Цветя за терасата - 3

• 34 246
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
вижте наличности по магазините.
за София, катлея няма, винки също. Sad

# 541
  • София
Дам, и сакъзите по 6 ги няма на Владимир Вазов Sad

# 542
  • София
Момичета, абсолютно начинаеща съм в отглеждането на цветя в сандъчета и саксии навън и затова въпросите ми ще са много лаишки, вероятно - леко тъпи. Simple Smile
В петък посадих алпийските си сакъзчета с едни много тънички стъбълца. Все още са закрепени за пръчиците, с които пристигнаха - казаха ми, че е добре да останат така около седмица, докато се захванат.
Вчера подуха някакъв вятър и май заради него стеблото на едното сакъзче се е прегънало (не се е прекършило съвсем). Има ли смисъл да го оставям така? Ще оцелее ли? Колко са издръжливи тези растения? Или да го прекърша и да го бодна в пръстта - току виж пуснало корен?

Здравейте, от къде поръчахте алпийски сакъзчета, че аз от два дни ровя в нета и не мога да открия нищо онлай, благодаря ви? Виждам в HomeMax, но там почти всичко е за продажба в магазина.

# 543
  • София
Аз си поръчах сакъзчета и мушкато от една жена във фейсбук. Имаше много добри отзиви, дано са реални. В сряда трябва да пристигнат и ще покажа какво е дошло.

Пиши после как са и ако може линк към фейса Simple Smile

# 544
Мишката и сакъзи по 10 бр за 8 лева вече няма поне в този люлюнския в софия вчера бяхме там специално заради тях отидох, но в бриколаж си взех по 3 лева бр

# 545
  • Бургас
Скоро някой беше писал, че на южна тераса не му вървели мушките и сакъзите 🤔🙄 Странно! Моите са на такава, цял ден ги пече директно слънцето, нищо им няма. Растат си хубаво, цъфтят си.
Сега нямам търпение да нацъфтят и да видя, какви цветове имам, че някои са нови, подарени и не ги зная.
Обикалям ги, по цял ден, луда работа.
Утре пак ще ги поливам с мая.
Не знам вие как процедирате с маята, но аз поливам 2-3 пъти последователно, после няколко пъти само с вода, после пак с маята.
Ще ми е интересно да споделите.

# 546
  • София
Аз днес за пръв път си полях цветята с мая.

# 547
  • Варна
От моята миналогодишна  градинка на терасата оцеля само 1 мушкато, но и то едно кекаво. Но аз нямам  добри условия за съхранение .
Обаче взех семето на летните (уж) хризантеми и тагетиса. Вчера ги насадих и да видим ще излезе ли нещо.
На мен ми се струват скъпички по магазините за такива малки все още растения.

# 548
  • София
Скрит текст:
Момичета, абсолютно начинаеща съм в отглеждането на цветя в сандъчета и саксии навън и затова въпросите ми ще са много лаишки, вероятно - леко тъпи. Simple Smile
В петък посадих алпийските си сакъзчета с едни много тънички стъбълца. Все още са закрепени за пръчиците, с които пристигнаха - казаха ми, че е добре да останат така около седмица, докато се захванат.
Вчера подуха някакъв вятър и май заради него стеблото на едното сакъзче се е прегънало (не се е прекършило съвсем). Има ли смисъл да го оставям така? Ще оцелее ли? Колко са издръжливи тези растения? Или да го прекърша и да го бодна в пръстта - току виж пуснало корен?

Здравейте, от къде поръчахте алпийски сакъзчета, че аз от два дни ровя в нета и не мога да открия нищо онлай, благодаря ви? Виждам в HomeMax, но там почти всичко е за продажба в магазина.

От тук - https://www.cveticvet.com/alpe-alpiiski-sakazi.html
Но вече не виждам това, което поръчах аз. Едно червено, което може би е свършило.

# 549
Момичета, в Лидъл тази седмица трябва да има на 3,29 висящи мушката. Иначе аз онзи ден от цветарски магазин си купих 3 сакъзчета по 3,50 бройката.

# 550
  • София
Еми скъпи са по цветарските магазини, аз затова.си купувам от хипермаркетите или от строителните. Колкпто и да ми се иска да подкрепям малките магазинчета, все пак и аз съм с ограничен бюджет. Онзи ден си взех разкошна голяма орхидея от Лидл за 14 лв., същата в цветарския беше 25 лв.

# 551
При нас няма голям избор на строителни хипермаркети, само Практикер, ами там бяха по-скъпи от цветарския магазин.

# 552
Днес уцелих право в десятката. Уж за сладолед  в Лидл отидохме, но аз поех в друга посока и бях, като грабливи птица при вида на това:

# 553
Скъпи са и при нас цветята в цветарските. А разлика с тези от Кауфланд не виждам. Например хризантеми съм взимала и от двете места,растат си еднакво. Розите,които купих онзи ден по 3 лв от ботаника,тук са 5 лв. Ми че както е и безплатна доставката,ще си купя 5 вместо 3 броя.

# 554
Аз не бих си поляла цветята с мая, има толкова много торове на пазара ,с всички хранителни вещества , които са необходими на растенията.

Общи условия

Активация на акаунт