продукти:
200 г силно кафе, подлсадено
1 чаша марсала - бяло десертно вино (трудна работа да се намери, може да замените с малко коняк- предназначението му е да ароматизира сладкиша)
8 жълтъка
100 г захар
250 гр маскарпоне (можете да го намерите в Била)
150 гр разбита сметана
1 голяма опаковка savoiardi = бишкоти ( с тези италианските става по-добре - има ги в Била и във Фантастико)
шоколад (настърган)
малко горчиво какао
1. Разбъркайте кафето с виното (коняка) и потапяйте в него бишкотите. Като ги изваждате ги подреждайте в съда
2. Разбийте жълтъците със захарта, сипете малко от кафето и коняка, добавете разбитата сметана и маскарпонето.
3. изсипете половината от крема върху бишкотите и ложете втори пласт от бишкоти, след това изсипете другата половина ор крема
4. поръсете със стърготините от шоколад и какаото.
Слагате в хладилника за няколко часа.
Бих ви препоръчала да направите сладкиша в купички, защото при сервирането може да се разкашка.
Предполагам, че ще питате дали маскарпонето може да се подмени с извара или крема сирене - може, пробвала съм различни варианти, но вкъсът е неповторим само с маскарпоне.