Лотария "Зелена карта" 2021

• 71 004
  • 968
  •   1
Отговори
# 360
Daylily благодаря още веднъж за информацията . А иначе имам стаж вече 5 година просто започнах по късно да уча . Много трудно щеше да е и двамата с мъжко да учим по едно и също време +децата. Само не знам дали стажа ми ще има някакво значение за там . С английския език не съм много добре чакам да се формира група и почвам да го уча по обстойно. А иначе имам бая познати и приятели в щатите , но все още не искам да ги разпитвам искам нещата да са сигурни и тогава. Иначе ще имам варианти за 4 щата евентуално , но не искам да слагам тигана преди рибата да е вътре . Просто ми е любопитно и за това питах. А и никога не е излишна някоя друга допълнителна информация. Надявам се , че не съм станала нахална и банална. Просто много ми се иска нещата да се получат и да се махнем от БГ.
(П.С. за протокола понеже често използвам цифрите 96 не съм този набор просто са символични за мен. Казвам го защото много хора се бъркат с тях )

# 361
Скрит текст:
Daylily благодаря още веднъж за информацията . А иначе имам стаж вече 5 година просто започнах по късно да уча . Много трудно щеше да е и двамата с мъжко да учим по едно и също време +децата. Само не знам дали стажа ми ще има някакво значение за там . С английския език не съм много добре чакам да се формира група и почвам да го уча по обстойно. А иначе имам бая познати и приятели в щатите , но все още не искам да ги разпитвам искам нещата да са сигурни и тогава. Иначе ще имам варианти за 4 щата евентуално , но не искам да слагам тигана преди рибата да е вътре . Просто ми е любопитно и за това питах. А и никога не е излишна някоя друга допълнителна информация. Надявам се , че не съм станала нахална и банална.
Просто много ми се иска нещата да се получат и да се махнем от БГ.

Ако много искаш да "се махнеш" само чакане на лотария не е достатъчно. Трябва да се действа, ако много искаш нещо.

# 362
  • САЩ
Точно с тази специалност, английският ти ще е много необходим, независимо в коя държава живееш и работиш.

Моето мнение е, че първото нещо, което трябва да се гледа е къде имаш най-добър шанс за работа и развитие.
Да, училищата са важно нещо, но ако не можеш да се реализираш и да намериш работа, с която можеш да си позволиш съответния квартал, много важно, че си избрала щат/град с високи рейтинги.

# 363
За която и да аснглогоезична държава, си трябва добър английски, колкото по-квалифицирана работата толкова по-високо ниво си трябва.Вижте курсове по професионален английски във вашата сфера, за да усвоите терминологията с която се работи.

# 364
Ако човек има някакво ниво на английски, надграждането е лесно. Спред мен в началато затруднение би представлявало разбирането, защото предполагам, че повечето американци говорят бързо и с различни акценти.

# 365
Хей , някой скоро опитвал ли е да се свърже с телефона на посолството? Вчера моят мъж е опитал да звънне ,в указаните часове ,но го пренасочват и накрая се стига до"влезте в сайта,има достатъчно информация." )

# 366
Здравейте,
Изтеглен съм като спечелил в "Зелена карта" 2020 и в момента подготвям документите, които се изискват преди интервюто.

Цитат
All documents not in English, or in the official language of the country in which the application for a visa is being made, must be accompanied by certified translations. The translation must include a statement signed by the translator that states that the translation is accurate and the translator is competent to translate.

До колкото разбирам от написаното в емайла няма нужда да се превеждат на английски. Поправете ме, ако греша?

# 367
Поправям те. Ясно е обяснено, че се прилага официалния документ придружен с преведен такъв от сертифициран преводач.

# 368
  • Сф
Не си права, Хънибий. Пише, че документи, които не са на английски ИЛИ на български, се превеждат от сертифициран преводач. Т.е. ако имаш немска диплома и кандидатстваш от България, трябва да я преведеш.

# 369
Дам -документите, които не са на английски или на официалния език на държавата в която се прави апликацията за виза.В случая България и съответно български, няма да се нуждаят от превод.

# 370
Така предполагах и аз. Благодаря ви много за отговорите.
Ако има нещо интересно на тази тема, ще споделя информация Simple Smile

# 371
  • САЩ
Документи на български не съм превеждала за интервюто...

# 372
Благодаря @AdoraBelle.
Бях попаднал на информация, че спрямо номера на case( или нещо подобно) може да се разбере за кога се очаква да бъде насрочено интервюто. Някой има ли малко повече информация за това?
И също така, ако човекът бъде потвърден след какъв период заминава или може да замине? Ще съм благодарен на всякаква информация на тази тема или линк където мога да прочета малко повече.
Благодаря!

# 373
  • Сф
Казва се виза бюлетин и там се следят до къде са стигнали. Имаш 6 месеца след това да влезеш и активираш картата

# 374
Изтеглянето Ви не означава непременно, че ще получите виза. Понякога има малшанс.

Общи условия

Активация на акаунт