Лотария "Зелена карта" 2021

• 71 046
  • 968
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте, искам да Ви попитам някой имаше ли проблем с кандидатстването. На мен ми излизаше някаква грешка, все едно не работи сайтът след като попълня данните? При вас случи ли се не
що подобно?
за днес ли имаш предвид? Или попринцип. Защото вчера беше крайният срок за пускане на апликацийте

# 346
Здравейте, искам да Ви попитам някой имаше ли проблем с кандидатстването. На мен ми излизаше някаква грешка, все едно не работи сайтът след като попълня данните? При вас случи ли се не
що подобно?
Здравейте, искам да Ви питам темата четохте ли, или директо си питате въпроса? Който може би се дискутира последните 10-20 стр?

# 347
  • София
Няма ли съксекс,съжалявам.
Пусннахме на 28.10.зор голям беше,подновихме паспорти,излезаме извън ЕС трябват ни по други причини.

# 348
Здравейте ,включвам се с един въпрос..
Имаме подадена петиция  и за поредна година участваме в лотарията.
Ако свекърва ми ни изпрати покана и отидем на интервю ,каква е вероятността да ни дадат  визи? Дали идеята е добра да отидем по отделно? Някой ако се сблъсквал с подобна ситуация,ще се радвам да сподели .Благодаря !😇

# 349
Здравей те! Може ли да помоля хората който са в Америка да ми споделят малко информация. Та за сега въпросите ми са как си избрахте в кой щат да отидете? В щатите в който сте кой индустрии са най-силно развити? Как Ви се струва там живота спряна в България? Трудно ли се приспособихте вие и децата? Май за сега е това макар че имам хиляди други въпроси. Предварително благодаря !

# 350
  • Down south
Имаме подадена петиция  и за поредна година участваме в лотарията.
Ако свекърва ми ни изпрати покана и отидем на интервю ,каква е вероятността да ни дадат  визи? Дали идеята е добра да отидем по отделно? Някой ако се сблъсквал с подобна ситуация,ще се радвам да сподели .Благодаря !😇
Не знам, дали няма промени, но двете неща, петиция и туристическа виза, бяха изключващи се едно друго.
По принцип с подаването на петицията, сте заявили емигтантски намерения, така че отивайки на интервю за туристическа виза, могат да откажат.
Няма как да разбере, ако не опитате.

Наши познати имаха обратната ситуация. Вече имаха туристически визи от години, след това подадена петиция от сестра/брат. Излетяха от България, стигнаха в САЩ и им отказаха достъп, заради петицията. Върнаха се обратно.

ПП Добавям се.
Най-добре е да се обадиш в консулството и да попиташ, как стоят нещата  към днешна дата. Имам предвид съвместимостта.

Последна редакция: пн, 11 ное 2019, 15:58 от Daylily

# 351
За каква петиция става въпрос?
Кандидатурата за зелена карта не пречи на достъпа до щатите, при налична туристическа виза.

# 352
  • Сф
Петицията е съвсем друга бира и има отношение към достъпа в САЩ

# 353
  • Down south
За каква петиция става въпрос?
Кандидатурата за зелена карта не пречи на достъпа до щатите, при налична туристическа виза.
Само кандидатстване за ЗК и туристическа виза, са съвместими.
Казуса по-горе е друг.

Последна редакция: вт, 12 ное 2019, 15:10 от Daylily

# 354
  • САЩ
Няма техническа/законова пречка да кандидстстваш за туристическа виза, ако имаш подадена петиция. Но шансът да ти кажат "да" е минимален.

Причината е, че основното изискване за издаване на туристическа виза е да докажеш,  че нямаш намерения за имиграция.
Обаче сама по себе си петицията Е намерение за имиграция. Т.е. има противореечие с основното условие.

Ще трябва много детайлно да доказваш, че ще се върнеш в България, че има неща, които те задържат тук (работа, собственост, деца, семейство) и че можеш да си позволиш сам/а пътуването и връщането до/от САЩ.

И пак казвам, шансът за одобрение е нищожен.
Освен това, визата, дори и издадена, сама по себе си не ти позволява влизане в САЩ - визата ти позволява да потърсиш позволение за влизане, но думата имат CBP. Т.е. дори и с виза в ръка, има шанс да се стигне до тук, и офицерите на границата да не са удовлетворени, че имаш намерения да се връщаш - и да не те пуснат.

С една дума: нищо не те спира да кандидатстваш, ако имаш излишни нерви и пари за губене, но се приготви за труден процес с малък шанс за успеваемост.

# 355
Като чета дискусията по последните няколко поста, а и от лични мои наблюдения то май всички процедури и визи за САЩ са с минимален шанс (лотарията е също минимален шанса да хитнеш ЗК). От друга страна пък супер много българи живеят там, все някой познат или близък имаме които живеят там . За да не се разчита на лотарията, другия вариант е работна виза, да ама пък там е също на лотариен принцип и ако си със семейство единия член на семейството който придружавана този с работната виза няма право да работи (което е супер тъпо). Дори четох някъде в един форум за имиграция, че шанса от лотарията ЗК е по висок от работната виза.
И сега какво излиза всички легални начини за Permanent resident са със супер малък шанс на успеваемост (изключвам петиции защото не всеки има близки в САЩ, както сключването на брак).
ПС: С този пост просто разсъждавах ако има някой да сподели нещо различно ще е добре да се разгледа и другата гледна точка.

# 356
  • Down south
Здравей те! Може ли да помоля хората който са в Америка да ми споделят малко информация. Та за сега въпросите ми са как си избрахте в кой щат да отидете? В щатите в който сте кой индустрии са най-силно развити? Как Ви се струва там живота спряна в България? Трудно ли се приспособихте вие и децата? Май за сега е това макар че имам хиляди други въпроси. Предварително благодаря !
С какво би ти помогнало на теб, изброяването кой и как е избрал щат. Едни отиват при близки или приятели, други отиват там, където имат по-големи възможности за работа, трети може да избират щат, според климатични условия. Страна голяма, избор има.
Кои индустрии те интересуват?
Как ми се струва живота, сравнен с България, ами, много различен.

# 357
  • САЩ
Като чета дискусията по последните няколко поста, а и от лични мои наблюдения то май всички процедури и визи за САЩ са с минимален шанс (лотарията е също минимален шанса да хитнеш ЗК). От друга страна пък супер много българи живеят там, все някой познат или близък имаме които живеят там . За да не се разчита на лотарията, другия вариант е работна виза, да ама пък там е също на лотариен принцип и ако си със семейство единия член на семейството който придружавана този с работната виза няма право да работи (което е супер тъпо). Дори четох някъде в един форум за имиграция, че шанса от лотарията ЗК е по висок от работната виза.
И сега какво излиза всички легални начини за Permanent resident са със супер малък шанс на успеваемост (изключвам петиции защото не всеки има близки в САЩ, както сключването на брак).
ПС: С този пост просто разсъждавах ако има някой да сподели нещо различно ще е добре да се разгледа и другата гледна точка.

Повечето ми познати тук на работна виза са с L виза (прехвърляне от европейски офис), която не е лотарийна и дава право на половинката да работи. Но нямаш право да сменяш работодателя, докато не те спонсорира за зелена карта.

# 358
Daylily благодаря за мнението на нас първият критерий ще са добрите училища . След това и климата да е по мек , ако е възможно . Друго което на мен много ми се иска да си намеря работа сходна с образованието което ще имам ( да вметна , че ми остава последният семестър преди да се дипломирам) , а аз ще излезна като инж. Компютърни технологии в машиностроенето . А иначе дори и да не успея в тази сфера , не ме бърка каква работа ще започна аз или мъжът ми (стига да ни одобрят разбира се )

# 359
  • Down south
Добри и не толкова добри училища има навсякъде.
Не съм сигурна, какво е търсенето на твоята специалност, не забравяй, че няма да имаш и опит, с който да подплатиш резюмето. Английски на какво ниво?
Ако водещото ще е твоята професия и климата, нещата вероятно ще се постеснят, имам предвид, като избор.
Ако избереш щат и град, започваш да гледаш рейтинга на училищата. Имай предвид, че колкото по-добър е дистрикта, толкова по-скъпи са и жилищата наоколо,  което пък автоматично се отразява на наемите.
С две деца ще трябва да наемете жилище с три спални.
Не можеш да живееш в по-евтин квартал/събърб, а децата да посещават училище в по-скъп. Всъщност може, ако училището е частно, но тогава темата става съвсем различна и започваме да  ползваме едни други цифри с повече нули след тях.

С две думи, нещата са тясно свързани. Добра работа води до добри доходи, хубава здравна застраховка, ваканции  и т.н..  Най-важния момент, при хора с деца, е че  добрите доходи водят до хубав квартал и добро училище.

Освен всичко изброено, чети, търси информация и създавай контакти.

Общи условия

Активация на акаунт