Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Първокласници. Тема 2

 • 19 141
 • 756
 •   1
Отговори
# 15
 • София
 • Мнения: 1 254

Защо децата имат оценки, нали идеята е да нямат до 4 ти клас?
1-3 клас имат качествени оценки, а от 4ти нагоре вече и количествени, т.е. и с цифри. За малките идеята е да е с думи, за да не се стресират уж.
С електронния дневник не знам как ще е - при нас още не е активен. Би трябвало и там да са измислили вариант за малките да няма цифри, а само думи.
Иначе те (ел.дневниците) и тази година не са задължителни, а пожелателни. От следващата учебна година вече всяко у-ще ще е длъжно да го въведе.
При моята първолачка в някои от тетрадките на края на страницата(по Просвета+ са) има 3 човечета като емотиконки - усмихнато, намръщено и безразлично да кажем и съответно цветовете са им зелено, червено и жълто. Госпожата като прегледа страничката се разписва и отбелязва човечето според както се е справило детето.

# 16
 • shumen
 • Мнения: 16 481
Джиена и нашите са по тези тетрадки и учебници и също госпожата им слага тези човечета.Ел.дневник казаха,че ще има,но още не е активиран.Моя тази сутрин ми се похвали,че онзи ден госпожата го е вдигала да разказва по Литература за червената шапчица.

# 17
 • Мнения: 1 221
Здравейте и аз си имам първолаче!Ние сме с ел.дневник и почти всеки ден има печати в помагалата и тетрадката.При моят син е доста стресиращо у-щето,защото е в др.град ,нови деца,които се познават.Учителките много ми го хвалят,справя се отлично,но в къщи е доста изнервен и постоянно ме кара да се обаждаме на приятелчетата му от градината.Знам,че е етап и това ще мине,трябва да се справи и с тази ситуация,в живота си ще има много такива моменти,но ми се къса сърцето...
Домашни не им дават,но виждам,че доста пишат,много рисуват,харесва си учителките,радва се на звездичките(брои си ги).Дано бързо си намери приятели,че и на мен да ми олекне.

# 18
 • Мнения: X
И на моят син му е трудно да се адаптира, въпреки че вече има приятели в училище. И на мен ми е кофти, сякаш го водя на заколение всеки ден. Иначе го прибирам в прекрасно настроение, обаче сутрин...

Няма нищо в ел. дневник, а името на учителката е объркано, което ме навежда на мисълта, че тя не е влизала в него.

# 19
 • Мнения: 228
И аз да се включа в темата с първолаче. Ние сме по учебници на булвест и ги намирам за ужасни. Писането на ченгели не го мъчи особено, обаче има едни задачки за дорисуване, прерисуване и оцветяване, които са си доста сложни, то като се мъчи детето става грозно, разстройва се и въобще много неприятно. Не знам кой измисля такива неща, за да се упражни буква С да се нарисува един ред банани Rolling Eyes Ми то писането на буквата е в пъти по-лесно от рисуването... Иначе ходи с желание. Оценките са с печати и емотикони, но са им казали какво значат. Звездичка е 6, сърчице -5, усмихнато човече - 4, равно човече - 3 и намръщено човече -2. Не е стресиран май, въпреки че вчера много се безпокоеше да не му пишат двойка заради едно извънземно дето трябваше да се прерисува.

# 20
 • София
 • Мнения: 7 796
И моят син е с учебниците на Булвест, имам чувството, че са писани от някой с разстройство на личността. Понякога ги гледаме трима възрастни, вкл. и домашната учителка и не може да разберем какво се иска. Условия писмени няма, само картинки и това ме влудява мен лично. Трима висшисти не може да разберем какво се иска в учебна тетрадка за първи клас, потрес.

# 21
 • shumen
 • Мнения: 16 481
В учебниците на Просвета плюс също ги има тези простотии с оцветяване и дорисуване.Онзи ден и се мъчих с детето така да правим едни котета по квадратчетата и накрая откачих докато ги направим.

# 22
 • Мнения: 7 992
Предполага се, че учителките знаят какво се иска в задачите.

# 23
 • Мнения: 1 235
Според мен никпй не очаква тези рисунки да са перфелтни, просто детето трябва да свикне с повече натоварване  на ръцете, да свикне с разни завъртулки, за да му е по-лесно след това. На моята с дорисуване и оцветяване й е интересно, даже оцветява неща, за които това не се изисква. В крайна сметка сега е времето да викнат и с домашни, и с натоварване, защото после ще бъде по-сериозно и по-трудно, и най-вероятно няма да им е толкова забавно.

Иначе и ние се пулихме на една задача по математика, изобщо не виждахме логиката, накрая измислихме нещо, но така и не разбрах дали е правилно:) Точно този ден госпожата не проверила домашните. Ние също учим по учебниците на Булвест 2000,.

# 24
 • София
 • Мнения: 7 796
Е ние точно на задача по математика се пулихме трима висшисти и така и не разбрахме дали е правилно. Simple Smile

# 25
 • Където морето целува небето...
 • Мнения: 2 459
В ел. дневник при нас са зелени звездички оценките - като кликнеш на звездата излиза оценка отличен и на какво изпитване е поставена.
Отделно по всеки предмет има разписание всеки един час какво предстои да усвоят и кога ще са входни нива и др. Интересно е. При нас са различни госпожи по предметите и всяка е качила разпределение, като има такова вкл. и по визическо. Не знам дали звездичките са само за първи клас, но дневника директно изчислява предполагаема срочна оценка, което ме навежда на мисълта, че ще е еднакво за всички, тъй като едва ли първокласниците имат срочна оценка по предмет.

# 26
 • Мнения: 7 992
Има различни електронни дневници. Масово се ползва Школо, но има и други.

# 27
 • На морето!
 • Мнения: 5 305
И при нас са с Школо и вече няма хартиени бележници и дневници. В електронния дневник има похвали и забележки, по тетрадките са "отлично", "браво" и пр. + емотикони.
Домашни през седмицата имат само децата, които не са успели в рамките на предвидените в занималнята часове да се напишат всичко.
А тези скучни задачи с дорисуване и оцветяване са с цел да привикне ръката на детето с писането и да усъвършенства фината моторика.

# 28
 • Мнения: 2 352
И аз с първокласничка. Но ще подхвана малко друга тема. Днес ми сподели е момчетата се бият в междучасията, дали госпожата е разбрала или не не знам, но постепенно разбрах че се случва често. При вас така ли е?

# 29
 • Мнения: 7 992
При нас не може да се случи да се бият, защото са на първия етаж и охраната е там. Може да се случи някое момче да се опита да се саморазправя по този начин, но майката бива уведомена.

Общи условия

Активация на акаунт