задължително да има грозна разлика. При мен също не искаше от едната страна, ходех си известно време с различни гърди, но като спрях да кърмя, сега са еднакви пак. По-добре да си се кърми и от двете, но не е болка за умиране и иначе Simple Smile
Но може да пробвате да давате първо от по-непредпочитаната (т.е. да кърмите лоша-вкусна-лоша) или да кърмите в просъница от нея. Докато на бебето му се спи се примирява с много неща.
Ако знаете каква е разликата (например от вкусната млякото потича по-бързо), може да направите да е същото от другата. Може да кърмите в движение от другата, но е по-неудобно.

Последна редакция: ср, 16 окт 2019, 01:20 от vesibu

# 734
Аз в четвъртък съм при консултант и ще ви кажа.

Днес пробвах и аз със силиконови зърна и май се получи.
Ще попитам после как да го от учим от тях.

Хайде да идват още бебета Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт