Цветя за терасата - 3

• 34 004
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Аз нямам още нищо изнесено, само едни посадени луковици циклама, но знам че обичат на студено.
А каланхоето ми цъфна за втори път, много съм хепи. Simple Smile Обаче е станало едно таковаа издължено и наклонено, май му е малка, плитка саксията. Не смея обаче сега да го пресаждам.

# 631
О аз вчера пресадих моето. То пада пет пъти,чупи се,изобщоо много не му вървеше.Беше му малка саксията,някак лека и се катурва,а преди това два пъти от прозореца долу пада. Та взех най-голямата саксия,пресадих го и сега го чакам да цъфти. Ако не,на есен ще си седи самотно навън. Омръзна ми. 🤣 Марули не ми се гледат!

# 632
О аз вчера пресадих моето. То пада пет пъти,чупи се,изобщоо много не му вървеше.Беше му малка саксията,някак лека и се катурва,а преди това два пъти от прозореца долу пада. Та взех най-голямата саксия,пресадих го и сега го чакам да цъфти. Ако не,на есен ще си седи самотно навън. Омръзна ми. 🤣 Марули не ми се гледат!

И моето е навън. Не иска и не иска да цъфти и започва да ме нервира лека полека. Grinning Силно се надявам тази година да има цвят...

# 633
Моите семена от грамофончета киснаха цели 48 часа във вода и ги посях вече разпукнати Blush в резултат поникнаха още на петия ден, това беше в средата на март, а преди няколко дни ги прехвърлих в почвата и въпреки, че нощес беше яко замръзнало, май са добре.

# 634
ето ги мойте грамофончета на 7 ги сложим семената направо от пакетчето, тогава сложих и ден и нощ но от него няма нито едно поникнало, мене ме притеснява че ще са на южната тераса всички цветя и цял ден ще са на пряко слънце

# 635
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
гледай позитивно - грамофончетатаще ти направят цветна завеса и ще пазят другие Simple Smile
заради един експеримент в зеленчуковата тема сложих 10 смилянски бобчета в салфетка. покълнаха, станаха големи и ги засадих в една кофичка от сирене.
Simple Smile ако стане това, което стана на двора, ще подминем Джак и бобеното стъбло. Simple Smile
а ако знаете как красиво цъфтят - ярко червени и червено бели. приказка.
накрая може да наберем за едно ядене и ще е 3 от 3 Simple Smile

имам сандъче с тагетеси. Simple Smile
миналата година имаше тагетес, после обрах семенниците и ги оставих в сандъчето. сега тези семена са поникнали, но между тях има още нещо. нямам никаква идея какво е, не помня какво друго, освен тагетеси имаше, а и не помня да съм сяла нещо в това сандъче...
ако се наканя ще снимам, може някой да ги познае. Simple Smile

# 636
Ох на това се  надявам аз заради това и сложих грамофончета да направят някаква сянка на терасата, а да попитам как да разбера тези ресници дакъзче които качих онзи ден, дали са се хванали :Д

# 637
  • Варна
Бобът завъжда белокрилка направо зловещо, поне при мен. Да, цъфти красиво, но белокрилките нямат изтребване и го съсипват за нула време. Бяхме сели една пролет с дребното и това ще е. Грамофончета обожавам, но със семена твърдо не ми се занимава. Много жалко, че не продават готов разсад някъде.
Pinitos,
не разбирам много, но на мен тези резници ми се виждат много мънички, не съм убедена, че ще се хванат изобщо... ОСобено така директно в сандъчето. Резници според мен се захващат в отделни кофички, с малко пръст, за да не се задържа прекалено много влага и да загният. А как ще разбереш дали са се хванали - ами когато започнат да пускат нови листа.

# 638
на двора нямаше, но там е открито, на балкона не знам как ще е.
ще докладвам Simple Smile

# 639
На балкона отглеждах декоративен грах, но някаква мана го повали и изсуши.

# 640
  • In transit
Като чуя белокрилки и настръхвам. Миналата пролет реших чери домати да отглеждам на балкона...тая пущина плъзна по всичко...що цветя изхвърлих заради нея. Cry Имах един разкошен пахистахис...бях го изкарала навън и беше пощурял, то листа, то цвят. По едно време като поглеждам под едно листо, ужас! Побеляло от тия гадинки. Целия беше така и си замина. Frowning1

# 641

Какви са розовите цветенца?

# 642
може би саксифрага.

# 643
  • Карлово
гледай позитивно - грамофончетатаще ти направят цветна завеса и ще пазят другие Simple Smile
заради един експеримент в зеленчуковата тема сложих 10 смилянски бобчета в салфетка. покълнаха, станаха големи и ги засадих в една кофичка от сирене.
Simple Smile ако стане това, което стана на двора, ще подминем Джак и бобеното стъбло. Simple Smile
а ако знаете как красиво цъфтят - ярко червени и червено бели. приказка.
накрая може да наберем за едно ядене и ще е 3 от 3 Simple Smile
И ние сяхме преди години, беше много красиво нацъфтял, но не даде реколта. Жената която ни беше дала боба, каза че другаде не раждал. Но дано на тебе да ти се получи.

За тагетеса ще помагам да го разпознаем, имам поникнали, на половината град давам разсад, толкова гъсто се самозасяваше доскоро. Напоследък обаче смених с малко виоли, и други, нали ви показвах и няма толкова поникнали, то е и рано още де.

# 644
Показали са ми се мушкатата от семена,дето сях онзи ден. 😍

Общи условия

Активация на акаунт