Цветя за терасата - 3

• 34 224
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Мая, която е на кубчета.
В 10-11литрова туба с вода, слагаш кубчето мая и 1 с. л. захар. Оставяш цяла нощ, за да се разтвори маята, като я раздрусваш тубата, от време на време. Поливсш на другия ден.
Може и без захарта.
ААааа, свежата мая, добре, благодаря!!!

# 586
  • БГ
Добри, ти като добрия старец вадиш изненади от торбата! Невероятни са! Ох, тази бяла роза много ми е на сърце, но все те оживяват при мен.

Natt, няма за какво! Виж в Лидл, може да има и при вас.

Вече имам и лобелия, синя😍
А вчера си взех и едно каскадно калдъръмче и една саксийка биденс.  Нищо, че съм правила разсад, не издържах:)

Може ли снимка на лобелията, благодаря Simple Smile

# 587
Моята има пъпки, но не е цъфнала. Ако искаш, ще ти я снимам.
Такава трябва да стане:

# 588
  • БГ
Аз посадих семенца преди повече от месец и съм в очакване Simple Smile
Скрит текст:

# 589
Ето я моята:

# 590
  • In transit
Зелени листни въшки с какво третирате?

# 591
  • Варна
Моспилан и актара.

# 592
  • In transit
Нещо домашно(натурално) ефективно? Хайде карамфила го изхвърлих, ама за ментата ми е жал още...поне докато не завъдя друга. Simple Smile

# 593
  • Варна
Ами има разни рецепти с настойки от чесън, люти чушки, коприва и подобни, но за мен те са недостатъчно ефективни. Потърси из интернет, ще ти излязат една камара рецепти.

# 594
http://www.sortovisemena-bg.com/units/Клинес+против+листни+въшки%2C+белокрилки+акари+500+мл.html?u=101471 Миналата година ползвах този препарат и ми помогна за листните въшки.

# 595
Бях чела за вода+ течен сапун+ сода бикарбонат , но не помня  съотношението.
При мен не помогна, изхвърлих доста растения миналата година.

# 596
  • In transit
Миналата година дипладенията ми я пръсках със сода + вода. Имаше памуклийка...помагаше ама временно. Тая памуклийка само със спирт я уморих и химията не и подейства.
Ще пробвам и твоята комбинация Бисерка..да видим Simple Smile

# 597
Аз си изгорих доста растения със содата. От тогава не експериментирам,имам от миналата година мопсилан и си пръскам с него. Онзи ден пръсках розите и вече са ок.

# 598
Аз пръсках с течен сапук и вода. Имам едно пръскало от Икеа - пълня го с вода и слагам една помпичка сапун. Напръсках засегнатите растения обилно: листата от двете страни, стъблата и почвата. След 2 пръскания гадините изчезнаха.

Иначе имах и един купешки спрей, обаче не видях ефект от него.

# 599
  • София
Алпийски сакъзи 6 бр. за 8 лева ги дава пак налични в Хоуммакс на Владимир Вазов и в Люлин. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт