Лотария "Зелена карта" 2021

• 70 156
  • 968
  •   1
Отговори
# 750
.....нищо добро няма да докара демокрацията в САЩ.
След всичко, което се случи последно време вярваш, че в Америка има демокрация??? Блажени са вярващите.
Иначе също съм на мнение, че високо квалифицираните имигранти нямат равен старт с високо квалифицираните американци. Познайте кой ще изберат?

# 751
Иначе също съм на мнение, че високо квалифицираните имигранти нямат равен старт с високо квалифицираните американци. Познайте кой ще изберат?
Не знам да има държава, за която това да не важи. Каквото и да си говорим, това е утопия. Местният кадър, обучен и моделиран в местната система, който веднага се вписва в тийма, е нормално да е предпочетен, пред Иван Петров, който има същата образователна степен, но от ТУ София и говори с този странен акцент на руски престъпник.
Може Иван Петров като умения да е на същото ниво или да го надминава. Но на интервю това не винаги става ясно. Тогава надделява “да изберем сигурното/познатото”. И това е във всяка държава.
С горното не твърдя, че няма добре реализирани висококвалифицирани кадри. Има и то в изобилие.

# 752
И аз не го твърдя. Със сигуронст има, но са по-малко, сравнине с другите.
Просто мнението ми беше в подкрепа на тезата, че Америка не разчита или поне не чак до такава степен на имигрантите, които идват с Лотарията. И проблемът не е в Тръмп, както някои си мислят, а в самите амерканци. Да, антиглобалната политика е негова, но на тях изгежда им харесва.

# 753
Ами за жалост това е положението, стоим, чакаме и се надяваме времето ще покаже какво предрстои

# 754
Напротив, ако Ви дадат виза бързо ще Ви завълнуват.
Процесът е релевантен, летят в 2 посоки 😉.
Да, но има много време до интервютата.
За това се учудих, че в тази тема се коментират билетите сега.

Има си тема за туристическите визи, там може би е по удачно да се коментира.
Аз виза си имам, но в настоящия момент не бих летяла, ако не е крайно наложително.
В момента имаш виза за САЩ?!?  Туристическа ?

# 755
Струва ми се, че САЩ и ние имаме отчаяна нужда от нов президент на САЩ. Тръмп обяви война на лотарията от самото начало.
Заедно или отделно Close

Промените, под една или друга форма, са факт, спирането на издаване на визи, също. За  ДВ 20 едва ли има шанс, ДВ 21, за сега изглежда, че ще бъде само  "скъсена" 
Факт е също, че Тръмп спря  безкрайните каравани. Респект!
Дали и кога ще има някаква реформа, едва ли някой може да каже.

Какви са тези безкрайни каравани?!?

# 756
Напротив, ако Ви дадат виза бързо ще Ви завълнуват.
Процесът е релевантен, летят в 2 посоки 😉.
Да, но има много време до интервютата.
За това се учудих, че в тази тема се коментират билетите сега.

Има си тема за туристическите визи, там може би е по удачно да се коментира.
Аз виза си имам, но в настоящия момент не бих летяла, ако не е крайно наложително.
В момента имаш виза за САЩ?!?  Туристическа ?
Да. И двамата с ММ имаме транзитни и туристически визи, а детето ни има само туристическа виза. Всички 10 годишни.

# 757
  • Сф
Какво пък толкова странно, че някой има туристическа?

# 758
Някой знае ли как САЩ формират ежегодните квоти за ЗК-ти за България?

Забелязвам ,че за ДВ 2019 нашата е била 411, а за Албания - 2503 .
За ДВ 2020 нашата - 343, а за Албания - 3603 !
Население на Албания 2019 година е 2.9 милиона, нашето 7 милиона.

Сякаш пренасочват нашите бройки към Албания. А пък не искат да забележат колко сме послушни и добри клиенти за американската икономика- купуваме самолети Ф-16 за 1.2 милиарда $ ! Благодарение на тази хубава сделка американците първо ще построят завода или след няколко години ще ни ги произведат.

# 759
Нищо никой не пренасочва. Ние сме район Европа. Всички държави от този район са заедно. Затова и във виза бюлетина се обявява Европа от -  до номер. А не България от - до.

Албания не е Европейски съюз. Те имат далеч по-ограничени възможности за емиграция, сравнено с България. Вероятно броят подали в лотарията е значително по-висок.

А някакви покупко-продажби на самолети не са фактор, който може да влияе на лотарията. Държавите се включват/изключват от право на участие в лотарията по друг критерий и той е вече наличния брой емигранти по държава.

Ако някъде бъркам, ме поправете. Последните години не следя информацията за лотарията. По стари спомени пиша.

# 760
Самолетите могат да помогнат за евентуалното падане на визите, но силно се съмнявам

# 761
Самолетите могат да помогнат за евентуалното падане на визите, но силно се съмнявам
Интересно как ли?

# 762
  • Down south
Когато се акцентира на "падане на визите" винаги се чудя, какво точно се има предвид и какви са евентуалните очаквания в този аспект.

# 763
Кой вид визи очаквате да паднат?

# 764
Вероятно,  като за Канада ,  краткотрайни туристически за по 3 месеца или нещо подобно.

Общи условия

Активация на акаунт