Лотария "Зелена карта" 2021

• 70 156
  • 968
  •   1
Отговори
# 765
Скрит текст:
Самолетите могат да помогнат за евентуалното падане на визите, но силно се съмнявам
Когато се акцентира на "падане на визите" винаги се чудя, какво точно се има предвид и какви са евентуалните очаквания в този аспект.
Ами аз доколкото знам безвизов режим означава пътуване без визи, което пък си мисля, че малко или много ще е в плюс и ще улесни и получаването на работни визи.

# 766
Ще задам въпроса си тук, понеже темата е оживена. Някой пътувал ли е през Истанбул, Москва или Катар с туристическа виза? Вярно ли е, че затварят за 2 седмици карантинно пристигащи от държави, които не са в Шенген?

# 767
Ще задам въпроса си тук, понеже темата е оживена. Някой пътувал ли е през Истанбул, Москва или Катар с туристическа виза? Вярно ли е, че затварят за 2 седмици карантинно пристигащи от държави, които не са в Шенген?

Зависи от щата, но четох директивите и навсякъде пише, че трябва самоизолация за 14 дни.
В този момент не бих пътувала с туристическа виза, защото съм почти напълно убедена, че няма да пуснат турист на границата, независимо откъде лети и пристига.

# 768
С туристическа виза въобще не можеш да влезеш в момента. Има две прокламации на президента. Само американски граждани или постоянно пребиваващи (зелена карта), могат да влязат в САЩ и то през точно определени летища.
Преди около месец имамше 2 директни полета от БГ, поставиха ги под карантина за 14 дни.

# 769
Аз иммам 1st NL, другата седмица ще си пускаме свидетелства за съдимост и пращам документите.
Много бързо работят в КСС.

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 19:50 от So Lucky*

# 770
  • Down south
Аз иммам 1st NL, другата седмица ще си пускаме свидетелства за съдимост и пращам документите.
Много бързо работят в Канзас.
Канзас?
Какво се праща/обработва там?

# 771
Как така работят бързо? Аз си чакам постоянната ЗК от октомври миналата година. Е не е от лотария, но все си е чакане. До сега по план трябваше вече и гражданство да имам, но заради този вирус всичко спря!

# 772
Много бързо работят в Канзас.
Канзас?
Какво се праща/обработва там?
Извинявам се, Кентъки.
KCC по точно.

Как така работят бързо? Аз си чакам постоянната ЗК от октомври миналата година. Е не е от лотария, но все си е чакане. До сега по план трябваше вече и гражданство да имам, но заради този вирус всичко спря!
Не знам какво е спряло, но за мен  категорично си работят. Дори си отключвах DS 260,  за да добавя забравена информация.
Супер бързо ми отговориха, отключиха, и пратиха и мейл със следващи необходими документи.
Ако нямаше ковид 19, може би октомври щяхме да сме на интервю. Но уви...
Само казвам, че КСС работи.

# 773
От 2002 безуспешно пускаме за ЗК-ти. Голямо удряне на камък, ама продължаваме и ще продължаваме дори само за спорта и дори вече да не ни се ходи там ,то само и само да разберем дали наистина сме били в черен списък.

Има обаче и друго нещо- трябват ми още поне още 18 години опити за да докажа ,че има черен списък за хора като мен.
Ето защо. За ДВ 2017 например изчислих ,че вероятноста е 1 от 84 (1/84) за човек без партньорка/партньор. Използвах броя кандидатствали от БГ към взелите виза за нея година.

А ето и математическата задачка: Колко пък е вероятността ако човек си има партньорка/партньор и тя/той също участва в лотарията?

# 774
От 2002 безуспешно пускаме за ЗК-ти. Голямо удряне на камък, ама продължаваме и ще продължаваме дори само за спорта и дори вече да не ни се ходи там ,то само и само да разберем дали наистина сме били в черен списък.

Има обаче и друго нещо- трябват ми още поне още 18 години опити за да докажа ,че има черен списък за хора като мен.
Ето защо. За ДВ 2017 например изчислих ,че вероятноста е 1 от 84 (1/84) за човек без партньорка/партньор. Използвах броя кандидатствали от БГ към взелите виза за нея година.

А ето и математическата задачка: Колко пък е вероятността ако човек си има партньорка/партньор и тя/той също участва в лотарията?
"Черен списък", я разясни за това. Благодаря

# 775
  • София, България
Нищо не се доказва с някакви изчисления 1/84. Имаше такава задача за деца. Нещо от типа, че в един чувал имало 30 бели чорапа и 30 черни. Колко чорапа трябва да се извадят без да се гледа, за да си сигурен, че имаш два бели?
Та така и със ЗК. Може да участват по 10 човека и 100 години да не те изберат.

# 776
  • Sunshine state
Шансът всяка година е 50 на 50 - или ще те изтеглят, или няма. Не се акумулира с годините.

# 777
Шансът всяка година е 50 на 50 - или ще те изтеглят, или няма. Не се акумулира с годините.

Значи ако пускам 30 години трябва да очаквам да бъда избран в 15 от случаите?

# 778
  • Sunshine state
Не се акумулира - товст всяка година очакваш да те изберат или да не те, сещаш ли се? Всяка година си е за себе си.

# 779
Значи ако пускам 30 години трябва да очаквам да бъда избран в 15 от случаите?
Не, не значи това, а значи, че шансът ти да те изберат е по-голям, отколкото ако пускаш по-малко пъти.

Общи условия

Активация на акаунт