Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 26 септ. 2019, 01:33 ч.

Първокласници. Тема 2

 • 11 033
 • 491
 •   2
Отговори
# 30
 • София
 • Мнения: 471
По-скоро не. Аз доста го разпитвам моя, че имах съмнения да не е той от страната на агресивните, доста му е къс фитилът.
За момента е спокойно, разбират се децата, опознават се още.
Има едно момче, което май се опитва да се налага на другите, дразни ги и ги гони, синът ми го приема като игра засега, било забавно как това момче не може да го настигне.
Но определено ми е важна тема, ще следя внимателно какво се случва.

# 31
 • Мнения: 4 897
За сега всичко е спокойно, но със сигурност ще има агресивни деца. Минала съм по този път и ми е ясна работата. Госпожата ни е изключително строга и се надявам да овладее нещата, ако се наложи.

# 32
 • София
 • Мнения: 5 031
Засега не съм чувала за агресия, но все пак разчитам, че има възрастен при тях, който да се намеси, ако се налага. На тази възраст не мисля, че могат да се оставят без надзор, че и до бой да стигат.

# 33
 • Мнения: 2 008
Ами оказа се при нас, че госпожата в междучасията излиза от стаята, въпреки че друго говореше на родителската среща.

# 34
 • София
 • Мнения: 5 031
Това е малко странно, аз лично не бих им се доверила дотолкова. Момичетата са по-разумни и зрели, но момчетата са си петлета и се ръчкат едно друго.

# 35
 • Мнения: 628
От моите наблюдение в Дг  мога да кажа, че има и доста щури момичета, които по нищо не отстъпват на момчетата. И в момента това, което ми разказва дъщеря ми е за едно момиче, което прави каквото си иска и постоянно е наказано. Оплакване от момчета няма.

# 36
 • Мнения: 222
При нас се бият. От първият ден малкият разпрява, че има две момчета, които се бутат, блъскат, спъват и пр. Днес ми каза, че единия го е ритал. Те не могат да си разкажат точно случките обаче. Аз като цяло се надявам да се наместят нещата. И по наше време е имало такива деца. Винаги има разни дето се опитват да се налагат по агресивен начин. По мои спомени нашите момчета всяко междучасие се бутаха и бореха нещо зад чиновете. Не мисля да се намесвам за сега, казах му да не се занимава с тях и толкова. Мисля че децата добре се ориентират кой какъв е и си изграждат някак си отношенията по между си.

Пропуснах да се "похваля", детето не е на занималня и го взимам всеки ден в 12. Днес обаче имат 4 часа, за които случаи съм се уговорила с учителките, че пак ще го взема в 12, просто остава известно време със занималнята. Та в 12 без 10 ми се обади, плачеше, че заминали на някъде другите и го оставили сам в стаята и не знае какво да прави. Оказа се, че са отишли на обяд, нямало как да се забавят, то това ясно, ама поне да му бяха обяснили...

Последна редакция: чт, 26 сеп 2019, 17:26 от AnMary

# 37
 • Където морето целува небето...
 • Мнения: 456
При нас децата не се бият, а само се гонят май и им правят забележки. За сметка на това вече имаме "проява" от невъзпитан и арогантен родител. Не знам защо някой хора са останали с впечатление, че светът им е длъжен... Нападна класната по ужасно грозен начин, за нещо, което е училищна политика. Още повече, че с това е бил запознат още когато са кандидатствали за конкретното училище. Съчувствам на госпожата, че е длъжна да контактува и с такива субеки. Да не говорим какво поведение е принудено да следва детето...

# 38
 • Мнения: 3 665
Вчера дъщеря ни е станала обект на тормоз от деца от другия клас, дърпали са ѝ гривната, а едното я е нарекло "тъпачка". С децата са били заедно в градината допреди 1-2 години и се познават. Eдното я тормозеше още преди години. Днес говорих с нейната госпожа, каза, че ще предупреди и госпожата на другия клас. Днес ситуации не е имало.

# 39
 • shumen
 • Мнения: 13 748
При нас забележки не съм чула да се гонят или бият.

# 40
 • Варна
 • Мнения: 18 907
В класа на моята явно има проблемно дете. Сподели ми, че се карал, налагал се на другите деца, удрял понякога, заяждал се, абе като цяло конфликтен. Миналата седмица няколко пъти ударил силно дъщеря ми по дупето. Тя изтърпяла малко време, накрая се обърнала и му теглила един. Засега я оставил на мира, но има пререкания с други деца, подочувам от майки, че се разправят родителите и това дете още в градината е било така. Щях да се карам на мойта, но какво мога да й кажа... Търпяло е детето, накрая е отвърнало. Аз на нейно място сигурно нямаше да изтърпя и толкова.

# 41
 • Мнения: 3 144
Нямаме агресивни деца в класа. Дано така да продължи.
Учат по учебниците на Просвета плюс. В тетрадките госпожата пише "отлично", " много добре" ... Не съм се интересувала дали имат електронен дневник, но ежедневно имам контакти с учителката. Трябва да питам за електронен дневник.

# 42
 • Мнения: 2 215
В нашите тетрадки нищо не пише. Дажехи едва едва разбираме кое е за домашно. Онзи ден отбелязали 3 реда, а трябвало цялата страница. Ужас.

Има едно хулиганче. Ужасно е. Родителите още 1 ден се оплакваха от него.

Другата седмица сме на родителска среща.

# 43
 • София
 • Мнения: 547
В нашия клас, за съжаление, има 2 агресивни деца и от вчера и трето, което не говори български. За втора седмица вече голяма част от родителите сме пропищели - почти нама дете, което да не е ударено. Последното го преместиха от друг клас на същото училище. Проблемите са основно по време на занималнята - явно госпожата там не може да ги овладее - във вторник имаше екшън с бой и участието на наколко момчета, вчера новото се проявило като ударило едно момиченце с металния си термос по главата и я бутнал на земята. Всеки ден се притесняваме децата ни да не се приберат ударени...при все че това са деца, които са били заедно в детската (с изключение на двете нови деца) Щял да работи психолог с тях, но докато работи, колко ли от околните деца ще си изпатят, не смея да мисля. Смятам, че е редно да се организира родителска среща - ако госпожата титуляр смята, че може да се справи с тях, не мисля че трябва да чакаме някой тежък случай, за да има някакво развитие по отношение на преместването на тези деца...а и преместване не значи премахване на проблема, а по-скоро прехвърляне към някой друг клас, където ще е същото положение. Ако децата имат някакъв проблем, то е редно досега (още от градинския етап) вече да е работено с тях, но...

# 44
 • Мнения: 1 080
Моят син изненадващо за мен изпадна в голям стрес още вечерта преди първия учебен ден. На първия ден беше много изплашен, накрая като си тръгнахме каза, ооох поне нямаше задачи. Говорим постоянно оттогава. Миналият чевъртък започна едно разстройство, заради което остана два дни вкъщи, но още не спира. Постоянно казва, че не иска да ходи на училище. Вчера отидох в 5 без 10 да го взема, в 5.25 влязох в стаята, той продължаваше да пише домашни. Учителката трие това, което е написал и започва отначало. Писал е от 2 часа някъде. Бил се разплакал. Споделих и на госпожата колко се притеснявам, тя почна да ни успокоява и двамата. Сега е заспал и постоянно се събужда и ми говори за училище колко му е трудно и колко много време трябва да стои. Има след три дни рожден ден, даже и на това не се радва Sad.

Общи условия

Активация на акаунт