Цветя за терасата - 3

• 34 240
  • 735
  •   1
Отговори
# 555
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
бисерка, чудесна тунбергия. не знаех, че ги продават на готови растения. аз все със семена съм действала. Simple Smile

# 556
Добри, и аз не знаех, че във веригите продават тумбергия растение. Миналата година си купих разсад ( оранжева)от една дама в olx, но много исках червена. Тогава не намерих, но днес червенушка ме чакаше в Лидл- последната😍

# 557
Това растение, тумбергия, което коментирате, многогодишно ли е? Грабна ми интереса...
Да питам това за маята за всички цветя ли важи?

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 20:57 от Vicky_P

# 558
В България е едногодишно. Всъщност, виждала съм и многогодишна тумбергия тук( в лилаво), но тя е друг вид. Тази е тумбергия алата( чернооката Сюзън, името й идва от черната точка в центъра). Има в оранжево и в жълто.
Ето я миналогодишната ми тумбергия:

# 559
Влюбих се Blush разкошно цветенце, Бисерка!

# 560
  • София
Момичета, имате ли опит с каскадна ягода? Може ли да я отглеждам на терасата и как? Не съм цветарка, сега започвам и реших да се допитам до вас.
Благодаря!

# 561
  • Карлово
Аз нали сях петунии. Това е резултатът в момента - дълги и тънки, изобщо не знам кога и дали ще мога да ги пресадя.
Скрит текст:
Днес "пуснах" няколко семена и в 2 празни саксии. Скоро трябва да купя и сакъзи и/или мушката, за да си запълня празнините.
Кажи ми моля на кой производител са семената. Два провала имам тази година и един миналата с петунии. Нищо не излезе.

Аз не бих си поляла цветята с мая, има толкова много торове на пазара ,с всички хранителни вещества , които са необходими на растенията.
Много грешиш. За пръв път чух за поливане с мая преди 5-6 години от Хампацурян, в някакво предаване разказваше, че розите са му слабост и ги полива с мая. Сигурно може да си позволи и професионални грижи за растенията, нали, но сам си се грижел за тях.

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 10:21 от ДамаТрефа

# 562
За първи път пиша в темата, но ви чета от доста време. Тази година добавих доста нови цветя. Насях  теменужки, циганче и ягодово дърво. Очаквам също да поникнат и бегониите.
Моите петунии презимуваха на вътре на прозореца и цъфтяха и през зимата. Сега, заедно с мушкатото и съкъзчетата са на терасата. Simple Smile

# 563
Lolis,без снимки не може! 😃🌺 Показвайте ги тези красоти,тези теми са ми любими и първо тук влизам да оплакна оЧо. 🤗

# 564
Бисерка, много красиво цветенце! Дали се гледа лесно?

# 565
  • Варна
С мая не съм поливала, защото ме мързи Crazy Не меся, съответно вкъщи това е непознат артикул. Все се заричам да купя и да пробвам и си оставам до там. Но сега съм решила да правя козунак, та ще заредя едно кубче допълнително и ще пробвам. При мен с прехвалените торове ефект особен не се получава, така че... по-зле поне няма да стане, току виж съм се изненадала приятно.

# 566
Аз в събота купих тор на Лактофол за балконски цветя- мушката, петунии, сакъзчета и Върбинка. Полях си цветята, решила съм тази година да ги торя по често.

# 567
Lolis,без снимки не може! 😃🌺 Показвайте ги тези красоти,тези теми са ми любими и първо тук влизам да оплакна оЧо. 🤗

Пускам малко снимки. Simple Smile Розичките са вътре, понеже ме е страх да ги изкарам навън. Най-много им се трепери на тях. Доста са капризни в саксия.

Иначе сакъзчетата отказват да цъфтят за момента. Sad Сложих им малко течен тор и се надявам да помогне.

# 568
  • Варна
Че сега не е време за цъфтеж на сакъзчетата. Много е рано. Цъфтят форсираните в оранжериите, но нормалният им цъфтеж започва поне след месец и половина. Сега бих торила за листна маса, не за цъфтеж.

# 569
Много хубави розички,обаче статуетката на кучето е страхотна! Имам същото,живо и издирвам всякакви неща,та ако помниш от къде е,моля те кажи! 😃🤗

Общи условия

Активация на акаунт