Първокласници. Тема 2

• 23 831
  • 756
  •   1
Отговори
# 510
  • shumen
Моя го будя 6,30-7 без15,но понякога става трудно.

# 511
  • На морето!
И моята дъщеря сама си оправя раницата.
Ако някое дете забрави учебник, мести чина си до друго дете и чете от неговия. Ако забрави учебна тетрадка или в този час се пише в учебника, класната им копира листите и после детето има ангажимент да ги препише в негото помагало.
Споделете ходят ли децата на състезания и как се ориентирате във всички възможни, кое си струва и кое да пропуснете? Дъщеря ми се записва на всички /за разлика от брат ѝ, който е 6ти клас и е ходил на 3-4 общо/ и, тъй като нямам опит не знам как да филтрирам. Според класната не е проблем да ходи на всичко, дори е добре, но според мен е хубаво да има някаква мярка, защото ми идват в повече вече.

# 512
  • София
Нашето училище не участва в никакви състезания. Аз я записвам, където може, в други училища. Ходи на Софийски математически турнир, сега ще я записавам за Коледното математическо. Тя иска, разпечатваме задачи от минали години и решаваме.

# 513
Моето дете е ходило само да едно, защото госпожата до тогава не им беше предлагала. Не бих я спирала да ходи където си иска. Simple Smile

# 514
  • Варна
Аз искам да го записвам моя, той уж също иска, но забива на част от задачите, доста различни са от тези, които учат в училище. Сега се чудя дали да го запиша на Иван Салабашев, и за коледното исках, но още не виждам никъде информация ще се провежда ли във Варна и къде.

# 515
  • София
Ходи на състезания по математика. Той е свикнал години наред да чакаме батко му на състезанията и за сега ходи с голямо желание.

# 516
  • Където морето целува небето...
Детето иска да се записва на всичко - и в училище и извън него. До сега се е явил на Математика без граници, на две състезания към СБНУ и на още едно по БЕЛ в училища, както и на Николай Чудотворец извън училище. За мен са по-важни тези извън училище, защото придобиват децата по-голяма увереност. Сега иска на Иван Салабашев да се явява, но после ще се явяват от училище на КМС и си мисля, че ще стане много. Чудя се дали да го запиша на Иван Салабашев или да чакаме направо КМС. За КМС ще ги подготвят в час по математика ИУЧ (по думи на госпожата) и не знам дали няма да се обърка съвсем. Ако питам него на всичко иска Simple Smile

# 517
  • Варна
Боже, всяка седмица ли има състезания, кога успя да се яви на толкова много? На мен така и не ми стана ясно откъде да се информирам за тези състезания, в съответната тема пишат основно софиянки и за други градове на практика няма никаква информация. В училище също не казват нищо, единствено за Иван Салабашев имаше съобщение във ФБ страницата. Пълно информационно затъмнение.

# 518
Аз разчитам на госпожата да информира децата за състезанията, за които реши. Иначе и тя не ни казва за всички, защото така си е преценила по някакви причини. Всъщност, досега ни е казала само за едно, което беше на 22.11.

# 519
  • На морето!
Боже, всяка седмица ли има състезания, кога успя да се яви на толкова много? На мен така и не ми стана ясно откъде да се информирам за тези състезания, в съответната тема пишат основно софиянки и за други градове на практика няма никаква информация. В училище също не казват нищо, единствено за Иван Салабашев имаше съобщение във ФБ страницата. Пълно информационно затъмнение.
Виж страниците им от първия пост в темата за състезания и турнири. Повечето обявяват дани и училища, но ако не намираш информация има и мейли, и телефони, на които да попиташ.

Много ви благодаря за мненията. Явно ще я оставя да ходи докато има желание.
Mamma Suzanna, живеем в един и същи град, моята щерка има същия опит със състезанията. "Иван Салабашев" мислех да го пропуснем и да отиде на КМС само /макар че и него бих пропуснала/. Отделно ходи и на тези по БЕЛ и тези на началните учители. И, за да е пълна картинката участва във всички възможни концерти от балетната школа плюс това се е записала и на допълнителен СИП по народни танци. На мен ми е много само да ѝ следя заниманията, но като повдигна въпроса да ги ограничим тя скача, не дава.

# 520
  • Където морето целува небето...
Тези изброените - МБГ, двете на СБНУ и едно по БЕЛ ги правиха в училище. Информират ни кога има и който желае се записва. Госпожата пита тях, той се записва сам и само ми казва да му дам пари. Имаше още две в училището, но госпожата реши да не ги обявява за нашия клас. Към СБНУ има много често състезания по различните предмети, които са интересни на децата.
За състезанията извън училище се информирам честно казано от тук - темата за турнирите от 1 до 4 клас е много полезна и винаги има актуална информация за състезанията по градове.
От училище са ни казали само за КМС и то защото госпожата държи да се явяват. За другите преценяме сами.

Rapariga в един момент сами ще се ограничат. Сега им е интересно и имат желание да са на всички състезания. Много се колебая за Иван Салабашев, тъй като той има желание, но в две поредни седмици идват с КМС...

# 521
Нашият първокласник не иска да ходи на състезания и въобще не му и настоявах. Обаче една учителка му замества сутрин и тя ни каза да се занимаваме с него, понеже смята, че има потенциал. И аз мисля, че са прекалено много състезанията. Мисля да го пратя направо на Математика без граници. Задачите са приятни и си ги решаваме между другото.

# 522
  • Варна
В кой град сте? Аз за Варна защо не откривам никаква информация къде ще се провежда коледното състезание? Ама никъде никаква! Няма да се провежда ли, какво?

# 523
  • На морето!
Нашият първокласник не иска да ходи на състезания и въобще не му и настоявах. Обаче една учителка му замества сутрин и тя ни каза да се занимаваме с него, понеже смята, че има потенциал. И аз мисля, че са прекалено много състезанията. Мисля да го пратя направо на Математика без граници. Задачите са приятни и си ги решаваме между другото.
На МБГ са едни от най-трудните задачи. Ако ги решава с лекота, значи наистина има потенциал.

# 524
  • Варна
Оставете самата сложност на задачите, ами има адски много текст. Абсурд моят син да се справи, той ще успее да прочете условието, но не и да го осмисли. Отсечки, умаляемо, умалител, учат ли се в първи клас тези термини?

Общи условия

Активация на акаунт