Първокласници. Тема 2

• 23 826
  • 756
  •   1
Отговори
# 525
  • Където морето целува небето...
В кой град сте? Аз за Варна защо не откривам никаква информация къде ще се провежда коледното състезание? Ама никъде никаква! Няма да се провежда ли, какво?
Бургас. За КМС още няма обявено и при нас. Предполагам чакат да мине записването за ИС и ще обявят кога и къде ще се провежда и КМС. Също в страниците на Съюза на математиците по градове има инфо.
Оставете самата сложност на задачите, ами има адски много текст. Абсурд моят син да се справи, той ще успее да прочете условието, но не и да го осмисли. Отсечки, умаляемо, умалител, учат ли се в първи клас тези термини?
Учи се всичко това, но на малко по-късен етап. В есенното издание на МБГ задачите не бяха такива дълги текстови, каквито ще бъдат примерно в зимното издание през януари-февруари.
Ако ви притеснява това, то вижте задачита на Иван Салабашев, които са без текст за 1 клас. За съжаление от скоро са включени и първите класове и няма много теми, но мисля три имаше в интернет за сваляне. Във Варна ще се проведе в Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“.

# 526
  • Варна
Видях го това, то е единственото, за което откривам информация. Решавахме ги задачите, мойто изпадна в истерия по едно време Crazy

# 527
При вас ще правят ли коледно тържество?
При нас ще бъде едновременно с празника на цифрите, преди Коледа.
Още не е решено какво ще купуваме и по колко пари ще събираме.

# 528
При вас ще правят ли коледно тържество?
При нас ще бъде едновременно с празника на цифрите, преди Коледа.
Още не е решено какво ще купуваме и по колко пари ще събираме.

И при нас ще има някакво Коледно тържество с празник на цифрите в клас, отделно Коледен базар и отделно  парти извън училище. За последното не съм очарована , но няма как да го "цепя от колектива". Не знам дали ще се купува нещо от нас, все още не са ни казали нищо.

# 529
Моят син вече е учил за умаляемо и умалител, за отсечки не съм чула, та вероятно не.

# 530
Моят пък изобщо не иска да се записва за състезания. И изобщо не се мъча да го убеждавам. Тази година и на извънкласни занимания не иска ходи.. Надявам се да му дойде музата за спорт поне по някое време.

# 531
  • Варна
Аз искам да го записвам моя, той уж също иска, но забива на част от задачите, доста различни са от тези, които учат в училище. Сега се чудя дали да го запиша на Иван Салабашев, и за коледното исках, но още не виждам никъде информация ще се провежда ли във Варна и къде.
В МГ ще са и Иван Салабашев, и КМС. Следете сайта на МГ.
По принцип математическите състезания във Варна са предимно в МГ или в Славейков.

# 532
  • shumen
При нас за състезания не са казвали нищо досега .
За Коледа ще кажат довечера сигурно на РС,но аз съм 2 смяна и няма да мога да отида.Ще питам после госпожата ще ми каже или ще питам някоя майка.

# 533
  • София
Нашите ще ходят на екскурзия - на гости на Дядо Коледа (но не на Северния полюс  Laughing), предполагам това ще е само.

Последна редакция: ср, 27 ное 2019, 13:27 от грейпфрут

# 534
  • София
Нашите ще ходят в мола-а на нещо коледно. 35 лв. се изръсих - хапване, пийване, забавления, дискотека, Дядо Коледа и подаръче.

# 535
  • София
Ауу, начи да не се оплаквам. Нашето е 19лв., организирано от туристическа фирма, но ще е в училището. Ако беше в МОЛ директно щях да го откажа. Стига ми "балът" за завършване на ДГ в МОЛ-а. Simple Smile
Най-забавното е, че е озаглавено "Традиционна българска Коледа" - с Дядо Коледа, Снежанка и Диджей. Laughing

# 536
Ауу, начи да не се оплаквам. Нашето е 19лв., организирано от туристическа фирма, но ще е в училището. Ако беше в МОЛ директно щях да го откажа. Стига ми "балът" за завършване на ДГ в МОЛ-а. Simple Smile
Най-забавното е, че е озаглавено "Традиционна българска Коледа" - с Дядо Коледа, Снежанка и Диджей. Laughing

Завиждам! Нашето ще е в МОЛ. Никак не ме очарова идеята, но и не мога да не го пусна с децата. Повечето родители са доволни на парти с песните на Криско и разни гъзели, кофти пица и 150 викащи деца Simple Smile

# 537
Ние на село минаваме най-тънко за тържество за Коледа . Събираме по 5лв за елха, украса като тези неща ще се ползват до 4кл. И тъй като нямаме МОЛ (което не е голяма загуба), сигурно ще празнуват в стаята.  🙂
За състезания нищо не са ни казвали. Всъщност почти в началото на учебната година госпожата спомена, че ще има някакво състезание по математика и ще ги пробва как са, но дотам. Добре, че е темата да науча за тези неща. Записах да следя темата за математическите турнири и състезания, видях че има и задачи, ще пробвам малката вкъщи, че засега в часовете добре се справя.

# 538
Нашите деца ще празнуват в училище.

# 539
  • Варна
Никаква информация нямам аз за коледно тържество.

Общи условия

Активация на акаунт