Лотария "Зелена карта" 2021

• 70 935
  • 968
  •   1
Отговори
# 630
Определено първата опция звучи по-добре. Най-добре някой с личен опит да се включи.

# 631
  • Down south

Кой от двата варианта мислите че е по-удачен:
1. Приключвам процедурата по издаването на визата със стария паспорт, след което да вадя нов. До колкото разбирам, в този случай би следвало да пътувам с двата паспорта и не би следвало да има проблем?
2. Сменям паспорта преди попълването на DS-260 и се надявам да нямам проблеми с KCC.
И двата варианта ще свършат работа.
При вараиант 1 пътуването с двата паспорта, би могло да доведе  до допълнителни въпроси и обяснения. Плюс е, че ще имаш по-дълго важащ паспорт, идвайки в САЩ.
При вариант 2 трябва да носиш стария паспорт на интервюто. Плюс е, че ще пътуваш с един паспорт.

# 632
  • Sunshine state
Вариант 2 избрахме ние и нямахме никакви проблеми. 👌🏻

# 633
и тази година два пъти НЕ.
Успех на спечелилите да реализират мечтите си.

# 634
Здравейте на всички резултатите от лотарията за зелена карта 2021 вече излезнаха 😁. Има ли някой, който е удобрен и каква е следващата стъпка?

# 635
  • София-Младост
Здравейте на всички резултатите от лотарията за зелена карта 2021 вече излезнаха 😁. Има ли някой, който е удобрен и каква е следващата стъпка?
Да се върнете малко да прочетете назад...че това е темата последните няколко страници.

# 636
А ако сключа брак след като попълня ds260? Някой знае ли какво става? И горе долу колко време след изпращането на ds260 ще бъде интервюто?

# 637
  • Down south
А ако сключа брак след като попълня ds260? Някой знае ли какво става? И горе долу колко време след изпращането на ds260 ще бъде интервюто?
Ще трябва да изпратиш искане за отключване на формата, след това "прикрепяш" съпруг/а. Или поне така беше.
Интервюто е според бюлетина и номера, под който си изтеглен.

# 638
Бюлетин какво е? Номера ми е  еu няколко нули и 205
Ще трябва да изпратиш искане за отключване на формата, след това "прикрепяш" съпруг/а. Или поне така беше.

# 639
Има избрани да продължат с процедурата. Не знам за какво удобрение питате.
Върнете се да четете, или влезте в блога на Саймън, за да се информирате какво следва ако сте изтеглени.

# 640
Паспортът ми изтича 01.2022. Първоначално реших, че задължително ще отида да го сменя преди да попълня DS-260. Сега четяйки отново инструкциите, не съм толкова сигурна:

13. What if my passport expires or I lose it before I apply for a visa?
If your passport number changes for any reason, you will have to provide evidence of why it has changed to
KCC before they will schedule your DV interview. If you entered a false, inaccurate, or invalid passport
number on your DV entry, your case will be disqualified or your DV application refused. We suggest you make
a legible photocopy of the passport you use for the entry and store it in a secure location with your entry
confirmation number (FAQ #27). A photocopy alone is not proof you entered a valid passport number on your
entry, but it can help you explain the situation. The final determination is up to the Consular Officer at the
time of your DV interview.

Кой от двата варианта мислите че е по-удачен:
1. Приключвам процедурата по издаването на визата със стария паспорт, след което да вадя нов. До колкото разбирам, в този случай би следвало да пътувам с двата паспорта и не би следвало да има проблем?
2. Сменям паспорта преди попълването на DS-260 и се надявам да нямам проблеми с KCC.

Не мисля, че трябва да го сменяте.

# 641
Аз искам да попитам тези от вас които са заминали с деца на 2-3г. ,  как се присбособиха децата към английския? Blush

# 642
Аз искам да попитам тези от вас които са заминали с деца на 2-3г. ,  как се присбособиха децата към английския? Blush

Неусетно.

# 643

Безпроблемно. Това е най-малкият проблем. Дъщеря ми започна детска градина на немски език на 2г. Преди това й беше говорено изцяло на български. След няколко месеца общуваше свободно.

# 644
Зависи от характера на детето, но на тази възраст има много деца, които тепърва проговарят и на майчиния си език. Ако детето започне градина, неизбежно ще смени основия си език, та по-скоро бих се притеснявала какво ще се случи с българския. Но дори и да има по-дълъг период на приспособяване, има предостатъчно време докато тръгне на училище.

Общи условия

Активация на акаунт