Цветя за терасата - 3

• 34 241
  • 735
  •   1
Отговори
# 570
Месечинка виторога, благодаря! Тъкмо се бях притеснила вече дали нещо не е наред. Simple Smile Ще си ги торя за листна маса и ще си ги очаквам след месец и нещо да ме зарадват Simple Smile

# 571
Natt, лесно се гледа, да. Поне при мен не беше нападнато от вредители или други болести. Аз сях и семена, но от две
пакетчета, поникнаха само све растения.

Lolis, бяла царица си имаш ти! Браво!😍

# 572
Благодаря Simple Smile Ще снимам и червената, като цъфне. Simple Smile

# 573
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

розата е навън от преди последните снегове Simple Smile зад нея скрита е азалията.

нарциси в торба от 1кг от лидл Simple Smile някъде между тях са и мускарите Simple Smile

# 574
Бисерка, благодаря! Щом не въшлясва лесно, ще го търся .

# 575
Здравейте! Преди 2 дни си изнесох мушкатата навън, тази сутрин 80% от листата са в това състояние... 😞 Преди това им нямаше нищо, даже имаше цъфнали.
Как според вас да ги спася?!

# 576
  • Северозапада
Аз нали сях петунии. Това е резултатът в момента - дълги и тънки, изобщо не знам кога и дали ще мога да ги пресадя.
Скрит текст:
Днес "пуснах" няколко семена и в 2 празни саксии. Скоро трябва да купя и сакъзи и/или мушката, за да си запълня празнините.
Кажи ми моля на кой производител са семената. Два провала имам тази година и един миналата с петунии. Нищо не излезе.
На Лактофол са семената.

# 577
елинор, не са болни.
били са млади, крехки, много светло зелени зимни листа.
изгорило ги е слънцето.
остави ги на сянка на първо време, докато се аклиматизират, и после ги сложи там, където искаш да са.
зимните много издължени клонки и светли листа може да загинат, а може и да укрепнат. няма какво да направиш.

# 578
Добри, ти като добрия старец вадиш изненади от торбата! Невероятни са! Ох, тази бяла роза много ми е на сърце, но все те оживяват при мен.

Natt, няма за какво! Виж в Лидл, може да има и при вас.

Вече имам и лобелия, синя😍
А вчера си взех и едно каскадно калдъръмче и една саксийка биденс.  Нищо, че съм правила разсад, не издържах:)

# 579
  • Бургас
Аз ще търся роза, влечаща. Все исках да засадя пред терасата и да я пусна по водосточната тръба да влече нагоре. Сега вече трябва да действам. Ще търся такава роза от комшийката от съседния блок, тя има такава. Червена е, каквато искам.

# 580
  • Варна
В една от групите във ФБ има разкошни рози, направо очите ми останаха. Жалко, че нямам място, но ако се спомине сегашната ми роза съм решила и аз да си взема катерлива.

# 581
Добри, ти като добрия старец вадиш изненади от торбата! Невероятни са! Ох, тази бяла роза много ми е на сърце, но все те оживяват при мен.
...
Simple Smile те се продават за стайни и това обърква хората - държат ги на топло и с минимална влажнот и розата умира.
моята е на балкона, само от вятъра я пазя, че като задуха може да я отнесе заедно с кашпата.
и малко смях
Скрит текст:
точно срещу нас живее възрастна жена. всяко лято аз редя с китки моя балкон, тя нейния.
преди снеговете извадих розата, наредих гърнетата с иглики, седим с половинката и пием кафе.
след 10 мин. бабата вади  една кливия и някакво много странно яркооранжево цвете.
по някое време свалям игликите, че слънцето е силно. по-късно предупреждават за снях, аз прибирам другите китки, но оставям розата.
бабата прибира кливията и яркото цвете.
минава студа - аз пак вадя китки, виждам почти цъфналите нарциси и ги нареждам на перваза. бабата пак вади кливията и яркото цвете...
и вчера, когато слънцето напече нейния балкон, цветето блесна с всичката яркост на целофан.
Simple Smile Simple Smile Simple Smile надпреварвали сме се, а аз не съм разбрала.

# 582
st. Dobri 🌺
 Много благодаря, така ще направя!

# 583
  • София
Да ви попитам, тази мая, която я ползвате прясна ли трябва да бъде или може и суха и на колко литра вода се поставят грамове мая, благодаря.

# 584
  • Бургас
Мая, която е на кубчета.
В 10-11литрова туба с вода, слагаш кубчето мая и 1 с. л. захар. Оставяш цяла нощ, за да се разтвори маята, като я раздрусваш тубата, от време на време. Поливсш на другия ден.
Може и без захарта.

Общи условия

Активация на акаунт