Лотария "Зелена карта" 2021

• 70 218
  • 968
  •   1
Отговори
# 480
  • Sunshine state
Какво ще правят, все ще намерят. Няма да е вечно затворено всичко, я. И храната по магазините не е свършила, а не вярвам хората да идват без пари.
Този печат I-551 нали си е като зелена карта, докато дойде другата? Би трябвало да е така и да ви пуснат.

# 481
Въпроса не дали ще може фа замине,а дали ще може да отложим и дали някой се сблъскал с този проблем,ако е трбявало да замине сега поради срока на визата.Поздрави

# 482
Този печат I-551 нали си е като зелена карта, докато дойде другата? Би трябвало да е така и да ви пуснат.
не е като зелена карта, докато не е активирана.
По отношение на другото:- съкратените от работа ( ако са се осигурявали за това ) са на ънимплоймънт иншурънс
- в САЩ се предвижда да има няколко милиона безработни, как си представяте, някой идва сега и е в съревнование с тези безработни при наемане на работа - според мен ( и то съвсем реалистично) шансовете му са нулеви
- да храна има, но я си спомнете- новодошли. сега сложете и карантината. Няма нужда да го рисувам в черни краски.
- здравеопазване. Заради съкращенията 34милиона ще останат без здравна застраховка. Да кажем, че те знаят как да използват системата. Дали да ги сравня с новодошли емигранти, без работа, не познаващи системата.
-наемите, заеми - в момента има програми и локалните се възползват от тях със сигурност, които ги подпомагат в тези неща. Да но за тези програми би трябвало да се регистрираш. Държавните институции не работят (работят дистанционно, ако нямаш тел на някой, за да задейства хората по веригата е мисия невъзможна да свършиш нещо), дори и банките ( само през машина). пробвайте да си отворите банкова сметка, като новодошли емигранти сега- мисия невъзможна. И преди да ми кажете, че е възможно- пробвайте. Последните неща ги пробвам от няколко дни. А съм в щат все оюе слабо ударен от вируса. И сме затворени до 05.05....и това доста преди пика.
Пробвали ли сте да си купите самолетни билети, защото аз и това пробвах...чаках 6 часа на тел. Цените, които са в момента са няколко пъти по-високи от тези в пиков сезон, и пак с уговорката, че сега страните са затворени и не могат да ми гарантират полет през май.

# 483
Въпроса не дали ще може фа замине,а дали ще може да отложим и дали някой се сблъскал с този проблем,ако е трбявало да замине сега поради срока на визата.Поздрави
Явно нокой не е. Свържете се отново с посолството и ги питайте в свтлината на новите ивънресни събития, дали ще е възможно/обмисля се да се продължи срокът за влизането ви? Друг няма кой да ви отговори компетвнтно.Междувременно се замислете ако няма отлагане дали бихте заминали или ще започвате от начало. Може би ако имате познати които да ви приютят няма да е толкова тежко в началото дори да сте без работа и без банкови сметки...ако имате пари за най основните неща в началото.
Не съм в САЩ нямам грам идея как са там нещата това е само логичеслщко предположение.
*извинете правописа , пиша от тел и ми е малко трудно да редактирам всяка погрешно натисната буква.

# 484
  • Down south
Какво ще правят, все ще намерят. Няма да е вечно затворено всичко, я. И храната по магазините не е свършила, а не вярвам хората да идват без пари.
В началото на "затварянето" на страната имаше едни условия, след това имаше информация, че са допълвани/променяни. Дали и как ги засяга тях, това се опитах да разбера от тях самите. След като са се свързали с консулството, все имат някаква информация?
Повторното минаване И заплащане на процедурите с медицински и интервю, с цел удължаване на визите (ако е реално)  ще излезе още един голям разход Close

Във връзка с евентуалното идване сега, признавам, аз не мога да си го представя.

# 485
  • Sunshine state
Нямам идея. То никой май няма такава. Вижте във форума all.bg дали няма някой с опит. Не съм влизала там отдавна.

# 486

Съветвам да прегледате тук http://britsimonsays.com/extending-an-immigrant-visa-for-unavoidable-reasons/ Човека отговаря на почти всички отправени въпроси, пък и е доста компетентен, следи всичко свързано с лотарията за Зелена карта.

# 487
Здравейте,
В светлината на последните събития покрай пандемията изплува semiofficial инфо, описващо забавяне на резултатите за DV2021 и обявяването им на 6 Юни.
BritSimon също е публикувал пост-a от Twitter акаунта на Travel State Dept.
Сметнах, че тази ифонормация има достатъчно 'тежест' за да бъде публикувана тук. В предстоящите дни може би ще бъде обявена официално.

Пожелавам велики моменти през предстоящият 'Велик Ден' !
Поздрави

# 488
Благодаря за инфото.

# 489
Това е туита на travel.state.gov който казват че ще отменят датата от 5-ти Май за 6-ти Юни

После обаче смениха този туит със следното съдържание: “We do not have any updates at this time as the situation is still developing. Please continue to monitor travel.state.gov/visas for the latest information. Thank you for your patience.“
Изглежда са объркани и явно още обмислят какво да правят.

# 490
# 491
  • Fort Worth, TX
Ами аз го очаквах .Нормално е.

# 492
Вече е официално, че резултатите за DV 2021 ще бъдат обявени на 6 юни дори и в сайта за проверка е отбелязано !

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 21:13 от Scott

# 493
  • Сф
2 дена останаха. Миналата седмица се присетих чак, че не съм проверявала резултатите, а то още не е дошло времето. Покрай тези вируси, карантини, хич не ми е тръпка.

# 494
2 дена останаха. Миналата седмица се присетих чак, че не съм проверявала резултатите, а то още не е дошло времето. Покрай тези вируси, карантини, хич не ми е тръпка.
Ох, голяма тръпка ми е и хич не забравям. Така както бях се подготвила да пускам петиция за дъщеря ми и тя взе че се омъжи, та петицията отпадна. Есента пуснах за лотарията и за двамата. Сега чакам, толкова ми се иска да се съберем!

Общи условия

Активация на акаунт