Съвременната жена

• 7 673
  • 220
  •   1
Отговори
# 75
Моят психоложка ми разказа веднъж нещо много интересно, за женската сексуалност. Та жената каза така:  "Женската сексуалност може да бъде отключена само от мъж, докато при мъжете те си я отключват сами."

Доста жени остават със заключена сексуалност, защото не срещат мъжа които да им я отключи. От там са и тези терзания в съвременната жена.

Веднъж една ми каза: "Аз живея един стриктно католически живот." Понеже я знам каква шаврантия е, с учудване я попитах: "Какво имаш предвид?. Отговора след около 30сек пауза беше: " Ами.., такова,  на бъдни вечер се събираме цялото семейство на вечеря." !?!?

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 13:25 от Анонимен

# 76
Тази психоложка явно е била от почитателите на Фройд.

# 77
  • София
Скрит текст:
Преди време имаше един случай на експолозия в Русия, която събори цял блок и измряха един куп хора. Ако следвам твоята логика, значи блоковете в русия са опасни за живеене. Да обаче, стотици хиляди блокове си стоят стабилни и осигуряват убежище на милиони хора. За тях никога няма да чуеш в новините, защото не са интересни.

La Sombra примера, който даваш е екстремален.

Аз мога да ти дам аналогичен пример от Бъглария, централна европа и америка. Във всяко общество може да намериш нещо подобно, крайностти граничещи с безумие и безчовечност. Това, което аз се оптивам да ви кажа, е че вие си правите изводите за арабската култура въз основа на екстемални примери от новините ( където ви липсва контекста на случката ).

Иначе, аз лично нямам нищо против жените да са образовани, еродирани, спортуващи, да полагат грижи за здравето си и т.н.
Моята теза е, че съвременната жена ( и не само ) е залята от възможни прекаленно много  избори и информация. Същото се отнася и за мъжа. Толкова много, че не е в състояние да осмисли всичко това. Ако това е така, то същото важи и за мъжете. В такава ситуация, наличието на модел за подръжание е необходимост. Не. Наличието на здрав разум и акъл е необходимост.Често мъжа до нея е може да е тази пътеводна светлина. Може, ако тя го избере. По-здравословно за нея, обаче, е да избере себе си и да разчита на акъла и разума си. АКо жената е достатъчно оправна и не се нуждае от пътеводна светлина - така да бъде. Важно е накрая да не ѝ е крив света, защото не е стигнала до където иска. Това се отнася и за мъжете.
Дотук единствено раждането е действие/характеристика, която е присъща само за единия пол. Всичко останало, което си изброил, се отнася и за двата пола.

# 78
  • Варна
Ако жената търси стандартен модел в мъжа, но не срещне такъв през целия си живот, h7akhu ?

# 79
Иначе, аз лично нямам нищо против жените да са образовани, ерудирани, спортуващи, да полагат грижи за здравето си и т.н. Моята теза е, че съвременната жена ( и не само ) е залята от възможни прекаленно много  избори и информация. Толкова много, че не е в състояние да осмисли всичко това. В такава ситуация, наличието на модел за подражание е необходимост. Често мъжа до нея е може да е тази пътеводна светлина. АКо жената е достатъчно оправна и не се нуждае от пътеводна светлина - така да бъде. Важно е накрая да не ѝ е крив света, защото не е стигнала до където иска.

То всички искат жените да са най-вече безобидни. Ако имат качества, то да са позитивни. Умнички, слабички, спортни...и да замитаме под килима тия, дето не пасват на стереотипа, дето примерно са гневни, прекалени, натрапчиви.

А жените все повече осъзнават, че е най-яко да инвестираш в себе си и ако някой иска да върви с теб, ОК. Но не да ти впрегне силите за своите си цели и да ти обяснява как това ти е съдбата и как е полезно за теб.

Изобщо, тия идеи и теории кое е полезно за жената не останаха ли вече в миналото?

# 80
Не знам колко е здравословно това да разчита на акъла и на разума си жената.

Моята жена така разчиташе и тя, и така се уплете с едни имоти, и през вечер ми реве, "ама кажи сега какво да правя". И аз така и казвам "Гледай! Нали акъл си имаш, нали разум си имаш, оправяй се! Ако беше спазила правилото, да оставиш мъжа да реши, той човека щеше да го измисли по друг начи и нещата щяха да не се забатачат така. Ручай си сега жабетата, ако обичаш самичка, аз ще гледам филм."

# 81
  • Насред хаоса
"Правилото да остави мъжа си да реши". Joy
Как не разбрахте, че прости и умни има от двата пола и от човека като характер и възпитание, а не от пола зависи дали ще направи едно или друго.
Ако на някоя съпругът е комарджия, наркоман, пияница, или просто няма достатъчно капацитет да се справя с едно или друго, пак ли важи туй правило? 
Мъжът да решавал, все едно всички мъже по презумпция са от Айнщайн нагоре. Реалността обаче показва друго.

# 82
И какво като се е оплела с имоти? Колко мъже са се оплитали в какви ли не рискове, ама жената трябва да е до тях, да ги подкрепя. Реално жените са учени да са перфекционистки. Ако седне и се замисли, и види, че никоя грешка не е фатална, няма да реве толкова.

Иначе по принцип повечето хора не са добри в рационалното мислене. Нищо не гарантира, че ако мъжът измисли работата, тя ще проработи.

Хайде да оставим жените без следене дали са перфектни. Да си направят грешките, да придобият опит и да видим няма ли да могат да взимат решения. Повечето жени не могат, защото винаги са им начуквали яко канчето, докато мъж ако направи грешка, се счита за човещинка и опит. Да оставим жените и сами да се ориентират в опциите и изборите. И най-накрая да се признае, че жената не е перфектна, да й се даде право на грешки и да видим няма ли да стане друг вид човек. Защото докато очакването е жената да изглажда всичко, да не клати лодката, да пробва само положителни неща (все по-ерудирана, спортна, медитираща, направена), но не и рискове (да се забатачи и да мисли и научи как да се измъкне), дотогава все ще е втора категория човек.

Мъжете имат успехи, само защото зад тях стои позволение да правят грешки и да рискуват, докато друг после замита и изтърпява последствията от грешката.

# 83
  • София
Не знам колко е здравословно това да разчита на акъла и на разума си жената.

Моята жена така разчиташе и тя, и така се уплете с едни имоти, и през вечер ми реве, "ама кажи сега какво да правя". И аз така и казвам "Гледай! Нали акъл си имаш, нали разум си имаш, оправяй се! Ако беше спазила правилото, да оставиш мъжа да реши, той човека щеше да го измисли по друг начи и нещата щяха да не се забатачат така. Ручай си сега жабетата, ако обичаш самичка, аз ще гледам филм."
Е, имам предвид нормално интелигентни мъже и  жени. Не всички са такива, разбира се – глупаци има и от двата пола.

# 84
Правилото е такова каквото е, не защото мъжът е Айнщайн, а защото точно характерът  и възпитанието му, го задължават да носи отговорност не само за себе си, а и за другите членове на семейството. Сегашните жени, говорят и действат само от силно желание и потребност за лична изгода. В моя случай, тя не осъзнава, че като си омъжена и имаш деца, се мисли през перспективата на семейството вече. Като гледам форума е пълен със същите особи.

# 85
  • София
Интелигентността и оправността не зависят от характера и възпитанието. Смотани и глупави има и от двата пола. Умни, интелигентни и оправни – също.

# 86
  • София
Реалността показва, че мъжката психика и светоусещане са различни от женските.
Реалността показва, че мъжете са наясно и по никакъв начин не се чувстват уязвени, че е така.
Реалността показва, за съжаление, че жената всячески се мъчи да докаже, че разлика между двата пола няма, за да не се чувства в по- долна позиция. Което е жалко, тъй като за всичките тия години на борба за еманципация, би трябвало да узрее точно за обратното.
Че нейната различност е също толкова уникална, че и повече, от мъжката уникалност.
Както и че, стойността на всяко нещо- от човека до предмета, се повишава колкото по- автентични и уникални са.

# 87
Реалността показва, че мъжкият похват и светоглед се учи. И че понякога е много резултатен. След една определена възраст, ако жената вече е пораснала и не държи да играе роля на "истинска жена", може да почне без притеснение да си действа по простичкия мъжки начин и да се радва на живота.

Не че женският сложен похват не е интересен, но понякога е труден за изпълнение. Аз не искам да съм на пиедестал, искам да си действам, да ми е весело и интересно, и най-вече отпуснато. Да няма очаквания да съм някаква кралица за пример. Не ми пука, аз съм милениъл.

# 88
  • Най-красивата страна
Забелязвам,че тук има доста теми в които става въпрос за млади жени,които са склонни да търпят домашно насилие,изневери,алкохолизъм ,а също и такива поели цялата отговорност за семейството ,докато Мунчо лежи на дивана.

И това при положение,че в нашето общество тези жени имат избор и не са длъжни да търпят всичко това.

Или пък другия проблем
Ганьо иска жена му хем да работи и да носи пари,хем да върши цялата домакинска работа.Той вкъщи нищо не пипва.
Тя гледа децата,той хойка с приятели.

Да,ама една такава независима и осигурена жена никак не е склонна да търпи такова отношение.

# 89
  • София
Реалността показва, че между жена и жена може да има балкан разлика, както и между мъж и мъж, така че, пак според реалността, такива обобщения са само в нечия глава.

Общи условия

Активация на акаунт