ОКТОМВРИйското човече с проходилка щъка вече!

• 11 523
  • 262
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте на всички мами и бебоци,

Аз от доста време не съм писала,но да не мислете че съм ви забравила.Нееее Wink,но нещо свободното ми време и все по-малко напоследък и по-трудно се добирам до форумчето.
Иначе ние вече упорито се стягаме за пътуването до родна земя.Накупихме подаръци за всички родители и приятели и нямаме търпение да потегляме.Е ,той Жорето още не е наясно какво го чака,но много скоро ще разбере Mr. Green
Олелеее,момичета да ви кажа какви разпродажби са сега по магазините ooooh!,направо свят да ти се завие.Намаленията започват от 50% ,като най-редовно са по 70-80% ,по-ниски цени.Направо си е здраво изпитание за нерви,устойчевост и за семейният бюджет Mr. GreenВ събота бяхме по магазините "уж" мойто мъж да си търси разни  дрехи и познайте какво се случи.Ами той не си хареса нищо,но аз си тръгнах с дънки CrazyАми наистина не успях да устоя ,признавам си ,слабо ми е сърцето Blush
Интересното беше че след като ги пробвах и реших че ще ги купувам, продавачката ми ги опакова като за подарък Rolling EyesИстината е че дънките са за 12 годишни деца,и тя предположи че е невъзможно да са за мен LaughingНевероятно,но факт-те са си за мен и не ги давам !
Е,Тошето навакса с пазаруването,но на следващият ден.Явно събота не му е  бил ден за покупки.
Жорето сега е "луд фен" на кабели и дискове.Не мога да го разбера това дете-сега му е времето да си играе с играчки,а не с кабеляци.Има време и за тях,но иди му обяснявай Laughing
Пълзи с превишена скорост и скоро ще трябва да купуваме решетки с които да ограждаме стълбището,че си е страшно..Научил е да си сваля панперса и само дебне ,кога ще му съблека дрехата и започва да чопли  с малкото пръстче:crazy:
Джули,много криво ще не можете да си намерите още местенце за почивка.Ние за сега сме се спрели на Созопол.Нашият кум,който е морско чедо родом от Бургас,ни уриентира на там.Истината е че майка му е готвачка в часно хотелче и ние най-вероятно ще им гостуваме.Но цените са около 15лв на вечер,което не е много малко Rolling EyesАко сте навити за там ,мога да ви дам контакти.Ние ще сме края на август,и тия дни ще се обаждаме да потвърдим.
Меги,разкошно кръщене сте направили  bouquetМного е красива малката принцеса Йоана!
Ло,честита ви прическа на Ема  bouquetНе съжалявай за косата-тя отново ще порасне и по-хубава и гъста ще стане.И ние преди два дни подстригахме Жорето.По-точно аз го подстригах,а баща му го държеше BlushРезултата е малко кривичък бретон,но то не се забелязва от хеликоптер Mr. Green
Уасп,споко-скоро ще свикнеш на новото работно време и няма да ти тежи  bouquet
Надинка предполагам е било забавно с бебе на палатка.Ние май ще ги пропуснем тези емоции.
Дилянка,добре сред нашите редиици  bouquet
Облаче,много са ти красиви двете  слънцица GrinningРазглеждах ви снимките на плажа  и ако знаеш как благородно ви завидях FlushedАми то идилия-слънце,море,плаж,деца ,съпруг-дай Боже всеки му!

# 76
  • Където ми покаже сърцето
 Hugмомичета,днес бяхме на консултация и сме 10.600 и 74 см.
Като ви чета вашите мъничета вече гризат то плодове,то бисквитки,а Марти има 5 зъбчета и нищо не гризе.Днес на обяд след като се нахрани му дадох една плазмонка и той си игра с нея до като не я натроши,но така и не я лапна.Той основно яде кърма.Дайте идеи и споделете вашият опит как да подходя.Може би другият път ще я лапне,но какво чистене пада след тези плазмонки #Crazy.Иска ми се вече да яде и други неща.Той уважава само кърмата,елдата и плодовото пюре.Нямате си напредстава колко съм станала изобретателна за да му дам малко зеленчуково или месно.Давах банан,ябълка,но неще #Cussing out Къде ли бъркамnewsm78.

# 77
Оооох, изтощена съм. След близо 3-часови усилия най-после успях да я приспя. Май зъбите ни започнаха пак. Сега е ред на последните два резеца долу. Защо ли трябваше да има пауза от две седмици в зъбоникненето. Само си припомних колко ми е добричко детенцето. Спеше си по 2 часа следобед, ядеше си всичко, занимаваше се самичка, изобщо идилия. И сега отново тия гадни зъби. Писна миииии. Като си помисля, че ни остават още 14 броя, ми иде да се гръмна. И все пак ги изкарва относително леко. Не мога да си представя например на Дринка какво й е с това неспане нощно време.

Ох, наоплаквах ви се. Стига толкова.

Не е истина, събуди се след половин час сън. Довечера ще дописвам по темите, че пак реве.

# 78
# 79
  • София
Ами според мен никъде!
Изчакай да мине седмица и после пробвай пак. Да си виждала човек да не знае да дъвче и да яде само пасирано  Laughing
Аз лично действам много бавно със захранването и Ивчо яде освен кърма само плодови пюрета и каши, зеленчукови ще въвеждам тепърва, а месни след 10тия месец. Глутен ще давам след 9тия... Та Ивката въпреки 5те си зъба си няма и хабер от дъвкане и гризане...
А ако държиш да гризе плазмонки, мисля че ако изядеш една пред него може и да разбере, че са за ядене. Или пък пробвай да му дадеш докато ти ядеш нещо...
Успех!

# 80
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в Lloret de Mar (Costa Brava) - España
Мамчета ето ви нещо за преди дрямка или за  сутрешното кафе , кой кога успее  smile3532  Аз голям смях му ударих , ма нали съм си бабка - блонди ....  hahaha Айде и вие си поиграйте на гоненица , може да ви хареса  newsm78  http://iskam.hit.bg/
Лека вечер на вас и малките-големи багабончета   love001

# 81
Здравейте момичета, не съм писала от цяла вечност, но си признавам че поне успявам да ви чета от време на време.
Ние сме добре, ходихме на консултация тези дни и резултата е 8.200кг. (+0.400) и 73см(+1)- продължаваме да сме с манекенски мерки.Новото при нас е че вече ходихме на фризьор, след като аз го постригвах 4 или 5 пъти вече не си спомням , та трябваше вече и професионална ръка да пипне. Ето как изглеждаме вече: http://www.bgphoto.net/photos/14113/o632889848789687500.jpg
Светли е станал голям бяс- в кошарата освен прав, по друг начин не ще да стои. Отначало падаше непрекъсното и все се удряше накъде ( главно по главата) и ревеше, мислех си че тая глава здрава няма да остане, но вече е по- стабилен и ако пада, пада по дупе. Кошарата я обикаля вече съвсем спокойно.Дори вече се държи само с една ръка за решетката, а с другата все нещо ръкомаха, сигурно рапър ще става  Grinning Освен това пълзи с бясна скорост и ако го оставиш легнал по гръб мигновено се обръща обратно, като котките- по гръб не пада. Освен това подава пръстче за „боц”, но само когато той си реши.  Naughty
Яденето ни е горе- долу както и при вас:
7.00 (ако се събуди)- кърмене
10.00- попара
13.30- зеленчуково ( месно) пюре
17.00- кремче
21.00- кърма
В нашата детска кухня яденето е много разнообразно и вкусно, леко безсолно и почти без подправки, почти всеки ден има месо, мисля че само един ден в седмицата е посно, а записването е ден за ден и ако нещо не ми харесва, просто не записвам за следващия ден. Изобщо не ти искат никакви документи за детето, купуваш си купони за другия ден и вече сте на кухня и много се учудих в София например колко е сложна процедурата. Радвам се че Светли харесва храната, защото е голямо улеснение за мен, а и е много евтино – супа, пюре и десерт- 0.90лв.  Много се учудих Джулка при вас как може да дават боб, лещ и кренвирши например, и при нас имаше един- два пъти боб и лещя, ама ние я пропуснахме, мисля че е тежка храна.
Искам да ви питам момичета вие какви плодове давате на децата си, кайсии давали ли сте, или е рано още.
Гледах снимките и наистина всички бебета вече са станали малки дечица и толкова са сладки.
Ани- просто не знам как се оправяш с Тони, той прилича на много по- голямо дете, а като гледам и белите са му такива.
Меги и вие сте страхотни на кръщенето- много хубави снимки. Ние сигурно ще отложим нашето кръщене, докато мама се върне от Гърция догодина ( толкова ми липсва и толкова много я обичам)
Добре дошла на мама Диляна и от нас  welcome
Валерия- много е хубава малката принцеса, а и мама също де  Hug
Смайли Танче успех в приготовленията за връщането, а вие кога пристигате, че май съм пропуснала
И да не пропусна да кажа, че ние още нямаме нито един зъб и така като чета май сме единствените, но съм чувала за деца, които до една година са били без зъби, тъй че за сега не се притеснавам.
Ето ни и новите снимки : http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=14113&AlbumId=60355
Хайде хубав ден от нас, че стана супер дълго, ама като сега ми се падна да пиша и искам да наваксам за цял месец. Обичаме ви  Hug

# 82
  • София
HugЗдравейте момичета! Първо много се радвам, че най-накрая ви видях на срещата и се запознах с вас! Трябва да кажа, че съм приятно изненадана от състава на октомврийската група - май най-симпатичните майки са раждали октомври! Беше ми изключително приятно и се надявам скоро на нова сбирка. За снимките: да призная се изложих много  Embarassed- сега снимките са на компютъра в Младост (където няма Интернет), а аз съм при майка ми и имам връзка, но нямам снимки! Но все някой ден ще събера снимки и Интернет на едно място и ще се отчета и аз. Blush А останалите сними са много сладки и не мога да им се нарадвам! Тази с бебоците на пейката е достойна за корица на списание! Пък аз без да искам съм показала деколте - добре, че не съм се навела още, че щях добре да разкрася децата. hahaha
Ние се завърнахме от Варна: морето със свекър и свекърва беше по-приятно отколкото предполагах! Не че не се ядяхме със свеки  Twisted Evil,но мислех че ще е по-страшно. Дея се съдираше от рев като излезна от стаята и я оставя при тях - от зор горкото почна "МАМА" да вика - ама свеки: "остави я на мен - та остави я" Три вечери подред се опитва да я приспи и след 20 мин истеричен рев ме вика да си я взема - и пак "Вие що не отидете на дискотека и не ни я оставите?" #2gunfireНяма оправия! Мога и подробности да ви разказвам ама няма да ви досаждам! fight Вие оставяте ли децата на свекървите си без надзор?
Във Варна се видяхме с Облачка и мъжа и и децата  family4и беше много приятно! Те са големи симпатяги и си изкарахме чудесно! Само дето се видяхме последния ден и за малко, но нищо другия път! Беше много забавно!
АААААААААААА, забравих да се похваля - днес празнуваме 4 години от сватбата с мъжа ми и подаръка ми е (изненада) smile3520 екскурзия до Охрид! Довечера заминаваме! Браво на него- много съм щастлива! luvbed
Толкова от мен - пожелавам ви весело настроение  Grinning

# 83
Eхоооо, привет от нас!
В тез слънчеви дни все по-малко се задържам пред компютъра, но успявам да прочета всичко.
Аз да се отчета с наши мерки и теглилки от преди седмица - 10 кила и 71 см (+кило и 3 см) Май се наредихме в челните редици на слончетата  Mr. Green  261uu
Невенището е много бърза  вече с проходилката. Любимото й място е обущарника - постоянно ми довлачва по някоя обувка. Оня ден ми донесе капака от кофата за боклук, което доведе до затваряне на кухнята. Да не говорим, че преди няколко дни се обърна с проходилката точно на прага на кухнята (там започва балатум, който се е подгънал и явно я е спрял), всичко това доведе до крути мерки - достъп - забранен.  Wink
В подвизите ни влизат вече и самостоятелно вземане на душ - вчера, както бях оставила сестра ми да я гледа, а аз да мога на спокойствие да си измия чиниите - по едно време я носи - цялата мокра! А тя, наш`та, добарала от нощното шкафче халбата с вода, дето Илия си я приготвя за през нощта и взела, че се поизкъпала  ooooh! Сега в момента отново рови в обувките и победоносно ми носи един чехъл...
Облачка, много хубаво място сте си избрали за почивка! Ама нали съм си пристрастна... Аз може би по същото време ще си бъда на село, което е на двайсетина км от Рибарица, ако искаш пиши ми на лични телефона ти, може да се видим. (гледам, че го няма на първа страница)
Айде да все включа и аз в обсъждането на хранителния режим:
6-6,30 - АМ 180 мл
10 - попара (2 сухара) / АМ с бисквити / плод. пюре с бисквити или АМ
14 - зел./местно пюре, някоя и друга манджа, която съм забъркала (това става мнооого рядко  Embarassed )
18 - каша / кисел / кис. мляко с бисквити / плод. пюре с бисквити
21,30-22 - АМ 200 мл + 1-2 лъжици каша (това е мое изобретение, че Плазмонките ме удрят много в джоба  Sunglasses )
Това ни е режима, между храненията изпива около 200 мл вода (без захар), пие сок, гризка бисквитки. А за детската кухня - направо завиждам на Джулката и Светли - тука е некъв ад - подала съм документи преди месец и половина - нямат места. А другия месец са почивка. Ще ме вземат чак от септември. А дотогава - като се сметне, че съм кулинарен инвалид?! Майтапим се тука с други то майките, дето си готвят, че ще ми готвят като на кухня, пък аз ще си плащам на тях  Mr. Green
Зори, абе теб не те ли беше срам да ни пуснеш такива снимки?! Може ли да показваш стегнатото си коремче на все още приличащи на бременни в петия месец мами? Сега сериозно - изглеждаш страхотно, чак си изгризах ноктите от завист  smile3501 Радвам се, че сте си изкарали добре, личи ви колко се забавлявате!
Вал, и вашите снимки са много хубави!
Абе въобще, всички ни снимки са страхотни, защото са на най-страхотните бебешори, пардон - дечица!  Hug
Криша, честита годишнина! Нека още много години сте влюбени и слънчеви! И приятно изкарване на Охрид, ще чакаме снимки!
За сега толкова, че имам работа за целия китайски народ! Ако можех да го викна и да ми помогне....

# 84
Привет на всички!

НИе си имаме второ зъбче, но продължава да се лигави и да е много кисел, явно за сега няма да има покой и ще продължи със следващите зъбки.
Иначе с гимнастиката за сега е в застой, от вчера нищо ново нее правил сам, но се надявам че скоро ще можем да се похвалим и с още нещо, например че вече сяда Embarassed

Dilyana добре дошла в октомврийския отбор!  bouquet 
Калинка  честито зъбче.
Меги много хубави снимки от кръщенето. Малката принеса е страхотна.
Криша честита годишнина! И нека много много години да сте влюбени! Приятно изкарване в Охрид!

# 85
HugЗдравейте момичета! Първо много се радвам, че най-накрая ви видях на срещата и се запознах с вас! Трябва да кажа, че съм приятно изненадана от състава на октомврийската група - май най-симпатичните майки са раждали октомври!...
Naughty Аааа, не така Mr. Greenнякой го преносихме октоври и родихме на 1 и 2 ноември Crossing Arms Значи ли това ,че ние с Мандаринката не сме готини????А????? Mr. Green

...АААААААААААА, забравих да се похваля - днес празнуваме 4 години от сватбата с мъжа ми  .....

И аз, и аз , и аз!!!!!! HugСамо че нашите  години са вече 15 Hug
Да ви е честит празника Криша  bouquet Все така да се обичате и уважавате!А на 15 годишнина да се похвалите поне с 3 дечица Wink

# 86
Здравейте и от нас,
Вчера ходихме на консултация и сме наддали само 70 гр. и сега сме 8.770 и 77 см.  Така ми стана криво че не е наддал, че чак ми се дорева. Имах чувството, че съм най - отвратителната майка и не му давам да яде достатъчно, като гледам тука всички бебоци по 300 - 400 гр. качват на месец. То и Вики до миналия месец по толкова качваше, ама от 1 месец от както е започнал да се изправя в кошарата, не се е спрял - на ден по хиляда пъти става и сяда За пет минути не се спира, с проходилката е като фурия. Дано на това да се дължи ненадебеляването му, а не на това, че майка му от прекалено старание да не расте дебело дете, му е давала малко храна. Аз бях написала режима му на ядене, според вас малко ли е? Затова сега дозата пюре на обяд ни е пюре и половина, и два пъти на ден каша и на 4-ти пак ще ходим да видим колко ще е качил.
Бихме и пожелателната ваксина и след 2 месеца пак, че те нали са 2 преди годинка и една след годинка.
Вики от вчера казва ма ма - най накрая.
Ами това е засега.
Чао и приятен ден на всички.

# 87
здравейте момичета

честито на всички именници
ЧЕСТИТО И НА ДЖУЛКА И КРИША ЗА ГОДИШНИНИТЕ ИМ

Джулка дано си намерите място за почивка
Черноморието е голямо.Може да пробваш в Камчия.Едни наши познати се върнаха от там преди няколко дни много доволни.Били са в бунгало с 2 спални и хол с мека мебел-това е струвало 28лв,а от 15 юли до 15 август щяло да бъде 40лв.Но имало 6 легла,веранда,било в къмпинг с борова горичка.Аз съм ходила много пъти като бях малка на Камчия и като изключим това,че е доста влажно е много хубаво/огромен плаж,ситен пясък,съчетание на река ,гора и море,а в последните години е и спокойно откъм туристи.Ако искаш ще попитам за координати/ако имат/

Bubs недей се притеснява за килограмите/от сега на татът така ще е /Тони последния път не само ,че не беше наддал ами даже и беше смъкнал 50гр.А изяжда в -200 мляко
  -попара или кроасан с плодово мляко, 13ч-супа 100мл ,ядене200гр,и плодово мляко/около100г /17ч-крем или кисел-250гр,бисквитена торта,кекс с мляко,20ч-100мл супа,салата/домат+краставица+топено сирене/ 21ч 250 мляко
Но той не се спира.Аз ако се движа толкова сигурно вейка ще стана

raycheva-честито ви второ зъбче,дано бързичко да излязат и другите

Mirinda добре дошла в отбора на пакостниците,гледам Невенка добре се справя
Svetli-страхотно изглеждате след подстришката.Само се чудя как стоят децата да ги подстригват.Аз не мога да си представя Тони да стои и някой да го подстригва.Първото което ще вземе ножиците от ръцете,а да го накарам да седне дори за да яде е нещо страшно,стои 5 минути и после майка му тича с лъжицата след него
И при нас  с кухнята е лесно ,само акт за раждане искат и ти дават купони,когато искащ тогава заверяваш и можеш да си избираш храната.Купоните са с номера от1-до5 и номер 3,4 и 5 стават за нашите деца,Храната е различна и сам си избираш какво искаш.Купончето струва 65ст /супа,ядене,десерт/
А за зъбите ние сме с половин

Танче представям си колко ти е напрегнато и същевременно хубаво,като знаеш,че скоро ще си дойдеш в България

valeria браво в страхотна форма си,надявам се скоро да стана и аз.Вече свалих30кг и ми остават още 5.Сега съм на диетата на МАЙКЪЛ и се надявам и тя да помогне.
А малката принцеса с тази рокля,няма да я показвам още на Тони, че току виж хукнал към вас

Пипи и на мен тази книга ми е любима от бебешките.Въпреки,че е стара си мисля,че най точно е обяснено всичко за бебето и малкото дете.Аз по принцип не харесвам много- много ,новите начини за гледане на дете,а с тях и купищата литература която излиза/Но това си е мое мнение/

Нашия юнак вече стои прав без да се държи и като се усети ,не пада като талпа ами кляка внимателно.От 3 дена вече ми отпадна грижата за вечернато къпане.Пълня ваната и Тони и кака му влизат заедно да се къпят,по половин час стоят двете жабки,голяма забава си организират
ЕТО И НОВИ СНИМКИ
http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=14452&AlbumId=6037 … p;PhotoId=2640524

# 88

ЧЕСТИТИ ГОДИШНИНИ НА ДЖУЛС И КРИША!!!

# 89
Честита годишнина на Джулс и Криша!

Пожелавам ви МНОГО МНОГО ЛЮБОВ и все така да сте щастливи с половинките си!
Криша,чакам снимки с нетърпение от моренцето и приятно изкарване в Охрид!Мъжа ти много добре го е замислил.А на почивка със свеки някак си не се виждам да отида.
Светли,честита ви прическа,много сте хубавинки (пу-пу)
Валерия,много сладка твоята принцеса и ти изглеждаш много добре  bouquet
Миринда,браво на Невенка за белите.Те с Тони на Ани май си падат беладжии от сега. Wink Laughing
Бубс,изобщо не се обвинявай,че си лоша майка.Сигурна съм,че не е наддал,защото не се спира.И Вики на последната консултация беше качила съвсем малко,да видим на тази как ще е ,но си мисля,че ще е още по-малко,защото и тя не се спира.
Ани,дано и Тони ти носи медали като каката,разгледах снимките-браво на твоя пакостник.
Райчева,честито второ зъбче и дано скоро Райчо те зарадва с нови постижения.
Целувки

Общи условия

Активация на акаунт