Декемврийско бебче не се срами,покажи на мама момче или момиче си ти!

• 21 241
  • 281
  •   1
Отговори
# 210
Венециана, колко е очаквания за възрастта риск? Пише го на бележката от БХС- то. Виж го и прецени. Ако не можеш сама консултирай се със своя лекар. На практика означава Че вероятността бебето да се роди със някакво генетично увреждане е 1 към 650 което сигурно и ти си разбрала. Вече ти , семейството и лекаря преценявате дали можете и искате да поемете този риск. Винаги остава и вероятността да направите амниоцентеза и да видите какво ще покаже. Там гаранцията е 99 процента. За сравнение - ( това не е никаква гаранция )  при очакван за възрастта риск 1 към 359 - резултата ми е 1 към 2302. Но пак ти казвам това нищо не значи , В крайна сметка все някой е това едно, и никой не ти дава гаранция че не си ти . Може и 1 към 20 да е но какво от това като ти си останалите 19. така че не се притеснявай а питай лекаря.

# 211
Здравейте,
и аз съм се луднала от работа. иначе съм добре с изкючение, че вчера пак ми падна кръвното и за малко да припадна в работата, но изпих една кола и се оправих. Мисля да ходя вече някъде при някой доктор, който може дами даде болничен без да стоя в болница, че тези от Св.софия нали само така дават. още май не ме е ритнало, но не съм съвсем сигурна, някой път си мисля, че май е ритниче, но като незнам със сигурност. Това е  за сега от мен

# 212
  • Düsseldorf
Privet ot Sozopol!
Tuk se opitwam da sachetavam komandirovkata s plaja, no pak wzeh da se obriwam i pochti nikakwo udowolstwie ne mi e da hodja na plaj...
Do skoro pisane ot Sofia!

# 213
Благодаря за бързия отговор, ClanG.  GrinningОчакван възрастов риск при мен е:1:455.  SadЗащо разликата между очакван и изчислен е толкова малка, не разбирам. Cry Ще се консултирам с лекарката другата седмица, но така се притеснявам...  Rolling Eyes

# 214
Не се безпокой! Това някаква усреднена статистика правена я в щатите я в япония. Въобще не обръщай внимание а си питай докторката, дори и се обади - какво толкова. И вземи потърси из форума имаше писано доста . Ако искаш иди на zdraveto.bg там лекари отговарят онлайн . Нито пари струва нито нищо. За да не се безпокоиш.

# 215
Veneziana,
ако рискът, очакван за твоя случай, е 1:455, то твоят риск е по-малък, защото е 1: 651.
При мен беше очаквания 1:500 и нещо, а моят риск 1:1440 - т.е. по-малка вероятност.
Но ако на феталната вече са ти казали, че е ок, те са видели за неврална тръба и там каквото още и значи си ок. Не трябва да се притесняваш, защото точно за тези неща ти не отговаряш. Писахме по въпроса за притесненията от БХСто преди доста време, може и в тази темичка да беше, виж, всички се притеснявахме, нормално е.

Момичета, да ви кажа вече 4-ти ден си поспивам на работното място. Просто естествена реакция, не мога да го контролирам! Както съм на стола на бюрото си и чета документи, просто оклюмвам и поспивам!!! Е гати, хем днес на обед ходих на фитнес! Да, карах малко колелото, бутах едни лостове за бедрените мускули и дърпах един лост, за гърба. Не съм се преуморявала и пренатоварвала, ходех на фитнес почти редовно и преди, а сега просто по малко само. Чувствам се добре. Но пак заспах след това!!!...

# 216
  • Варна
а на мен от 1 месец ми се спи следобед smile3507  и даже успявам да подремна
 и вечер пак спя Sleeping  и се събуждам скапана въпреки това  Tired

# 217
  • София
Ходих във Фемина при д-р Марков, но беше малко рано според него - 17г.с. Трябвало да ида към 19.
Би ли ми казала колко е цената на феталната при Марков, имам час за 4.08 /другия петък/ , а чета цени между 40 и 80 лв при него. Много странно. На тебе колко ти взе?

# 218
За Клеми - взе ми 45 лв. Аз мислех, че ще е 40, сметнах, че за диска е взел още 5. Ето телефонът на фемина, питай каквото те интересува, без да се притесняваш. Аз задавах всякакви тъпи въпроси. 9833020

# 219
Lia25 защо се тормозиш? Отдавна чета как в работата ти е кошмар, за гадното отношение на шефа ти, за  това че се преуморяваш и т.н.
 Просто си вземи болничен, в която и поликлиника да отидеш и  обясниш на доктора при какви условия работиш ще ти даде болничен. Имаш право до 6 месеца болничен , който се издава от комисия без да лежиш в болница, плащаш 16 лв. за комисията и готово. След този период влизаш в болница за 5 дни и болничният се продължава,. Ако вече си избрала доктор, който работи с касата   и не ти дава болничен имаш право да си вземеш от личния лекар талон за преизбор на док. по програмата "Майчино здравеопазване". Нямам позната, която да си е избрала док. от поликлиника към болница или от болница стига да работи с касата и да не взима болничен. Освен това при теб ще е напълно основателен.

Все пак ако не си поискаш няма да ти дадат.

Последна редакция: чт, 27 юли 2006, 22:57 от Net

# 220
Net да ти кажа и аз незнам защо, аз се записах в света софия, защото там имам познат за раждането, но не предполагах, че да си взема болничен трябва да лежа там 2-3 дни, като разбирам от други места, че дават ей така. Аз имах в началото още един талон и ходих и при друг доктор, но не мога с 2 направления да ходя, каза ми една позната, че могат да ме хванат от НОИ, иначе другия доктор дава колкото искаш. Сега ще ходя на частно при някой лекар другата седмица да ми даде болничен. Че само се ядосвам там.
Ако не в крайна сметка ще лежа 2-3 дни в света софия.

# 221
lia25 не може да си с два талона ще трябва да избереш. А какво ти пречи да полежиш малко и после болничен колкото искаш след като не си готова да сменяш док.  Аз съм лежала не е чак толкова зле и  е за предпоченате пред това да ходиш на работа.  От мига , в който док. чу тоновете на детето съм в болничен. Аз ходя при двама док., при единя ще раждам, а при другия за консултация и болничен, единия е  частен, а др. към касата.

Последна редакция: чт, 27 юли 2006, 23:11 от Net

# 222
  • София
За Клеми - взе ми 45 лв. Аз мислех, че ще е 40, сметнах, че за диска е взел още 5. Ето телефонът на фемина, питай каквото те интересува, без да се притесняваш. Аз задавах всякакви тъпи въпроси. 9833020
Мерси. Аз все пак ще подготвя мъжа за 80лв, да не стане засечка накрая. А аз като си записвах час попаднах на една много нелюбезна лелка на телефона във Фемина, та не искам да им се обаждам. Crossing Arms

# 223
Клеми, тя и на мен ми обясняваше доста неохотно, но аз я попритиснах. И пак не каза всичко, де.
Наистина, подготви се за повече пари - за всеки случай. И пожелавам да ти кажат саааамо хубави неща!
Между другото, видях, че Марков ми е записал тел. си: 0899130550

Последна редакция: пт, 28 юли 2006, 08:22 от Dakota

# 224
Мерси. Аз все пак ще подготвя мъжа за 80лв, да не стане засечка накрая. А аз като си записвах час попаднах на една много нелюбезна лелка на телефона във Фемина, та не искам да им се обаждам. Crossing Arms

Аз бях при д-р В.Димитрова във Фемина и тя ми каза, че цените не са им променяни от 2 години. Странно ми е различните лекари там да взимат различни цени, макар че няма да се учудя, но не би трябвало.
фетална морфология - на 2D - 40 лв
Доплер (проследява се и се чува сърдечният ритъм) - 10 лв
Цветен видеозон  - 3D - 30 лв.
Така че общо 80 лв-

Но аз ти казвам, че всичко се вижда на феталната много добре, практически няма нужда от Доплера и цветния преглед - нищо не добавя!? На прегледа за фетална, на 2D, се виждат и мозъчето, хипофизата, костите, органите вътре, сърчицето, всичко!

Между другото, момичета, в списание МАМА често пишат за център Фемина, а в последния, от Май, има снимки на д-р Димитров и д-р В.Димитрова, не са семейство - и има статия от двамата във връзка с микробиологичните инфекции при бременната. Изглежда, че там се прави това изследване, за вида стрептококи, а не както тъпата Шишенкова , която отказа да ми го направи и само от външния вид на секрета заключи какво било, което е непрофесионално. Смятам да си направя там специално изследване за това.

Последна редакция: пт, 28 юли 2006, 09:25 от Sarra

Общи условия

Активация на акаунт