Лотария "Зелена карта" 2021

• 70 174
  • 968
  •   2
Отговори
# 780
Не се акумулира - товст всяка година очакваш да те изберат или да не те, сещаш ли се? Всяка година си е за себе си.

Аз се сещам понеже съм завършил математическа гимназия но така както си го написала излиза, че всяка година имам петдесет процента шанс да бъда избран. А истината е съвсем друга

# 781
Гледам много нови отговори, влизам със разтупкано сърце (нещо хубаво ще да е). И какво да видя. Колко бил шанса да те изтеглят...Nerd
и теории за черен списък...Trollface
Няма черен списък според мен. Всеки с късмета си. Примерно вчера при Сймън четох, един пич изтеглен не може да си попълни DS 260, тъй като не си помнел рождената дата. Rolling Eyes

# 782
  • Sunshine state
Ами реално за мен е 50/50 шансът. Това е простичко изчислено, нямам претенции за точност. 🤷🏼♀
Какви черни списъци, какви 5лв? Това вече е в категория теория на конспирацията.

# 783
Няма черни списъци. Вероятността да спечелите във всяка една година е съизмерима с това да спечелите шестица от тотото. Казвам го за всички, които подобно на пупитка смятат, че имат петдесет процента шанс за успех.

# 784
  • Down south
Чета, че има вероятност законово да се даде приоритет на DACA, дано не е за сметка на изтеглените от лотарията.
Толкова много се пише и спекулира, че вече не е ясно на какво може да се вярва.

Относно тегленето, аз мисля, че е на лотариен принцип.

# 785
Чета, че има вероятност законово да се даде приоритет на DACA, дано не е за сметка на изтеглените от лотарията.

Какво имаш в предвид?

# 786
Какво общо има DACA с “дъртите кокали” желаещи да живеят и работят тук легално? Няма да повлияе на Лотарията и останалите десетки варианти за легален живот в Америка.

# 787
Някой знае ли свидетелството за съдимост как се води,
да послужи пред...
какво да пиша?

# 788
  • Sunshine state
Ние писахме посолството на САЩ в България.

# 789
От 2002 безуспешно пускаме за ЗК-ти. Голямо удряне на камък, ама продължаваме и ще продължаваме дори само за спорта и дори вече да не ни се ходи там ,то само и само да разберем дали наистина сме били в черен списък.

Има обаче и друго нещо- трябват ми още поне още 18 години опити за да докажа ,че има черен списък за хора като мен.
Ето защо. За ДВ 2017 например изчислих ,че вероятноста е 1 от 84 (1/84) за човек без партньорка/партньор. Използвах броя кандидатствали от БГ към взелите виза за нея година.

А ето и математическата задачка: Колко пък е вероятността ако човек си има партньорка/партньор и тя/той също участва в лотарията?
"Черен списък", я разясни за това. Благодаря

Нищо конкретно. Това са само мои съмнения поради големия ни брой неуспешни опити - 17 на брой.

Много се надявах някой ,който е "по-на ти" с математиката да потвърди моите предположения ,че шансовете ми с партньор от 1:84 (апликант без партньор) стават 1:42 (апликант с партньор) ! Това е значително по-голям шанс. За да си го представите по-реално:

1. Павел не е женен и дори си няма гадже ,което също да пусне за ЗК и ако спечели да се омъжи за него преди интервюто. Повеждат го към една маса с  аквариум, в която има 83 бели топчета пинг понг и само едно червено. Слагат му превръзка на очите и му казват да разбърка топчетата и ако извади червеното - печели ЗК-та.

2. Петър е женен и е заставил жена си да пуска също. Него обаче го отвеждат към една маса с аквариум с 41 бели топчета и едно червено. Слагат му превръзка на очите и му казват да разбърка топчетата и ако извади червеното - печелят ЗК-ти.

Павел вече си е извадил топче от аквариума и с хъс си маха превръзката на очите ,за да види дали е червено топчето му. За нещастие е  бяло.Frowning1.

Павел поглежда към Петър и забелязва наполовина пълният му с топчета аквариум. Вдига сочещ пръст към Петър и казва : " Ама чакайте малко, на онзи защо сте му сложили по-малко бели топчета? Вие така му давате много по-голям шанс да спечли"
Организаторите на лотарията му отговарят " ... ? ... "

# 790
Аз потвърждавам. Шансовете ти се удвояват ако двама пускате документи.

17 неуспешни опита е съвсем в реда на нещата от математическа гледна точка. (Ако предположим, че шансът с гаджето да не ви изтеглят в дадена година е 98 процента, то вероятността това да се случи 17 години поред е 43 процента. Както виждаш, съвсем реална възможност е това.) Това е като да се сърдиш, че не си спечелил шестица от тотото понеже си играл 17 пъти. Въпрос на късмет е, шансът да те изтеглят е много малък. Ти не успяваш 17 пъти, мен ме изтеглиха от първия път (не заминах, пуснах документи на майтап от солидарност с тогавашното гадже)

# 791
  • Сф
То е елементарна математика, че ако участвате двамата, иамте по- голям шанс да ви изтеглят. НО като цяло вероятността да сте избрани е толкова малка, че и двойно увеличеният шанс не помага. И аз участвам от 2007г, ама не се вкарвам в конспирации с черни списъци. Просто е малък шансът да те изтеглят.

# 792
Ние писахме посолството на САЩ в България.
Благодаря.
 Жената на гишето ми каза и да добавя- зелена карта.
Сряда сканирам и пращам всичко.

# 793
От 2002 безуспешно пускаме за ЗК-ти. Голямо удряне на камък, ама продължаваме и ще продължаваме дори само за спорта и дори вече да не ни се ходи там ,то само и само да разберем дали наистина сме били в черен списък.

Има обаче и друго нещо- трябват ми още поне още 18 години опити за да докажа ,че има черен списък за хора като мен.
Ето защо. За ДВ 2017 например изчислих ,че вероятноста е 1 от 84 (1/84) за човек без партньорка/партньор. Използвах броя кандидатствали от БГ към взелите виза за нея година.

А ето и математическата задачка: Колко пък е вероятността ако човек си има партньорка/партньор и тя/той също участва в лотарията?

Нищо конкретно. Това са само мои съмнения поради големия ни брой неуспешни опити - 17 на брой.

Много се надявах някой ,който е "по-на ти" с математиката да потвърди моите предположения ,че шансовете ми с партньор от 1:84 (апликант без партньор) стават 1:42 (апликант с партньор) ! Това е значително по-голям шанс. За да си го представите по-реално:

1. Павел не е женен и дори си няма гадже ,което също да пусне за ЗК и ако спечели да се омъжи за него преди интервюто. Повеждат го към една маса с  аквариум, в която има 83 бели топчета пинг понг и само едно червено. Слагат му превръзка на очите и му казват да разбърка топчетата и ако извади червеното - печели ЗК-та.

2. Петър е женен и е заставил жена си да пуска също. Него обаче го отвеждат към една маса с аквариум с 41 бели топчета и едно червено. Слагат му превръзка на очите и му казват да разбърка топчетата и ако извади червеното - печелят ЗК-ти.

Павел вече си е извадил топче от аквариума и с хъс си маха превръзката на очите ,за да види дали е червено топчето му. За нещастие е  бяло.Frowning1.

Павел поглежда към Петър и забелязва наполовина пълният му с топчета аквариум. Вдига сочещ пръст към Петър и казва : " Ама чакайте малко, на онзи защо сте му сложили по-малко бели топчета? Вие така му давате много по-голям шанс да спечли"
Ето целия процес на теглене обяснен много подробно https://www.youtube.com/watch?v=Yif_o3uAkuw

# 794

Ето целия процес на теглене обяснен много подробно https://www.youtube.com/watch?v=Yif_o3uAkuw

Това е относно процеса след тегленето.
Сега ми се поизясниха някои въпроси относно разпределянето на квоти и важността на поредния номер.

Общи условия

Активация на акаунт