Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Първокласници. Тема 2

 • 19 141
 • 756
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: X
Защо му трие домашните госпожата?

Моят син също е стресиран, ако това те успокоява. Той няма толкова много за писане, но му е трудно да свикне, всичко е ново, голямо, толкова хора, правила..

# 46
 • Мнения: 1 439
Явно трябва да са написани идеално. Стояхме няколко родителя само от нашия клас отвън и чакахме много дълго. Днес мъжът ми го взе от стаята и каза, че десет деца чакали на опашка да им прегледат домашното.
Трети път се събужда, говори ми за някакви листове, които трябва да направи. Аз че съм много чувствителна, така е. Имах преди три години батко първокласник, той имаше много проблеми с деца. Също много го изживявах, но бях и бременна.
Това писане с часове обаче не ми се струва нормално.

# 47
 • София
 • Мнения: 7 796
Днес бях на родителска. Нямам опит с по-голямо дете, леко се издразних. От вратата ми набутаха някакви документи за подписване, като мимоходом ми се обясни, че трябва да дам 20 лв. (впоследствие прочетох, че за касата на класа, каквото и да означава това) и 5 лв. за снимки. Оттам се започна едно дефиле на странични школи, занимални и пр., които грам не ме интересуват. При положение, че на 16.09 събрахме по 70 лв., не можаха ли тогава да поискат и тези 20...
Попитах докъде трябва да стигнат с материала по БЕЛ и математика, следвали били материала на МОН. Ама мен не ме интересува дали го следваш, ами дали трябва да четат/пишат/смятат, изобщо какво ще правят.
После 20 минути бистрихме ще носят ли пари, няма ли, на две дами им беше жизнено важно да носят, една друга се вълнуваше дали храната в лафката е био и дали да не купим диспенсър за вода, за да не се носят пари, накрая нищо не се реши. Електронен дневник почнали да въвеждат, да сме се регистрирали.

# 48
 • Мнения: X
gingerina, май се престарава вашата учителка. Чак на мен ми стана жал за детето.

# 49
 • shumen
 • Мнения: 16 481
Гингерина,тази госпожа от занималнята явно се престарава.Моя казва,че тяхната дори домашните не им проверява и уж всичко е написал там,но все има нещо,което е недописано.Затова и аз гледам вкъщи докъде са стигнали,въпреки,че и двете госпожи твърдяха,че няма да има нужда да преглеждаме вкъщи.
Нашата класна вчера пък им забранила и черните моливи да са с гумичка,защото масово започнали да трият и правят мацаници.

# 50
 • София
 • Мнения: 2 117
gingerina, стана ми мъчно за детенцето. Прекалени са изискванията на учителката. Може би трябва да говорите и с класната, този стрес е абсолютно ненужен.

# 51
 • Мнения: 228
А вашите училища имат ли задължителна униформа? При нас има, тениска, риза и пуловерче без ръкваи. За сега караме с тениската. Но се чудя като захладнее и минем на ризата как ще се преоблича за физическо. Той може да я разкопочава и закопчава, обаче с ръкваите не може да се справи. Нито да ги разкопчее, нито да ги закопчее. Така като го гледам може би до към 4-ти клас има надежада да го усвои това Joy

# 52
 • Мнения: 4 370
Оффффф ,моят ,много се изморява,вчера знаех,че има да довършва ДР от занималнята ,но ми беше толкова  жал,че го оставих да си почива и в 10 се сви на кълбо и заспа Rolling Eyes
Добре,че не го пуснах този месец на айкидо,че щеше съвсем да се скапе,от др обаче тръгва категорично.....

# 53
 • Мнения: 2 352
А вашите училища имат ли задължителна униформа? При нас има, тениска, риза и пуловерче без ръкваи. За сега караме с тениската. Но се чудя като захладнее и минем на ризата как ще се преоблича за физическо. Той може да я разкопочава и закопчава, обаче с ръкваите не може да се справи. Нито да ги разкопчее, нито да ги закопчее. Така като го гледам може би до към 4-ти клас има надежада да го усвои това Joy
В нашето училище цяла зима децата ходят с блузка с дълъг ръкав и отгоре тениската с емблемата. Мисля че в нашия клас почти няма купили ризи за първокласниците. При нас са риза, тениска и суитчър.

# 54
 • Мнения: 7 992
При нас са блузки с къс и дълъг ръкав и суичър.

# 55
 • София
 • Мнения: 11 329
gingerina, пожелавам на детенцето ти много спокойствие и скоро много да му хареса училището. Успех!
Всеки ден сме с униформа. Когато имат физическо слагам суичъра и под него е бялата тениска, която ни изискват за физическото. Ризите от униформата не съм ги купувала, моето дете абсурд да облече риза.

# 56
 • На морето!
 • Мнения: 5 305
Джинджерина, писах, писах, писах и се бъгна нета, и се изтри. Та в общи линии ви посъветвах да не неглирижате тези признаци на преумора и стрес при детето. Съберете се всички потърпевши и свикайте РС с класната, психолога на училището и тази учителка. В момента много по-важно е детето да се адаптира леко и спокойно и да се изгради полезна рутина от това да се пишат идеално прави чертички и съвършени бастунчета.
За агресията при нас нищо не мога да кажа, класната комуникира индивидуално чрез мейли, когато има проблем и ако не сме страна в конфликт няма да научим, че такъв изобщо съществува. Разбира се детето ми споделя, че някои деца се бутат, дърпат и т.н., но тя е в компанийка от още 2 момичета и през свободното си време мислят танци и песни, така че не контактуват с момчетата /при нас те са палави/ и не мога да знам какви са отношенията и доколко са проблемни. Класната беше писала, че в класа има приятелска атмосфера и моли родителите да комуникират с нея, а не с децата или другите родители ако според тях някое дете има неприемливи прояви.

милинка, след няколко  родителски ще спреш да се впечатляваш. На РС рядко се случва нещо различно- правилници, подписи, пари и общи приказки. Имало идея от МОН да се остави само 1 РС на година, а останалите да са индивидуални или по желание на родители при форсмажорни обстоятелства. От миналата година е забранено на РС да се говори поименно за учиник/ци, което също е чудесно според мен. Отавна трябваше да се сложи край на другарския съд, в който учителите влизат и започват да обясняват как Иван и Петър са мързеливи  и лоши, а Иванка и Петранка са умни и добри.

# 57
 • Мнения: X
Според вас, колко често е удачно да се търси класната за консултация? Аз мисля да се ида в средата-края на октомври, за да видя какво става с моето дете според нея, тъй като имам отзиви от учителката на занималнята и не мисля, че има смисъл от ходене по-рано. Нито искам да прекалявам, защото не съм такъв човек и родител, от друга страна не искам и да неглижирам училището и комуникацията с учителя и съм малко в чуденка.

# 58
 • Мнения: 7 992
Засега не мисля да я търся аз специално за среща. Виждам я почти всеки ден и мога да и кажа, ако имаме проблем. Вероятно си зависи от нея. Всеки си има някакви претенции. Някои може да обичат да контаткуват с родители, но други - не.

# 59
 • На морето!
 • Мнения: 5 305
С по-голямото ми дете никога не съм търсила аз учител за среща, но те винаги са ме намирали, когато е било необходимо.
С малката си пишем мейли с класната, отделно от това се виждаме сутрин с нея, а следобед с учителката от занималнята, когато водим и прибираме детето.

Общи условия

Активация на акаунт