Цветя за терасата - 3

• 34 229
  • 735
  •   1
Отговори
# 300
Аз също много обичам като вървя да гледам цветята на хората по терасите. Кarzz, наистина ли си имала 350 саксии, къде си ги гледала?

# 301
  • Бургас
Ооо,да,Нат! Но това беше преди 20 години,двете с мама ги гледахме. Тя ме запали по китките! Трите тераси бяха препълнени с китки,като джунгла. Трудно простирахме на теловете,само внимаваш да не събориш някоя саксия Simple Smile По стаите също имахме доста саксии.
Сега вече цветята са ми само по терасите. От както ни санираха,стаите са по тъмни и няма да е много добре за цветята. Но съм решила да си сложа в хола един хлорофитум и една стайна лозичка,те и без това не искат много силна светлина.

# 302
Много харесвам кралско мушкато, всяка година си купувам. Обаче в началото цъфти обилно и след това край, пуска само листа. Незнам защо така се получава. Миналата година си купих и гръцко мушкато, то направо като храст става - много голямо.

# 303
  • Бургас
Те повечето цветя като ги купиш от магазина са отрупани с цветове,после край!
Не знам с какво ги торят и поливат,ама не е никак честно!

# 304
Аз си купувам цветя все от едни и същи хора, те предлагат стока на български производители и съм доволна, рядко от Кауфланд. Обаче с кралското мушкато не ми се получава, може би му е горещо, че лятото терасата ни е ад.

# 305
  • Бургас
Няма ли някое по скатано сенчесто място да го сложиш?

# 306
Това лято ще пробвам на северната тераса там не пече толкова.

# 307
  • София
Моята тераса отново се е напълнила с калинки. Намерих 2-3 по цветята.
Борите ли се по някакъв начин с калинките? Предполагам, че похапват листенца.
Миналата година едвам изчистих терасата. Терасата е закрита, само едно крило е отворено.
Калинки не убивам, а спасявам - т.е. мятам през прозореца. Миналата пролет беше ужас.

# 308
Поне няма да имаш листни въшки.Калинките закусват с тях:)

# 309
Калинки ми се е случвало по 2-3 да има на терасата, но миризливките бяха голяма напаст. Едната тераса я остъклихме и има комарник, няма гадинки в нея.

# 310
  • София
Поне няма да имаш листни въшки.Калинките закусват с тях:)
Тогава няма да ги гоня Simple Smile
Едната тераса я остъклихме и има комарник, няма гадинки в нея.
И аз се замислям за остъклената тераса. А  миризливки имах и на двете тераси.

# 311
  • Варна
Миналата година накупих мушката от производители от пазара. Е, повече от половината изгниха за отрицателно време. Пак купих, пак изгниха. Гледам цветя от години, не съм някоя начинаеща да не знам как се отглеждат и поливат мушката. Такъв мор не помня и не съм очаквала. Не знам сортовете ли са калпави, времето ли беше кофти, пръстта ли нещо не им понесе... Просто се чудя откъде да вземам цветя тази година. Може би от някоя баба...

# 312
  • Варна
Миналата година накупих мушката от производители от пазара. Е, повече от половината изгниха за отрицателно време. Пак купих, пак изгниха. Гледам цветя от години, не съм някоя начинаеща да не знам как се отглеждат и поливат мушката. Такъв мор не помня и не съм очаквала. Не знам сортовете ли са калпави, времето ли беше кофти, пръстта ли нещо не им понесе... Просто се чудя откъде да вземам цветя тази година. Може би от някоя баба...

Да съм спокойна, че не е в мен проблема : ))))
Същото ми се случва. Тръгват - вървят супер и в един момент гният.

Сега реших да пробвам да резна едно и да мушна направо в пръстта , да видим ще стане ли.

# 313
  • Варна
Да, точно. Един бурен цъфтеж, стават буквално отрупани с цвят и после внезапно свиване на листата и изгниване. С бабините мушката не ми се е случвало такова нещо, може да се издължават и да не цъфтят чак толкова, но са жилави.

# 314
Точно по тази причина съм решила тази година да си купя мушкато от някоя баба, от тези дето продават по тротоарите.

Общи условия

Активация на акаунт